Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη
  • Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη
  • Διατάζουν ψυχιάτρους να υπερεφημερεύσουν στο Δρομοκαΐτειο
  • Αθλια υπόδειξη-εντολή του υπουργείου Παιδείας στα ελληνικά πανεπιστήμια να «συνεργαστούν» με τα αντίστοιχα του Ισραήλ
  • Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;
  • Το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε από τους βασικούς σταθμούς
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Στα μανταλάκια η «ανάρμοστη σχέση» Μπιρμπίλη-Χλύκα
Περιβάλλον

Στα μανταλάκια η «ανάρμοστη σχέση» Μπιρμπίλη-Χλύκα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Νοέ 2010, 00:00
Στα μανταλάκια κρεμάστηκε η «ανάρμοστη σχέση» της υφυπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και του καπιταλιστή-μελετητή Νίκου Χλύκα, ο οποίος λειτουργεί σαν παντοδύναμος σύμβουλός της στα δασικά θέματα, φτιάχνοντας ακόμα και τους νόμους. Μια σχέση την οποία πρώτοι καταγγείλαμε εμείς εδώ και πολύ καιρό, αποκαλύπτοντας με αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα ότι ο Χλύκας, ιδιοκτήτης της ανώνυμης εταιρίας «Nerco – Ν. Χλύκας και Συνεργάτες ΑΕ Μελετών», ήταν ο συντάκτης της εισηγητικής έκθεσης του νόμου για τα καμένα της Αττικής (άρα και του ίδιου του νόμου). Είμαστε, μάλιστα, οι μόνοι που έχουμε καταγγείλει το συγκεκριμένο νόμο ως δασοκτόνο.
 
Στη συνέχεια, αποκαλύψαμε τη φωτογραφική διάταξη και την προκλητική μεθόδευση της Μπιρμπίλη, που κήρυξε ολόκληρη την Ελλάδα υπό κτηματογράφηση, για να παρέλθουν οι προθεσμίες του νόμου και να περάσει το έργο της κατάρτισης των δασικών χαρτών στην κακόφημη εταιρία «Κτηματολόγιο ΑΕ», η οποία θα δώσει τους χάρτες υπεργολαβία στις «ένδεκα αδελφές», δηλαδή τα μελετητικά γραφεία πέμπτης τάξης, μεταξύ των οποίων και η εταιρία του Ν. Χλύκα.
 
Στο θέμα επανήλθε με ολοσέλιδο δημοσίευμά της στις 30 Οκτώβρη η εφημερίδα «Κεφάλαιο». Το δημοσίευμα έχει τίτλο «Οι καταπατητές επελαύνουν με φωτογραφική διάταξη» και υπότιτλο «Μελετητική εταιρία άτυπου συνεργάτη της Τίνας Μπιρμπίλη συνέταξε την εισηγητική έκθεση του Ν/Σ για τις καμένες δασικές εκτάσεις και… πήρε το έργο». Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται αναφορά (αρκετά συνοπτική) στην εκχώρηση του έργου των δασικών χαρτών σε ιδιώτες, με σκοπό τον αποχαρακτηρισμό δασών και δασικών εκτάσεων και τη δικαίωση των καταπατητών. Η συγκεκριμένη μεθόδευση της Μπιρμπίλη χαρακτηρίζεται «καθ’ όλα νομότυπη μπίζνα», ενώ για τη σχέση Μπιρμπίλη-Χλύκα σημειώνεται: «Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι η υπουργός εμφανίζεται να εκτίθεται ανεπανόρθωτα, καθώς ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ενός από τα 11 μελετητικά γραφεία εμφανίζεται να συντάσσει την εισηγητική έκθεση του ν/σ που αφορά τα καμένα από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2009». Ο Χλύκας εμφανίστηκε στην εφημερίδα (προφανώς συνειδητοποίησε ότι πλέον δεν είναι μόνο η «Κόντρα») και επιβεβαίωσε ότι όντως ήταν ο συντάκτης της εισηγητικής έκθεσης «στο πλαίσιο της διαβούλευσης»! Δήλωσε ακόμη, ότι «επί υπουργίας Μπιρμπίλη δεν έχω πάρει κανένα έργο. Αντίθετα, επί Γ. Σουφλιά μου είχαν ανατεθεί έργα αξίας εκατομμυρίων ευρώ».
 
Το «δεν πήρα έργα» είναι η απολογία του ενόχου που προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη του. Μήπως ο Ν. Χλύκας δουλεύει «για την ψυχή της μάνας του» ως μυστικοσύμβουλος της Μπιρμπίλη; Συντάσσει νομοσχέδια, παίρνει μέρος σε συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, ελέγχει όλη τη δουλειά στο δασικό τομέα, γράφει όλες τις ανακοινώσεις του υπουργείου (πλέον υπογράφει με ένα «Χ» και όχι με ολόκληρο το επώνυμό του) επειδή… μοιράζεται το όραμα της υπουργού; Σε ποιον τα πουλάει αυτά; Πέρα απ’ αυτό, όμως, εδώ έχουμε ένα καραμπινάτο σκάνδαλο, που υπό άλλες συνθήκες θα έκανε πάταγο. Ενας ιδιώτης συντάσσει νομοσχέδια και το παραδέχεται, ενώ η υπουργός σιωπά, έχοντας πλήρη κάλυψη από την αντιπολίτευση (που είτε είναι συνένοχη είτε απλώς κοιμάται), από τα μεγάλα ΜΜΕ και από τα λαμόγια των ψευτο-περιβαλλοντικών οργανώσεων, που ενδιαφέρονται μόνο να τα έχουν καλά με την υπουργό, για να παίρνουν κανένα πρόγραμμα, αφού έχουν κάνει το ενδιαφέρον για το περιβάλλον επάγγελμα και μάλιστα προσοδοφόρο.
 
Υστερα, η υπουργός μεθοδεύει έτσι τα πράγματα, ώστε το σημαντικότατο έργο της κατάρτισης των δασικών χαρτών να φύγει από τις δασικές υπηρεσίες και να πάει σε ιδιώτες, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση κατέχει ο «άτυπος» σύμβουλός της. Θέλει καμιά ιδιαίτερη εξυπνάδα για να καταλάβουμε τι «παίζει» εδώ; Οι δουλειές είναι ήδη μοιρασμένες. Οταν μοιραστούν και τυπικά κι αρχίσει η δουλειά, θ’ αρχίσει και το μεγάλο παζάρι με τους καταπατητές, για να βαφτιστούν πολλά δασικά φιλέτα «οικόπεδα άρτια και οικοδομήσιμα», όπως χαρακτηρίστηκε το δάσος της Ουρανούπολης με το συμβόλαιο της Πελέκη-Βουλγαράκη.
 
Μάλιστα, με το νόμο για το «πράσινο ταμείο», στις ιδιωτικές εταιρίες δεν δίνεται μόνο το έργο της κατάρτισης των δασικών χαρτών, αλλά και της ανάρτησης, διόρθωσης και συμπλήρωσής τους, ώστε να αποφευχθεί εντελώς ο έλεγχος από τις κρατικές Διευθύνσεις Δασικών Χαρτών και να γίνει ανενόχλητα το μεγάλο πανηγύρι με τους καταπατητές. Οι ιδιωτικές μελετητικές εταιρίες, με δεσπόζουσα την εταιρία του Ν. Χλύκα, θα έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Θα ελέγχουν τον εαυτό τους ή ή μια θα ελέγχει την άλλη. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει.
 
Ο Ν. Χλύκας, που παριστάνει τον αφιλοκερδή πατριώτη σύμβουλο της υπουργού, δεν είναι χτεσινός στην πιάτσα. Είναι αυτός που παλαιότερα αρθρογραφούσε στον Τύπο και απαιτούσε την απομάκρυνση δασολόγων από τη Διεύθυνση Δασικών Χαρτών, επειδή απαιτούσαν από τα μελετητικά γραφεία την αυστηρή εφαρμογή των Τεχνικών Προδιαγραφών στην κατάρτιση των Δασικών Χαρτών. Είναι αυτός που στο νομοσχέδιο για τα καμένα της Αττικής (πλέον νόμος 3818/ 2010) είχε εισάγει διατάξεις που προωθούσαν τα προσωπικά του συμφέροντα, τις οποίες αναγκάστηκε στη συνέχεια να αποσύρει η Μπιρμπίλη, όταν έπεσε το σχετικό «κράξιμο». Είναι αυτός που επιμένει να μη χαρακτηρίζονται δασικές οι εκτάσεις που καλύπτονται με φρύγανα, διότι έχει αναλάβει έργα δασικών χαρτών σε Κυκλαδονήσια και αν συμπεριληφθούν οι εκτάσεις με φρύγανα, θ’ αναγκαστεί να ξαναφτιάξει τους δασικούς χάρτες, στους οποίους δεν έχει περιλάβει αυτές τις εκτάσεις.
 
Οι ιδιωτικές εταιρίες θα μοιράσουν όμορφα μεταξύ τους τις δουλειές, θα πάρουν ένα σκασμό λεφτά, θα φτιάξουν δασικούς χάρτες της πλάκας (χωρίς καν την απαραίτητη αυτοψία, για την κατάργηση της οποίας φρόντισε το δίδυμο Χλύκα-Μπιρμπίλη) και έτσι θα αποχαρακτηριστούν δεκάδες εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων. Γι’ αυτό μιλάμε για σκάνδαλο κι όχι για κάποια απλή παρατυπία.
 
Οποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για το περιβάλλον, όποιος θέλει να προστατεύσει τα δάση οφείλει να καταγγείλει αυτές τις μεθοδεύσεις και να απαιτήσει να επανέλθει η κατάρτιση των δασικών χαρτών στις δασικές υπηρεσίες, μπας και γλιτώσουμε τίποτα. Ασε που το έργο θα γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα. Μετατρέπουν τους έμπειρους δασολόγους σε διακοσμητικά στοιχεία της δημόσιας διοίκησης και είναι έτοιμοι να σκορπίσουν παρά με ουρά στις μελετητικές εταιρίες τύπου «Χλύκας και συνεργάτες».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔεύτερο μεγάλο σκάνδαλο στο Πόρτο Καρράς
Επόμενο άρθρο Επιμένουν αντιδασικά

Σχετικά Αρθρα

Εδωσαν «μπιρ παρά» το Ελληνικό στους Λάτσηδες και τώρα η περιφέρεια Αττικής νοικιάζει πανάκριβα αθλητικές εγκαταστάσεις

Περιβάλλον 25 Σεπ 2026, 20:17

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη

6 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο Τασούλας (ξανα)καρφώνει τον Μητσοτάκη από το βήμα του Βαγγέλη Μαρινάκη

5 Οκτ 2026, 20:25
Υγεία

Διατάζουν ψυχιάτρους να υπερεφημερεύσουν στο Δρομοκαΐτειο

5 Οκτ 2026, 19:04
Παιδεία

Αθλια υπόδειξη-εντολή του υπουργείου Παιδείας στα ελληνικά πανεπιστήμια να «συνεργαστούν» με τα αντίστοιχα του Ισραήλ

5 Οκτ 2026, 18:44
Κόντρες

Είναι «τελειωμένος» ο Νότης Μηταράκης;

5 Οκτ 2026, 15:08
Η παπάρα

Το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε από τους βασικούς σταθμούς

5 Οκτ 2026, 14:16
Διεθνή

Μαθητική οργή στη Γαλλία

5 Οκτ 2026, 12:58
Διεθνή

Μια βρετανική εταιρία, ένας έλληνας ιδιοκτήτης και ο πρώην δικηγόρος του Νετανιάχου: Ποιος πραγματικά κατέχει τη σερβική επιχείρηση ισραηλινών drones;

5 Οκτ 2026, 10:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Οκτώβρη

5 Οκτ 2026, 00:01
Αγροτικά

ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: Θα θανατώνονται τα αιγοπρόβατα που θα βρεθούν θετικά στην ορολογική εξέταση για αντισώματα ευλογιάς!

Το παραδέχεται δημόσια η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής

4 Οκτ 2026, 20:18
Πολιτισμός

Ghassan Kanafani, Τα θεατρικά

Μετάφραση Ναουζάτ Χαντίντ - Πρόλογος Νασίμ Αλάτρας - Εκδόσεις ΣΑΛΤΟ

4 Οκτ 2026, 12:16
Διεθνή

Οι σιωναζιστικές βόμβες δεν κάνουν θρησκευτικές διακρίσεις

4 Οκτ 2026, 09:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Οκτώβρη

4 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

Υεμένη: Οι δυνάμεις της Ανσαραλά προελαύνουν προς την πόλη Ταΐζ εν μέσω κύματος σαουδαραβικών αεροπορικών επιδρομών

3 Οκτ 2026, 10:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

3 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μας δουλεύετε; Ποια αξιοπιστία ψάχνετε;

2 Οκτ 2026, 19:30
Κόντρες

Εις την οδόν της μετανοίας

2 Οκτ 2026, 19:09
Παιδεία

Ο φασισμός δεν έχει θέση στα σχολεία

H μάπα του Κασιδιάρη σε διαδραστικό πίνακα σχολείου!

2 Οκτ 2026, 17:55
Υγεία

Το Τρίο Μπελκάντο σε νέες επιτυχίες

2 Οκτ 2026, 14:40
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Οκτώβρη

Αίγυπτος: Ημέρα στρατού.

1944: Εκτελούνται από ναζί 85 έλληνες πατριώτες στην περιοχή Υμηττού – Χαραυγής.

1972: Τέσσερις καταδίκες μελών του «Κινήματος 20ής Οκτώβρη».

1973: Αρχίζει ο αραβοϊσραηλινός πόλεμος του Γιομ Κιπούρ.

1976: Τερματίζεται η πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα.

1981: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Αιγύπτου Ανουάρ Σαντάτ.

1988: 159 νεκροί από σφοδρές ταραχές λόγω έλλειψης καταναλωτικών αγαθών στην Αλγερία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Ψέλνεις στη Σιμωνόπετρα και ακούγεται στον Άδη…». Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος είναι πάντα μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις. Ένα ταξίδι στην ιστορία, στους πολιτιστικούς θησαυρούς που φυλάσσονται αιώνες αλλά και στο βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Αλέξης Τσίπρας

[Στον τραγουδοποιό Θανάση Παπακωνσταντίνου αναζήτησε… ιδεολογικό καταφύγιο ο πολιτικός απατεώνας για να δικαιολογήσει την επίσκεψή του στο Αγιονόρος, όπου δεν παρέλειψε να συναντηθεί και με τον ηγούμενο του Βατοπαιδίου, «γέροντα» Εφραίμ! Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα και τους λογογράφους του στον Μαρξ και τη μεγαλοφυή ανάλυσή του για τη σχέση της θρησκείας με την αναζήτηση του νοήματος της ανθρώπινης ύπαρξης θα ήταν too much. Ανθρωποι σαν τον Τσίπρα ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν για την πραγματική φιλοσοφική μόρφωση, οπότε σιγά μην καθήσουν να ζορίσουν τον εαυτούλη τους με φράσεις όπως «Η θρησκεία είναι η φαντασιακή πραγμάτωση της ανθρώπινης ουσίας, αφού η ανθρώπινη ουσία δεν έχει αληθινή πραγμάτωση» (Αλέξη, μην κουράζεσαι, είναι το ακριβώς αντίθετο από την παπάρα που έγραψες ή σου έγραψαν). Οι Τσίπρες… το πολύ μέχρι στιχάκια τραγουδοποιών (που δε φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι). Να παραπέμψουμε τον Τσίπρα, αναφορικά με πτυχές της ιστορία της ρασοφόρας πολιτείας του Αθω στον Θέμο Κορνάρο και το ταξιδιωτικό αριστούργημά του «Οι άγιοι δίχως μάσκα»; Θα κινδυνεύαμε να μπερδέψει τον συγγραφέα με τον συνεπώνυμό του Βιτσέντζο Κορνάρο και να ξεφυλλίζει τον «Ερωτόκριτο» για να βρει «πού γράφει για το Αγιον Ορος». Θα θυμίσουμε μόνο την επιστολή που έστειλαν τα μοναστήρια του Αθω στον Χίτλερ, δέκα χρόνια μετά το οχτάμηνο ρεπορτάζ του Θέμου Κορνάρου. Στις 26 Απρίλη του 1941, οι αγιορείτες καλόγεροι απ’ όλα τα μοναστήρια είχαν αποστείλει -«βαθυσεβάστως»- επιστολή «προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον», με την οποία έπαιρναν «την εξαιρετικήν τιμήν ν’ απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα καί παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον, του οποίου Ηγούμενοι καί αντιπρόσωποι τυγχάνομεν, διαδεχομένη εν τούτω τους ιδρυτάς και Ευεργέτας του Ιερού τούτου Τόπου Βυζαντινούς Αυτοκράτορας καί διαδόχους τούτων»! Ζητούσαν από τον Χίτλερ, που είχε σκλαβώσει την Ελλάδα, να γίνει ο συνεχιστής των βυζαντινών αυτοκρατόρων, των σλάβων και ουγγροβλάχων ηγεμόνων και των οθωμανών σουλτάνων, εξασφαλίζοντάς τους την καλοπέρασή τους, που είναι το μόνο που τους νοιάζει. «Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς καί εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν καί την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν καί ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν καί κηδεμονίαν Αυτής», έγραφαν στον Χίτλερ οι ρασοφόροι του Αθω. Φαίνεται πως το ταξίδι του Τσίπρα στην… Ιστορία δεν πέρασε ούτε απ’ αυτόν τον σταθμό]

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo