Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 6 Γενάρη
  • Πληρωμένη απάντηση στον Μητσοτάκη από τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας
  • Χουντοφασισμός και αμερικανοδουλεία
  • Σιγά τον τζογαδόρο
  • Σαν σήμερα 5 Γενάρη
  • «Δεν έχω δει ποτέ περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα από αυτήν που είδα σ’ αυτούς τους μαχητές της Αντίστασης»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Σταγόνα στον ωκεανό οι διορισμοί στην εκπαίδευση
Παιδεία

Σταγόνα στον ωκεανό οι διορισμοί στην εκπαίδευση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιούλ 2022, 11:23

Την τακτική των φιλοδωρημάτων ακολουθεί η κυβέρνηση και στην Παιδεία. Σταγόνα στον ωκεανό είναι οι διορισμοί 8.586 μόνιμων εκπαιδευτικών, που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, όταν τη σχολική χρονιά που πέρασε οι αναπληρωτές που εργάστηκαν στην εκπαίδευση ήταν πάνω από 44.000, χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός αυτών που υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση. Μιλάμε δηλαδή για 50.000 περίπου εκπαιδευτικά κενά! 

Τους ελάχιστους διορισμούς, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, διαπιστώνουμε και από την κατανομή που έκανε το ΥΠΑΙΘ ανά βαθμίδα εκπαίδευσης και ανά κλάδο και κατηγορία εκπαιδευτικών.

Ανακοινώθηκε ότι

  • στη Γενική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα διοριστούν 4.904 εκπαιδευτικοί
  • στη Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 1.928
  • στα Μουσικά Σχολεία  306
  • στην Ειδική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 492
  • στην Ειδική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 556
  • 400 διορισμοί αφορούν το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Οι επιλογές του ΥΠΑΙΘ στην κατανομή των θέσεων ανάμεσα στις ειδικότητες προκάλεσαν και τις πρώτες αντιδράσεις. 

Η Ενωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) δήλωσε ότι αισθάνεται απογοήτευση και θυμό γιατί για  δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος οι διορισμοί Φυσικών είναι ελαχιστότατοι (πέρυσι διορίστηκαν μόλις 87 Φυσικοί και φέτος ανακοινώθηκαν 57 διορισμοί της αντίστοιχης ειδικότητας, τριάντα δηλαδή λιγότεροι!) και υπογραμμίζει τα εξής:

«Κανένας νόμος και κανένας αλγόριθμος δεν αρκούν για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα. Το πώς είναι δυνατόν μία βασική επιστήμη όπως η επιστήμη της Φυσικής να απαξιώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο και να βρίσκεται υπό διωγμόν τα τελευταία χρόνια από τα σχολεία. Το μάθημα που κατ’ εξοχήν καλλιεργεί την κριτική ικανότητα και ερμηνεύει τον κόσμο μας να υφίσταται περικοπές στο ωρολόγιο πρόγραμμα, προσθαφαιρέσεις κεφαλαίων κατά το δοκούν, ελλιπή ή ανύπαρκτη εργαστηριακή διδασκαλία και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αποκλεισμό των πτυχιούχων Φυσικών από την διδασκαλία του αντικειμένου τους και την προσφορά των γνώσεων και της εμπειρίας τους στους μαθητές».

Η Ενωση Γεωγράφων Ελλάδος ενώ αναφέρει ότι φέτος για πρώτη φορά ανακοινώθηκαν 20 διορισμοί Γεωγράφων για όλη την Ελλάδα -στην πραγματικότητα δηλαδή ελάχιστοι-, στη συνέχεια υπογραμμίζει το ουσιαστικό πρόβλημα: «Το βασικό πρόβλημα σήμερα είναι ότι το μάθημα της Γεωγραφίας διδάσκεται (με β και γ αναθέσεις) κυρίως από μη Γεωεπιστήμονες και από ελάχιστους Γεωγράφους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα διδασκαλίας!».

Αγανάκτηση εκφράζει και o Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, με ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αναφέρονται και τα εξής: «Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της κατανομής των θέσεων των διορισμών, έγινε γνωστό ότι οι Θεατρολόγοι ΠΕ.91.01, κλάδος με πολύχρονη παρουσία και συνεισφορά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, έχουν στην ουσία αποκλειστεί. Είναι ο μοναδικός κλάδος στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση με μια μόλις οργανική θέση στην Ειδική Αγωγή και μηδενικούς διορισμούς στη Γενική. Αυτά αποφασίστηκαν, ενώ υπηρετούν πάνω από 800 αναπληρωτές Θεατρολόγοι, (εκ των οποίων 200 με περισσότερα από δέκα έτη), δηλαδή το 80% των εκπαιδευτικών της Θεατρικής Αγωγής είναι αναπληρωτές!».

Είναι γεγονός, ότι οι διαμαρτυρίες αυτές πατούν πάνω σε υπαρκτά ζητήματα. Εκτός από την μεγάλη αλήθεια, ότι το σχολείο στον καπιταλισμό δεν ενδιαφέρεται να δομήσει ολοκληρωμένες προσωπικότητες με πλατύ, στέρεο, βαθύ επίπεδο γνώσεων και κριτική σκέψη, να αναδείξει και καλλιεργήσει τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα χαρίσματα, να φέρει τους νέους ανθρώπους σε επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό, υπάρχουν και οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν να κάνουν με τις κάθε φορά επιλογές του κεφαλαίου, για λογαριασμό του οποίου οι αστικές κυβερνήσεις χαράσσουν την εκπαιδευτική πολιτική. Τα τελευταία χρόνια ο προσανατολισμός είναι ο σφιχτός εναγκαλισμός του σχολείου με την «αγορά», που αναπόφευκτα οδηγεί σε ad hoc γνώσεις και δεξιότητες σύμφωνα με τις ανάγκες της, ως γενική κατεύθυνση. Εξ ου και ο μεγαλύτερος υποβιβασμός γνωστικών αντικειμένων που προσφέρουν ευρύτερη θεώρηση και κριτική σκέψη. Η δε διαχείριση του ελληνικού καπιταλισμού από τη συντηρητική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη οδήγησε και στην αποπομπή των κοινωνικών επιστημών και των μαθημάτων καλλιτεχνικής παιδείας.

Τα υπαρκτά αυτά προβλήματα, που είναι η ουσία των αλλαγών στην εκπαίδευση και βρίσκουν την εφαρμογή τους κατ’ αναλογία και στους διορισμούς και την κατανομή των θέσεων ανάμεσα στις ειδικότητες, μεγεθύνονται λόγω της μεγάλης υποχώρησης του ταξικού κινήματος και της συλλογικής συνείδησης. Γι’ αυτό και οι «φαγωμάρες» και οι αντιπαλότητες μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών υποψηφίων προς διορισμό. 

Το πραγματικό έδαφος πάνω στο οποίο πρέπει να ενωθούν όλοι είναι η απαίτηση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου και τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών της εργαζόμενης κοινωνίας.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 19 Ιούλη
Επόμενο άρθρο Από το δεσποταριάτο στον Λιγνάδη, μια ανάσα δρόμος

Σχετικά Αρθρα

Η κυβέρνηση της μέγιστης αναλγησίας διέγραψε 308.605 φοιτητές

Παιδεία 2 Ιαν 2026, 19:20

Αναλγησία στη νιοστή: Διαγράφεται μητέρα δύο μικρών παιδιών και εργαζόμενη

Παιδεία 2 Ιαν 2026, 06:25

Διαγράφονται φοιτητές που παλεύουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους

Τα ψέματα του Μητσοτάκη

Παιδεία 30 Δεκ 2025, 12:46

Παραιτήθηκε ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο αντιδρώντας στις διαγραφές φοιτητών

Παιδεία 28 Δεκ 2025, 19:54

Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό ΑΠΘ: Δεν συναινούμε στην αποστολή λιστών με τους προς διαγραφή φοιτητές

Παιδεία 28 Δεκ 2025, 06:21

Εγκλημα! Διαγράφουν φοιτητή της Νομικής ΑΠΘ με σοβαρότατα προβλήματα υγείας

Ερμηνεύουν αυθαίρετα ακόμα και αυτόν τον νόμο-καρμανιόλα περί διαγραφών

Παιδεία 26 Δεκ 2025, 08:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Γενάρη

6 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Πληρωμένη απάντηση στον Μητσοτάκη από τον ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας

Ομως και το τσαβικό καθεστώς επικαλείται επιλεκτικά το αστικό διεθνές δίκαιο

5 Ιαν 2026, 19:08
Η παπάρα

Χουντοφασισμός και αμερικανοδουλεία

5 Ιαν 2026, 12:55
Κόντρες

Σιγά τον τζογαδόρο

5 Ιαν 2026, 11:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Γενάρη

5 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

«Δεν έχω δει ποτέ περισσότερη αγάπη και τρυφερότητα από αυτήν που είδα σ’ αυτούς τους μαχητές της Αντίστασης»

4 Ιαν 2026, 22:01
Η παπάρα

Ο Μητσοτάκης ως γιουσουφάκι του Τραμπ

4 Ιαν 2026, 11:32
Διεθνή

Ωμή στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα: Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές διακηρύσσουν απροκάλυπτα την επιστροφή στο Δόγμα Μονρόε

4 Ιαν 2026, 10:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Γενάρη

4 Ιαν 2026, 00:01
Αγροτικά

Η Γαλλία ετοιμάζεται να καταθέσει στην Κομισιόν φάκελο για την αφαίρεση του ΠΟΠ από τη Φέτα!

Η εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και ο σχεδιαζόμενος εμβολιασμός εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής

3 Ιαν 2026, 13:33
Καταστολή

«Ράβε – ξήλωνε»: Επιστολή ευρωενωσιτών ηγετών για την «ασφάλεια», τη μετανάστευση και το πετσόκομμα της δικαστικής προστασίας δικαιωμάτων

3 Ιαν 2026, 08:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

3 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Γενάρη

3 Ιαν 2026, 00:01
Παιδεία

Η κυβέρνηση της μέγιστης αναλγησίας διέγραψε 308.605 φοιτητές

2 Ιαν 2026, 19:20
Κόντρες

Φουά γκρα και συναγρίδα

2 Ιαν 2026, 11:06
Διεθνή

Ευχές από παλαιστίνιους/ες συναδέλφους

2 Ιαν 2026, 06:32
Παιδεία

Αναλγησία στη νιοστή: Διαγράφεται μητέρα δύο μικρών παιδιών και εργαζόμενη

2 Ιαν 2026, 06:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Γενάρη

2 Ιαν 2026, 00:01
Uncategorized

2026: Kαλή αγωνιστική χρονιά

1 Ιαν 2026, 10:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Γενάρη

1 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Γενάρη

Ιράκ: Ημέρα στρατού.

Ουρουγουάη: Ημέρα παιδιών.

1907: Η Maria Montessori ιδρύει το πρώτο σχολείο – παιδικό σταθμό για τα παιδιά της εργατικής τάξης (Ρώμη).

1974: Βόμβα στην είσοδο των εκδόσεων Παπαζήση.

1994: Το Ισραήλ απελευθερώνει 101 παλαιστίνιους κρατούμενους.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στον Δυτικό κόσμο υπάρχει πλέον ένας ηγέτης που υπερασπίζεται έμπρακτα τα συμφέροντα του Δυτικού ημισφαιρίου: ο Ντόναλντ Τραμπ. Eνας κομμουνιστής δικτάτορας, που είχε μετατρέψει την οικονομία της χώρας του σε σημείο διακίνησης ναρκωτικών, δεν βρίσκεται πια στην εξουσία. Και κάποιοι επικαλούνται τη «διεθνή νομιμότητα». Ποια ακριβώς; Εκείνη που ανέχεται δικτατορίες; Που καλύπτει διεφθαρμένα καθεστώτα; Που θεωρεί θεμιτή τη βία και την καταπίεση όταν προέρχονται από το «σωστό» ιδεολογικό στρατόπεδο; Oταν, όμως, μια χώρα αναλαμβάνει δράση για να προστατεύσει τα εύλογα και νόμιμα συμφέροντά της, τότε οι απανταχού Αριστεροί θυμούνται ξαφνικά το διεθνές δίκαιο! Εξαιρετική η στάση της Ελλάδας. Εξαιρετική η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για μία ακόμη φορά, περήφανοι για την κυβέρνησή μας. Καμία έκπληξη από τις αντιδράσεις των φίλων των Μαδούρων.

Mάκης Βορίδης

Ας αφήσουμε τον λαό της Βενεζουέλας να απολαύσει τις πρώτες στιγμές ελευθερίας του έπειτα από τόσα χρόνια αριστερής χούντας και να του ευχηθούμε να έχει ένα σπουδαίο, λαμπρό δημοκρατικό μέλλον!

Αδωνις Γεωργιάδης

(Ο πρώτος υπήρξε ανοιχτός και απροκάλυπτος φασίστας. Ο ίδιος ο αρχηγός της χούντας Παπαδόπουλος τον διόρισε αρχηγό της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Μ’ αυτή του την ιδιότητα, οργάνωσε και το γνωστό πογκρόμ χουντοφασιστικού τάγματος εφόδου ενάντια σε αριστερούς φοιτητές, στη διάρκεια του οποίου απαθανατίστηκε οπλισμένος με αυτοσχέδιο τσεκούρι. Ο δεύτερος υπήρξε καλυμμένος χουντοφασίστας. Τον πρόδωσαν, όμως, τα καλά λόγια του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού και στελέχους της χούντας Κωνσταντίνου Πλεύρη. Οι δηλώσεις τους δεν εξέπληξαν. Ωμός αντικομμουνισμός -κι ας μην έχουν καμιά σχέση με τον κομμουνισμό ο Μαδούρο και ο μέντοράς του Τσάβες- ως αλατοπίπερο στη δήλωση του… «κεντρώου» Μητσοτάκη. Ολοι μαζί -Μητσοτάκης, Βορίδης, Γεωργιάδης και σία- υπερασπίζονται μια γκανγκστερική κρατική ενέργεια, νοσταλγώντας τις εποχές που οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές οργάνωναν πραξικοπήματα, εξόντωναν νόμιμα εκλεγμένους ηγέτες κρατών, όπως ο Σαλβαδόρ Αγιέντε, έκαναν ένοπλες επεμβάσεις, όπως στην Κούβα, στη Γρενάδα, στη Νικαράγουα. Αν η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της ΕΕ και δεν είχε μισό αιώνα ομαλής αστικο-κοινοβουλευτικής ζωής, οι Βορίδηδες θα ονειρεύονταν φωναχτά ένα νέο αμερικανοκίνητο στρατιωτικοφασιστικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου θα αποκτούσαν εξέχοντα ρόλο, χωρίς να έχουν την ανάγκη να απολογούνται -ούτε καν σε επίπεδο πολιτικής ευθύνης- για σκάνδαλα τύπου ΟΠΕΚΕΠΕ. Αλλά… η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Κι αυτοί πάντα θα ονειρεύονται. Γι’ αυτό χειροκροτούν μετά μανίας τον Τραμπ όταν λέει ότι οι ΗΠΑ θα κυβερνήσουν τη Βενεζουέλα, μέχρι να στήσουν ένα καθεστώς πιστό σ’ αυτές. Ο Βορίδης το λέει ανοιχτά: η διακυβέρνηση της Βενεζουέλας ανήκει στα «εύλογα και νόμιμα συμφέροντα» των ΗΠΑ. Οπως όλοι μαζί λένε ότι η κατοχή της Παλαιστίνης ανήκει στα «εύλογα και νόμιμα συμφέροντα» του Ισραήλ. Με την ίδια λογική, η κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου ανήκει στα «εύλογα και νόμιμα συμφέροντα» της Τουρκίας. Αλλά γιατί να έχει πρόβλημα μ’ αυτό ένας χουντοφασίστας; Αμερικάνικο σχέδιο υλοποίησε η στρατιωτικοφασιστική δικτατορία ανατρέποντας τον Μακάριο, νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανοίγοντας το δρόμο στην εισβολή της Τουρκίας και την κατοχή μεγάλου τμήματος ενός ανεξάρτητου κράτους)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo