Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη
  • Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων
  • Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!
  • ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Πανέτοιμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση, κρατάει τις θέσεις μάχης της
Διεθνή

Πανέτοιμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση, κρατάει τις θέσεις μάχης της

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Απρ 2025, 22:44

Xτες, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ ανακοίνωσαν ότι στις 29 Μάρτη ανατίναξαν ένα σιωνιστικό άρμα μάχης με προτοποθετημένο εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ επιχειρούσε κοντά στη διαχωριστική γραμμή, και στη συνέχεια βομβάρδισαν την περιοχή με αρκετά βλήματα όλμου, στα ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ηταν η πρώτη χερσαία ενέργεια της παλαιστινιακής αντιστασιακής οργάνωσης μετά την έναρξη της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στις 19 Γενάρη και μετά την παραβίαση της συμφωνίας από τους σιωναζιστές στις 18 Μάρτη.

Την ίδια μέρα, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς είχαν ανακοινώσει ότι ανατίναξαν έναν προτοποθετημένο εκρηκτικό μηχανισμό σε ένα σιωνιστικό στρατιωτικό όχημα (μάλλον μπουλντόζα D9), που είχε διεισδύσει σε περιοχές ανατολικά της Χαν Γιούνις και ταυτόχρονα βομβάρδισαν με μπαράζ βλημάτων όλμου την περιοχή.

Ο σιωναζιστικός στρατός είχε επιβεβαιώσει τη μία από τις δύο ενέργειες, προφανώς επειδή την είχαν ανακοινώσει οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς. Για την άλλη δεν είπε λέξη και μάλλον «δαγκώθηκε» μετά τη χτεσινή ανακοίνωση των Αλ-Κασάμ. Το γελοίο του πράγματος είναι πως οι σιωναζιστές ισχυρίστηκαν ότι δεν τραυματίστηκε κανένας. Δηλαδή, τους ανατίναξαν δύο τεθωρακισμένα οχήματα και δεν υπήρξε ούτε γρατζουνιά στα μέλη των πληρωμάτων τους!

Λογικό, αν σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή η σιωνιστική οντότητα είναι βαθιά διχασμένη ανάμεσα στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, που εμφανίζονται να θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο, και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζητούν να ολοκληρωθεί η συμφωνία της 15ης Γενάρη. Μάλιστα, οι οπαδοί των δεύτερων, με αιχμή τις οικογένειες των αιχμάλωτων στη Γάζα, οργανώνουν συνεχώς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ ο κυβερνητικός συνασπισμός δε δοκίμασε να βγάλει τον όχλο του σε διαδήλωση (μία έστω) υπέρ της συνέχισης του πολέμου.

Αυτός ο βαθύς διχασμός αντανακλάται και στην απροθυμία των εφέδρων του σιωναζιστικού στρατού να υπηρετήσουν. «Οι έφεδροι είναι εξαντλημένοι και όποιος ισχυρίζεται κάτι το διαφορετικό λέει ψέματα. Βρισκόμαστε στην κόψη», δήλωσε αξιωματούχος του σιωναζιστικού στρατού στο Κανάλι 12.

Είναι φανερό ότι υπάρχει μια αυξανόμενη κρίση ηθικού στις τάξεις του σιωναζιστικού στρατού, ιδιαίτερα μεταξύ των εφέδρων. Η απογοήτευση φαίνεται να πηγάζει από πολλούς παράγοντες, όπως αναφέρει ανοιχτά πια ο σιωνιστικός Τύπος: οργή για τις κυβερνητικές πολιτικές, δυσαρέσκεια για τη διαχείριση των αιχμάλωτων και αντίθεση σε αμφιλεγόμενους νόμους, όπως η απαλλαγή των υπερορθόδοξων εβραίων από τη στρατιωτική θητεία.

Η Haaretz έγραψε πως μόλις το 50% των εφέδρων ανταποκρίνεται στην πρόσκληση για υπηρεσία! Ενας ανώτερος αξιωματικός των εφέδρων δήλωσε στην εφημερίδα του… φιλελεύθερου σιωνισμού πως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις εφέδρων που επικαλούνται διάφορους λόγους αρνούμενοι να παρουσιαστούν. «Η γραμμή ξεπεράστηκε» είπε ο Αλόν Γκουρ που παραιτήθηκε δημόσια από τη σιωναζιστική πολεμική αεροπορία, αρνούμενος να υπηρετήσει. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «βάζει την πολιτική πάνω από τις ανθρώπινες ζωές».

Οπως αντιλαμβάνεστε, οποιαδήποτε ανακοίνωση για νεκρούς ή/και τραυματίες στις δύο πρώτες χερσαίες επιχειρήσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης θα φούντωνε τις διαλυτικές τάσεις στη σιωνιστική οντότητα και το στρατό της.

Με τις δυο αυτές οι επιχειρήσεις, η Παλαιστινιακή Αντίσταση έδειξε ότι είναι πανέτοιμη και περιμένει στις θέσεις μάχης που αυτή έχει κανονίσει και οχυρώσει. Μέχρι τώρα, οι σιωναζιστές βομβαρδίζουν αμάχους. Οι χερσαίες δυνάμεις τους, πέρα από μια μικρή προώθηση στο Διάδρομο Νετζαρίμ στο κέντρο της Λωρίδας, μια επίσης μικρή προώθηση στα δυτικά του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας στη Ράφα (περιοχή Ταλ Αλ-Σουλτάν) στο νότο και στη χέρσα περιοχή πάνω από τη Μπέιτ Λάχια στο βορρά, δεν έχουν επιχειρήσει προωθήσεις. Και οι τρεις αυτές περιοχές είναι ανοιχτές και χωρίς οικιστικό ιστό. Εκεί τραβάνε βίντεο με τους σιωναζιστές στρατιώτες να πυροβολούν «στο γάμο του καραγκιόζη», προς κατανάλωση από τα… ντιπ χάπατα του σιωνιστικού όχλου.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν εκθέτει τις δυνάμεις της σε περιοχές όπου ο σιδηρόφρακτος σιωναζιστικός στρατός υπερτερεί. Μόλις, όμως, έγινε μια κίνηση τεθωρακισμένων προς τον οικιστικό ιστό ανατολικά της Χαν Γιούνις, η Αντίσταση απάντησε αμέσως, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εγρήγορση και έχει ανανεώσει τις οχυρώσεις της.

Ολες τις προηγούμενες μέρες, μετά τις 18 Μάρτη που οι σιωναζιστές έσπασαν την εκεχειρία και ξανάρχισαν τους βομβαρδισμούς, η Αντίσταση έχει προχωρήσει σε εκτοξεύσεις πυραύλων, χωρίς να εξαντλεί τα αποθέματά της. Πέρα από την εκτόξευση δύο πυραύλων Μ90 από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ προς το Τελ Αβίβ στις 20 Μάρτη, που είχαν χαρακτήρα προειδοποίησης, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς, στο πλαίσιο προφανώς του ενιαίου σχεδιασμού της Αντίστασης, χτυπούν καθημερινά με πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς την Ασκελόν, το Σντερότ και όλους τους εποικισμούς-στρατώνες που περιβάλλουν τη Γάζα στα βόρεια και τα Ανατολικά. Ο λεγόμενος Φάκελος της Γάζας με τα κιμπούτζ του παραμένει ακατοίκητος. Οσοι είχαν δοκιμάσει να επιστρέψουν, μετά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, τα μάζεψαν και ξαναέφυγαν προς μέρη που δεν τους φτάνουν οι πύραυλοι της Αντίστασης.

Να και ένα βιντεάκι που δείχνει μία από τις πολλές εκτοξεύσεις πυραύλων από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/alQuds_missile_Sderot_28-3-25.mp4

Kαι βέβαια, υπάρχουν οι βαλιστικοί πύραυλοι από την Υεμένη, που εξαπολύει συνεχώς η Ανσαραλά, με αποτέλεσμα να παραλύει συνεχώς η κοινωνική ζωή στο λεγόμενο «Μεγάλο Τελ-Αβίβ», τη μητροπολιτική περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα της οντότητας, όπου είναι συγκεντρωμένες και οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Οι σειρήνες ηχούν μέρα και νύχτα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/sirines_missiles_Yemen.mp4

Οι σιωνιστές τρέχουν στα καταφύγια ή πέφτουν μπρούμητα στη μέση του δρόμου.

Το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν σταματά για ώρα τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις. Προχτές, έγινε και η πρώτη εκτροπή πτήσης. Αεροπλάνο που θα προσγειωνόταν στο Μπεν Γκουριόν έκανε στροφή και προσγειώθηκε στη Λάρνακα, μετά από συνεννόηση του πιλότου με την αεροπορική εταιρία. Οι σιωνιστές έστειλαν άλλο αεροπλάνο για να μαζέψει τους επιβάτες από το κυπριακό αεροδρόμιο.

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δε βρίσκεται σε αδυναμία. Εχει καθορίσει τη στρατιωτική της τακτική και την ακολουθεί πιστά, παράλληλα με την τεράστια διπλωματική μάχη που δίνει στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες -πρέπει να τονιστεί- δεν σταμάτησαν καθόλου μετά τις 18 Μάρτη. Αν οι σιωνιστές αισθάνονταν ισχυροί, δε θα υπέγραφαν τη συμφωνία της 15ης Γενάρη. Κι αν ήταν αποφασισμένοι να την τινάξουν στον αέρα, δε θα συνέχιζαν να πηγαινοέρχονται στο Κάιρο και στη Ντόχα και να συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις, αλλά θα προχωρούσαν σε νέα χερσαία επέμβαση.

Κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε καταστρέφοντας σπίτια και υποδομές και δολοφονώντας αμάχους. Οι πόλεμοι κερδίζονται πρωτίστως στα πεδία των μαχών και σ’ αυτά δεν τολμά να μπει ο σιωναζιστικός στρατός που -σε αντίθεση με την Παλαιστινιακή Αντίσταση- είναι πιο αδυνατισμένος σε σχέση με τους 15 μήνες του πολέμου, στη διάρκεια των οποίων δεν κατάφερε να νικήσει την Αντίσταση.

Υπάρχουν πολλές τοποθετήσεις στελεχών της Χαμάς που ξεκαθαρίζουν ότι η Αντίσταση είναι μεν προσκολλημένη στη συμφωνία, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τους βασικούς στόχους της, που είναι ο τερματισμός του πολέμου, η πλήρης αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού και η ανοικοδόμηση της Γάζας.

Επιλέξαμε να κλείσουμε αυτό το σημείωμα με τις δηλώσεις που έκανε χτες στο Αλ-Τζαζίρα ο Δρ. Μαχέρ Αλ-Τάχερ, επικεφαλής διεθνών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης:

Η τρέχουσα φάση που διανύει ο παλαιστινιακός λαός μας και η εθνική μας υπόθεση είναι η πιο επικίνδυνη από όλες τις προηγούμενες. Ο σιωνιστής εχθρός, με την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, θέτει τον λαό μας μπροστά σε δύο επιλογές: είτε τον θάνατο μέσω γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, είτε τον αναγκαστικό εκτοπισμό και την απομάκρυνση από τη γη του.

Ο άγριος σιωνιστής εχθρός δρα με τη λογική ότι βιώνει μια βαθιά κρίση. Η απλή ύπαρξη και η αντοχή του λαού μας στη γη του αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την οντότητά του.

Προς τους δολοφόνους παιδιών και γυναικών, τους σιωνιστές εγκληματίες πολέμου, και προς την αμερικανική διοίκηση: αν είναι κάποιος να εγκαταλείψει αυτή τη γη, αυτοί θα είναι οι έποικοι και οι σιωνιστές εισβολείς που εφαρμόζουν όλες τις μορφές τρομοκρατίας στην περιοχή.

Εχει γίνει πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι το αμερικανικό σχέδιο στοχεύει στον πλήρη έλεγχο της περιοχής, γεγονός που εξηγεί τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα εναντίον του Λιβάνου, της Συρίας και της Υεμένης. Ο στόχος της σιωνιστικής οντότητας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να αφοπλίσουν την Αντίσταση και να επιβάλουν την πλήρη υποταγή στους όρους και τις απαιτήσεις του εχθρού.

Καλούμε τα αραβικά κράτη και ολόκληρο το έθνος να συνειδητοποιήσουν ότι ο κίνδυνος δεν απειλεί μόνο τον παλαιστινιακό λαό, αλλά ολόκληρο το αραβικό έθνος, καθώς οι φιλοδοξίες του εχθρού δεν γνωρίζουν όρια.

Ο μεγάλος παλαιστινιακός λαός μας θα συνεχίσει να στέκεται ακλόνητος και να αντιστέκεται μέχρι την πλήρη επίτευξη όλων των εθνικών στόχων.

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΣΑΡΑΛΛΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλλος ένας παλαιστίνιος δημοσιογράφος δολοφονήθηκε
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 2 Απρίλη

Σχετικά Αρθρα

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

Διεθνή 10 Οκτ 2026, 09:35

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 14:57

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

Διεθνή 9 Οκτ 2026, 13:39

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

Διεθνή 8 Οκτ 2026, 21:45

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

Διεθνή 8 Οκτ 2026, 13:54

Γάζι Χαμάντ: Οι Αμερικανοί και οι μεσολαβητές πρέπει να υποχρεώσουν την Κατοχή να τηρήσει τη συμφωνία, αλλιώς θα καταρρεύσει

Διεθνή 8 Οκτ 2026, 09:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

11 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

Ενας νεκρός εργάτης και ένας χαροπαλεύει – Νέο έγκλημα στη Motor Oil των Βαρδινογιάννηδων

Η αστυνομία συνέλαβε ως υπεύθυνο τον επικεφαλής του εργολαβικού συνεργείου

10 Οκτ 2026, 12:41
Διεθνή

Ανίς Αλ-Ντάρμπι: σύντροφος του Σινουάρ μέχρι την τελευταία του πνοή!

10 Οκτ 2026, 09:35
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
Οικονομία

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

8 Οκτ 2026, 20:26
Εργατικά

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

8 Οκτ 2026, 14:43
Περιβάλλον

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

8 Οκτ 2026, 14:35
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

8 Οκτ 2026, 14:11
Διεθνή

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

8 Οκτ 2026, 13:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Οκτώβρη

Ημέρα κοριτσιού.

Ημέρα μείωσης ζημιών από τις φυσικές καταστροφές.

Δυτική Σαμόα: Εθνική γιορτή.

Παναμάς: Ημέρα επανάστασης (1968).

1956: Σύγκρουση κομμουνιστών και εθνικιστών στο Χονγκ Κονγκ με σαράντα νεκρούς.

1970: Εκτελείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κεμπέκ και υπουργός Εργασίας Πιερ Λαπόρτ (FLQ).

1984: Βόμβα (IRA) σε ξενοδοχείο που διέμενε η βρετανίδα πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, πέντε νεκροί.

1986: Εκτελείται ο διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Δυτικής Γερμανίας Γκέρολντ φον Μπράουν-Μπελ (Επαναστατικό Μέτωπο Δυτικής Ευρώπης, Δύναμη Ινγκριντ Σούμπερτ).

1986: Βόμβα έξω από το δημαρχείο Αθηναίων και σε μηχανουργείο στο Κερατσίνι (ΕΛΑ).

2004: Ολοκληρώνεται μετά από οκτώ μήνες η δίκη του ΕΛΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo