Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ
  • Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Απρίλη
  • Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;
  • «Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»ΠΝΠ Μητσοτάκη: Η ΕΥΠ παραμένει ΚΥΠ (τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί;)
Πολιτική

ΠΝΠ Μητσοτάκη: Η ΕΥΠ παραμένει ΚΥΠ (τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί;)

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Αυγ 2022, 06:10

Ασχολήθηκε κανείς με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο του Μητσοτάκη (δηλαδή ο ίδιος ο Μητσοτάκης), με τον «μπουμπουνιστό» τίτλο «Επείγουσες διατάξεις για την ενίσχυση της ακεραιότητας στη λειτουργία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών»; Κανένας απολύτως. Ακόμα και οι ελάχιστοι δεξιοί που βγαίνουν στα ραδιοκάναλα ξεχνούν ν’ αναφερθούν στην ΠΝΠ, οι δε δημοσιογράφοι, ακόμα και στα φιλικά Μέσα, ούτε που μπαίνουν στον κόπο να τους ρωτήσουν.

Αποδείχτηκε ότι η έμπνευση της απελπισίας δεν μπόρεσε να πουλήσει καθόλου. Ν’ αποτελέσει ένα εργαλείο για τη μείωση -έστω- της πίεσης πάνω στον Μητσοτάκη. Ο Βενιζέλος, για παράδειγμα, που μίλησε νομικά, απαξίωσε την παραμικιρή αναφορά στην ΠΝΠ. Ακόμα και ο Γεραπετρίτης, στην απάντηση που προσπάθησε να δώσει στον Βενιζέλο, δεν αναφέρθηκε καθόλου στη… μεγάλη τομή που έκανε το αφεντικό του. Αν δεν ήταν τόσο πανικόβλητοι, θα έπρεπε να έχουν καταλάβει πως όσο δεν δίνουν απαντήσεις επί της ουσίας, τίποτ’ άλλο δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Και γιατί ΠΝΠ και όχι κανονική νομοθετική πρωτοβουλία; Η ΠΝΠ υπογράφεται από το υπουργικό συμβούλιο, χωρίς να προηγηθεί καμιά διαβούλευση, καμιά κοινοβουλευτική διαδικασία. Κυρώνεται εκ των υστέρων από τη Βουλή, ολόκληρη όμως, χωρίς η αντιπολίτευση να έχει τη δυνατότητα να κάνει αλλαγές ή προσθήκες. Take it or leave it είναι η κοινοβουλευτική διαδικασία εκ των υστέρων έγκρισης μιας ΠΝΠ. Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη, είναι βέβαιο ότι θα ψηφιστεί μόνο από τους 157 της ΝΔ (άντε να την ψηφίσει και ο Μπογδάνος, αν θέλει ν’ ανοίξει διάδρομο επιστροφής, αν και δεν το βλέπουμε μέχρι στιγμής).

Ποια ήταν η «εξαιρετικά επείγουσα απρόβλεπτη ανάγκη» που επέβαλε την κατασκευή της συγκεκριμένης ΠΝΠ; Να πάψει η ΕΥΠ/ΚΥΠ να παρακολουθεί τους κοινοβουλευτικούς πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Μα αφού ο… απρόσεκτος στα… ολισθήματα Κοντολέων αποπέμφθηκε και στη θέση του μπήκε ένας… συνετός πρέσβης, υπήρχε περίπτωση σ’ ένα μήνα, όσο θα απαιτούνταν για μια κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία, να γίνουν άλλα… ολισθήματα; 

Οχι βέβαια. Ακόμα και στο επίπεδο της αστικής κοινοβουλευτικής τάξης, ο Μητσοτάκης για μια ακόμη φορά κουρέλιασε το αστικό Σύνταγμα. Κατασκεύασε μια ΠΝΠ για λόγους προπαγάνδας, επικαλούμενος ανύπαρκτη «εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη».

Μόνο για λόγους προπαγάνδας; Κατηγορηματικά όχι. Με την ΠΝΠ (την παραθέτουμε στο τέλος) θωρακίζεται το καθεστώς λειτουργίας της κακόφημης ΕΥΠ/ΚΥΠ. Οι παρακολουθήσεις και το φακέλωμα εξακολουθούν όπως και πρώτα. Η επίκληση «εθνικών λόγων», χωρίς καμιά αιτιολόγηση, εξακολουθεί να νομιμοποιεί το βυσμάτωμα και το ρουφιανιλίκι. Γύρω στις 15.000 «νόμιμες επισυνδέσεις» γίνονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Αρχή-ανέκδοτο (ΑΔΑΕ – Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών). Η συντριπτική πλειοψηφία απ’ αυτές αφορούν την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Δηλαδή, παρακολουθούν έλληνες πολίτες για ζητήματα που αφορούν την εσωτερική «τάξη και ασφάλεια» και όχι την «εθνική ασφάλεια».

Και βέβαια, αυτές είναι οι «νόμιμες επισυνδέσεις», οι λιγότερες, γιατί οι περισσότερες γίνονται χωρίς τη νόμιμη διαδικασία.

Υπερβολές; Για θυμηθείτε το 2006 με τρεις υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή (Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη και Παπαληγούρα) να δίνουν συνέντευξη Τύπου και να παρουσιάζουν σχεδιάγραμμα με την παρακολούθηση κυβερνητικών τηλεφώνων, ακόμα και του πρωθυπουργού. Θυμηθείτε τη δολοφονία του Κώστα Τσαλικίδη, του μηχανικού που εντόπισε το λογισμικό παρακολούθησης και το γνωστοποίησε στους ανωτέρους του. Θυμηθείτε τον περιβόητο εισαγγελέα Διώτη να κλείνει την υπόθεση Τσαλικίδη σαν… αυτοκτονία. Μάθαμε ποτέ τίποτα περισσότερο;

Θυμηθείτε ότι στα Wikileaks υπάρχουν αναφορές για επαφές κυπατζήδων ή και ιδιωτών που έδιναν πληροφορίες για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή. Στο βιβλίο «The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man» γίνεται ευρεία αναφορά από τον Εντουαρντ Σνόουντεν και τους συνεργάτες του στις παρακολουθήσεις των τηλεγραφημάτων της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Τέλλογλου (ποιος θα τολμήσει να τον χαρακτηρίσει… αντισυστημικό;) λέει τώρα ότι από το 2013 η ΕΥΠ/ΚΥΠ προσπαθούσε να αγοράσει πρώτα το λογισμικό Pegasus και μετά το πιο αποτελεσματικό (επειδή δεν αφήνει ίχνη) Predator. Κι ακόμη, πως υπάρχουν ιδιωτικές εταιρίες που κατέχουν αυτό το λογισμικό και το νοικιάζουν ακόμα και με το κομμάτι (τόσοι αριθμοί για βυσμάτωμα, τόσα λεφτά).

Να τελειώνει, λοιπόν, το παραμύθι ότι επειδή θα πρέπει να εγκρίνει και ένας δεύτερος εισαγγελέας, υπάρχει ασφαλιστική δικλίδα. Πρώτον, γιατί οι εισαγγελικές εγκρίσεις αφορούν μόνο τις λιγότερες «νόμιμες επισυνδέσεις» και όχι τις περισσότερες «άτυπες». Δεύτερον, γιατί όπως ο ένας εισαγγελέας είχε βάλει τον αυτόματο πιλότο και υπέγραφε ό,τι του ζητούσαν οι κυπατζήδες, με τον ίδιο αυτόματο πιλότο θα κινηθεί και ο δεύτερος εισαγγελέας. Αλλωστε, σ’ αυτά τα πόστα δεν μπαίνουν δικαστικοί σαν τον Σεβαστίδη (που δεν είναι και εισαγγελέας). Μπαίνουν έμπιστοι και… ευέλικτοι.

Και βέβαια, είναι ανέκδοτο η… μεγάλη τομή ότι για τον αρχικυπατζή θα πρέπει να εκφέρει «γνώμη» και η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής! Προσοχή, «γνώμη», όχι «σύμφωνη γνώμη». Δεν εμπιστεύονται ούτε την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία, μη τυχόν και «στραβώσουν» κάποιοι και ψηφίσουν αρνητικά μαζί με την αντιπολίτευση. Κατά κανόνα, η «γνώμη» της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής θα είναι θετική (έστω και κατά πλειοψηφία), ενώ αν κάτι στραβώσει στην κυβερνητική πλειοψηφία και η «γνώμη» για τον αρχικυπατζή είναι αρνητική, το «αρμόδιο μέλος της κυβέρνησης» (σήμερα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης) δεν δεσμεύεται από αυτήν τη «γνώμη» και μπορεί να διορίσει τον αρχικυπατζή της επιλογής του.

Χρειάζεται εδώ να ξαναθυμίσουμε τα αίσχη που διέπραξε ο Μητσοτάκης για να διορίσει αρχικυπατζή τον Κοντολέοντα. Παρακαλούμε, διαβάστε (ή ξαναδιαβάστε) το άρθρο με τίτλο: Εξ όνυχος τον λέοντα, μα και τον Κοντολέοντα. Και σημειώστε ότι ο μέχρι προχθές αρχικυπατζής είχε ως μοναδικό προσόν του ότι διηύθυνε το ελληνικό παράρτημα της γνωστής για τις σχέσεις της με το σιωνιστικό κράτος G4S. Ολως… τυχαίως, ισραηλινής προέλευσης είναι και το Predator! Τελικά… συνωμότησε το σύμπαν για να… εκθέσει τον Μητσοτάκη.

FEK-2022-Tefxos A-00152-downloaded -10_08_2022
Εκτύπωση 🖨
ΕΥΠ/ΚΥΠ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 12 Αυγούστου
Επόμενο άρθρο Σκάνδαλο Novartis: Ούτε σκάνδαλο ούτε σκευωρία, όλα ήταν… μια παρεξήγηση!

Σχετικά Αρθρα

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

Πολιτική 16 Απρ 2026, 22:48

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

Πολιτική 14 Απρ 2026, 09:54

Ο αυτοκρατορίσκος του «βαθέος κράτους»

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χτίστηκε με δική του εντολή

Πολιτική 7 Απρ 2026, 20:49

Πιτσιλής: Πρώτα διατήρησε τους επίορκους του πρώην ΟΠΕΚΕΠΕ σε θέσεις προϊστάμενων, τώρα προκηρύσσει τις θέσεις για να τους ξηλώσει

Πολιτική 4 Απρ 2026, 09:09

Ανασχηματισμός-οπερέτα στην κυβέρνηση από έναν παραπαίοντα Μητσοτάκη

Πολιτική 3 Απρ 2026, 14:46

Φωτογραφική διάταξη Πιτσιλή για ν’ αφήσει εκτός «νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» την Παρασκευή Τυχεροπούλου, παρά τη δικαστική δικαίωσή της

Πολιτική 1 Απρ 2026, 15:09
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
Διεθνή

Ανακοινώθηκε δεκαήμερη εκεχειρία στον Λίβανο

Οι σιωναζιστές εντολοδόχοι έσπευσαν να υπακούσουν στην αμερικάνικη διαταγή

16 Απρ 2026, 20:35
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

Ημέρα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ζιμπάμπουε: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1934: Απέλαση του Λέον Τρότσκι από τη Γαλλία ως “ανεπιθύμητου και επικίνδυνου” μετά από ένα χρόνο παραμονής στη χώρα.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1946: Ιδρύεται η ΚόμΕκον.

1974: Εκτελείται ο γενοβέζος δικαστής Μάριο Σόσι (πρώτο χτύπημα των Ερυθρών Ταξιαρχιών).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo