«Προχωρούν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή από εκεί που τις βρήκαμε. Ηταν σωστή η πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης και θα ολοκληρωθεί. Και ανάλογα με τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες, θα προχωρήσουμε και στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, δίνοντας πάντα μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές. Αλλά για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να έχουμε καταρχάς μία πλήρη καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης, να δούμε πού είναι οι ουσιαστικές μας ανάγκες και να ξανακάνουμε έναν ουσιαστικό σχεδιασμό με βάση τα πραγματικά δεδομένα της εκπαίδευσης σήμερα. Δεν θα είμαστε στον κανόνα ένα προς πέντε. Αυτό μπορώ να σας το πω πια, διότι έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα απ’ αυτό. Αλλά πάλι το ζήτημα δεν είναι ο κανόνας. Ο κανόνας ένα προς ένα, γνωρίζετε ότι έχει ήδη ξεπεραστεί απ’ την κυβέρνηση, είχαμε περισσότερες προσλήψεις από αποχωρήσεις. Αλλά το ζήτημα δεν είναι να παίζουμε με τους κανόνες. Είναι να προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες»: Κυριάκος Μητσοτάκης (οι υπογραμμίσεις δικές μας).
Ο Μητσοτάκης ουσιαστικά παρέπεμψε τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στις ελληνικές καλένδες. Αποκάλεσε «σωστή την πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης» για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή για να δείξει ότι είναι αμερόληπτος και να ενισχύσει ουσιαστικά το δεύτερο, την άρνηση διορισμών στη γενική εκπαίδευση, με το πρόσχημα ότι εξετάζονται σοβαρά οι δυνατότητες και «ο ουσιαστικός σχεδιασμός γίνεται με βάση τα πραγματικά δεδομένα».
Ο ισχυρισμός, βεβαίως, είναι ψευδής και κρύβει την πραγματική αιτία που είναι η άρνηση των ιμπεριαλιστών δανειστών να δώσουν ακόμη το ο.κ., καθορίζοντας κάθε δαπάνη, σύμφωνα με την επίτευξη των μνημονιακών στόχων.
Ας μη ξεχνάμε και τον ισχυρισμό ΟΟΣΑ και ΣΕΒ ότι υπάρχει πλεονασμός εκπαιδευτικών και ότι το πρόβλημα εστιάζεται στη μη ορθή κατανομή τους («βέλτιστη κατανομή ανθρώπινου δυναμικού»).
ΥΓ1: Στη μελέτη του ΙΟΒΕ (think tank του ΣΕΒ) για την εκπαίδευση σημειώνεται: «Συνεπώς, οι ελλείψεις και τα κενά εκπαιδευτικών που παρουσιάζονται κάθε χρόνο στα ελληνικά σχολεία, οφείλονται περισσότερο σε διαχειριστικές αδυναμίες της κεντρικής διοίκησης στην αξιοποίηση και διαχείριση του προσωπικού της εκπαίδευσης, καθώς και του δικτύου σχολικών υποδομών και του σχολικού προγράμματος», «Η μελέτη έδειξε ότι παρά την έκταση της δημοσιονομικής προσαρμογής που ακολούθησε το ξέσπασμα της κρίσης και τη μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών, και των σχολικών μονάδων, η διαχείριση και αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και του δικτύου σχολικών υποδομών του εκπαιδευτικού συστήματος στο πλαίσιο της κεντρικής διοίκησης του κράτους, υστερεί έναντι των άλλων χωρών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ».
ΥΓ2: Οι εκπρόσωποι του ιμπεριαλιστικού οργανισμού του ΟΟΣΑ G. RAMOS και B. PONT στην παρουσίαση της έκθεσης τον Απρίλιο του 2018 μίλησαν επίσης και για «ευελιξία» όσον αφορά στην πρόσληψη εκπαιδευτικών και τη συνέδεσαν με την επίτευξη «μεγαλύτερης αποκεντροποίησης των διαδικασιών στα σχολεία» (δηλαδή προσλήψεις εκπαιδευτικών με διάφορες συμβάσεις από τα αποκεντρωμένα σχολεία, σε επίπεδο π.χ. περιφέρειας, δήμων ή ακόμη και σχολικών μονάδων). Αναφέρθηκαν επίσης σε πενταετείς συμβάσεις για κάποιες κατηγορίες αναπληρωτών.
Τελευταία Νέα :
- Σαν σήμερα 4 Ιούλη
- Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας
- Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας
- Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία
- Λωρίδα της Γάζας, 2.7.2025: Μην αποστρέφετε το βλέμμα από τα εγκλήματα του κτήνους (βίντεο φρίκης)
- Σαν σήμερα 3 Ιούλη