Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Ιούνη
  • Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού
  • Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε
  • Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν
  • Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά
  • Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Παράνομο Κέντρο Μελέτης λειτουργεί ο βουλευτής της ΝΔ Καλλιάνος 
Παιδεία Πολιτική

Παράνομο Κέντρο Μελέτης λειτουργεί ο βουλευτής της ΝΔ Καλλιάνος 

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Αυγ 2024, 19:08

«Με τη γίδα στην πλάτη» πιάστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Καλλιάνος. Σύμφωνα με καταγγελία της ΟΙΕΛΕ διατηρεί Κέντρο Μελέτης, το οποίο αποτελεί παράνομη εκπαιδευτική δομή.

Ο Καλλιάνος, θεωρώντας ότι έχει το ακαταδίωκτο, όχι μόνο είναι ιδιοκτήτης του παράνομου Κέντρου Μελέτης, αλλά το διαφημίζει κιόλας στα κοινωνικά δίκτυα (και μάλιστα στη σελίδα του στο Facebook ως βουλευτού της ΝΔ). 

Η ΟΙΕΛΕ στην καταγγελία της παραθέτει συνημμένα όλα τα απαραίτητα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα Κέντρα Μελέτης (ή φροντιστήρια Δημοτικού) είναι παράνομα, σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν. 682/77 (απάντηση της Αυτοτελούς Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Τμήμα Δ΄του ΥΠΑΙΘΑ. Αριθ. πρωτ.: 82410 /Ν1, 5-7-2022). 

Αναφέρει επίσης την απάντηση του υπουργείου Παιδείας στην αναφορά που είχε κάνει ο Συνήγορος του Πολίτη -μετά από καταγγελία της ΟΙΕΛΕ- ότι η πολιτική ηγεσία προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τα Κέντρα Μελέτης, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι αυτά είναι παράνομα (απάντηση της Αυτοτελούς Δ/νσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Αρ. Πρωτ. 65758 /Ν1 13-6-2024).

Η καταγγελία της ΟΙΕΛΕ περιέχει και ένα δεύτερο σκέλος. Σύμφωνα με αυτό «στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου, όμως, προκύπτει και δεύτερη, σοβαρότατη παρανομία. Εχει βαπτίσει ως ‘’Κέντρο Μελέτης’’ και το Φροντιστήριο Γυμνασίου-Λυκείου. Για ποιο λόγο; Πιθανότατα, διότι θέλει να αποφύγει την υπαγωγή στο νομοθετικό πλαίσιο περί Φροντιστηρίων και Ξένων Κέντρων Γλωσσών, ώστε να μην ελεγχθεί η δομή κτηριακά από τον ΕΟΠΠΕΠ και να μην καταβάλλει στους εκπαιδευτικούς την αμοιβή που προβλέπει το άρθρο 30 του Ν. 4415/2016 και η οποία είναι σχεδόν διπλάσια από αυτήν της κοινής εργατικής νομοθεσίας!». 

Ζεματισμένος ο βουλευτής της ΝΔ προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Καταρχάς παραδέχεται ότι διατηρεί Κέντρο Μελέτης για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Α΄Λυκείου, όπερ συνιστά καραμπινάτη παρανομία, σύμφωνα με το νόμο. Δεν το γνώριζε αυτό ο μέσα στα πράγματα Καλλιάνος, ο τόσο τυπικός και νομοταγής, ο «δεν έχω περάσει ποτέ ούτε έξω από δικαστήριο στη ζωή μου» κατά δήλωσή του;

Για πολύ αφελείς θεωρεί τους αναγνώστες της καταγγελίας της ΟΙΕΛΕ.

Επειτα δηλώνει ότι δεν διατηρεί φροντιστηριακό οργανισμό, αλλά το «μαγαζί» του προσφέρει απλά «βοήθεια στο διάβασμα» των μαθητών. Λίγο σόλικος δεν νομίζεται ότι είναι ο ισχυρισμός ότι μαθητές Γυμνασίου και περισσότερο Α΄Λυκείου χρειάζονται απλά λίγη βοήθεια στην προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης ημέρας, όταν είναι γνωστή η σκληρή προετοιμασία των μαθητών από το Γυμνάσιο ακόμα ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο; Οταν είναι γνωστή η τεράστια προσπάθεια (και οικονομική εξάντληση) που καταβάλλουν τα νοικοκυριά για να στηρίξουν αυτήν την επιλογή των παιδιών τους;

Κρείττον του λαλείν το σιγάν έλεγαν οι αρχαίοι έλληνες. Ο Καλλιάνος, όμως, θέλει να βγει και από πάνω. Επιστράτευσε τον γνωστό Κούγια και απειλεί με μηνύσεις την ΟΙΕΛΕ.

Παραθέτουμε την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ με όλα τα συνημμένα έγγραφα και την απάντηση Καλλιάνου. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΙΕΛΕ

Διπλό εκπαιδευτικό σκάνδαλο: Ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Γ. Καλλιάνος είναι ιδιοκτήτης (και διαφημίζει!) παράνομο Κέντρο Μελέτης και μάλιστα όχι μόνο για Δημοτικό, αλλά και για Γυμνάσιο-Λύκειο, ώστε να αποφύγει την υπαγωγή στη νομοθεσία περί Φροντιστηρίων!

Συνάδελφοι αλλά και ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων μάς κατήγγειλαν το πραγματικά απίστευτο γεγονός ότι Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο κ. Καλλιάνος, που εκλέγεται στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθήνας με τη Ν.Δ., έχει στην ιδιοκτησία του και διαφημίζει ανερυθρίαστα ένα Κέντρο Μελέτης που αποτελεί παράνομη εκπαιδευτική δομή! 

Πράγματι, διαπιστώσαμε με κατάπληξη  ότι ο εν λόγω, όχι μόνο προβάλλει την δομή αυτή στα κοινωνικά δίκτυα (και μάλιστα στη σελίδα του στο Facebook ως Βουλευτής της ΝΔ!), αλλά έχει ιστοσελίδα προώθησης του Κέντρου Μελέτης! Να σημειώσουμε για τους ελάχιστους που δεν γνωρίζουν πως τα Κέντρα Μελέτης (ή φροντιστήρια Δημοτικού) είναι παράνομα, σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν. 682/77. Μάλιστα ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τη λειτουργία τους, ενώ σε πρόσφατη απάντησή του σε αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη (μετά από καταγγελία της ΟΙΕΛΕ) το Υπουργείο Παιδείας ρητά δηλώνει ότι η πολιτική ηγεσία προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για τα Κέντρα Μελέτης, αναγνωρίζοντας ότι είναι παράνομα! 

Στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου, όμως, προκύπτει και δεύτερη, σοβαρότατη παρανομία. Έχει βαπτίσει ως «Κέντρο Μελέτης» και το Φροντιστήριο Γυμνασίου-Λυκείου. Για ποιο λόγο; Πιθανότατα, διότι θέλει να αποφύγει την υπαγωγή στο νομοθετικό πλαίσιο περί Φροντιστηρίων και Ξένων Κέντρων Γλωσσών, ώστε να μην ελεγχθεί η δομή κτηριακά από τον ΕΟΠΠΕΠ και να μην καταβάλλει στους εκπαιδευτικούς την αμοιβή που προβλέπει το άρθρο 30 του Ν. 4415/2016 και η οποία είναι σχεδόν διπλάσια από αυτήν της κοινής εργατικής νομοθεσίας! 

Πρόκειται, επομένως, για ένα πολλαπλό σκάνδαλο, εκπαιδευτικό, εργασιακό, φορολογικό και ασφαλιστικό που ίσως δεν έχει προηγούμενο για εκπρόσωπο της Βουλής και μάλιστα εκπαιδευτικό. Επίσης, σε μια περίοδο που το πανελλήνιο βοά για τους θανάτους νέων ανθρώπων λόγω πλημμελούς εποπτείας σε δομές που διαβιούν/διασκεδάζουν/αθλούνται χιλιάδες παιδιά, το γεγονός ότι ένας Βουλευτής ενδέχεται να επιχειρεί να αποφύγει κτηριακό έλεγχο για τη δομή του αποτελεί γιγαντιαία κοινωνική πρόκληση.

Η ΟΙΕΛΕ ζητά:

  • Την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας
  • Τον άμεσο έλεγχο του κτηρίου από τον ΕΟΠΠΕΠ κυρίως σε σχέση με τη στατικότητα, την πυροσβεστική ασφάλεια, την ύπαρξη αύλειων χώρων, τις διαστάσεις των αιθουσών, τις προβλέψεις για επαρκή φωτισμό, αερισμό και κλιματισμό.
  • Τον έλεγχο από το τοπικό παράρτημα της Επιθεώρησης Εργασίας των συμβάσεων που έχει καταθέσει στην Εργάνη για τους εκπαιδευτικούς της δομής και αν αυτές είναι σύμφωνες με το νομοθετικό πλαίσιο για τα Φροντιστήρια/Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

 Θεωρούμε, πάντως, πως ο κ. Καλλιάνος θα έπρεπε, για λόγους ευθιξίας και αξιοπρέπειας, να πράξει το ελάχιστο που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Να παραιτηθεί, αφού πρώτα θέσει εαυτόν στον έλεγχο των εποπτικών αρχών και στην κρίση της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο διάτρητο είναι το πλαίσιο εποπτείας της ιδιωτικής εκπαίδευσης και πόσο σημαντικός είναι ο κίνδυνος εμπορευματοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού λόγω της εκτεταμένης ανομίας και ασυδοσίας, όπως τονίσαμε σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας. Όταν ένας Βουλευτής ανοίγει και διαφημίζει παράνομη εκπαιδευτική δομή, ποιο παράδειγμα δίνει στους πολίτες; Ποια είναι η εικόνα που σχηματίζεται για το χώρο της εκπαίδευσης;

Τι ισχύει για τα Κέντρα Μελέτης

Επειδή θεωρούμε πιθανόν ότι θα επιχειρηθεί κάλυψη του Βουλευτή και παραπλάνηση της κοινής γνώμης με στόχο όχι μόνο να αθωωθεί ο εν λόγω αλλά και να παρακαμφθεί η υποχρέωση νομοθέτησης για τα Κέντρα Μελέτης, αναφέρουμε συνοπτικά.

  • Τα Κέντρα Μελέτης αποτελούν μια ομάδα χιλιάδων επιχειρήσεων που δεν υπάγονται σε κανένα ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας. Ακόμη χειρότερα, δεν έχουν υποστεί κανέναν έλεγχο για την κτηριακή τους υποδομή από τον ΕΟΠΠΕΠ, όπως συμβαίνει για όλες τις υπόλοιπες μονάδες ιδιωτικής εκπαίδευσης, επομένως προκύπτει σαφής κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων παιδιών και εργαζόμενων. Η «μετάλλαξή τους» τους καλοκαιρινούς μήνες σε summer camps, μάλιστα προκαλεί τρόμο, διότι σε απολύτως ανέλεγκτες δομές πραγματοποιούνται δραστηριότητες με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας (π.χ. αναρρίχηση, κολύμβηση). Επιπλέον, οι δομές αυτές πραγματοποιούν σε πολλές περιπτώσεις μεταφορά μαθητών χωρίς πιστοποιημένα οχήματα και οδηγούς, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι για τα παιδιά να αυξάνονται!
  • Τι προβλέπει η νομοθεσία:
  1. Σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν. 682/77:

«Άρθρον 56

Κατάργησις φροντιστηρίων Δημοτικής Εκπαιδεύσεως

Από της ενάρξεως ισχύος του παρόντος καταργούνται τα φροντιστήρια Δημοτικής Εκπαιδεύσεως, αιρουμένων αυτοδικαίως των χορηγηθεισών αδειών ιδρύσεως και λειτουργίας αυτών.»

  1. Σε ερώτημα της ΟΙΕΛΕ σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Μελέτης, το Υπουργείο Παιδείας τον Ιούλιο του 2022  (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 1) είχε απαντήσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα επ’ αυτών, καθώς είναι παράνομα!

«Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού και κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Με τις διατάξεις του άρθρου 56 του ν. 682/1977 (ΦΕΚ 244/Α΄) καταργήθηκαν τα φροντιστήρια Α/θμιας Εκπ/σης και ήρθησαν οι έως τότε χορηγηθείσες άδειες ίδρυσης και λειτουργίας.»

  1. Σε νέα απάντησή του μετά από αναφορά του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2) που προκλήθηκε από καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, το Υπουργείο Παιδείας τον Ιούνιο του 2024 (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 3) απάντησε ότι η πολιτική ηγεσία προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε νομοθέτηση για τα Κέντρα Μελέτης, αναγνωρίζοντας το νομοθετικό κενό.

«Απαντώντας στην με αρ. πρωτ. 337426/5060/30-01-2024 (αρ. πρωτ. Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. 10984/Ν1/01-02-2024) επιστολή σας σχετικά με το αίτημα διαμόρφωσης / θέσπισης ρυθμιστικού πλαισίου για την οργάνωση και λειτουργία των Κέντρων Μελέτης σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν σχετικής εισήγησης της Υπηρεσίας μας η Πολιτική Ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσανατολίζεται στο άμεσο μέλλον να ρυθμίσει κανονιστικά/νομοθετικά τα ζητήματα αδειοδότησης και λειτουργίας των Κέντρων Μελέτης, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προσωπικού που θα απασχολείται στις εν λόγω δομές καθώς και την εποπτεία επ΄αυτών.»

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι η ΟΙΕΛΕ έχει ζητήσει από το 2018 νομοθέτηση για τα Κέντρα Μελέτης, αναγνωρίζοντας ότι η ανεπάρκεια των κρατικών δομών και οι δυσκολίες των οικογενειών γεννούν μια κοινωνική ανάγκη. Ωστόσο, μέχρι σήμερα χιλιάδες δομές λειτουργούν παράνομα, θέτοντας μάλιστα σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια χιλιάδων παιδιών. Η Ομοσπονδία ζήτησε πριν λίγες εβδομάδες συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυτρίβη, η οποία την αποδέχθηκε άμεσα (η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή και αναμένουμε τον επαναπροσδιορισμό της).

sunimmeno 1 OIELE
sunimmeno 2 sunigoros politi
sunimmeno 3 apantisi se Sunigoro politi

Η απάντηση Καλλιάνου στην ΟΙΕΛΕ

«Προς ΟΙΕΛΕ και κάθε άλλον που προσπαθεί να σπηλώσει το όνομά μου και την ηθική.

1. Μέσα στη μέρα θα σταλεί εξώδικο, από τον δικηγόρο μου κ. Κούγια, σε όποιον προσπαθεί να σπηλώσει το όνομά μου και να με βλάψει οικονομικά και ηθικά.

2. Κινούμαι πάντα με γνώμονα τη νομιμότητα. Όποιος επιχείρεί να αμαυρώσει το όνομά μου, να με βλάψει και να εμποδίσει την επιχείρησή μου, που με πολύ κόπο δημιούργησα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Και απαντώ:

1. Η επιχείρηση που δημιούργησα ΔΕΝ είναι φροντιστήριο, είναι μια δομή που λειτουργεί ως Κέντρο Μελέτης. Θα έρχονται δηλαδή τα παιδιά καθημερινά και θα τα βοηθούν οι Εξειδικευμένοι Καθηγητές μας για τη μελέτη τους για την επόμενη μέρα.

2. Η δομή αυτή αφορά σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, δηλαδή σε παιδιά που θέλουν βοήθεια για την καθημερινή τους μελέτη και ΟΧΙ φροντιστηριακό μάθημα.

Ποιός νόμος λέει ότι απαγορεύεται να κάνεις μελέτη σε παιδιά του Γυμνασίου και Α’ Λυκείου ;

3. Έχουν τηρηθεί όλοι οι κανόνες ασφαλείας σε έναν χώρο εξαιρετικό. Οι αίθουσες, οι διάδρομοι, τα παράθυρα, οι τουαλέτες, τα θρανία, τα έπιπλα, οι σημάνσεις, όλα είναι σχεδιασμένα και τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει 100% ασφάλεια για τους μαθητές και είναι όλα προβλεπόμενα. Καλώ όποιον θέλει να έρθει να ελέγξει το χώρο

4. Έχω κάνει έναρξη εταιρείας πριν από λίγους μήνες, κανονικότητα και νομιμότατα. Είμαι φορολογικά ενήμερος και γι αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφημίζω δημόσια την επιχείρηση μου. Ίσα ίσα το κάνω με καμάρι !

5. Δεν είμαστε φροντιστηριακός οργανισμός, εμείς απλά βοηθάμε τα παιδιά να μελετήσουν για την επόμενη μέρα και τα επιτηρούμε για αυτό.

6. Προτρέπω όποιον θέλει να έρθει να ελέγξει τους χώρους μας και θα καταλάβει αν εργαζόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών ή όχι. Κοιτάξτε αυτούς που κάνουν χώρους σε υπόγεια, που βάζουν 10 μαθητές μέσα σε τάξεις, που προσλαμβάνουν φοιτητές και όχι καθηγητές, που δίνουν ελάχιστα χρήματα στους εργαζομένους τους, που δεν κολλάνε ένσημα και που αποκρύπτουν εργαζομένους. Εγώ έγω την τιμή να προσλαμβάνω μόνο εξειδικευμένους καθηγητές με Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές διατριβές, και να τους πληρώνω με πάνω από 10 ευρώ την ώρα, με όλα τα ένσημα, τις άδειες και τα δώρα τους.

7. Αν είχα φροντιστήριο προφανώς θα ήθελε συγκεκριμένη άδεια. Δεν υπάρχει κάποιο νομοθετικό πλαίσιο όμως για τις δομές αυτές, που είναι χώροι μελέτης, σαν αναγνωστήρια δηλαδή με επιτηρητές Καθηγητές. Για να ανοίξεις Κέντρο Μελέτης, όπως χιλιάδες άνθρωποι έχουν κάνει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, χρειάζεται έναρξη επιχείρησης με έδρα το Κέντρο Μελέτης, τους κατάλληλους ΚΑΔ για την εκπαίδευση, και να κάνεις όλες τις νόμιμες και λογιστικές διαδικασίες με POS, ταμειακές και αποδείξεις.

8. Δεν έχω ούτε Φροντιστήριο, ούτε Πληροφορική, ούτε Ξένες γλώσσες, ούτε Ρομποτική ούτε τίποτα από όλα αυτά. Κάνουμε ΜΟΝΟ Μελέτη στους μαθητές μας οι οποίοι δεν έχει σημασία τι τάξη πάνε από τη στιγμή που επιθυμούν μελέτη και ΟΧΙ Φροντιστήριο. Θέλουν δηλαδή βοήθεια στο διάβασμά τους. Γι’ αυτό και δεν κάνουμε σε Β’ και Γ’ Λυκείου που θέλουν σωστά τα παιδιά φροντιστήριο και προετοιμασία για τις πανελλήνιες.

Ψάξτε να βρείτε τους παράνομους και αφήστε εμένα που δεν έχω περάσει ποτέ ούτε έξω από δικαστήριο στη ζωή μου.Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη δικαιοσύνη. Γιατί μάλλον ενοχλεί όταν κάποιος επιχειρεί και μάλιστα προς το συμφέρον των παιδιών και των γονιών τους. Στη ζωή μου δεν έχω δώσει ποτέ δικαιώματα. Αρα όλοι εσείς που επιθυμείτε να με βλάψετε, θα με βρείτε απέναντι σας στη δικαιοσύνη.

Ντροπή σας!»

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνουάρ Αλ-Γαζί: Τι γκολάρα έβαλε ο παιχταράς!
Επόμενο άρθρο Πετάνε στο δρόμο οικογένεια στα Σεπόλια με παιδί με αναπηρία 67%!

Σχετικά Αρθρα

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

Πολιτική 25 Ιούν 2026, 13:38

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

Παιδεία 25 Ιούν 2026, 05:54

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Παιδεία 24 Ιούν 2026, 18:52

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

Εργατικά 24 Ιούν 2026, 12:30

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

Πολιτική 24 Ιούν 2026, 12:26

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 23 Ιούν 2026, 20:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

26 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Εξακολουθούν να βυσσοδομούν οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού

25 Ιούν 2026, 22:09
Κόντρες

Χωρίς τη φινέτσα του κονσιλιέρε

25 Ιούν 2026, 19:24
Διεθνή

Τα βρόμικα σχέδια του «Συμβουλίου Ειρήνης» του Τραμπ για αφοπλισμό της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα αποτύχουν

Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης: Η συνείδηση του λαού μας και της ελεύθερης, επαναστατικής νεολαίας του θα σταθεί απέναντι στους μηχανορράφους

25 Ιούν 2026, 14:23
Πολιτική

Πίσω έχει η Κοβέσι την ουρά

25 Ιούν 2026, 13:38
Διεθνή

Ενας «θολωμένος» Τραμπ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα των Ρεπουμπλικανών

25 Ιούν 2026, 10:02
Παιδεία

ΟΛΜΕ: Αφωνία μπροστά στην πρόκληση του υπουργείου Παιδείας για το πολλαπλό βιβλίο

25 Ιούν 2026, 05:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούνη

25 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

ΕΑΣ, ΕΑΣ, να φύγει ο κερατάς…

24 Ιούν 2026, 21:02
Παιδεία

Ντράπηκε και η ντροπή: Κατακρατούν αυθαίρετα αντικείμενα εστιακών και φοιτητών στα Γιάννενα

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

24 Ιούν 2026, 18:52
Καταστολή

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

24 Ιούν 2026, 18:37
Διεθνή

Αραγτσί προς Χαμάς: Το Ιράν στηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τη δίκαιη υπόθεσή του μέχρι την επίτευξη όλων των νόμιμων εθνικών του δικαιωμάτων

24 Ιούν 2026, 14:18
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

24 Ιούν 2026, 14:07
Διεθνή

Σιωναζιστές στρατιωτικοί: Στον νότιο Λίβανο αισθανόμαστε σαν καθιστές πάπιες*

24 Ιούν 2026, 13:22
Εργατικά

Υπό διωγμόν οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί – Διώκονται ξανά οι Ζ. Γκέρτσος και Π. Χουντής

24 Ιούν 2026, 12:30
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης υπερασπίζεται τα στελέχη του που καταδικάστηκαν για το emailgate

24 Ιούν 2026, 12:26
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

24 Ιούν 2026, 11:21
Η παπάρα

PosoKanei: Γαργάρα με ταβανόπροκες

24 Ιούν 2026, 09:13
Διεθνή

Δημοσκόπηση Εβραϊκού Πανεπιστήμιου της Ιερουσαλήμ: «Τον ήπιαμε» δηλώνει το 92% των σιωνιστών

24 Ιούν 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούνη

Ημέρα κατά των βασανιστηρίων.

Ημέρα ομοφυλοφίλων.

Ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Μαδαγασκάρη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1969: Δίκη του δεκαεπταμελούς “4ου κλιμακίου” της ΚΟΘ και του ΠΑΜ στη Θεσσαλονίκη, δεκατέσσερις καταδίκες.

1969: Βόμβα (ΠΑΜ) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1994: Ο Γιάσερ Αραφάτ επιστρέφει στη Γάζα μετά από 27 χρόνια εξορίας.

1995: Απόπειρα εναντίον του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στην Αιθιοπία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

“Το PosoKanei είναι μια πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών που δημιούργησε η νέα Ανεξάρτητη Αρχή. Ο καταναλωτής κοιτάζει ποιες είναι οι τιμές σε κάθε είδος και παίρνει μια απόφαση για το πού μπορεί να ψωνίσει φθηνότερα. Ολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αντί να γκρινιάζουν, θα έπρεπε να πουν μπράβο που το κάναμε”, υπογράμμισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως είναι μια πρωτοβουλία που θα έπρέπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια από τις καταναλωτικές οργανώσεις. “Θέλουμε να συμβάλλουμε να υπάρξει καταναλωτική συνείδηση στους πολίτες και να συνεργαστούμε με το καταναλωτικό κίνημα. Είμαστε από την ίδια μεριά του λόφου”, τόνισε χαρακτηριστικά. Για το αν η δημιουργία αυτής της εφαρμογής είναι παραδοχή ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος ζωής, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως “δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Το να γνωρίζει ο πολίτης είναι αποδοχή ότι δεν κάνουμε τίποτα; Σε όλες τις χώρες το καταναλωτικό κίνημα επιβάλει πράγματα και έχει ισχύ, εδώ είναι περιορισμένη η παρεμβατικότητα του. Αντί να πολιτικολογούν ορισμένοι, θα έπρεπε να αναδεικνύουν ορισμένα πράγματα, εκθέτοντας όσους προσπαθούν να αισχροκερδίσουν. Ένα πιο ισχυρό καταναλωτικό κίνημα, θα βοηθούσε και θα έπρεπε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας”.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Μια βδομάδα μετά τη φιέστα του μεγάρου Μαξίμου, όπου «παρουσιάστηκε» στον Μητσοτάκη το PosoKanei για να εισπράξει το θαυμασμό του και τα θερμά του συγχαρητήρια, κατεβαίνει ο πήχυς. «Πώς κάνετε έτσι, ρε παιδιά, μια πλατφόρμα ενημέρωσης είναι, για να ενισχύσουμε την καταναλωτική συνείδηση», λέει ο πολιτικός γυρολόγος Θεοδωρικάκος, αποσυνδέοντας πλήρως το PosoKanei από την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο λαός κάτι τέτοιες συμπεριφορές τις λέει «βάζω την ουρά στα σκέλια». Ο Μητσοτάκης δεν μοίραζε συγχαρητήρια για την «πραγματικά εξαιρετική και πολύ χρήσιμη εφαρμογή», με την οποία «από σήμερα ο έλληνας καταναλωτής αποκτά ένα ακόμα «όπλο» στη μάχη κατά της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους ζωής»; Πολιτική αλητεία και κυνισμό του αισχίστου είδους χαρακτηρίσαμε αυτή την τοποθέτηση. Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι ο καταναλωτής «θα γνωρίζει πια στην κυριολεξία πόσο κάνει κάθε προϊόν σε πραγματικό χρόνο, θα μπορεί να συνθέτει το δικό του καλάθι, να συγκρίνει τιμές, όχι μόνο εντός Ελλάδος αλλά και με αντίστοιχα προϊόντα στο εξωτερικό, έτσι ώστε να μπορεί να επιλέγει εύκολα τι και πού έχει συμφέρον να κάνει τις αγορές του»; Ο Μητσοτάκης δεν έλεγε ότι «είναι μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία ενισχύει τον ανταγωνισμό»; Τώρα όλα αυτά τα έβαλαν… να μην πούμε που. Εκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες. Γιατί; Γιατί διαπίστωσαν ότι η αλήτικη προπαγάνδα έγινε μπούμερανγκ και τους χτύπησε κατακούτελα. Ο κόσμος βρίζει. Ακόμα και τα αστικά μίντια δεν βρήκαν κάτι που να τους επιτρέπει να στηρίξουν την προπαγάνδα του Μητσοτάκη και του Θεοδωρικάκου. Στις πιο ευνοϊκές περιπτώσεις κατέληγαν σε ένα «καλό είναι, αλλά η ακρίβεια…». Γι’ αυτό και αναδιπλώνονται. Το μόνο που έμεινε είναι ένα επικοινωνιακό φιάσκο και τα λεφτά που έβγαλε η εταιρία που έφτιαξε το πρόγραμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo