Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη
  • Mοχάμεντ Ντέιφ: Μια θρυλική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης
  • Οταν το ΥΠΑΑΤ και η ΓΔΚ πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη» (αλλιώς: Ούτε ντροπή ούτε τσίπα)
  • Σαν σήμερα 1 Νοέμβρη
  • «Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Υποταγή στις απαιτήσεις του κεφάλαιου
Παιδεία

Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

Υποταγή στις απαιτήσεις του κεφάλαιου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιούλ 2006, 00:00
Τη στιγμή που η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου είναι στριμωγμένη από παντού και οι πρωτοβουλίες της βάλλονται ακόμα και από το εσωτερικό της κυβέρνησης (χαρακτηριστικές οι δημόσιες τοποθετήσεις του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλου, που βάλλει ευθέως κατά των κατευθύνσεων της Μπολόνια, που οιστρηλατούν το νόμο-πλαίσιο της Γιαννάκου), ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας, σε συνεννόηση προφανώς με το Μαξίμου, την πήρε στη στοργική του αγκαλιά, για να παρουσιάσουν από κοινού το προσχέδιο νόμου για την έρευνα και τεχνολογία (αυτό είναι πράγματι προσχέδιο, αφού έχει τη μορφή Θέσεων, και όχι το νομοτεχνικά επεξεργασμένο νομοσχέδιο της Γιαννάκου, που κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία και προκαλώντας τα χάχανα των κοινοβουλευτικών, το εμφάνισε ως προσχέδιο για διάλογο).
 
Και μόνο το γεγονός ότι την κύρια ευθύνη για την έρευνα έχει το υπουργείο Ανάπτυξης μας παραπέμπει ευθέως στον πυρήνα της προωθούμενης νομοθετικής ρύθμισης: η έρευνα τίθεται στην υπηρεσία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων και θα ποδηγετείται απ’ αυτές. Τα Πανεπιστήμια, αν θέλουν να επιβιώσουν ως ερευνητικά κέντρα, θα πρέπει να προσκυνήσουν τους καπιταλιστές και να μετατραπούν σε υπεργολάβους των όποιων ερευνητικών αναγκών τους. Αυτό που έως τώρα γινόταν άτυπα και καλυμμένα, πλέον θα αποτελεί τον κανόνα και θα επαινείται μάλιστα ως σύγχρονη και προοδευτική αντίληψη!
 
Οι εμπνευστές του προσχέδιου (καταρτήστικε από μια διυπουργική επιτροπή, που συγκροτήθηκε το Σεπτέμβρη του 2005) δεν κρύβουν ότι κινούνται στη στρατηγική της Λισαβόνας. Γιατί διάλεξαν αυτή την πολιτικά άνυδρη εποχή για να παρουσιάσουν ένα τόσο σημαντικό, κατά την άποψή τους, σχέδιο; Ε, δε θέλει και πολλή σκέψη για να το καταλάβουμε.
Αυτή την εποχή τραβάει τα μεγάλα ζόρια η Γιαννάκου, αυτή την εποχή προωθείται η γενικότερη αντίληψη ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης (βλέπε και αναθεώρηση άρθρου 16 του Συντάγματος), αυτή την εποχή έπρεπε να δοθεί το σήμα ότι και η έρευνα πρέπει να κινείται στην ίδια κατεύθυνση.
 
Θα χρειαστεί να επανέλθουμε αναλυτικότερα σ’ αυτό το προσχέδιο. Προς το παρόν περιοριζόμαστε σε μερικές βασικές επισημάνσεις:
 
♦ Δημιουργείται ένα ασφυκτικό γραφειοκρατικό πλαίσιο, με πολλά όργανα και δαιδαλώδεις διαδικασίες, έτσι που η έρευνα και η ροή της χρηματοδότησής της να ελέγχεται ασφυκτικά από την κυβέρνηση. Ακόμα και η έρευνα που διεξάγουν τα ΑΕΙ.
 
♦ Η έρευνα χωρίζεται σε βασική και εφαρμοσμένη. Η βασική έρευνα που γίνεται από τα ΑΕΙ καταδικάζεται σε μαρασμό, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, η οποία θα ελέγχεται -όπως είπαμε- από το γραφειοκρατικό κυβερνητικό μηχανισμό. Με το φανάρι του Διογένη θα ψάχνουν κονδύλια για επιστημονική έρευνα τα ΑΕΙ. Ειδικά όταν αυτή η έρευνα θα αφορά αντικείμενα με κοινωνικό ενδιαφέρον.
 
♦ Το φιλέτο πάει στην εφαρμοσμένη έρευνα, η οποία θα διεξάγεται από τα ΑΕΙ, τα άλλα ερευνητικά κέντρα και τις επιχειρήσεις. Οταν μπαίνουν οι επιχειρήσεις έτσι απροκάλυπτα στο παιχνίδι και όταν η λεγόμενη εφαρμοσμένη έρευνα θα παίρνει τη μερίδα του λέοντος από τα όποια κονδύλια, δε χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική ικανότητα για να καταλάβουμε ότι η κατεύθυνση θα είναι προς τη μετατροπή των Πανεπιστημίων σε παραρτήματα των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις θα καθορίζουν την κατεύθυνση της έρευνας και το αντικείμενό της, ανάλογα με τις ανάγκες τους για παραγωγή όχι κοινωνικά χρήσιμα προϊόντων αλλά κέρδους.
 
Είναι τόσο αποθρασυμμένοι οι συντάκτες του προσχέδιου που δε διστάζουν να παραβιάσουν ευθέως το ισχύον αστικό Σύνταγμα, αφιερώνοντας ολόκληρο κεφάλαιο στη «συνεργασία ΑΕΙ/ΤΕΙ με ερευνητικά κέντρα και παραγωγικούς φορείς»!
Μιλούν για κοινοπραξίες ΑΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων σε τομείς συνεχιζόμενης εκπαίδευσης («παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων) και για συνεργασία ΑΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων σε μεταπτυχιακά μαθήματα!!! Γράφουν δε σαφώς ότι αναφέρονται σε Ερευνητικά Κέντρα που μπορεί να είναι και Νομικά Πρόσωπα ιδιωτικού Δικαίου (δηλαδή, ακόμα και τα τμήματα μάρκετινγκ των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, που θα βαφτιστούν Ερευνητικά Κέντρα για να παίρνουν τον παρά).

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

Πανικός στο υπουργείο Παιδείας
Επόμενο άρθρο

Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

Εκλογολογία

Σχετικά Αρθρα

Πειθαρχικά εκπαιδευτικών: Νέα τρομοκρατική κλήση σε απολογία

Για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση

Εργατικά 30 Οκτ 2026, 11:57

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους (Μέρος Δεύτερο)

Εργατικά 30 Οκτ 2026, 10:47

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί καλούνται σε διαδικτυακή συνάντηση για την αξιολόγηση, εκτός διδακτικού ωραρίου

Εργατικά 29 Οκτ 2026, 11:57

Εστιακοί φοιτητές Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων: Κερδοσκοπούν πάνω στις ζωές μας

Παιδεία 27 Οκτ 2026, 14:08

Πανεπιστήμιο Πατρών: Δεν επιτρέπει σε πρωτοετείς φοιτητές να πάρουν δωμάτιο στη Φοιτητική Εστία αν δεν καταθέσουν το «χαράτσι» των 200 ευρώ

Παιδεία 26 Οκτ 2026, 18:35

Ενωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας: Κανένα παιδί χωρίς νοσηλευτική υποστήριξη στο σχολείο

Παιδεία 26 Οκτ 2026, 14:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

2 Νοέ 2026, 00:01
Ιστορία

Mοχάμεντ Ντέιφ: Μια θρυλική προσωπικότητα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

1 Νοέ 2026, 12:12
Αγροτικά

Οταν το ΥΠΑΑΤ και η ΓΔΚ πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη» (αλλιώς: Ούτε ντροπή ούτε τσίπα)

Αναγκάστηκαν να δηλώσουν κρούσματα αφθώδους στη Λέσβο, όταν τους ξεμπροστιάσαμε για απόκρυψη

1 Νοέ 2026, 10:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Νοέμβρη

1 Νοέ 2026, 00:01
Πολιτισμός

«Χτύπα με το ραβδί σου» – Ενας παιάνας για την αντίσταση

31 Οκτ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Οκτ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Οκτώβρη

31 Οκτ 2026, 00:02
Διεθνή

Οι Ιρανοί «ξεροψήνουν» τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές

30 Οκτ 2026, 19:43
Διεθνή

«Eίμαστε κατοχικοί εγκληματίες, αλλά να το λέμε μόνο μεταξύ μας και ψιθυριστά»

Η ξεδιαντροπιά του «αριστερού σιωνισμού με το στόμα μιας ισραηλινής ηθοποιού

30 Οκτ 2026, 18:54
Αθλητισμός

Γλείψε τώρα εκεί που έφτυσες, επηρμένε ηλίθιε

30 Οκτ 2026, 13:17
Εργατικά

Πειθαρχικά εκπαιδευτικών: Νέα τρομοκρατική κλήση σε απολογία

Για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή από την ατομική αξιολόγηση

30 Οκτ 2026, 11:57
Πολιτισμός

Eξαφανίστηκαν από τα ράφια τα βιβλία της Σάλι Ρούνι στη Βρετανία

Οι αναγνώστες έσπευσαν να τα αγοράσουν μετά την ανακοίνωση ότι σταματά η κυκλοφορία τους

30 Οκτ 2026, 11:51
Εργατικά

Στα σχολεία πέφτουν σοβάδες και οι κυβερνητικοί εγκάθετοι κυνηγούν τους δασκάλους (Μέρος Δεύτερο)

30 Οκτ 2026, 10:47
Καταστολή

Eγγραφο της ίδιας της ΕΛΑΣ αποκαλύπτει: Βασάνισαν και μέσα στην Αστυνομία τον Βασίλη Μάγγο οι έξι μπάτσοι

Αύριο αναμένεται η απόφαση στο ΜΟΔ Καρδίτσας

30 Οκτ 2026, 10:22
Πολιτική

Ο Φραπές εισήχθη… αιφνιδίως στον «Ευαγγελισμό», για να αναβάλει τη δίκη του

30 Οκτ 2026, 09:48
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα | Παλαιστίνη 36

Μια ταινία για την εξέγερση των Παλαιστίνιων το 1936-39

30 Οκτ 2026, 00:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Οκτώβρη

30 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

Μόχσεν Ρεζαεΐ: «Οι ευγενικές επιστολές δεν αλλάζουν τη στάση του Ιράν»

Η Τεχεράνη σχολιάζει την επικοινωνία του Τζέι Ντι Βανς

29 Οκτ 2026, 22:23
Κόντρες

Δικός τους παιδί δεν ήταν (και) ο Λιόλιος;

29 Οκτ 2026, 21:30
Διεθνή

Ο Βανς επικοινωνεί με τον Ρεζαεΐ σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων με το Ιράν

29 Οκτ 2026, 19:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Νοέμβρη

Πορτογαλία: Ημέρα νεκρών.

1789: Η Γαλλική Επανάσταση εθνικοποιεί την εκκλησιαστική περιουσία.

1955: Δέκα τραυματίες αστυνομικοί και πολλοί πολίτες σε αντιβρετανική διαδήλωση στην Πάτρα.

1956: Το Ισραήλ καταλαμβάνει τη Γάζα.

1963: Δολοφονείται ο αμερικανόδουλος πρόεδρος του Νότιου Βιετνάμ Νγκο Ντιν Ντιεμ μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα υπό την καθοδήγηση της CIA.

1977: Απαλλάσσεται ο βασανιστής Καλύβας. Την ίδια μέρα έντεκα μεταλλωρύχοι της «Μαντέμ Λάκκο» καταδικάζονται σε 56 μήνες φυλάκισης συνολικά.

1984: Ανταρσία στην ΟΝΝεΔ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαγράφει τους Μιχαλολιάκο και Μανωλάκο.

1989: Δύο βόμβες που είχαν τοποθετηθεί στο σπίτι του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου Γιάννη Αντωνόπουλου δεν εξερράγησαν λόγω βλάβης (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα εναντίον λεωφορείου των ΜΑΤ που ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο parking στη Χαριλάου Τρικούπη, νεκρός ο αστυνομικός Γιάννης Βάρης και έξι τραυματίες (17Ν).

2002: Θανάσιμος πυροβολισμός κατά 32χρονου Αλβανού από συνοριοφύλακες στην Καστοριά.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    17Ν
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Εφετείο 17Ν
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    ΕΛΑ
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Ποιοι είμαστε
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Επικοινωνία
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Όροι χρήσης
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Ποιοι είμαστε
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Επικοινωνία
  • Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Προσχέδιο νόμου για την έρευνα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo