Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους
  • «Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»
  • Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά
  • Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη
  • Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Ψηφίζεται ένας ακόμη δασοκτόνος νόμος
Περιβάλλον

Ψηφίζεται ένας ακόμη δασοκτόνος νόμος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιαν 2010, 00:00

Την ερχομένη Τρίτη, 26 Γενάρη, θα γίνει και η τρίτη συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής, στην οποία θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και η ψήφιση ενός ακόμη δασοκτόνου νομοσχεδίου. Προηγήθηκαν οι τέσσερις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής, στις οποίες το νομοσχέδιο συζητήθηκε και ψηφίστηκε από τα δύο αστικά κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Η υπουργός Τ. Μπιρμπίλη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Ολομέλεια της Βουλής,  προσπάθησαν, στηριζόμενοι στην παράγραφο 1 του άρθρου 9 του νομοσχεδίου, με την οποία καταργείται προσωρινά ο καταστροφικός ορισμός του δασοκτόνου νόμου 3208/2003 για το δάσος, να το εμφανίσουν σαν ένα φιλοδασικό νομοσχέδιο.

Θυμίζουμε, καταρχάς, ότι η προσωρινή αυτή κατάργηση του ορισμού για το δάσος πέρασε από πολλά κύματα. Τρεις ήταν οι εκδοχές της νομικής αυτής διάταξης. Τις παραθέτουμε:

α) «Αρθρο 6 παρ.1: Αναστέλλεται η εφαρμογή της διάταξης του εδαφίου 3 του άρθρου 1 του Ν. 3208/2003».

β) «Αρθρο 8 παρ. 1: Η παράγραφος 3 του άρθρου 3 του Ν. 998/1979 όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του Ν. 3208/2003 (ΦΕΚ Α 303), καταργείται. Οι παράγραφοι 4, 5, 6 και 7 του άρθρου 3 του Ν. 998/1979, όπως ισχύει αναριθμούνται σε 3, 4, 5 και 6 αντιστοίχως».

γ) «Αρθρο 9: Η παράγραφος 3 του άρθρου 3 του ν. 998/1979 (ΦΕΚ 289 Α), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του ν. 3208/2003 (ΦΕΚ 303), καταργείται, πλην της περιπτώσεως γ) η οποία διατηρείται σε ισχύ ως αυτοτελής παράγραφος 5. Οι παράγραφοι 4 και 5 του άρθρου 3 του ν. 998/1979, όπως ισχύει, αναριθμούνται αντιστοίχως  σε παραγράφους 3 και 4».

Η πρώτη εκδοχή δόθηκε στις 26 Οκτώβρη στους μελετητές-καπιταλιστές (ανάμεσά τους και ο μυστικοσύμβουλος της Τ. Μπιρμπίλη,  Ν. Χλύκας, που είναι ένας από τους κύριους συντάκτες όλων των εκδοχών του δασοκτόνου νομοσχεδίου) και στη συνέχεια αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ.

Επιπλέον, δόθηκε επιλεκτικά μόνο στους μελετητές και η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου. Είναι αποκαλυπτικά τα γραφόμενα σ’ αυτή την εισηγητική έκθεση σχετικά με την αναστολή της εφαρμογής της παρ. 3 του άρθρου 1 του δασοκτόνου νόμου Δρυ, γι’ αυτό τα παραθέτουμε: «Η διάταξη αυτή (σ.σ. η παρ. 1 του άρθρου 6 του νομοσχεδίου Μπιρμπίλη) έχει τεθεί υπό την κρίση του ΣτΕ, χωρίς να έχει εκδοθεί ακόμη οριστική απόφαση. Επειδή η εκκρεμότητα αυτή έχει δημιουργήσει προβλήματα και δυσλειτουργίες, κρίνεται σκόπιμη η αναστολή εφαρμογής της διάταξης αυτής. (Μέχρι τότε θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 998/789;)»!!!

Δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό το κείμενο μέσα στην παρένθεση, που μάλλον ξεχάστηκε από τους συντάκτες του νομοσχεδίου; Ο συντάκτης της εισηγητικής (που όπως έχουμε αποκαλύψει είναι ο Ν. Χλύκας) έχει και προσωπικό ενδιαφέρον να ξεμπλοκαριστεί ο δασοκτόνος νόμος 3208/2003, δεδομένου ότι και ο ίδιος έχει αναλάβει ένα κομμάτι των δασικών χαρτών των 113 υπό κτηματογράφηση δήμων. Πώς μπορεί κατά τη γνώμη του να ξεμπλοκαριστεί;  Εστω και με την προσωρινή αναστολή της παρ. 3 του άρθρου 1 του δασοκτόνου νόμου. Ετσι θα καταργηθεί η απόφαση 202/ 2005 της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, με την οποία έχει μπλοκαριστεί η υπουργική απόφαση του πρώην υφυπουργού Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλη, με την οποία ζητούσε να αναθεωρηθούν οι δασικοί χάρτες 330 δήμων σύμφωνα με τις διατάξεις του δασοκτόνου νόμου. Γι’ αυτό και έθεσε ταυτόχρονα το ερώτημα (και μάλιστα γραπτά, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά), εάν και μέχρι πότε θα εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 998/1979, όπως ίσχυαν πριν την τροποποίησή του από το δασοκτόνο νόμο Δρυ.

Γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις, υποστηρίξαμε τότε, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να καταργήσει το δασοκτόνο νόμο 3208/2003, ότι κατεβάζει πάρα πολύ τον πήχη στον αγώνα ενάντια στη δασοκτόνα νομοθεσία (έφτασε στο σημείο να βάλει τον πρόεδρο της ΠΕΔΔΥ, κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να αδρανοποιήσει τη συνδικαλιστική οργάνωση και να αναιρέσει βασικές της θέσεις, όπως π.χ. η κατάργηση του 3208/2003) και ότι ετοιμάζει νέο ορισμό για το δάσος, που θα κινείται κι’ αυτός σε αντιδασική κατεύθνση. Μετά τις αποκαλύψεις μας και την παρέμβαση έντιμων και ταξικών συνδικαλιστών στο χώρο της ΠΕΔΔΥ και των δασολόγων, η Τ. Μπιρμπίλη και ο μυστικοσύμβουλός της αναγκάστηκαν να δώσουν στις 16 Νοέμβρη τη δεύτερη εκδοχή. Μια εκδοχή που, όμως, πρώτον καταργούσε την περίπτωση γ) της παραγράφου 3, με την οποία πέταγε έξω  από τους δασικούς χάρτες –διαχρονικά πια– τα δάση και τις δασικές εκτάσεις που θα καταστρέφονται από φωτιές και παράνομες εκχερσώσεις. Δεύτερον, εξακολουθούσε ν’ αφήνει ανοιχτό το θέμα του ποσοτικού ορισμού του δάσους. Κατά τη γνώμη μας, ο ποσοτικός ορισμός του δάσους δεν αποτελεί προαπαιτούμενο ούτε για τη σύνταξη των δασικών χαρτών ούτε για τις πράξεις χαρακτηρισμού, όμως πέρα από εμάς και τους έντιμους και ταξικά σκεπτόμενους δασολόγους, υπάρχουν και οι καταπατητές που θα πιέζουν για δασοκτόνες λύσεις.

Φυσικά, η κατάργηση της περίπτωσης γ) δεν έγινε από αβλεψία του μυστικοσύμβουλου και της Τ. Μπιρμπίλη.  Εγινε σκόπιμα, προκειμένου να μη συμπεριλαμβάνονται στους δασικούς χάρτες  τα καμένα δάση και δασικές εκτάσεις. Μετά όμως το ντόρο που έγινε και προκειμένου να περάσει αυτή η διάταξη, για να απεμπλακεί η σύνταξη των δασικών χαρτών-καρικατούρα, αναγκάστηκαν να επαναφέρουν την περίπτωση γ), παρά το γεγονός ότι το πρώτο εδάφιό της «μπάζει», αφού νομιμοποιεί παράνομες αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης.

Παρέμεινε, όμως, το κενό της πρώτης εκδοχής, στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω. Παρέμεινε, γιατί έχουν στα σκαριά άλλο ορισμό για το δάσος και χρειάζονται κάποιο χρόνο για να τον παρουσιάσουν, προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες-καρικατούρα και να γίνουν αποδεκτοί από ένα τμήμα των κατ’ επάγγελμα περιβαλλοντολόγων.

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 12, 13 και 14 Γενάρη, έγιναν οι τέσσερις συνεδριάσεις  της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, στις οποίες συζητήθηκε και ψηφίστηκε  το δασοκτόνο νομοσχέδιο, χωρίς να επαναφέρουν την περίπτωση γ). Την Τρίτη, 19 Γενάρη, η Τ. Μπιρμπίλη αναγκάστηκε, για ξεκάρφωμα, να επαναφέρει την περίπτωση γ) μαζί με κάποιες άλλες διατάξεις  νομοτεχνικού χαρακτήρα. Ομως, ο ορισμός χωρίς ποσοτικοποίηση αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, όχι φυσικά για εμάς, αλλά για την κυβέρνηση. Η παράγραφος 1 του άρθρου 9 είναι κολοβή.

Τελικά,  η υπουργός Περιβάλλοντος αναγκάστηκε, κατά την διάρκεια της τέταρτης συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της βουλής (Πέμπτη 14 Γενάρη), να παραδεχτεί ότι υπάρχει κενό στον ορισμό του δάσους και να υποσχεθεί ότι σε διάστημα 6-8 μηνών θα καταθέσει στη βουλή για συζήτηση και ψήφιση νέο νομοσχέδιο (!), προς λύπη όλων εκείνων που έσπευσαν να χαιρετίσουν είτε ως φιλοδασικό το νομοσχέδιο είτε ως θετική και πολύ σημαντική την παρ. 1 του άρθρου 9.

Με τις διατάξεις που εισήγαγε η Τ. Μπιρμπίλη στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (κατάργηση της πράξης χαρακτηρισμού, αναγόρευση των ΑΠΕ σε ύψιστο περιβαλλοντικό ζήτημα, προτεραιότητα των ΑΠΕ σε σχέση με τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, πλήρη αποδυνάμωση των απαιτούμενων ενεργειών από τις δασικές υπηρεσίες προκειμένου να εγκριθεί η εγκατάσταση ΑΠΕ σε δάση ή δασικές εκτάσεις κ.ά.),  έδειξε ποια θα είναι η κατεύθυνση προς το νέο ορισμό για το δάσος. Κλείνουμε αυτό το σχόλιο με την επισήμανση ότι ισχύουν όλα όσα καταμαρτυρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα για το δασοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και πρέπει να εντάξουμε την κατάργησή του στο γενικότερο αγώνα για την κατάργηση του αντιδασικού οπλοστασίου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυγκέντρωση ωρομίσθιων
Επόμενο άρθρο Μυστική οικονομική διπλωματία

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Οκτώ ελληνικά πανεπιστήμια πρόθυμοι εταίροι του ισραηλινού κράτους

13 Σεπ 2026, 19:54
Διεθνή

«Η πολιτική εξουσία του Λιβάνου είναι συνένοχη στα ισραηλινά εγκλήματα»

Δήλωση βουλευτή της Χεζμπολά

13 Σεπ 2026, 11:29
Παιδεία

Τσίπρας για εκπαίδευση: Υποσχεσιολογία και παλιές συνταγές της εποχής Γαβρόγλου με αντιδραστικά υλικά

13 Σεπ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

12 Σεπ 2026, 14:15
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει τον ΛαΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo