Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Ιούνη
  • Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών
  • Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ
  • «Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»
  • Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια
  • Σαν σήμερα 7 Ιούνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»ΕΛΑ»Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ»Δευτέρα, 16/5/05
Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

46η συνεδρίαση

Δευτέρα, 16/5/05

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Μάι 2005, 00:00
Με την έναρξη της συνεδρίασης ο εισαγγελέας παρέδωσε στο δικαστήριο έγγραφο του νυχτερινού σχολείου στο οποίο φοιτούσε η Κυριακίδου. Το οποίο βεβαίωνε ότι Κυριακίδου και Αμοιρίδης ήταν συμμαθητές την περίοδο 1983-85, ενώ ο Πουλλακίδας ουδέποτε φοίτησε σ’ αυτό το σχολείο. 
 
Ο Κανάς σχολίασε ότι και ο Πουλλακίδας ήταν γνωστός της Κυριακίδου και έκαναν παρέα συχνάζοντας σε ένα καφενεδάκι στην οδό Αιλιανού (απαρίθμησε τα ονόματα κάποιων συμμαθητών μελών εκείνης της παρέας, όπως τα έχει συγκρατήσει). Τέλος, υπέβαλε αίτημα κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης των Κυριακίδου-Αμοιρίδη-Πουλλακίδα.
 
Και όμως, μολονότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να κάνει κανείς τους παραπάνω συλλογισμούς, το δικαστήριο έχει απορρίψει το αίτημα να κληθεί ως μάρτυρας ο Αμοιρίδης, ενώ στο νέο αίτημα Κανά επιφυλάχτηκε.
 
Το σενάριο τώρα δένει καλύτερα. Ο Πουλλακίδας παραδέχτηκε ότι συνυπηρέτησε με τον Αμοιρίδη και ότι συναντήθηκαν και σχετικά πρόσφατα στο ζαχαροπλαστείο «Χαρά», δίπλα σχεδόν στο σπίτι της Κυριακίδου. Ο Αμοιρίδης είναι αυτός που έχει πάρει παράσημο για «διείσδυση στον ΕΛΑ». Είναι, δηλαδή, αυτός, που έκανε την επαφή με την Κυριακίδου, με την οποία αποδεδειγμένα γνωρίζονταν (συμμαθητές). Ο Πουλλακίδας είναι αυτός στον οποίο κατέφυγε η Κυριακίδου για να καταγγείλει τον Κανά, ξεπερνώντας τουλάχιστον τρία αστυνομικά τμήματα που βρίσκονταν πιο κοντά στο σπίτι της. Ο Πουλλακίδας είναι αυτός που είχε αποκαλύψει στον τέως γαμπρό του εισαγγελέα Βερνάρδου, ότι από την Κυριακίδου γνώριζε πως ο Κανάς ήταν στον ΕΛΑ (το κατέθεσε ως μάρτυρας στο προηγούμενο δικαστήριο). Κατά τα άλλα, η Κυριακίδου προσήλθε… αυθορμήτως στον Διώτη, μια μέρα του Μάη του 2002!
 
Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του Α. Κανά.
 
Ο Αν. Λιλής αναφέρθηκε στον αποτυχημένο γάμο του Κανά με την Κυριακίδου και στο ανηλεές κυνηγητό της Κυριακίδου, αναφέροντας πως πήγαινε στο καφενείο των Κιμωλίων στον Πειραιά και έγραφε πάνω στις ανακοινώσεις του συλλόγου απειλές κατά του Κανά. Ανέφερε ακόμη πως ο ίδιος γνώριζε πως ο Κανάς είχε γκαρσονιέρες πρώτα στην Πάτμου και μετά στην Αμορίου.
 
Ο Γ. Πασαμιχάλης, επιχειρηματίας από την Κίμωλο, αναφέρθηκε στη γνωριμία του παιδιόθεν με τον Κανά, στον άτυχο γάμο του με την Κυριακίδου και στη συμμαχία Βεντούρη-Κυριακίδου, επειδή και οι δύο έτρεφαν μίσος για τον Κανά. Ο ίδιος είπε πως γνώριζε την ύπαρξη του διαμερίσματος στην Πάτμου 51, επειδή κάποτε ο Κανάς τον είχε καλέσει να περάσει από εκεί. Του είχε πει μάλιστα ένα άλλο όνομα για να χτυπήσει το κουδούνι.
 
Ο Κ. Αλαμάνος κατέθεσε ότι αποκλείεται ο Κανάς να ήταν τρομοκράτης, γιατί ήταν αυτός που έξω από το σπίτι του έκαναν μπάνιο όλοι οι μεγάλοι, από τον Μπους μέχρι τον Λάτση, στους οποίους μάλιστα έδινε και λουλούδια. Οτι μαζί εκκλησιάζονταν κανονικά και κοινωνούσαν τη μεγάλη βδομάδα. Οτι ήταν ένας άνθρωπος που βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη στο νησί. Δεν μπορεί, λοιπόν, να είναι όπως τον παρουσιάζουν. Ο άνθρωπος έμπλεξε με αυτή τη γυναίκα και είχε την ατυχία να βγει κοινοτάρχης και να τα βάλει με τον Βεντούρη. Αντίθετα με τον Κανά, την Κυριακίδου ποτέ δεν την είδε να πηγαίνει στην εκκλησία, ενώ ήταν ασεβής, δεν καθόταν στο σπίτι, έκανε μπάνιο τσίτσιδη μπροστά στα πεθερικά της κ.λπ.
 
Ο Νικ. Λιλής, επιχειρηματίας από τη Μύλο, αναφέρθηκε στην πολύχρονη γνωριμία του με τον Κανά, στη συνεργασία τους στη Μύλο, στο άγριο κυνηγητό του Κανά από την Κυριακίδου, στο ενδιαφέρον του για το νησί του, στον καλό του χαρακτήρα.
 
Αναφερόμενος σε ερωτήσεις του εισαγγελέα προς τους μάρτυρες, μήπως καμιά φορά ο Κανάς τους είχε δώσει «Αντιπληροφόρηση», ο Χρ. Τσιγαρίδας σε ιδιαίτερα έντονο ύφος στηλίτευσε αυτή την πρακτική, λέγοντας πως θεωρεί απαράδεκτο να υπονοεί ο εισαγγελέας πως όποιος –όποιος, όχι ο Κανάς- μοίραζε «Αντιπληροφόρηση» διέπραττε παράνομη πράξη και πρέπει να καταδικαστεί σε χίλια διακόσια χρόνια φυλακή.
Ο πρόεδρος προσπάθησε να δικαιολογήσει τον εισαγγελέα, λέγοντας ότι η ερώτηση μπορεί να έγινε και υπέρ του Κανά, όμως ο Τσιγαρίδας, στο ίδιο έντονο ύφος, είπε πως αυτό υπονοεί τη νοημοσύνη όλων.
Στο ίδιο θέμα τοποθετήθηκε αμέσως και ο Κ. Αγαπίου, στηλιτεύοντας επίσης έντονα αυτή την τακτική του εισαγγελέα. Σας λέω –κατέληξε- ότι προσωπικά υπήρξα θιασώτης, πελάτης, φίλαθλος, όπως θέλετε πείτε το της «Αντιπληροφόρησης». Σας παρακαλώ, λοιπόν, να μου πείτε αν αυτό είναι ενοχοποιητικό στοιχείο.
 
Ο Παντ. Καναβάρης, συνταξιούχος ναυτικός, κατέθεσε ότι ο Κανάς ήταν ένας καλός άνθρωπος, πήγαινε στην εκκλησία, πήγαινε στις βαπτίσεις, πήγαινε στα καφενεία, βοηθούσε όλους τους συμπολίτες τους, έκανε εράνους για να βοηθήσει κόσμο, κουβαλούσε με το αμάξι του τις ελιές των συμπατριωτών του κ.λπ.
 
Ο Εμμ. Χριστουλάκης, συνταξιούχος καρδιολόγος, κατέθεσε πως γνώρισε τον Κανά το 1993. Αναφέρθηκε στον πολύ καλό του χαρακτήρα, στην αγάπη που έτρεφε για την κόρη του και στην επιθετικότητα που αυτή επεδείκνυε απέναντί του, αποτέλεσμα της συμπεριφοράς της Κυριακίδου, η οποία κάποια στιγμή είχε απειλήσει και τον ίδιο. 
Αναφέρθηκε και στις αλλοπρόσαλλες καταθέσεις της Κυριακίδου, που τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι αναξιόπιστη. Πότε ξύπνησε μέσα της το πατριωτικό καθήκον; αναρωτήθηκε. Οταν πλησίαζε η έναρξη των ολυμπιακών αγώνων; Και γιατί τόσα χρόνια δεν έλεγε τίποτα και άφηνε την Ελλάδα να ματοκυλίεται από τους τρομοκράτες; 
Κατά τον μάρτυρα, ο Κανάς δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι τρομοκράτης, διότι είχε πολλές φορές αισθανθεί τον αποτροπιασμό του, όταν γινόταν γνωστές διάφορες ενέργειες την ευθύνη των οποίων αναλάμβανε η 17Ν ή άλλες οργανώσεις.
 
Ο Ι. Μουστάκας μίλησε για σκευωρία της Κυριακίδου και του Βεντούρη κατά του Κανά, επειδή και οι δυο έτρεφαν μίσος εναντίον τους. Ο Κανάς υποδέχονταν τον πρωθυπουργό, τον Μπους, όποιον ερχόταν από το εξωτερικό, τι τρομοκράτης να ήταν; Τρομοκράτες είναι αυτοί που είναι έξω.
 
Η σύζυγος του αδελφού του Κανά, Καλλιόπη Μαρκαντώνη, ανέφερε πως δεν γνώρισε την Κυριακίδου στην οικογένεια Κανά. Μόνο πληροφορήθηκε την ύπαρξή της και την περιπέτεια του κουνιάδου της μ’ αυτή. Τη γνώρισε αργότερα στην Κίμωλο και η εμπειρία της δεν ήταν η καλύτερη. Περιέγραψε μια ιστορία χρόνων γεμάτη ύβρεις και απειλές της Κυριακίδου προς τον Κανά και προς την ίδια τη μάρτυρα. Αναφέρθηκε σε έναν άγριο καυγά στη διάρκεια του οποίου η Κυριακίδου απειλούσε τον Κανά ότι θα πάει και θα πει πως είναι μέλος της 17Ν, πως οι γκαρσονιέρες που έχει για να πηδάει τις γκόμενες είναι γιάφκες και πως θα τη βοηθήσει ο φίλος της ο Βασιλάκης ο μπάτσος. Η μάρτυρας κατέθεσε πως και αυτή και ο σύζυγός γνώριζαν τις γκαρσονιέρες του Κανά και στην Πάτμου και την Αμορίου.
 
Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η κατάθεση του αδελφού του Κανά, Μανούσου, που επίσης κατέθεσε ότι γνώριζε και είχε επισκεφτεί τη γκαρσονιέρα στην Πάτμου, καθώς και της αδερφής του Μοσχούλας, η οποία περιέγραψε πολλά επεισόδια από το λυσσαλέο κυνηγητό που υπέστη ο Κανάς από την Κυριακίδου. Σημειώνουμε την εύστοχη ερώτηση της εφέτη Μ. Χυτήρογλου προς τη Μοσχούλα Κανά, αν ποτέ ο αδερφός της της έκανε λόγο για οργανώσεις, επειδή –όπως είπε η δικαστής- θα ήταν πιο λογικό να προσπαθήσει ο Κανάς να προσηλυτίσει κάποιο από τα αδέρφια του. Η απάντηση της μάρτυρα ήταν αρνητική. Ο Κανάς –είπε- ήταν πάντοτε δημοκρατικό άνθρωπος και δεν έκρυβε τις αντιλήψεις του, όμως, η οικογένειά τους έμαθε για τον ΕΛΑ και συνειδητοποίησε σε τι πάνε να τον μπλέξουν λίγο πριν τη σύλληψή του.
 
Κατά τα άλλα, η Μοσχούλα Κανά ανέφερε ότι ο αδελφός της είναι ιδιαίτερα ευσεβής άνθρωπος και προς επίρρωση των ισχυρισμών της ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο ίδιος ο Κανάς πήγε στο Αγιο Ορος την εικόνα της Κιμώλιας αγίας Μεθοδίας, ενώ κατέθεσε στο δικαστήριο το κείμενο της ομιλίας που είχε εκφωνήσει. μιας ομιλίας με έντονη θρησκευτική φόρτιση.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

46η συνεδρίαση

Σκοπιμότητες
Επόμενο άρθρο

46η συνεδρίαση

Τρίτη, 17/5/05

Σχετικά Αρθρα

65η συνεδρίαση

Παρασκευή, 1/7/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 1 Ιούλ 2005, 00:00

64η συνεδρίαση

Παρασκευή, 24/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 24 Ιούν 2005, 00:00

63η συνεδρίαση

Τετάρτη, 22/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 22 Ιούν 2005, 00:00

62η συνεδρίαση

Τρίτη, 21/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 21 Ιούν 2005, 00:00

61η συνεδρίαση

Παρασκευή, 17/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 17 Ιούν 2005, 00:00

60ή συνεδρίαση

Τετάρτη, 15/6/05

Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ 15 Ιούν 2005, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

8 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

Εγκληματική εγκατάλειψη των δημόσιων ψυχιατρικών δομών

7 Ιούν 2026, 11:15
Διεθνή

Ξινό τους βγήκε το σόου στο Κάστρο Μποφόρ

7 Ιούν 2026, 09:34
Διεθνή

«Ενας τόπος όπου οι άνθρωποι συνεχίζουν να φυτεύουν λουλούδια μέσα στα ερείπια, ενώ κάτω από τα πόδια τους οι τάφοι είναι ακόμα νωποί»

7 Ιούν 2026, 08:40
Παιδεία

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

7 Ιούν 2026, 07:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούνη

7 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούνη

Ημέρα κατά των εγκεφαλικών όγκων.

Ημέρα ωκεανών.

1949: Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.

1952: Αναχωρούν για την Κορέα τετρακόσιοι έλληνες στρατιώτες.

1963: Ιδρύεται το κίνημα νεολαίας «Γρηγόρης Λαμπράκης».

1989: Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί συνδεδεμένοι έτσι ώστε να μη γίνει έκρηξη στέλνονται μέσα σε φακέλους στους δημοσιογράφους Δ. Ρίζο στον «Ελεύθερο Τύπο» και Κυριάκο Διακογιάννη στην «Αυριανή» ως προειδοποίηση (ΕΛΑ).

2000: Εκτελείται ο βρετανός στρατιωτικός ακόλουθος Στίβεν Σόντερς (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 46η συνεδρίαση

    17Ν
    • 46η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 46η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 46η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 46η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 46η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 46η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 46η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 46η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 46η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 46η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 46η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 46η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 46η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 46η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 46η συνεδρίαση

      46η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 46η συνεδρίαση

      46η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 46η συνεδρίαση

      46η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 46η συνεδρίαση

      46η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 46η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 46η συνεδρίαση

    46η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 46η συνεδρίαση

    46η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 46η συνεδρίαση

    46η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 46η συνεδρίαση

    46η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 46η συνεδρίαση

    46η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 46η συνεδρίαση

    46η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo