Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
  • Λεβεντιά η κομμώτρια
  • Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Παραμένουμε με τα μάτια καρφωμένα στον εχθρό και τα χέρια στις σκανδάλες των όπλων μας»
Διεθνή

«Παραμένουμε με τα μάτια καρφωμένα στον εχθρό και τα χέρια στις σκανδάλες των όπλων μας»

Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Νοέ 2024, 13:59
epa11743276 Lebanese people wave Hezbollah flags as they celebrate after a ceasefire with Israel came into effect, in the Dahieh district in southern Beirut, Lebanon, 27 November 2024. On the evening of 26 November the US president confirmed that a ceasefire agreement between Israel and the Lebanese group Hezbollah - brokered by the United States and France - had been approved by Israel's cabinet and would come into effect at 02:00 GMT on 27 November. EPA/WAEL HAMZEH

Προτού ακόμα σημειωθούν οι σημερινές παραβιάσεις της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός από τις σιωναζιστικές δυνάμεις, η Aίθουσα Επιχειρήσεων της Χεζμπολά, το στρατηγείο που διέτασσε τις δυνάμεις και διηύθυνε τις επιχειρήσεις, έδωσε στη δημοσιότητα έναν απολογισμό της Μάχης των Δυνατών. Τον μεταφράσαμε και τον παραθέτουμε.

Aίθουσα Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

Δήλωση Νο. 4638

Προς υποστήριξη του ακλόνητου παλαιστινιακού λαού, σε αλληλεγγύη με την πολύτιμη και τιμημένη Αντίστασή του και για την άμυνα του ακλόνητου λιβανέζικου λαού μας, η Ισλαμική Αντίσταση συνεχίζει το δρόμο της ακολουθώντας τις διαταγές του γενικού γραμματέα της και υψηλότερου μάρτυρά της, του σεβασμιότατου δασκάλου Χασάν Νασράλα, ο θεός να αγιάσει την ψυχή του, και του σημαιοφόρου μετά απ’ αυτόν, του σεβασμιότατου σεΐχη Ναΐμ Κάσεμ, ο θεός να τον προστατεύει.

Για πάνω από 13 μήνες, η Αντίσταση έχει επιμείνει στη δέσμευση στο συμβόλαιο και τον αγώνα της. Εχει πετύχει νίκη πάνω στον παραληρηματικό εχθρό, ο οποίος ποτέ δεν κατάφερε να κάμψει την απόφασή της, ούτε να υπονομεύσει την αφοσίωσή της. Το πεδίο της μάχης, μέσω των προσπαθειών των αγνών, πιστών μαχητών, έχει θριαμβεύσει στην απόκρουση των σκοπών του εχθρού, νικώντας το στρατό του και γράφοντας με το αίμα των μαχητών τα έπη της ακλόνητης στάσης στις μάχες του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα και των Δυνατών [Μάχη των Δυνατών ονόμασε η Χεζμπολά τη μάχη στον νότιο Λίβανο].

Μ’ αυτή την ένδοξη ευκαιρία, η Αντίσταση ανακοινώνει τα κάτωθι:

  • Από την εξαπόλυση του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα και των επιχειρήσεών του στις 8 Οκτώβρη του 2023, η Ισλαμική Αντίσταση διεξήγαγε πάνω από 4.637 (ανακοινωμένες) επιχειρήσεις για περισσότερες από 417 μέρες, με μέσο όρο 11 επιχειρήσεις την ημέρα.
  • Ανάμεσα σ’ αυτές, 1.666 διαφορετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξήχθησαν μετά την ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο και την έναρξη των επιχειρήσεων των Δυνατών στις 17 Σεπτέμβρη του 2024, με μέσο όρο 23 επιχειρήσεις την ημέρα. Αυτές στόχευσαν ισραηλινές στρατιωτικές τοποθεσίες, στρατόπεδα και βάσεις, καθώς επίσης ισραηλινές πόλεις και εποικισμούς, από τα λιβανο-παλαιστινιακά σύνορα μέχρι πέρα από το Τελ Αβίβ. Οι επιχειρήσεις περιλάμβαναν επίσης ηρωικές αντιπαραθέσεις ενάντια σε χερσαίες εισβολές των εχθρικών δυνάμεων μέσα στα λιβανέζικα εδάφη.
  • Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των Δυνατών, η Ισλαμική Αντίσταση εκτέλεσε 105 στρατιωτικές επιχειρήσεις ως τμήμα της σειράς ποιοτικών επιχειρήσεων Χάιμπαρ. Αυτές στόχευσαν ντουζίνες από στρατηγικές και ευαίσθητες στρατιωτικές βάσεις και βάσεις ασφάλειας, σημειώνοντας τους πρώτους βομβαρδισμούς στην ιστορία της οντότητας με τη χρήση προηγμένων βαλλιστικών και πυραύλων ακρίβειας, καθώς επίσης και ποιοτικών επιθετικών drone. Αυτές οι επιχειρήσεις επεκτάθηκαν πέρα από το Τελ Αβίβ, διεισδύοντας σε βάθος 150 χιλιομέτρων μέσα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
  • Ο συνολικός απολογισμός των απωλειών που προκλήθηκαν στον ισραηλινό στρατό από τότε που ανακοίνωσε τη χερσαία επίθεσή του στα εδάφη του Λιβάνου, την 1η Οκτώβρη του 2024, μέχρι την έκδοση αυτής της ανακοίνωσης, έχει ως εξής:
  • Περισσότεροι από 130 στρατιώτες και αξιωματικοί σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.250 τραυματίστηκαν.
  • Καταστράφηκαν 59 τανκ Merkava, δύο στρατιωτικές μπουλντόζες, δύο οχήματα Hummer, δύο τεθωρακισμένα οχήματα και δύο τανκ μεταφοράς προσωπικού.
  • Καταρρίφτηκαν έξι drone Hermes-450, δύο Hermes-900 και ένα Quadcopter.

Σημείωση: Αυτοί οι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν εχθρικές απώλειες μέσα σε βάσεις, στρατόπεδα, εποικισμούς και κατεχόμενες πόλεις.

Η Aίθουσα Επιχειρήσεων της Ισλαμικής Αντίστασης βεβαιώνει τα κάτωθι:

  1. Κατά την ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στην επικράτεια του Λιβάνου από την 1η Οκτώβρη του 2024 και χάρη στην ακλόνητη στάση των μαχητών μας στο πεδίο της μάχης, οι δυνάμεις εισβολής απέτυχαν να κατακτήσουν ή να εγκαταστήσουν έλεγχο σε οποιαδήποτε κωμόπολη στην πρώτη γραμμή άμυνας κατά μήκος των συνόρων. Παρά τις συνεχείς επιθέσεις από την έναρξη του Κατακλυσμού του Αλ-Ακσα, ο εχθρός απέτυχε επίσης να δημιουργήσει μια νεκρή ζώνη, στρατιωτική και ασφάλειας, ούτε κατάφερε να σταματήσει την εκτόξευση πυραύλων και drone που στοχεύουν το εσωτερικό των κατεχόμενων. Μέχρι και την τελευταία μέρα της επίθεσης, οι μαχητές μας συνέχισαν να στοχεύουν το βάθος του εχθρού μέσα από τις συνοριακές κωμοπόλεις.
  2. Η δεύτερη φάση των χερσαίων επιχειρήσεων ήταν απλά μια πολιτική και μιντιακή ανακοίνωση. Ο εχθρός απέτυχε να προωθηθεί σε κωμοπόλεις στη δεύτερη γραμμή άμυνας του μετώπου και υπέστη σημαντικές απώλειες στη Χιάμ, από την οποία αποσύρθηκε τρεις φορές, καθώς επίσης στην Αϊνάτα, την Ταλούα, την Μπιντ Ζμπέιλ και την Αλ-Καουζά. Η μοναδική προσπάθεια προώθησης προς τις κωμοπόλεις Αλ-Μπαγιάντα και Τσαμάα στον δυτικό τομέα τελείωσε με καταστροφή, μετατρέποντας αυτές τις περιοχές σε ένα νεκροταφείο τεθωρακισμένων και εχθρικών ειδικών δυνάμεων, που αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν υπό τα χτυπήματα των μαχητών μας.
  3. Η αμυντική στρατηγική της Αντίστασης βασίζεται σε ένα αμυντικό σύστημα τομέων. Η Αντίσταση προετοίμασε πάνω από 300 γραμμές άμυνας νότια του ποταμού Λιτάνι, την καθεμιά στο ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας με όρους ανθρώπινου δυναμικού, εξοπλισμού και δυνατοτήτων. Οι μάχες στην Αλ-Μπαγιάντα και τη Χιάμ είναι σαφής απόδειξη αυτής της προετοιμασίας.
  4. Η Aίθουσα Επιχειρήσεων της Ισλαμικής Αντίστασης επαναβεβαιώνει ότι οι μαχητές της, σε όλες τις στρατιωτικές ειδικότητες, παραμένουν πλήρως προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις ισραηλινές φιλοδοξίες και επιθέσεις. Τα μάτια τους θα παραμείνουν καρφωμένα στις κινήσεις και τις αποχωρήσεις των εχθρικών δυνάμεων πέρα από τα σύνορα και τα χέρια τους θα παραμείνουν στις σκανδάλες, για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας του Λιβάνου και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας του λαού τους.

Προς τον Τιμημένο Λαό Μας.

Ω εσείς οι πιο ευγενείς, αγνοί και αξιοπρεπείς ανάμεσα στους ανθρώπους,

Ω αγαπημένο και περήφανο έθνος μας,

Ω εσείς ελεύθεροι γιοι και θυγατέρες της πατρίδας μας,

Εσείς που με τη θρυλική αποφασιστικότητα και τις χωρίς όρια θυσίες σας θρυμματίσατε τις αυταπάτες του εχθρού.

Η νίκη, που δόθηκε από τον Παντοδύναμο Θεό, έγινε ο σύμμαχος της δίκαιης υπόθεσης που εσείς αγκαλιάσατε και μεταφέρατε. Γυρίσατε στα χωριά και τα σπίτια σας με περηφάνια και σφρίγος, διασχίζοντας τον κόσμο με τη νίκη και κρατώντας ψηλά το περήφανο λάβαρο της Αντίστασης – ακλόνητο στο πεδίο της μάχης και στις καρδιές – ένα λάβαρο που θα αψηφά πάντοτε την καταπίεση και την επιθετικότητα.

Η Ισλαμική Αντίσταση, που προσέφερε τους πιο εξέχοντες ηγέτες της και μαχητές στο μονοπάτι του θεού, υπερασπιζόμενη τη γη και το λαό της, και προς υποστήριξη των καταπιεσμένων στην Παλαιστίνη, απευθύνεται σ’ εσάς σήμερα – και σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους του κόσμου, όπως και στους μαχητές σε όλα τα μέτωπα – με έναν χαιρετισμό στα όπλα, στον αγώνα, στο μαρτύριο και τη νίκη. Στο όνομα των μαχητών και των ιπποτών της, δεσμεύεται σε κάθε αγνή ψυχή και σε κάθε σταγόνα ευγενούς αίματος, ότι θα συνεχίσει το δρόμο της αντίστασης με ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση.

Θα επιμείνει να στέκεται στο πλευρό των καταπιεσμένων, των τσαλαπατημένων και των μαχητών της Παλαιστίνης, των οποίων η πρωτεύουσα, η Αλ-Κουντς [Ιερουσαλήμ], θα παραμείνει σύμβολο και οδοδείκτης για γενιές που λαχταρούν την ελευθερία και την απελευθέρωση.

Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2024

Αντιστοιχεί σε: 24 Jumada al-Awwal 1446 AH

Εκτύπωση 🖨
ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠροσωπικός γιατρός: Στόχος να κοπεί η πρόσβαση εργαζόμενων και συνταξιούχων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και στις διαγνωστικές εξετάσεις

Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

Επόμενο άρθρο CoviD: Με το πρώτο ψιλο-κρύο άρχισε η επιδείνωση

Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

Σχετικά Αρθρα

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

Διεθνή 23 Αυγ 2025, 08:52

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

Διεθνή 22 Αυγ 2025, 19:09

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 17:58

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 10:38

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ κάνουν τη μοιρασιά και οι Ευρωπαίοι πάνε για τα «σπόρια»

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 19:09

Με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σαν σημαία (Οδυσσέας Ελύτης)

Τα παλικάρια της Γάζας συνεχίζουν να γράφουν σελίδες αντιστασιακής εποποιίας (videos)

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 10:52
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Αυγούστου

20 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ κάνουν τη μοιρασιά και οι Ευρωπαίοι πάνε για τα «σπόρια»

19 Αυγ 2025, 19:09
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

Ημέρα υπενθύμισης δουλεμπορίου και κατάργησής του.

Ρουμανία: Ημέρα απελευθέρωσης (1944-1990).

1927: Εκτελούνται στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί μετανάστες Νικόλα Σάκο και Μπαρτολομέο Βαντσέτι.

1939: Υπογράφεται το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης (Μολότοφ – Ρίμπεντροπ).

1967: Αντιδικτατορικό πανό πίσω από τα γραφεία της Ολυμπιακής (Αθήνα).

1975: Απόφαση του δικαστηρίου για τους πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου 1967. Σε θάνατο οι Γεώργιος Παπαδόπουλος, Στυλιανός Πατακός και Νικόλας Μακαρέζος, σε ισόβια και σε μικρότερες ποινές πολλοί άλλοι κατηγορούμενοι. Την ίδια μέρα η κυβέρνηση (Κωνσταντίνος Καραμανλής) μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια.

1982: Αναγνωρίζεται με νόμο η Εθνική Αντίσταση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Εφετείο 17Ν

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

  • ΕΛΑ

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

  • Επικοινωνία

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

  • Όροι χρήσης

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

  • Ποιοι είμαστε

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

  • Επικοινωνία

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

  • Όροι χρήσης

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

    Ανακοίνωση της Αίθουσας Επιχειρήσεων της Χεζμπολά

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo