Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Το λες και χαριστική βολή
  • Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων
  • ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση
  • Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ
  • Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
Διεθνή

Περσικός Κόλπος: Ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιούλ 2026, 11:22

Ολόκληρο πακέτο παρόμοιων φωτογραφιών δημοσίευσε σε απανωτές αναρτήσεις του στο Truth ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας, για να δείξει ότι έχει τσακίσει το Ιράν, έχει ανοίξει το Ορμούζ, είναι έτοιμος να καταλάβει το νησί Χαργκ, καταστρέφει τα ιρανικά τάνκερ, πετάει τους Ιρανούς στη θάλασσα κτλ. κτλ. Λίγο προτού οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές ανακοινώσουν έμμεσα ότι σταματούν τις επιθέσεις κατά του Ιράν.

Επειδή στον αμερικάνικο Τύπο κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν έλλειψη πυρομαχικών, ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας επέλεξε τη Wall Street Journal για να τις διαψεύσει. «Εχουμε πολύ περισσότερα πυρομαχικά από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο και πολύ περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε», είπε.

Οπως μετέδωσε το Axios, καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Τραμπ να σταματήσει τις επιθέσεις στο Ιράν έπαιξε ο ναύαρχος Μπραντ Κούπερ, επικεφαλής της CENTCOM (Κεντρική Διοίκηση του αμερικάνικου στρατού), που ενημέρωσε το Πεντάγωνο, το Γενικό Επιτελείο και τον Λευκό Οίκο ότι οι περισσότεροι από τους στόχους που είχαν επιλεγεί στην περιοχή του Ορμούζ είχαν ήδη πληγεί και ότι η συνέχιση της ίδιας εκστρατείας θα είχε περιορισμένη αποτελεσματικότητα. Ο Κούπερ – σύμφωνα με το δημοσίευμα – παρουσίασε ως plan B το βομβαρδισμό του 20% της αρχικής λίστας στόχων, διαφορετικά δεν υπήρχε στρατιωτικός λόγος να συνεχιστούν οι ίδιοι βομβαρδισμοί.

Ο Τραμπ – λέει το Axios – αποφάσισε τελικά, στη σύσκεψη της Παρασκευής, να μην επεκτείνει τον πόλεμο. Αλλα έλεγε μια μέρα νωρίτερα – λέμε εμείς – ενώ σε καθημερινή βάση άνοιγε… τις Πύλες της Κόλασης.

[Οι συστηματικοί αναγνώστες του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr θα θυμούνται πως εδώ και μέρες γράψαμε ότι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές είχαν εξαντλήσει τη λίστα στόχων που διέθεταν και πως βομβάρδιζαν τα ίδια και τα ίδια σημεία που όμως έχουν πάψει να παίζουν οποιονδήποτε ρόλο στην επιχειρησιακή διάταξη και δράση των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, γι’ αυτό και η στρατιωτική δύναμη του Ιράν εμφανίζεται το ίδιο ισχυρή με την πρώτη μέρα του πολέμου].

Σε δικά τους δημοσιεύματα οι New York Times και το CNN έγραψαν ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς, και ο πρόεδρος του Μεικτού Επιτελείου, στρατηγός Νταν Κέιν, εξέφρασαν επιφυλάξεις για μια ενδεχόμενη διεύρυνση των επιχειρήσεων, επικαλούμενοι το ενδεχόμενο παραπέρω μείωσης των στρατιωτικών αποθεμάτων, επιδείνωσης των σχέσεων με τους συμμάχους στον Κόλπο και πρόκλησης νέων αναταράξεων στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αμερικάνικου Τύπου, το δίδυμο των απεσταλμένων του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την ιρανική πλευρά, τόσο απευθείας όσο και μέσω μεσολαβητών, και τα δύο μέρη κατέληξαν σε μια άτυπη κατανόηση: «ηρεμία έναντι ηρεμίας». Καμιά πλευρά δε θα εξαπολύει επιθέσεις όσο διατηρείται η τρέχουσα παύση που μπήκε στην τρίτη μέρα της.

Με το που άρχισε η παύση των εχθροπραξιών, άρχισαν να αποκλιμακώνονται οι τιμές του αργού πετρέλαιου. Επειδή φάνηκε καθαρά πως οι Αμερικάνοι ξαναβάζουν την ουρά στα σκέλια, καθώς το Ιράν κρατάει γερά τα κλειδιά του Ορμούζ, ο πορτοκαλομαλλιάς έβαλε έναν ακόμα από τους αυλικούς του, τον Μάικ Γουόλτς, που τον έκανε πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, να δηλώσει στο Fox News ότι οι αμερικανικές δυνάμεις παραμένουν «οπλισμένες και έτοιμες» για νέες επιχειρήσεις, αλλά ο Τραμπ θέλει να δώσει περιθώριο στις ειρηνευτικές συνομιλίες. «Τους δίνει λίγο χώρο», είπε, προκαλώντας ηχηρά γέλια.

Ιράν: «Επίθεση για επίθεση»

Ανώτερη ιρανική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι το Ιράν είναι διατεθειμένο να συνεχίσει την παύση των επιχειρήσεών του, υπό την προϋπόθεση ότι και η Ουάσινγκτον θα αποφύγει νέα πλήγματα. «Η θέση του Ιράν παραμένει “επίθεση για επίθεση”. Αν σταματήσουν οι επιθέσεις, το Ιράν θα σταματήσει επίσης τις επιχειρήσεις του. Αυτό το μήνυμα έχει ήδη μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε. συμπληρώνοντας ότι οι Ιρανοί είναι περισσότερο σκεπτικιστικοί παρά αισιόδοξοι. «Η κυρίαρχη άποψη [στην Τεχεράνη] είναι ότι η παύση [των αμερικάνικων επιθέσεων] είναι τακτική και όχι πραγματική», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Ιρανικού Κοινοβουλίου, Εμπραΐμ Αζιζί, έγραψε σε ανάρτησή του ότι οποιαδήποτε επίθεση κατά του Ιράν συνεπάγεται πάντοτε κόστος, τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα αφήσει αναπάντητα τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον της. «Οποιαδήποτε επίθεση κατά του Ιράν συνοδεύεται πάντοτε από κόστος, και αυτό εξακολουθεί να ισχύει σήμερα· οι ΗΠΑ και το Ισραήλ το γνωρίζουν πολύ καλά», έγραψε ο Αζιζί στο X. Και συμπλήρωσε: «Σύντομα ίσως καταλάβει και η Ουκρανία ότι το Ιράν δεν αφήνει καμία ενέργεια εναντίον του αναπάντητη. Ο κατάλογος όσων έχουν κάνει λανθασμένους υπολογισμούς συνεχίζει να μεγαλώνει».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, έγραψε στο X: «Ο Ζελένσκι επιτέθηκε σε ιρανικό εμπορικό πλοίο, σκοτώνοντας έναν ναυτικό. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε κατ’ εντολή του Ισραήλ με στόχο να παρασύρει την Ευρώπη στον πόλεμό του. Στις συνομιλίες μου με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ Κάγια Κάλας και τον υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ, κατέστησα σαφές ότι αυτό που έκανε ο τζαμπατζής στο Κίεβο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο».

Χτες, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπακαεΐ δήλωσε στο αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF ότι οι ΗΠΑ «κατέστρεψαν τα θεμέλια» του διαλόγου, διαπράττοντας «κατάφωρη και σοβαρή παραβίαση» του 14 σημείων Μνημονίου Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, σηματοδοτώντας την τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο που η Ουάσιγκτον πρόδωσε τη διπλωματία μέσω πράξεων επιθετικότητας κατά της χώρας.

«Ολόκληρος ο κόσμος περίμενε ότι αυτή τη φορά, τουλάχιστον, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τηρούσαν τις δεσμεύσεις τους», είπε ο Μπακαεΐ. «Ομως αυτό που έκαναν ήταν κατάφωρη παραβίαση διαφόρων διατάξεων αυτής της συμφωνίας και, για τρίτη φορά, η διπλωματία προδόθηκε».

Ο Μπακαεΐ επιβεβαίωσε ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσιγκτον συνεχίζεται μέσω διαμεσολαβητών, μεταξύ των οποίων το Πακιστάν, το Ομάν και το Κατάρ, αλλά υπογράμμισε ότι ο διάλογος απαιτεί ένα κατάλληλο θεμέλιο, το οποίο οι ΗΠΑ έχουν καταστρέψει. «Οι Ιρανοί δεν επιδίωξαν ποτέ τον πόλεμο. Δεχτήκαμε επίθεση και αναγκαστήκαμε να αμυνθούμε», είπε. «Δείξαμε στον κόσμο ότι είμαστε αποφασισμένοι και ακλόνητοι στην υπεράσπιση της κυριαρχίας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και της αξιοπρέπειάς μας».

Ο Μπακαεΐ τόνισε ότι το Ιράν εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις του για να διευκολύνει την ασφαλή διέλευση των εμπορικών πλοίων μέσω του Στενού του Ορμούζ, αποδίδοντας στις ΗΠΑ την άμεση ευθύνη για την αύξηση της έντασης στη στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδό. «Με βάση το Αρθρο 5 αυτού του Μνημονίου Κατανόησης, είχε προβλεφθεί περίοδος 30 ημερών για την αποκατάσταση της εμπορικής ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ – από τον Περσικό Κόλπο προς τη Θάλασσα του Ομάν και αντίστροφα – στην προπολεμική της κατάσταση», εξήγησε. «Το Ιράν εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις του για να διευκολύνει την ασφαλή διέλευση των πλοίων. Ωστόσο, την 21η ή 22η ημέρα μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες, με το πρόσχημα περιστατικών κατά της εμπορικής ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ, εξαπέλυσαν μαζική στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν ναυτικό αποκλεισμό στην ιρανική ναυσιπλοΐα και επέβαλαν δασμό 20% στα πλοία που διέρχονται από το Στενό, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ενέργειες που παραβιάζουν ευθέως τους όρους του Μνημονίου.

Ο Μπακαεΐ δήλωσε ότι η προτεραιότητα του Ιράν παραμένει η υπεράσπιση της πατρίδας και η προστασία του λαού του από τα «εγκλήματα πολέμου» που διαπράττουν οι ΗΠΑ.

Ερωτηθείς σχετικά με την προοπτική διαρκούς ειρήνης στην περιοχή, απάντησε ότι η επίτευξή της δεν είναι εύκολη, «επειδή υπάρχουν πάντοτε δυνάμεις που επιδιώκουν τον πόλεμο», αναφέροντας ως παράδειγμα τις επί δεκαετίες συνεχείς επιθέσεις του ισραηλινού καθεστώτος κατά χωρών της περιοχής.

Εκπρόσωπος του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) ανακοίνωσε κατάλογο που συνοψίζει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις αμερικανικές δυνάμεις κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars:

Αεροσκάφη και αεροπορικές επιχειρήσεις:
• 11 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (καταστράφηκαν στο έδαφος)
• 17 αναγνωριστικά και επιχειρησιακά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (8 ολοκαίνουργια)
• 1 μαχητικό αεροσκάφος F-15 (εντός υπόστεγου/καταφυγίου)
• 1 αεροσκάφος P-8 Poseidon
• 1 μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 Globemaster
• 8 αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού
• 4 βαρέα ελικόπτερα

Ραντάρ και υποδομές αεράμυνας:
• 7 κέντρα διοίκησης και ελέγχου
• 6 ραντάρ αεράμυνας Patriot
• 8 συστήματα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης
• 7 ραντάρ αντιπυραυλικής άμυνας αεροπορικής βάσης
• 5 ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς
• 3 συστήματα δορυφορικών επικοινωνιών
• 3 ραντάρ ελέγχου αεροπορικών και ναυτικών επιχειρήσεων
• 3 συστήματα ραντάρ EPS και 2 ραντάρ EPS-117
• 2 ραντάρ αεράμυνας και 1 μονάδα τακτικού ραντάρ

Υποδομές βάσεων και υποστήριξης:
• 6 κέντρα συντήρησης μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων
• 3 κέντρα υποστήριξης και εφοδιαστικής
• 12 δεξαμενές καυσίμων και 1 σταθμός άντλησης καυσίμων
• 17 εγκαταστάσεις αποθήκευσης οπλισμού, ανταλλακτικών και εξοπλισμού
• 6 αποθήκες πυραύλων

Επιχειρησιακές εγκαταστάσεις:
• 6 υπόστεγα μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9
• 1 υπόστεγο μη επανδρωμένων αεροσκαφών (με 8 ολοκαίνουργια drones)
• 1 υπόστεγο προετοιμασίας F-15 και 1 υπόστεγο αεροσκάφους P-8
• 5 υπόστεγα μαχητικών αεροσκαφών και 4 προστατευμένα καταφύγια μαχητικών αεροσκαφών
• 6 διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης
• 4 συγκροτήματα αεράμυνας Patriot
• 6 πλατφόρμες εκτόξευσης πυραύλων και 4 πλατφόρμες HIMARS
• 2 κέντρα διοίκησης και 2 κέντρα επικοινωνιών σημάτων
• 1 κέντρο δεδομένων πληροφοριών
• 1 βάση επεξεργασίας δεδομένων συνδεδεμένη με την Amazon (κέντρο τεχνητής νοημοσύνης)
• 1 πλατφόρμα ανεφοδιασμού αεροπλανοφόρου με καύσιμα και 1 προβλήτα καυσίμων
• 1 κέντρο αποθήκευσης μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας τηλεχειρισμού (RCV)

ΥΓ. «Οι ΗΠΑ επιθυμούν να επιστρέψουν στο Μνημόνιο Κατανόησης και να συμπεριλάβουν σ’ αυτό και την Υεμένη». Η είδηση κυκλοφόρησε χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από καμιά πλευρά. Δε θα μας φαινόταν καθόλου παράξενο.

Εκτύπωση 🖨
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαι η Κύπρος στο χάρτη του «Μεγάλου Ισραήλ»
Επόμενο άρθρο Δεν υπάρχει διαδρομή γύρω από το Ορμούζ: Γιατί οι εναλλακτικοί αγωγοί της Δυτικής Ασίας δεν επαρκούν

Σχετικά Αρθρα

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 14:31

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

Διεθνή 19 Οκτ 2026, 11:19

Ράμζι Μπαρούντ: Με την 7η Οκτώβρη η Παλαιστίνη επέστρεψε στο απόλυτο ηθικό επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής

Διεθνή 18 Οκτ 2026, 13:42

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 11:57

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 09:18

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 11:05
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Το λες και χαριστική βολή

19 Οκτ 2026, 19:23
Διεθνή

Ολοκληρώθηκε ο «κύκλος του Καΐρου» μεταξύ των παλαιστινιακών πολιτικών παρατάξεων

Ελιγμοί απελπισίας από τον Μαχμούντ Αμπάς και τη Φατάχ

19 Οκτ 2026, 14:31
Αθλητισμός

ΠΑΟ μπάσκετ: Οπαδοί ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες, παρά την απαγόρευση

19 Οκτ 2026, 14:08
Εργατικά

Ξέπλυμα της Motor Oil σε αθλητική διοργάνωση για ΑΜΕΑ

19 Οκτ 2026, 13:48
Πολιτική

Γιατί χοροπηδάει σαν κατσίκι ο ακροδεξιός υπουργός;

19 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτισμός

Σκίτσο για τη Γάζα κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του World Press Cartoon 2026

19 Οκτ 2026, 11:39
Διεθνή

Γαλλία: Το ξέσπασμα της ζωογόνας λαϊκής αντιβίας και τα άθλια αστικά αφηγήματα

19 Οκτ 2026, 11:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2026, 00:01
Αγροτικά

Ποιοι και γιατί φοβούνται το ακριβές ρεπορτάζ μας από τις δίκες των λαμόγιων του ΟΠΕΚΕΠΕ;

18 Οκτ 2026, 21:35
Διεθνή

Ράμζι Μπαρούντ: Με την 7η Οκτώβρη η Παλαιστίνη επέστρεψε στο απόλυτο ηθικό επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής

18 Οκτ 2026, 13:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

Ημέρα στατιστικής.

Ημέρα κατά της οστεοπόρωσης.

Ημέρα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ημέρα «μακεδονικού αγώνα».

Γουατεμάλα: Ημέρα επανάστασης (1944).

Κένυα: Ημέρα Jomo Kenyatta.

1938: Το Κομμουνιστικό Κόμμα κηρύσσεται εκτός νόμου στην Τσεχοσλοβακία.

1967: Ανακαλύπτεται στην πλατεία Κολωνακίου αυτοσχέδια βόμβα που δεν εξερράγη.

1969: Πρώτη εμφάνιση οργάνωσης «20 Οκτώβρη» με βόμβα σε κάδο απορριμμάτων στη Δεξαμενή.

1977: Απόπειρα εμπρησμού των αποθηκών της AEG, δολοφονία του Χρήστου Κασίμη (Ρέντη).

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο της Πάτρας.

1986: Βόμβα στο ΙΔ’ αστυνομικό τμήμα (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo