Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη
  • Σκληρές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα των αποκλεισμένων στη Ράφα παλαιστίνιων μαχητών
  • Χάιθαμ Αμπού Γασλάν: «Κανείς δεν μπορεί να αφοπλίσει τον παλαιστινιακό λαό – Δεν δεχόμαστε διεθνή επιτροπεία»
  • Οταν η Γκιλφόιλ χαρακτήριζε τους Ελληνες κακομαθημένα σκυλιά που κατουρούν στο χαλί
  • Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;
  • Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Συμφώνησαν ότι δεν διαφωνούν πουθενά
Παιδεία

Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Συμφώνησαν ότι δεν διαφωνούν πουθενά

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιαν 2007, 00:00
Δέκα ώρες συζήτησης στη διάρκεια των οποίων στελέχη και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επαναλάμβαναν τα ίδια και τα ίδια ήταν αρκετές για να «ξεπετάξουν» το άρθρο 16 του Συντάγματος, συμφωνώντας ότι πρέπει να αναθεωρηθεί σε τρόπο ώστε να επιτρέπει την ίδρυση «μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων» (αυτή είναι η politically correct ονομασία των ιδιωτικών πανεπιστημίων). Από την αρχή της συζήτησης κατέστη σαφής η συμφωνία που είχε γίνει στο παρασκήνιο: Θα μείνουμε εδώ όσες ώρες χρειαστεί, μέχρι να τελειώσουν όλοι οι ομιλητές, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής. Δεν είχαν καμιά όρεξη να συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα και να συζητούν και πάλι περικυκλωμένοι από διαδηλωτές.
 
Εκπληκτική ήταν επίσης η προκλητική περιφρόνηση των βουλευτών και των δύο κομμάτων προς όλους όσοι αντιδρούν στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Λες και δεν συγκλονιζόταν η Ελλάδα από μαζικές διαδηλώσεις σε όλες σχεδόν τις πρωτεύουσες των νομών. Οταν μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Περισσού Α. Σκυλλάκος ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορές στις κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και κοινωνικών φορέων, πετάχτηκε ο Πάγκαλος και τον διέκοψε με το γνωστό του ύφος: «Γιατί το λέτε; Για να μας φοβίσετε;»! Πήγε να συνεχίσει ο Σκυλλάκος και ο Πάγκαλος τον ξαναδιέκοψε: «Οι βουλευτές δεν έχουν ανάγκη να τους πρακτορεύσετε, κύριε Σκυλλάκο»! Χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής για να ηρεμήσει. Αργότερα, όταν βουλευτής του ΣΥΝ (με τη σύμφωνη γνώμη και βουλευτή του ΚΚΕ) ζήτησε να γίνει δεκτή αντιπροσωπεία της ΠΟΣΔΕΠ, που ζητούσε ακρόαση από την επιτροπή, ο πρόεδρος την παρέπεμψε στο γραφείο της προέδρου της Βουλής και ο γνωστός Ιωαννίδης φώναξε ειρωνικά: «Εντάξει, γράφτηκε στα πρακτικά».
 
Συνεδρίασαν, λοιπόν, εν γνώσει τους ότι δεν έχουν καμιά λαϊκή υποστήριξη και κινήθηκαν με τη λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Ορισμένοι δεν δίστασαν να τα βάλουν με το κίνημα, με συκοφαντικά υπονοούμενα για συντεχνίες και υποκινούμενους. Σαν τον Απ. Φωτιάδη του ΠΑΣΟΚ που μίλησε για «ανούσια συνθήματα στο πεζοδρόμιο».
 
Οι Πασόκοι κατέβαλαν φιλότιμη προσπάθεια να πείσουν ότι η πρότασή τους είναι διαφορετική απ’ αυτή της ΝΔ. Οσο πιο κομψά μπορούσε ο Παυλόπουλος τους πήρε στο ψιλό: «Ποτέ δεν άκουσα από αγορητή σ’ αυτό το βήμα τόσα πολλά προσχηματικά “όχι” στην αρχή, για να καταλήξει σ’ ένα αυτονόητο “ναι” στο τέλος». Αυτός ήταν ο Χρυσοχοΐδης, εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, που βλέποντας ότι τα επιχειρήματα περί διαφορετικών απόψεων δεν του βγαίνουν, είπε το μεγαλοφυές: «Χαιρόμαστε που η ΝΔ υιοθετεί πλέον τις θέσεις μας και σύρεται τόσο στη λογική των μη κρατικών όσο και στη λογική της παροχής εγγυήσεων»! Με άλλα λόγια, δικαίωσε πλήρως τον Παυλόπουλο (και τους άλλους ομιλητές της ΝΔ, που ακολούθησαν), ο οποίος αμέσως μετά είπε, χωρίς ουδείς Πασόκος να τον διαψεύσει: «Οπως θα δείτε, στην ουσία τα δυο μεγαλύτερα σε εκλογική δύναμη κόμματα συμφωνούν στο αντικείμενο της αναθεώρησης του άρθρου 16. Θα έλεγα μάλιστα ότι, εάν κοιτάξετε τις προτάσεις, ουσιαστικά δεν διαφέρουν. Θα μπορούσε να είναι κοινή η πρόταση η οποία έχει υποβληθεί».
 
Πράγματι, αν διαβάσει κανείς όλες τις τοποθετήσεις (σας διαβεβαιώνουμε ότι σπαταλήσαμε ώρες για να διαβάσουμε τις 405 σελίδες των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών) θα δει ότι όλοι επαναλαμβάνουν τα ίδια τετριμμένα επιχειρήματα. Με τη διαφορά ότι οι μεν Πασόκοι προσπαθούσαν να τα παρουσιάσουν ως δικές τους ιδέες στις οποίες προσχώρησε η ΝΔ, οι δε Νεοδημοκράτες (αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη που έχουν οι συνάδελφοί τους της αντιπολίτευσης) απέφευγαν κάθε πρόκληση και τόνιζαν τα κοινά σημεία. Ακόμη και ο Μαγγίνας, ο πιο οξύς από τους κυβερνητικούς βουλευτές, ξεκίνησε την ομιλία του με έναν ύμνο στον Πάγκαλο: «Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά την αγόρευση Πάγκαλου, νομίζω ότι περιττεύει κάθε επιχειρηματολογία. Είπε αλήθειες ο κύριος συνάδελφος, με τις οποίες πρέπει να συμφωνήσει κανείς».
 
Τι είχε πει ο Πάγκαλος; Με το θρασύ του ύφος είχε περάσει σε μια κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στους διδάσκοντες στα ΑΕΙ και το φοιτητικό κίνημα, τους οποίους παρουσίασε σαν μια συμμορία η οποία παρασιτεί σε βάρος της κοινωνίας και αντιδρά γιατί θέλει να διατηρήσει τα προνόμιά της. Εφτασε μάλιστα να ζητήσει τη διάλυση των φοιτητικών παρατάξεων και τη διεξαγωγή εκλογών με ενιαίο ψηφοδέλτιο!
 
Ο Πάγκαλος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ακολούθησαν πολλοί άλλοι, Πασόκοι και Νεοδημοκράτες. Ολοι αυτοί ανακάλυψαν ξαφνικά τον… κομματισμό στα πανεπιστήμια. Λες και δεν είναι αυτοί που διαθέτουν τους κομματικούς στρατούς στα πανεπιστήμια και προσπαθούν να εκφυλίσουν κάθε διαδικασία κινήματος. Στην πραγματικότητα δεν τους ενοχλούν οι δικοί τους κομματικοί στρατοί, που αλωνίζουν στο πανεπιστήμιο και λειτουργούν ως μηχανισμοί διαφθοράς, ευνοιοκρατίας και ρουσφετιού, αλλά οι πραγματικά κινηματικές διαδικασίες που αναπτύσσονται σε περιόδους αγώνων, όπως συμβαίνει και τους τελευταίους μήνες. Τότε που η μάζα των φοιτητών ξυπνά από το λήθαργο και αρχίζει και αναζητά ένα πραγματικά διεκδικητικό κίνημα.
 
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα τρεις διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να παίξουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Ηπιοι τόνοι, καμιά κριτική στο κόμμα τους, καταγραφή της διαφοροποίησής τους χωρίς καμιά αναφορά στο φοιτητικό κίνημα ή στους θεσμικούς φορείς που διαφωνούν. Για την ακρίβεια, επί της ουσίας διαφωνία κατέθεσε μόνο ο Κοσμίδης, μυστικοσύμβουλος του Σημίτη. Ο Βενιζέλος συμφώνησε πλήρως με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αναθεώρηση του άρθρου 16 και απλώς προέκρινε την τακτική των 151 ψήφων τώρα και των 180 στην επόμενη (αναθεωρητική) Βουλή. Ο Λοβέρδος υπήρξε κάπως πιο οξύς, αλλά κι αυτός δεν διαφοροποιήθηκε από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
 
Ειπώθηκαν πολλά ακόμη, αλλά επί της ουσίας δεν αρθρώθηκε κανένας πειστικός αντίλογος σε όσους αντιτίθενται στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και φέρουν επιχειρήματα γι’ αυτό. Σημειώνουμε μόνο τη ζέση των νεοδημοκρατών υπέρ της άμεσης προώθησης του νόμου-πλαισίου. Εχουν πάρει αέρα από τη συναίνεση που διαμορφώθηκε στη Βουλή και πιστεύουν ότι μπορούν να καθαρίσουν μια κι έξω.
 
♦ Οι επόμενοι σταθμοί της αναθεωρητικής διαδικασίας

– 10 Φλεβάρη: Ολοκλήρωση των συζητήσεων στην Επιτροπή.
 
– 15 Φλεβάρη: Εναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια, που θα πάρει πέντε με έξι συνεδριάσεις.
 
– 22 με 28 Φλεβάρη: Πρώτη ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
 

– 22 με 28 Μάρτη: Δεύτερη (τελική) ψηφοφορία

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Παρασκευή, 12.1.07
Επόμενο άρθρο

Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Δευτέρα, 15.1.2007

Σχετικά Αρθρα

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

Παιδεία 7 Νοέ 2025, 20:27

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

Παιδεία 7 Νοέ 2025, 19:50

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

Εργατικά 5 Νοέ 2025, 21:47

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

Καταστολή 5 Νοέ 2025, 21:43

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

Παιδεία 4 Νοέ 2025, 17:30

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

Παιδεία 3 Νοέ 2025, 18:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη

11 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Σκληρές διαπραγματεύσεις για το ζήτημα των αποκλεισμένων στη Ράφα παλαιστίνιων μαχητών

10 Νοέ 2025, 20:17
Διεθνή

Χάιθαμ Αμπού Γασλάν: «Κανείς δεν μπορεί να αφοπλίσει τον παλαιστινιακό λαό – Δεν δεχόμαστε διεθνή επιτροπεία»

Συνέντευξη του ηγετικού στελέχους της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ

10 Νοέ 2025, 19:21
Πολιτική

Οταν η Γκιλφόιλ χαρακτήριζε τους Ελληνες κακομαθημένα σκυλιά που κατουρούν στο χαλί

10 Νοέ 2025, 14:23
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή απορρυπαντικό;

10 Νοέ 2025, 13:39
Αθλητισμός

Αιωρούμενοι πάνω από το φαράγγι του Βίκου με τη σημαία της Παλαιστίνης

10 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Νοέμβρη

10 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Στο λεξιλόγιό μας δεν υπάρχει η λέξη παράδοση

Νέο ξεφτίλισμα των σιωναζιστών στη Ράφα

9 Νοέ 2025, 20:14
Διεθνή

Ουαλίντ Κιλάνι: «Η Αντίσταση υπάρχει εξαιτίας της κατοχής»

Συνέντευξη του εκπρόσωπου της Χαμάς

9 Νοέ 2025, 13:48
Οικονομία

Η Ελλάδα ως μπανανία-ενεργειακό hub των ΗΠΑ

9 Νοέ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Νοέμβρη

9 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Νοέμβρη

Ημέρα ιδιωτικής ασφάλισης.

Ροδεσία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1965).

Αγκόλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1975).

Μαλδίβες: Ημέρα δημοκρατίας (1968).

ΗΠΑ: Ημέρα βετεράνων.

1887: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού οι «πρωταίτιοι των γεγονότων της πρωτομαγιάς στο Σικάγο» August Spies, Albert Parsons, Adolph Fischer και George Engel, παρά την παγκόσμια κατακραυγή.

1918: Συνθηκολόγηση Γερμανίας, τέλος α’ παγκοσμίου πολέμου.

1990: Πεθαίνει ο Γιάννης Ρίτσος.

2003: Η «Οργάνωση «Χρήστος Κασσίμης» αποπειράται να χτυπήσει υποκατάστημα της τράπεζας «Citibank» στην περιοχή του Ζωγράφου.

2004: Πεθαίνει ο Γιασέρ Αραφάτ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    17Ν
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Εφετείο 17Ν
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    ΕΛΑ
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Ποιοι είμαστε
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επικοινωνία
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Όροι χρήσης
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Ποιοι είμαστε
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επικοινωνία
  • Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo