Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
  • O μεγαλύτερος τίτλος τιμής
  • Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους
  • ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Φάρσα και τρομοκρατική πρακτική
Παιδεία

Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

Φάρσα και τρομοκρατική πρακτική

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Δεκ 2006, 00:00
Τόσο καιρό τώρα που το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει την «αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ημερών», προωθώντας νομοθετική ρύθμιση (η σχετική διάταξη ψηφίστηκε ήδη από τη βουλή, αλλά εκκρεμεί η υπουργική απόφαση), λαβαίνει από τους εκπαιδευτικούς μηνύματα αντίστασης στην τρομοκρατική αυτή πολιτική, που επιχειρεί να εφαρμόσει.
 
Παρόλο που το υπουργείο προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα, μέσω των ΜΜΕ και στέλνοντας στα σχολεία εφαρμοστική εγκύκλιο, με την υπογραφή του Ειδικού Γραμματέα Κ. Ράμμα (η οποία χώριζε τους εκπαιδευτικούς σε 3 κατηγορίες σύμφωνα με τις ημέρες της απεργίας και προσδιόριζε την αναπλήρωση στις χρονικές περιόδους των εκδρομών, των επιμορφωτικών συναντήσεων με τους σχολικούς συμβούλους, της μιας εβδομάδας από 15 έως και 20 Ιουνίου και των ημερών των γιορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα -2 και 6 ημέρες αντίστοιχα), πριν ακόμα εκδοθεί η υπουργική απόφαση, δεν κατόρθωσε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
Παντού, όπου έφθανε η εγκύκλιος υψώνονταν φωνές διαμαρτυρίας και καταγγελίας αυτής της πολιτικής.
Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΔΟΕ, που αρχικά -πριν ακόμα κλείσει η απεργία- είχε προσχωρήσει στη λογική της «αναπλήρωσης», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τα βρει με το ΥΠΕΠΘ, κάτω από την πίεση της βάσης των εκπαιδευτικών και φοβούμενη να πάρει την ευθύνη της συναίνεσης στην καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, που άνοιγε πονηρούς δρόμους για το μέλλον, ανέκρουσε πρύμναν, κατήγγειλε το ΥΠΕΠΘ και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε ανυπακοή.
 
Παράλληλα, μέσα στους εκπαιδευτικούς άναψαν οι συζητήσεις, που διαρκούν έντονες και σήμερα μιας και το ζήτημα δεν έκλεισε (ούτε από την πλευρά του υπουργείου ούτε από την πλευρά του κινήματος).
 
Οι δάσκαλοι που μάτωσαν 6 εβδομάδες στους δρόμους, δίνοντας έναν ηρωικό αγώνα, στη διάρκεια του οποίου αναδείχθηκαν όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη της υπεράσπισης του δημόσιου δωρεάν σχολείου και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση, νιώθουν τώρα πως το υπουργείο Παιδείας τους τιμωρεί, εκδικείται την απεργία τους και στην ουσία τους επιστρατεύει εκ των υστέρων.
 
Νιώθουν πως η Μητροπόλεως επιχειρεί να τους εμφανίσει υπόλογους απέναντι στους μαθητές, τους γονείς, την εργαζόμενη κοινωνία, ένοχους γιατί έβαλαν στην άκρη τα μαθήματα και βγήκαν να διεκδικήσουν το δίκιο τους.
 
Αγανακτούν γιατί το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μάθημα που παρέδωσαν σε όλους -μάθημα ήθους και αξιοπρέπειας, μάθημα αγώνα για αιτήματα που ξεπερνούν το προσωπικό συμφέρον- εξοβελίζεται στο πυρ το εξώτερον και προτάσσεται η διοικητική αναπλήρωση της ύλης, ενώ επιβραβεύεται η απεργοσπασία, που δε δημιούργησε προβλήματα «χασίματος διδακτικών ημερών».
 
Οι δάσκαλοι βλέπουν πως η απεργία, το μεγάλο διεκδικητικό όπλο των εργαζόμενων, καταστρατηγείται και καλούνται να αποδώσουν, εκ των υστέρων, στον εργοδότη (κράτος) πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και υποταγής, να συμμετέχουν στη φάρσα που αυτός στήνει, σε βάρος στην ουσία των παιδιών, προφασιζόμενος ότι νοιάζεται για τη μόρφωσή τους.
 
Ομως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και καίει.
 
Οι δάσκαλοι, που δεν αρνούνται τον παιδαγωγικό τους ρόλο, ξέρουν πως το μυαλό των μικρών παιδιών δεν είναι απύθμενο πηγάδι, που μπορούν να το φορτώνουν με δεκάδες πληροφορίες κάθε μέρα, για να κάνουν το χατίρι του υπουργείου.
Ξέρουν πως έτσι κι αλλιώς τα προβλήματα με την ύλη και το περιεχόμενο των νέων βιβλίων στα σχολεία (μεγάλη σε έκταση ύλη, μεγάλος βαθμός δυσκολίας, κατέβασμα της ύλης μια τάξη παρακάτω, χάσμα σε σχέση με τα παλιά βιβλία) είναι ανυπέρβλητα και πως αυτά θα υπήρχαν ακόμα κι αν δεν υπήρχε στη μέση η απεργία.
 
Γνωρίζουν από πρώτο χέρι την υποκρισία του υπουργείου Παιδείας, όταν κάθε χρονιά χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν διορίζονται στην ώρα τους, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και παραμένουν ακάλυπτες χιλιάδες θέσεις για πολλούς μήνες (1100 είναι σήμερα τα κενά στην πρωτοβάθμια). Γνωρίζουν επίσης ότι το κράτος δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία, όταν από δική του υπαιτιότητα (αδράνεια του κρατικού μηχανισμού, των υπηρεσιών του, έλλειψη χρηματοδότησης) τα σχολεία παραμένουν κλειστά επί μήνες (π.χ. την περίοδο των σεισμών ή λόγω των προβλημάτων της άθλιας υλικοτεχνικής υποδομής, που είναι καθημερινό φαινόμενο στα σχολεία).
 
Το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση θέλουν να κάνουν στην ουσία πασαλείμματα για να φανούν στα μάτια των γονιών ότι ενδιαφέρονται για τα παιδιά τους, όταν χρόνια τώρα υποχρηματοδοτούν την εκπαίδευση και κρατούν στην πείνα τους δασκάλους της, ακόμη και μετά τον ηρωικό αγώνα τους. Και κάνουν πασαλείμματα γιατί ξέρουν πολύ καλά, πως ακόμα και τυπικά οι «χαμένες» 27 εργάσιμες ημέρες δεν «αναπληρώνονται» από τις 19 (το ανώτερο), που προβλέπει η διοικητική τους «αναπλήρωση».
 
Δεν έχουν καμιά παιδαγωγική ευαισθησία και τιμωρούν τα παιδιά, φέρνοντάς τα με το ζόρι στα σχολεία τις γιορτές για να «κάνουν μάθημα», όταν κάποιοι άλλοι συμμαθητές τους αυτές τις μέρες θα απολαμβάνουν την τόσο αναγκαία γι’ αυτά ξεκούραση. Θέλουν μόνο να εκδικηθούν τους απεργούς και να δημαγωγήσουν λαϊκίστικα απέναντι στην εργαζόμενη κοινωνία.
 
Είπαμε και στον πρόλογο, όμως, πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ, τα βρήκε σκούρα σε τούτη την επιδίωξή της. Γι’ αυτό άλλαξε τροπάριο και έστειλε νέα εγκύκλιο του Ράμμα στα σχολεία (προτρέχοντας και πάλι της υπουργικής απόφασης), η οποία αναφέρεται ως τροποποίηση-συμπλήρωση της προηγούμενης.
 
Φοβούμενο το υπουργείο μαζική αντίδραση των εκπαιδευτικών που απεργήσανε (κυρίως αυτών που απεργήσανε και τις 6 εβδομάδες και καλούνται με την εγκύκλιο να εργαστούν υποχρεωτικά 2 ημέρες των Χριστουγέννων, 6 του Πάσχα και 4 της εβδομάδας από 15 ως και 20 Ιουνίου) και ακύρωση της απόφασής του στην πράξη, επέλεξε νέα τακτική. Μια τακτική πολύ πιο πονηρή και ύπουλη. Δεν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς που δε θέλουν να εργαστούν τις μέρες της «αναπλήρωσης», αναθέτει όμως τη δουλειά τους σε ομάδες (διευθυντές, υποδιευθυντές, δασκάλους του ολοήμερου και στη συνέχεια σε άλλους εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου), που εκ της φύσης τους είναι πολύ πιο ευάλωτες στις άνωθεν διαταγές και επομένως πιο πειθήνιες και υποταγμένες.
 
Βγάζοντας έτσι από τη μέση ένα από τα επίμαχα σημεία, αφήνει στο απυρόβλητο την εβδομάδα του καλοκαιριού (παράταση του διδακτικού έτους), για την οποία δεν θέτει καν ζήτημα. Το υπουργείο καλεί διοικητικό προσωπικό και επίορκους εκπαιδευτικούς (που είτε ήταν απεργοσπάστες στη διάρκεια της απεργίας είτε παζαρεύουν τώρα την ανταποδοτική επιστροφή κάποιων χρημάτων της απεργίας) στην ουσία σε ιδιόμορφη ανοικτή απεργοσπασία, αφού αυτοί αναλαμβάνουν να κάνουν το έργο εκείνων που απεργήσανε με σθένος ως το τέλος και τώρα αρνούμενοι την «αναπλήρωση» υπερασπίζουν τον δίκιο αυτόν αγώνα τους, αλλά και τον παιδαγωγικό τους ρόλο.
 
Αλαλούμ, λοιπόν, αναμένεται να επικρατήσει στα σχολεία, αφού θα βγουν μαχαίρια, σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτή η υπουργική απόφαση και αφού το «πρόβλημα» κατά πως επιθυμεί το ΥΠΕΠΘ και πάλι δεν λύνεται σε σχολεία που ήταν ως σύνολο προπύργια του αγώνα, μιας και το εκπαιδευτικό προσωπικό τους απεργούσε σύσσωμο. Τι θα κάνει, λοιπόν, το υπουργείο; Θα κουβαλήσει από άλλα σχολεία απεργοσπαστικό μηχανισμό; Θα υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν ή δε θα κάνει «αναπλήρωση», αναγνωρίζοντας έτσι ότι αυτή είναι απλώς μια φάρσα;
 
Γιούλα Γκεσούλη  

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

Χέρι βοήθειας στο υπουργείο Παιδείας
Επόμενο άρθρο

Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

Ιστορία μου, αμαρτία μου

Σχετικά Αρθρα

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

Παιδεία 22 Ιούλ 2026, 20:06

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

Παιδεία 22 Ιούλ 2026, 13:08

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

Παιδεία 22 Ιούλ 2026, 11:50

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

Παιδεία 21 Ιούλ 2026, 17:33

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

Παιδεία 15 Ιούλ 2026, 13:26

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

Παιδεία 15 Ιούλ 2026, 13:14
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε γι’ αλλού…

20 Ιούλ 2026, 19:50
Διεθνή

Ο Χαλίλ αλ-Χάγια εκλέχτηκε επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς

20 Ιούλ 2026, 17:53
Υγεία

Τα Ιουλιανά του Γεωργιάδη

20 Ιούλ 2026, 13:28
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικανική Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    17Ν
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Εφετείο 17Ν
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    ΕΛΑ
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Ποιοι είμαστε
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Επικοινωνία
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Όροι χρήσης
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Ποιοι είμαστε
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Επικοινωνία
  • Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Αναπλήρωση χαμένων διδακτικών ημερών

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo