Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • O Μr Bean είναι πονηρός
  • Οι κυράδες της γης και οι αρουραίοι
  • Βραβεία BAFTA: «Your dreams are an act of resistance» («Τα όνειρά σας είναι μια πράξη αντίστασης») – Υμνος στη μετανάστευση και τους μετανάστες
  • Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα
  • Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος
  • Σαν σήμερα 24 Φλεβάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Νέο δώρο στα κολλέγια
Παιδεία

Νέο δώρο στα κολλέγια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιούλ 2022, 18:09

Δεν προλαβαίνουμε να μετράμε τις ρυθμίσεις-δώρα προς τα κολλέγια που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που είναι τόσο λυσσασμένη με την ιδιωτικοποίηση των πάντων και στην περίπτωσή μας με την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

Αυτήν τη φορά στο νομοσχέδιο-κατεδάφισης του δημόσιου Πανεπιστήμιου Μητσοτάκη-Κεραμέως, που ψηφίζεται σήμερα από τον κυβερνητικό λόχο, κατατέθηκε τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στους απόφοιτους κολλεγίων να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής των διοικήσεων των νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι ΝΠΔΔ είναι οι ΟΤΑ τα Επιμελητήρια, οι Δικηγορικοί, Ιατρικοί, Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, τα ΑΕΙ, τα Ερευνητικά Κέντρα, τα Νοσοκομεία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, κ.λπ.

Η εν λόγω τροπολογία (άρθρο 9) 

  • τροποποιεί την περ. (α) της παρ. 3 του άρθρου 20 του ν. 4735/2020 (Α’ 197), που αναφέρεται στα ακαδημαϊκά προσόντα που οφείλουν να διαθέτουν οι υποψήφιοι για να καταλάβουν θέση στη διοίκηση ενός ΝΠΔΔ (Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές, Υποδιοικητές, Διευθύνοντες ή Εντεταλμένοι Σύμβουλοι των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ που επιλέγονται από την κυβέρνηση) 
  • και δεν αλλάζει τα υπόλοιπα κριτήρια: (β) Πολύ καλή γνώση μιας ξένης γλώσσας κράτους μέλους της Ε.Ε. (γ) Πενταετής τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.

Δεν θίγεται επίσης η διαδικασία κοινοβουλευτικής ακρόασης ή παροχής γνώμης, όπου αυτή προβλέπεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής. 

Τι ισχύει λοιπόν, σχετικά με τα ακαδημαϊκά προσόντα και τι αλλάζει η τροπολογία;

  • Iσχύουσα διάταξη: 

«3. Τα απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία του παρόντος είναι:

(α) Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής.

  • Tροπολογία:

«3. Τα απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής στη διαδικασία του παρόντος είναι:

(α) Πτυχίο ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης (πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή αρμοδίως αναγνωρισμένο πτυχίο ή μεταπτυχιακός τίτλος της αλλοδαπής,…».

Δηλαδή ενώ ως τώρα ακαδημαϊκό προσόν θεωρείται αποκλειστικά το πτυχίο ΑΕΙ της Ελλάδας ή ισότιμο του εξωτερικού, η τροπολογία ορίζει ότι ο κάτοχος πτυχίου «αρμοδίως αναγνωρισμένου» δύναται να πάρει μέρος στη διαδικασία επιλογής για θέσεις διοίκησης. 

Τι σημαίνει δε «αρμοδίως αναγνωρισμένο»;

Σημαίνει ότι το πτυχίο έχει αναγνωριστεί από τις αρμόδιες αρχές της χώρας προέλευσης του πανεπιστήμιου που χορηγεί το πτυχίο στον απόφοιτο κολλεγίου που έχει συνάψει συμφωνία δικαιόχρησης με το εν λόγω πανεπιστήμιο.

Η τροπολογία αυτή δεν μπήκε ξεκάρφωτα. Ερχεται ως συμπλήρωμα των διατάξεων που υπάρχουν στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη-Κεραμέως και αναφέρονται στον «εκσυγχρονισμό» του ΔΟΑΤΑΠ. Σύμφωνα με αυτές τις διατάξεις «στο Εθνικό Μητρώο Αναγνωρισμένων Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής (σ.σ. «αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα» είναι το ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής που αναγνωρίζεται από τα αρμόδια όργανα της χώρας του) εντάσσονται επίσης ιδρύματα που οι τίτλοι σπουδών τους μπορεί να μην έχουν αντιστοιχηθεί και καταταχθεί στα επίπεδα 6, 7, και 8 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, αρκεί τα προγράμματα σπουδών τους να έχουν αξιολογηθεί και πιστοποιηθεί από αναγνωρισμένες αρχές πιστοποίησης προγραμμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα απονομής του τίτλου σπουδών». Η ακαδημαϊκή αναγνώριση του τίτλου σπουδών που απονέμεται από ένα τέτοιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού, που είναι ενταγμένο σε αυτό το Μητρώο, γίνεται πλέον αυτόματα, ενώ σε κάθε περίπτωση καταργείται η αξιολόγηση της ατομικής έκθεσης του ενδιαφερόμενου (περισσότερα εδώ).

Κοντολογίς, ο λόγος των αρχών πιστοποίησης προγραμμάτων ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα απονομής του τίτλου σπουδών, είναι πάνω απ’ όλα!

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω αναφέρουμε ότι πολύ πρόσφατα ο Βορίδης έκανε δεκτή την γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 66/2016 (Συνεδρίαση 22 Μαρτίου 2016) και έτσι οι απόφοιτοι κολλεγίων (για την εγγραφή στα οποία δεν απαιτούνται άλλες προϋποθέσεις πέρα από τη δυνατότητα της «τσέπης» τους, ενώ και η ποιότητα των σπουδών δεν έχει καμιά σχέση με τις σπουδές στα δημόσια ΑΕΙ), που έχουν συνάψει συμφωνίες δικαιόχρησης με πανεπιστήμια του εξωτερικού, μπορούν πλέον να προσλαμβάνονται στο Δημόσιο ως υπάλληλοι κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), ενώ και οι υπηρετούντες υπάλληλοι, που είναι απόφοιτοι κολλεγίων, μπορούν να μεταταγούν στην κατηγορία υπαλλήλων ΠΕ με τις ανάλογες, βεβαίως, αποδοχές και εξέλιξη. Η περίπτωση αυτή αφορά απόφοιτους κολλεγίων που έχουν αποκτήσει βεβαίωση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ).

Ολα όσα αναφέραμε προσθέτουν συνεχώς λιθαράκια στην κατεδάφιση του άρθρου 16 του Συντάγματος και στην προώθηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων-ιδεολογική εμμονή του αγρίως νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη, γεγονός βεβαίως πολύ σημαντικό.

Ταυτόχρονα γίνονται προς άγραν ψήφων. Ειδικά η εν λόγω τροπολογία μπορεί να ανοίγει δρόμους, όμως, στη ζωή, προς το παρόν, είναι απλώς ένα καθρεφτάκι προς τους ιθαγενείς. Πρόκειται ίσως για κάποια φωτογραφική διάταξη που αφορά μια πολύ μικρή μειοψηφία ημετέρων αποφοίτων κολλεγίων, που διαθέτει και τα επιπλέον προσόντα, δηλαδή την «πενταετή τουλάχιστον εργασιακή εμπειρία στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα» ή την πενταετή εμπειρία σε θέση σημαντικής ευθύνης και απαιτήσεων στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα (άρθ. 3 παρ. 9 του ν. 3429/2005) για κατάληψη θέσης π.χ. διευθύνοντος συμβούλου στα ΝΠΔΔ, η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, απέχει έτη φωτός από αυτά. Για να μην πούμε ότι η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει και κοινοβουλευτική ακρόαση από την Βουλή.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕλλάδα: πρώτη στον κόσμο σε νεκρούς και τρίτη σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού
Επόμενο άρθρο Μεγάλο συλλαλητήριο στις 7 στα Προπύλαια

Σχετικά Αρθρα

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

Παιδεία 22 Φεβ 2026, 08:31

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

Εργατικά 19 Φεβ 2026, 21:05

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά αποστειρωμένους χώρους

Παιδεία 19 Φεβ 2026, 20:02

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

Παιδεία 18 Φεβ 2026, 14:34

Με τον μαχητικό συνδικαλισμό ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης – Ολοι στην Τρίπολη στις 18 Φλεβάρη

Εργατικά 16 Φεβ 2026, 13:46

Εθνική Επιτροπή Διαλόγου για το «Εθνικό Απολυτήριο»: Ούτε ένας διευθυντής Λυκείου και εκπαιδευτικός της τάξης

Μόνο πανεπιστημιακοί, ομότιμοι καθηγητές ΑΕΙ, στελέχη της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης, φροντιστηριάδες, διώκτες εκπαιδευτικών

Παιδεία 16 Φεβ 2026, 07:46
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

O Μr Bean είναι πονηρός

24 Φεβ 2026, 14:39
Διεθνή

Οι κυράδες της γης και οι αρουραίοι

24 Φεβ 2026, 13:12
Πολιτισμός

Βραβεία BAFTA: «Your dreams are an act of resistance» («Τα όνειρά σας είναι μια πράξη αντίστασης») – Υμνος στη μετανάστευση και τους μετανάστες

Το BBC έκοψε το "Free Palestine", με το οποίο έκλεισε την ομιλία του βραβευμένος με BAFTA δημιουργός

24 Φεβ 2026, 12:43
Υγεία

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

24 Φεβ 2026, 11:27
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν απάτη με ψευτοκτηνοτρόφους σε ψευτοβοσκότοπους

24 Φεβ 2026, 09:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Φλεβάρη

24 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Βατερλό του «απολιτικού» Βιμ Βέντερς και της Μπερλινάλε

23 Φεβ 2026, 09:20
Κόντρες

Τζαμάλα

23 Φεβ 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

23 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σικελία, Χίος, Μεσόγειος: υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες – Τα σύνορα της Ευρώπης περιγράφονται με πτώματα

22 Φεβ 2026, 09:22
Διεθνή

Σαουδάραβας ακαδημαϊκός κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι λειτουργούν ως «Δούρειος Ιππος» του σχεδίου του «Μεγάλου Ισραήλ»

22 Φεβ 2026, 09:08
Πολιτισμός

Η παλαιστινιακή σημαία βγήκε (και) από την… κουζίνα

22 Φεβ 2026, 08:44
Παιδεία

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

22 Φεβ 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Φλεβάρη

22 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Kαρναβάλια

21 Φεβ 2026, 08:03
Πολιτική

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

21 Φεβ 2026, 07:23
Πολιτισμός

To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)

21 Φεβ 2026, 05:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Φλεβάρη

21 Φεβ 2026, 00:01
Υγεία

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

20 Φεβ 2026, 22:41
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Φλεβάρη

Εσθονία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1918).

Γκάνα: Ημέρα απελευθέρωσης (1966).

Μεξικό: Ημέρα σημαίας.

1920: Με πρωτοβουλία του Χίτλερ το Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (DAP) μετονομάζεται σε Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα (NSDAP).

1945: Δολοφονείται στη βουλή ο αιγύπτιος πρωθυπουργός Αχμέντ Μαχέρ αφού διαβάζει το διάταγμα κήρυξης πολέμου κατά της Γερμανίας.

1972: Καταδίκες πέντε μελών του ΚΚΕ.

1975: Συλλαμβάνονται 37 αξιωματικοί που σχεδίαζαν ανατροπή της δημοκρατίας.

1993: Εντοπίζονται δύο βόμβες στα κτίρια των ΕΤΒΑ και ΕΤΕΒΑ (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo