Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»
  • Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία
  • Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα
  • Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!
  • Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα
  • Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Ευρύτερο σχέδιο καταστροφής των υγροβιότοπων
Περιβάλλον

Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

Ευρύτερο σχέδιο καταστροφής των υγροβιότοπων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Μαρ 2016, 00:00

Εδώ και μερικές εβδομάδες αποκαλύψαμε το σχέδιο υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής  Ελλάδας και Ιονίων Νήσων να καταστρέψουν τον υγροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλίας με το μαζικό κόψιμο των καλαμιώνων, που θα χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη για την παραγωγή βιομάζας για πέλετ. Από νέα έγγραφα που έπεσαν στα χέρια μας προκύπτει ότι ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΑ) συνεχίζει να μην απαντά στο βασικό ζήτημα. Αν δηλαδή επιτρέπεται το περιοδικό ξεπάτωμα του καλαμιώνα της λίμνης. Ετσι, αφήνει ανοιχτό το δρόμο στους υπηρεσιακούς  παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου να κάνουν δεκτή την επέμβαση στον υγροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλίας, με τη συνεχή μαζική αποψίλωση των καλαμιώνων, που θα οδηγήσει στην καταστροφή του υγροβιότοπου.

Εχουμε αναφερθεί σ’ ένα έγγραφο του ΓΔΑΠΔΑ προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Πελοποννήσου με περιεχόμενο «ήξεις αφήξεις». Μετά την αποστολή του, υπηρεσιακοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος (ΔΔΔΔΠ), προκειμένου να διορθωθούν τα πράγματα και να αποτραπεί η καταστροφή του υγροβιότοπου, ετοίμασαν έγγραφο, με το οποίο, μεταξύ των άλλων, υπενθύμιζαν τόσο στον Γενικό Διευθυντή όσο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου την ισχύουσα νομοθεσία για τις επιτρεπόμενες επεμβάσεις σε Καταφύγια Αγριας Ζωής (ΚΑΖ). Εμμέσως πλην σαφώς, οι υπηρεσιακοί παράγοντες θύμιζαν ότι το μαζικό κόψιμο των καλαμιώνων δεν είναι επιτρεπτή επέμβαση.

Το εν λόγω έγγραφο υπέγραφε ο προϊστάμενος της ΔΔΔΔΠ και ζητούσε να διαβιβαστεί στις αρμόδιες Διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος. Ο Γενικός Διευθυντής,  όμως, αρνήθηκε να το στείλει και το κράτησε στο συρτάρι του!

Οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όλο αυτό το διάστημα αρνούνταν να πάρουν θέση υπογραμμίζοντας το αυτονόητο. Οτι δηλαδή τέτοια επέμβαση σε ΚΑΖ απαγορεύεται. Επειδή, όμως, κατά βάθος ήταν υπέρ του μαζικού κοψίματος των καλαμιώνων, «ποντάριζαν» στο κείμενο του Γενικού Διευθυντή Δασών της κεντρικής υπηρεσίας  του ΥΠΕΝ. Και ετοιμάζονταν να εγκρίνουν την επέμβαση.

Τελικά, τους αναγκάσαμε να στείλουν στις 15 Μάρτη ερώτημα στον Γενικό Διευθυντή Δασών για το αν είναι επιτρεπτή ή όχι η συγκεκριμένη επέμβαση στη λίμνη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, συντάχθηκε έγγραφο που τόνιζε: πρώτον, ότι οι διατάξεις της νομοθεσίας για τα Καταφύγια Αγριας Ζωής είναι σαφείς. Δεύτερον, ότι η Λίμνη Στυμφαλίας και η ευρύτερη περιοχή έχουν χαρακτηριστεί ΚΑΖ. Τρίτον, ότι οι προτεινόμενες επεμβάσεις που προβλέπονται από τη διαχειριστική μελέτη που τους στάλθηκε δεν είναι επιτρεπτές!

Αυτή η τοποθέτηση ενόχλησε ασφαλώς τον Γενικό Διευθυντή Δασών της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΕΝ, όμως δεν μπορούσε ούτε να αποσιωπήσει το έγγραφο ούτε να υιοθετήσει την άποψη περί μη επιτρεπτών επεμβάσεων. Ετσι, επέλεξε να αφαιρέσει από το έγγραφο όλο το κομμάτι στο οποίο τονιζόταν ότι οι συγκεκριμένες επεμβάσεις δεν είναι επιτρεπτές. Ετσι, στο ερώτημα των υπηρεσιακών παραγόντων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου δεν έδωσε άμεση απάντηση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι επιτρεπτές οι επεμβάσεις ξεπατώματος των καλαμιώνων της Λίμνης Στυμφαλίας.

Ο Γενικός Διευθυντής Δασών επιμένει σ’ αυτή την τακτική, γιατί: πρώτον, την απόφαση για τις επεμβάσεις στα Καταφύγια Αγριας Ζωής, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, την παίρνει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Δεύτερον, υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο μαζικής και συνεχούς αποψίλωσης των καλαμιώνων των υγροβιότοπων για την παραγωγή βιομάζας, που εκπορεύεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το μαζικό και περιοδικά επαναλαμβανόμενο κόψιμο των καλαμιώνων για παραγωγή βιομάζας απαγορεύεται αυστηρά (έχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη σ’ αυτή την απαγόρευση). Γι’ αυτό και οι υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο αρμόδιων Διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου είναι υποχρεωμένοι να εισηγηθούν στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης την απόρριψη της επέμβασης στον υγροβιότοπο της Λίμνης Στυμφαλίας, αγνοώντας τα έγγραφα που τους έστειλε ο Γενικός Διευθυντής Δασών της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τα ίδια και στη Λίμνη Δύστου

Η  Λίμνη του Δύστου στην Εύβοια, που είναι επίσης σημαντικός υγροβιότοπος, δεν έχει χαρακτηριστεί ΚΑΖ, αλλά έχει ενταχθεί στον κατάλογο των ΖΕΠ (Ζώνες Ειδικής Προστασίας). Τέτοιες επεμβάσεις δεν επιτρέπονται και στις ΖΕΠ, γιατί οδηγούν στην καταστροφή του υγροβιότοπου.

Από το φθινόπωρο του 2014 έχει ανοίξει μια αλληλογραφία ανάμεσα στην εταιρία ENERGY TRADING AE (όπως ισχυρίζεται, έχει άδεια για Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Βιοαέριο) και υπηρεσίες υπουργείων για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης του Δύστου. Το κύριο πρόβλημα, όμως, δεν είναι το ιδιοκτησιακό, αλλά η απαγόρευση του μαζικού κοψίματος των καλαμιώνων σε υγροβιότοπους. Για την έγκριση της επέμβασης στη Λίμνη του Δύστου, δεδομένου ότι έχει χαρακτηριστεί μόνο ως ΖΕΠ, αρμόδιος είναι  ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ι. Τσιρώνης.

Για την εταιρία ENERGY TRADING AE  δεν προλάβαμε να συγκεντρώσουμε στοιχεία για να δούμε αν έχει σχέσεις με την Τράπεζα Πειραιώς ή άλλους κεφαλαιοκρατικούς ομίλους. Εννοείται πως το ρεπορτάζ συνεχίζεται. Στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλοι υγροβιότοποι, μεγάλο μέρος των οποίων καλύπτεται από καλαμιώνες. Θεωρούμε ως δεδομένο ότι η Τράπεζα Πειραιώς και άλλοι κεφαλαιοκρατικοί όμιλοι θα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να τους μετατρέψουν από υγροβιότοπους σε αγρότοπους, από τους οποίους θα εξασφαλίζουν φτηνή βιομάζα  αποψιλώνοντας τους καλαμιώνες. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν και άλλα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας.

Από τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας επιλέγουμε ένα που «βγάζει μάτια» αναφορικά με τη σημασία που δίνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες στο σοβαρό ρόλο που διαδραματίζουν οι υγροβιότοποι. Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποβιβάζουν τους υγροβιότοπους σε αγρότοπους. Αντιγράφουμε: «Με αφορμή έγγραφο με το οποίο μας διαβιβάστηκαν επιστολές της εταιρίας ENERGY TRADING ΑΕ, που σας κοινοποιούμε, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Λίμνης του Δύστου Ν. Εύβοιας, προκειμένου να προχωρήσει η παραπάνω εταιρία σε αξιοποίηση καλαμιών από την περιοχή ως πρώτη ύλη για την παραγωγή βιοκαυσίμων». Σα να μην τρέχει τίποτα!

Απευθύνουμε έκκληση σε δασολόγους που υπηρετούν σε Διευθύνσεις Δασών και Δασαρχεία, στη ζώνη ευθύνης των οποίων υπάρχουν υγροβιότοποι, ανεξάρτητα από το χαρακτηρισμό τους ως ΚΑΖ ή ΖΕΠ, να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας σε περίπτωση που οι καλαμιώνες των υγροτόπων έχουν μπει στο στόχαστρο της Τράπεζας Πειραιώς ή άλλων κεφαλαιοκρατικών ομίλων, που στο όνομα δήθεν της υπεράσπισης του περιβάλλοντος κάνουν χοντρές μπίζνες με στόχο μόνο το κέρδος.

Γεράσιμος Λιόντος

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

Στα κάγκελα οι σχολάρχες
Επόμενο άρθρο

Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

Ζητείται συμφωνία πάση θυσία

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
Διεθνή

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

17 Ιούν 2026, 11:44
Καταστολή

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

17 Ιούν 2026, 09:35
Παιδεία

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

17 Ιούν 2026, 08:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

16 Ιούν 2026, 22:23
Διεθνή

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

16 Ιούν 2026, 20:43
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
Παιδεία

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

16 Ιούν 2026, 17:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

Σεϋχέλλες: Εθνική εορτή.

1925: 29 χώρες υπογράφουν το πρωτόκολλο της Γενεύης που απαγορεύει τη χρήση δηλητηριωδών αερίων στον πόλεμο.

1946: Δημοσιεύεται το γ’ ψήφισμα που νομιμοποιεί τις εκτελέσεις κομμουνιστών.

1946: Ιδρύεται το ΝΑΤΟ.

1988: Αποτυχημένη απόπειρα κατά του τούρκου πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ.

1999: Η ρωσική Δούμα ψηφίζει νομοσχέδιο με το οποίο χορηγείται αμνηστία σε 94.000 φυλακισμένους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    17Ν
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Εφετείο 17Ν
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    ΕΛΑ
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Ποιοι είμαστε
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Επικοινωνία
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Όροι χρήσης
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Ποιοι είμαστε
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Επικοινωνία
  • Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Εκτός από τη Στυμφαλία, έβαλαν στο στόχαστρο και τη Λίμνη Δύστου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo