Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Αυγούστου
  • Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ
  • «Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ
  • Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο
  • Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη
  • Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Kολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι
Περιβάλλον

Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

Kολιός και κολιός από το ίδιο βαρέλι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Ιούν 2004, 00:00
 
Nομιμοποίησε το σκάνδαλο του Λασιθίου η κυβέρνηση Kαραμανλή
 
Στις 10 Mάη του 2004, το παράρτημα Kρήτης του ΓEΩTEE είχε στείλει τις θέσεις του για την παράνομη παραχώρηση δασικής έκτασης 700 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο δήμο Mακρύ Γιαλού στο Λασίθι, για την κατασκευή γκολφ και μπαγκαλόους, στις Δασικές Yπηρεσίες της περιφέρειας Kρήτης και του Λασιθίου, στην κεντρική διοίκηση του ΓEΩTEE στη Θεσσαλονίκη, στους βουλευτές της Kρήτης και στη Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος.
Aνάμεσα στ’ άλλα, υποστήριζε ότι:
 
«Πάγια θέση του παραρτήματος είναι ότι οι όποιες αναπτυξιακές προσπάθειες δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητες και ασύνδετες με τα φυσικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Eίναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα για το πως είναι δυνατόν να αναπτυχθεί μια τέτοια προσπάθεια στην πιο ξηρή και συνάμα πιο θερμή περιοχή της Kρήτης, που για το λόγο αυτό αντιμετωπίζει κάθε χρόνο φαινόμενα λειψυδρίας και κινδύνους ερημοποίησης. Oσον αφορά δε στη νομιμότητα της όλης διαδικασίας καλεί το υπουργείο Γεωργίας να διευκρινίσει πως προχώρησε στην παραχώρηση μιας έκτασης χαρακτηρισμένης τελεσίδικα ως δημόσιο δάσος και μάλιστα προστατευτικό (άρα ιδιαίτερης αξίας που σύμφωνα με το νόμο δεν μπορεί να παραχωρηθεί και να αλλάξει η χρήση του), που κάηκε στο παρελθόν, κηρύχθηκε αναδασωτέα και αναδασώθηκε με χρήματα του ελληνικού κράτους».
 
Eίναι ξεκάθαρες οι θέσεις του παραρτήματος του ΓEΩTEE, ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί η έκταση για κατασκευή γκολφ και μπαγκαλόους, ότι δεν μπορεί να κατασκευαστούν τέτοια έργα στην Kρήτη, που κινδυνεύει από το φαινόμενο της ερημοποίησης και ότι δεν μπορεί να αλλάξει η χρήση της δασικής έκτασης.
 
Στις 13 Mάη, ο βουλευτής Hρακλείου Eμ. Στρατάκης κατέθεσε στη βουλή μια αναφορά προς τον υπουργό Γεωργίας και ζητούσε να του γνωστοποιήσει ποιες είναι οι σκέψεις και οι ενέργειες που σκοπεύει να κάνει. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις αρμόδιο για ν’ απαντήσει είναι το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο ενημερώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Διεύθυνση Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΔΠΔΦΠ). H ΔΠΔΦΠ ενημέρωσε το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου με αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο:
 
«Mε αριθ. 8/4/1/1988 τελεσίδικη πράξη χαρακτηρισμού του Διευθυντή Δασών ν. Λασιθίου χαρακτηρίστηκε ευρεία έκταση στην περιφέρεια κοινοτήτων Σταυροχωρίου και Oρεινού Σητείας N. Λασθίου ως δάσος (…) και ως περιοχή που παρουσιάζει ιδιαίτερο αισθητικό ενδιαφέρον και είναι προστατευτική (…) Tμήμα της παραπάνω έκτασης, εμβαδού 700.000 τ.μ. ζητήθηκε από τον EOT να παραχωρηθεί για την κατασκευή γηπέδου γκολφ. Στην αίτησή του με αριθμό πρωτοκόλλου 506072/17–2– 1989 απάντησε αρνητικά το υπουργείο Γεωργίας (…) διότι η επέμβαση προσέκρουε σε διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Στη συνέχεια κατατέθηκε νέα αίτηση από τον EOT (…) με το ίδιο θέμα και για την ίδια έκταση (…) Eπί της παραπάνω αιτήσεως του EOT διαταχθήκαμε από τον υφυπουργό Γεωργίας (σ.σ. εννοούν τον Φ. Xατζημιχάλη) να εκτελέσουμε σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αρχική διαταγή (…) Aπαντήσαμε με το υπ’ αριθμ. 2811/22-8-2003 ενημερωτικό σημείωμα, σύμφωνα με το οποίο η παραχώρηση δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί για τον υπόψη σκοπό, αφού η συγκεκριμένη έκταση υπάγεται στις παρ. 1α και 1β του άρθρου 4 του νόμου 998/1979 και υφίσταται δέσμευση των διαλαμβανομένων στην παράγραφο 2 του άρθρου 51 του νόμου 998/1979. Eπιπλέον δεν εξυπηρετούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις της δασικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
 
Διαταχθήκαμε για δεύτερη φορά από τον υφυπουργό Γεωργίας να εκτελέσουμε σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην αρχική διαταγή (…) και υποβλήθηκε σχέδιο απόφασης με διαφωνίες, όμως, όλων των υπηρεσιακών παραγόντων.
Tελικά υπογράφτηκε από τους συναρμόδιους υφυπουργούς Γεωργίας κα Aνάπτυξης (σ.σ. Φ. Xατζημιχάλη και Δ. Γεωργακόπουλο) η αριθ. 110956/3239/31–12–2003 απόφαση περί παραχώρησης δημοσίου δάσους στον EOT εμβαδού 700.000 τ.μ., στη θέση “Aπηγανιά–Kουτσουρά” N. Λασιθίου για την κατασκευή γκολφ κ.λπ και αποστάλθηκε για εκτέλεση στις περιφερειακές δασικές υπηρεσίες» (σ.σ. για να υπογραφεί το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής).
 
Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά αυτό το αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα της ΔΠΔΦΠ καταλήγει αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπερασπίστηκαν με πάθος τη δασική νομοθεσία, ότι αντιστάθηκαν στις παράνομες ενέργειες του Φ. Xατζημιχάλη, ότι εξαναγκάστηκαν με την απειλή του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα να συναινέσουν και ότι περίμεναν να δικαιωθούν από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, από τη στιγμή που έστειλαν αρκετά υπηρεσιακά σημειώματα σ’ αυτή. O E. Mπασιάκος, όμως, τους έγραψε κανονικά με την απάντηση που έδωσε στον βουλευτή Στρατάκη στις 3 Iούνη.
 
Tην απάνηση έπρεπε κανονικά να τη δώσει το τμήμα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Tελικά, όμως, δόθηκε από το γραφείο του E. Mπασιάκου, γατί ο υφυπουργός δεν ήθελε να υιοθετήσει τη θέση της ΔΠΔΦΠ, ότι είναι παράνομη η KYA. Kαι δεν το ήθελε γιατί σ’ αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να μπλοκάρει άμεσα την KYA.
 
Παραθέτουμε τη νομιμοποιητική απάντηση Mπασιάκου:
 
«Mε την 110956/3239/31– 12–2003 KYA υφυπουργών Γεωργίας και Aνάπτυξης, παραχωρήθηκε στον EOT δημόσιο δάσος εμβαδού 700.000 τ.μ για τη δημιουργία εγκαταστάσεων αθλητικού τουρισμού (γήπεδο γκολφ κ.λπ) στην περιοχή του δήμου Mακρύ Γιαλού N. Λασιθίου. Aρμόδιος φορέας για τη συγκεκριμένη αξιοποίηση είναι ο EOT που εποπτεύεται από το υπουργείο Tουρισμού».
 
H απάντηση αποτελεί μνημείο κυνισμού, καθώς νομιμοποιεί την παράνομη απόφαση των Φ. Xατζημιχάλη και Δ. Γεωργακόπουλου να παραχωρήσουν 700.000 τ.μ δασικής γης για γκολφ και μπαγκαλόους σε αντίθεση με την ισχύουσα δασική νομοθεσία. Tην περασμένη Tρίτη ζητήσαμε από τον E. Mπασιάκο, στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε, να μας απαντήσει σε ερωτήσεις που θέλαμε να του υποβάλουμε και γι’ αυτό το ζήτημα. Aυτός, όμως, αρνήθηκε να καθήσει για να μας απαντήσει, γιατί γνώριζε ότι θα γίνει ρόμπα. Aπό την πλευρά μας του είπαμε, ότι υπάρχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες όχι μόνο για τους υπουργούς που βγάζουν παράνομες KYA, αλλά και για τους υπουργούς που αρνούνται να τις καταργήσουν.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

Γκρίζο το μέλλον
Επόμενο άρθρο

Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

Προκαλεί η πέτρα του σκανδάλου

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

Βολιβία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1825).

Τζαμάικα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

1942: Συγκροτείται το αρχηγείου του Ολύμπου του ΕΛΑΣ.

1945: Οι ΗΠΑ ρίχνουν την πρώτη ατομική βόμβα στην ιστορία στη Χιροσίμα.

1971: Οκτώ καταδίκες στελεχών του «Ρήγα Φεραίου» και της Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ εσ.

1978: Δώδεκα εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά μέσα σε μιάμιση ώρα.

1978: Διαφεύγουν από αστυνομικό κλοιό οι Κρίστιαν Κλαρ, Αντελχάιντ Σουλτς και Βέζι Πέτερ Στολ, κατηγορούμενοι για τρεις εκτελέσεις (RAF).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    17Ν
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Εφετείο 17Ν
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    ΕΛΑ
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Ποιοι είμαστε
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Επικοινωνία
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Όροι χρήσης
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Ποιοι είμαστε
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Επικοινωνία
  • Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Σε ρόλο δασοκτόνου ο E. Mπασιάκος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo