Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Φτου σου, Δούκα
  • Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!
  • Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα
  • Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο
  • Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη
  • Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Παλαιστινιακή Αντίσταση: Τα όπλα μας είναι αδιαπραγμάτευτα
Διεθνή

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Τα όπλα μας είναι αδιαπραγμάτευτα

Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Απρ 2025, 18:14
Εκπρόσωποι από όλες τις ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας σε κοινή τους εμφάνιση.

Το βασικό εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις είναι η απαίτηση της Χαμάς για σαφείς και αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

Yedioth Ahronoth

Περίπου 3.500 ακαδημαϊκοί, 3.000 εκπαιδευτικοί, 1.000 γονείς και 1.500 μέλη των τεθωρακισμένων υπέγραψαν αιτήματα για την επιστροφή των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου, θεωρώντας ότι η συνέχισή του εξυπηρετεί προσωπικά και πολιτικά συμφέροντα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ομήρων και των στρατιωτών.

Haaretz

To θέμα δεν είναι ότι οι σιωναζιστές έθεσαν ως όρο για μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, το θέμα είναι ότι η Αίγυπτος πήρε την πρότασή τους και την παρουσίασε στη διαπραγματευτική ομάδα της Χαμάς. Αξίζει να παραθέσουμε το σχόλιο του πολιτικού αναλυτή Σαΐντ Ζιάντ:

Για να μην ελπίζει κανείς σε αυτόν τον γύρο διαπραγματεύσεων. Η νέα αιγυπτιακή πρόταση – σύμφωνα με τα μέσα του εχθρού – βασίζεται στην απελευθέρωση δέκα αιχμαλώτων, με αντάλλαγμα 50 ημέρες ηρεμίας, χωρίς καμία εγγύηση για τερματισμό του πολέμου. Αυτό καθιστά καταδικασμένο τον διαπραγματευτικό γύρο συνολικά. Ο Θεός να βοηθήσει τον λαό…

Οποιοσδήποτε λογικός αιγύπτιος στρατιωτικός θα έβλεπε τη Γάζα ως ζώνη ασφαλείας για την Αίγυπτο, που τη χωρίζει από τον εχθρό της και την προστατεύει απ’ αυτόν. Θα έβλεπε επίσης τους κατοίκους της Γάζας ως την εμπροσθοφυλακή του στρατού του, την πρώτη γενναία άμυνα που προστατεύει την καρδιά. Δεν γνωρίζει η Αίγυπτος ότι ο αφοπλισμός της Χαμάς αποτελεί απειλή για την εθνική της ασφάλεια; Δεν γνωρίζει η Αίγυπτος, που απορρίπτει τον εκτοπισμό, ότι το όπλο είναι το φράγμα που τον αποτρέπει;

Στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στο Al Jazeera:

Η αιγυπτιακή πρόταση περιλαμβάνει απελευθέρωση του 50% των ισραηλινών αιχμαλώτων κατά την πρώτη εβδομάδα της συμφωνίας. Η πρόταση προβλέπει προσωρινή κατάπαυση πυρός διάρκειας 45 ημερών, με αντάλλαγμα την παροχή τροφίμων και στέγασης. Η πρόταση απαιτεί την παράδοση όλων των αιχμαλώτων – ζωντανών και νεκρών – στο τέλος των 45 ημερών για να παραταθεί η εκεχειρία και να εισέλθει ανθρωπιστική βοήθεια.

Η αντιπροσωπεία μας εξεπλάγη όταν είδε ότι η αιγυπτιακή πρόταση περιέχει ρητή αναφορά στον αφοπλισμό της Αντίστασης. Η Αίγυπτος μας ενημέρωσε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός χωρίς διαπραγμάτευση για τον αφοπλισμό. Ενημερώσαμε την Αίγυπτο ότι το σημείο εκκίνησης για οποιαδήποτε συμφωνία είναι η παύση του πολέμου και η αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής – όχι ο αφοπλισμός της Αντίστασης. Τονίσαμε στην Αίγυπτο ότι η συζήτηση για τον αφοπλισμό της Αντίστασης είναι απολύτως απαράδεκτη. Το δικαίωμα στον ένοπλο αγώνα αποτελεί βασικό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Επίσημα η Χαμάς εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Χαμάς επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία του Κινήματος επιθεωρεί προσεκτικά και υπεύθυνα την πρόταση που έλαβε από τους αδελφούς μεσολαβητές και θα δώσει την απάντησή της μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις. 

Το Κίνημα επαναλαμβάνει τη σταθερή του θέση ότι η όποια προσεχής συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει: μόνιμη κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας, μια γνήσια συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων, την έναρξη μιας σοβαρής διαδικασίας ανοικοδόμησης όσων έχει καταστρέψει η κατοχή και την άρση του παράνομου αποκλεισμού του λαού μας στη Γάζα.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς

Δευτέρα, 16 Shawwal 1446 AH

Αντιστοιχεί σε 14 Απρίλη 2025

Ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς στο εξωτερικό, Δρ Σάμι Αμπού Ζούχρι, είπε στο Αλ-Τζαζίρα:

Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που ανακουφίζει το λαό μας από τα δεινά, αλλά αυτό που απαιτεί ο Νετανιάχου είναι μια συμφωνία παράδοσης. Ο Νετανιάχου θέτει αδύνατες προϋποθέσεις για να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός. Η απαίτηση για αφοπλισμό της Αντίστασης δεν τίθεται προς συζήτηση και δεν θα συμβεί ποτέ. Η ύπαρξη των όπλων της Αντίστασης συνδέεται με τη συνέχιση της κατοχής — υπάρχουν για να προστατεύουν τον λαό μας και τα εθνικά μας δικαιώματα. 

Στην τελευταία της πρόταση, η Κατοχή δεν δεσμεύεται για πλήρη παύση του πολέμου — το μόνο που θέλει είναι να πάρει τους αιχμαλώτους. Είμαστε έτοιμοι να απελευθερώσουμε όλους τους αιχμαλώτους με τη μία, με αντάλλαγμα τον τερματισμό του πολέμου και την αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου ενεργεί με γνώμονα το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον και ο Τραμπ είναι συνεργός του στη δολοφονία του λαού της Γάζας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία με την αμερικανική κυβέρνηση.

Η πρόταση που μας παρουσιάστηκε είναι ισραηλινή και περιλαμβάνει, για πρώτη φορά, τον αφοπλισμό της Αντίστασης ως όρο για την έναρξη της δεύτερης φάσης των διαπραγματεύσεων. Η παράδοση δεν αποτελεί επιλογή για το Κίνημα της Χαμάς και δεν θα αποδεχτούμε να συντριβεί η θέληση του λαού μας. Η Χαμάς δεν θα παραδοθεί, δεν θα σηκώσει λευκή σημαία και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα πίεσης ενάντια στην Κατοχή.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Σουχέιλ Αλ-Χίντι, δήλωσε στο Palestine Today:

Τα όπλα της Αντίστασης δεν τίθενται υπό συζήτηση ή διαπραγμάτευση. Είμαστε δεσμευμένοι στο νόμιμο δικαίωμα του λαού μας για αντίσταση.

Το Κίνημα έχει ξεκινήσει τη μελέτη της τελευταίας πρότασης που παρουσιάστηκε στην αντιπροσωπεία της ηγεσίας της Χαμάς, και θα απαντήσουμε μόλις ολοκληρωθούν οι εσωτερικές μας διαβουλεύσεις.

Η Αντίσταση δεν θα υποχωρήσει στην απαίτηση για πλήρη παύση του πολέμου και πλήρη αποχώρηση της Κατοχής. Οποιαδήποτε νέα ιδέα ή πρόταση που δεν εγγυάται αυτές τις προϋποθέσεις είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

Η Κατοχή φέρει την πλήρη ευθύνη για την εκτροπή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, μετά την υπαναχώρηση του Νετανιάχου από τη συμφωνία.

Η επιστροφή στη συμφωνία που υπογράφηκε τον περασμένο Γενάρη και η ολοκλήρωση της εφαρμογής όλων των όρων και φάσεών της είναι η πραγματική πύλη για την ανάκτηση των αιχμαλώτων της Κατοχής στη Γάζα.

Στο πλευρό της Χαμάς, ως νόμιμου εκπρόσωπου όλης της Αντίστασης, τάχθηκε το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, με δηλώσεις του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του, συντρόφου Άχμαντ Αμπού Αλ-Σαούντ:

Τα όπλα της Αντίστασης είναι ένα καθαρό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού και δεν υπόκεινται σε καμία διαπραγμάτευση ή συζήτηση.

Η Χαμάς ενημέρωσε τον αιγύπτιο μεσολαβητή, εκ μέρους όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων, ότι τα όπλα της Αντίστασης ανήκουν στον λαό μας και δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Δεν υπάρχει καμία λογική πλευρά, εντός ή εκτός Αντίστασης, που θα αποδεχόταν την παράδοση των όπλων και την εγκατάλειψη του λαού μας χωρίς προστασία.

Τα όπλα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας και ένας θεμελιώδης πυλώνας της ύπαρξης του λαού μας και της επιμονής του στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Ο λαός μας ασκεί το νόμιμο, νομικά και ανθρωπιστικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στην Κατοχή, όπως εγγυώνται οι διεθνείς νόμοι και συμβάσεις.

Ηγετικό στέλεχος της Χαμάς δήλωσε στο Al-Araby Al-Jadeed:

Οι εσωτερικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο πρόσφατος γύρος διαπραγματεύσεων στο Κάιρο έχει αποτύχει, με βάση το πλαίσιο που παρουσιάστηκε κατά τις συνομιλίες. Η πρόταση που υποβλήθηκε, στη μορφή που την έλαβε η διαπραγματευτική αντιπροσωπεία, απορρίπτεται πλήρως με ομοφωνία από όλες τις παρατάξεις και δεν αποτελεί βάση διαπραγμάτευσης, εξαιτίας της απαίτησης για αφοπλισμό της Αντίστασης και της αποτυχίας της να εγγυηθεί τον τερματισμό του πολέμου και την αποχώρηση του στρατού κατοχής από όλες τις περιοχές που κατέχει εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Υπάρχει ένα αμερικανο-ισραηλινό σχέδιο με στόχο να αφαιρέσει από την Αντίσταση το χαρτί των αιχμαλώτων, ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για εκκένωση και αποπληθυσμό της Γάζας. Αυτό που τους εμποδίζει είναι το χαρτί των αιχμαλώτων και η πίεση που τους ασκεί. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Τραμπ παίζουν με τη μοίρα των αιχμαλώτων.

Το Κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να εγκαταλείψει τα όπλα της Αντίστασης. Αυτά τα όπλα ανήκουν στον παλαιστινιακό λαό. Έχουν υποβληθεί πολλές προτάσεις το τελευταίο διάστημα που ανταποκρίνονται στις ισραηλινές απαιτήσεις για τα όπλα και την ηγεσία της Αντίστασης, αλλά όλες έχουν απορριφθεί ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις της Αντίστασης, όχι μόνο από τη Χαμάς.

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τη χτεσινή επιχείρηση ελεύθερου σκοπευτή, που «κατέβασε» έναν σιωναζιστή στρατιώτη την ώρα που αυτός στόχευε πολίτες από τον λόφο Μαντάρ στη συνοικία Σατζαΐα, ανατολικά της Πόλης της Γάζας. Η εικόνα πρέπει να σκόρπισε τρόμο στα σιωναζιστικά καθάρματα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/04/alQuds_sniper_Sujayya_14-4-25.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑντί να ζητήσουν συγγνώμη, ζητάνε ευχαριστώ

Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 16 Απρίλη

Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Σχετικά Αρθρα

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

Διεθνή 3 Οκτ 2025, 13:23

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

Διεθνή 3 Οκτ 2025, 12:05

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 22:54

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 14:33

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

Διεθνή 2 Οκτ 2025, 10:04

Ακου σιωναζιστάκο…

Διεθνή 1 Οκτ 2025, 12:25
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Φτου σου, Δούκα

3 Οκτ 2025, 15:04
Διεθνή

Πακιστανός ΥΠΕΞ: Το σχέδιο Τραμπ δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε!

3 Οκτ 2025, 13:23
Διεθνή

Να ακούμε τι λένε η ίδια η Χαμάς και οι οργανώσεις της Αντίστασης, όχι η σιωνιστική-δυτική προπαγάνδα

3 Οκτ 2025, 12:05
Πολιτική

Επανεμφανίστηκε η νεοναζιστική ομάδα εφόδου στην Κόρινθο

3 Οκτ 2025, 09:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

3 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Πόλη της Γάζας: Με τέτοιους μαχητές δεν υπάρχει περίπτωση παράδοσης της Αντίστασης

Τα τελευταία video από τις καταδρομικές επιχειρήσεις των παλαιστίνιων μαχητών

2 Οκτ 2025, 22:54
Παιδεία

Σύλλογος ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Η κυβέρνηση, υπό το πρόσχημα της «αριστείας», στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση των δημοσίων ΑΕΙ, στην εγκαθίδρυση του πανεπιστημίου/επιχείρησης, με δίδακτρα σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά

2 Οκτ 2025, 18:46
Πολιτική

Όλες-οι σήμερα στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και την Αντίστασή του

Πάρκο Ελευθερίας, Πέμπτη 2/10, 18.30

2 Οκτ 2025, 14:44
Διεθνή

Μπαίνει στην ξεχοντριστήρα το σχέδιο Τραμπ, για να μείνουν οι όροι της Παλαιστινιακής Αντίστασης

2 Οκτ 2025, 14:33
Παιδεία

Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πιέζουν για τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών με δίδακτρα

Ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης

2 Οκτ 2025, 11:38
Διεθνή

Αλλη μια πειρατεία των σιωναζιστών ενάντια στην αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Επίθεση στoν Global Sumud Flotilla, σε διεθνή νερά

2 Οκτ 2025, 10:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Οκτώβρη

2 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Επανάληψις μήτηρ μαθήσεως; Οχι πάντα

1 Οκτ 2025, 19:45
Διεθνή

Ακου σιωναζιστάκο…

1 Οκτ 2025, 12:25
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Ο νόμος για την «ασφάλεια» των ΑΕΙ τα μετατρέπει σε στρατόπεδα με ακραία μέτρα παρακολούθησης και επιτήρησης

1 Οκτ 2025, 11:32
Αγροτικά

Nέο θλιβερό ρεκόρ: 137 νέες εστίες ευλογιάς – Θανατώθηκαν άλλα 24.787 αιγοπρόβατα!

Την ίδια ώρα, ο Τσιάρας παραμύθιαζε ξεδιάντροπα τη Βουλή, μιλώντας για μείωση!

1 Οκτ 2025, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Παράδοση άνευ όρων ζητούν Τραμπ-Νετανιάχου

30 Σεπ 2025, 14:24
Υγεία

152 ασθενείς σε ράντζα στο «Αττικόν» σε μια εφημερία!

30 Σεπ 2025, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2025, 00:01
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Οκτώβρη

Ιράκ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1932).

Νότια Κορέα: Ημέρα ίδρυσης.

Γερμανία: Ημέρα επανένωσης (1990).

Μπαρμπάντος: Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

1979: Αυτοκτονεί ο Νίκος Πουλαντζάς.

1979: Βόμβες σε δύο αυτοκίνητα Αμερικάνων σε Νέα Σμύρνη και Βριλήσσια.

1980: Βόμβα σε εβραϊκή συναγωγή στο Παρίσι, τέσσερις νεκροί.

1990: Ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας.

1991: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αϊτή ανατρέπει τον πρόεδρο Αριστίντ, περισσότεροι από 150 νεκροί.

1995: Βόμβα σε αυτοκίνητο στα Πατήσια (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Εφετείο 17Ν

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • ΕΛΑ

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Επικοινωνία

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Όροι χρήσης

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Ποιοι είμαστε

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Επικοινωνία

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

  • Όροι χρήσης

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

    Πισώπλατο χτύπημα από την αμερικανόδουλη Αίγυπτο

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo