Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
  • Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 16 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ο «κόφτης» στην Παιδεία δίνει και παίρνει
Παιδεία

Ο «κόφτης» στην Παιδεία δίνει και παίρνει

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιούλ 2016, 00:00

Η επικοινωνιακή προπαγάνδα του Φίλη για 20.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση την επόμενη τριετία ξέφτισε πλέον. Ο ίδιος ο Φίλης, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας έχουν καιρό τώρα που συμπληρώνουν σ' αυτή την επικοινωνιακή προπαγάνδα ως μόνιμη επωδό την αναγκαιότητα πρωτίστως κάλυψης των δημοσιονομικών αναγκών, καθώς το κουαρτέτο/τρόικα τους έκοψε το βήχα, ώστε ούτε σε δημαγωγικό επίπεδο να δημιουργούνται ελπίδες στη στρατιά των χιλιάδων ανέργων εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας «έπαιξε» με τον «εθνικό διάλογο» για να έρθει η στιγμή, με την ολοκλήρωσή του, να τον αποκαθηλώσει με δηλώσεις του ίδιου του Φίλη και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Παντή.

Τι απέμεινε απ' όλο αυτό το ψεύτικο σκηνικό; Πρώτα, πρώτα οι μνημονιακοί νόμοι για την εκπαίδευση που παρέμειναν ως έχουν ή απλώς «πάγωσαν» κάποιες διατάξεις τους, ενώ προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, για να υποκλέψει την ψήφο των εκπαιδευτικών, διαλαλούσε ότι θα τους καταργήσει. Επειτα οι εξαϋλωμένες δαπάνες για την Παιδεία, η αύξηση του διδακτικού ωραρίου στη Δευτεροβάθμια, τα πολυπληθή τμήματα των μαθητών, οι ελαστικές μορφές εργασίας και στην εκπαίδευση, οι μισθοί πείνας των εκπαιδευτικών, το πάγωμα της μισθολογικής τους εξέλιξης, η πλήρης άλωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, η δεύτερη και τρίτη ανάθεση μαθημάτων, η άρνηση της καθιέρωσης δίχρονης προσχολικής αγωγής. 

Ακόμη και αυτή η πολυδιαφημισμένη μείωση της ύλης και η μείωση των ωρών σε κάποια μαθήματα του ωρολόγιου προγράμματος δεν ήταν αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης και βαθιάς επιστημονικής και παιδαγωγικής ανάλυσης, αλλά έγινε βεβιασμένα και με μοναδικό σκοπό την περαιτέρω μείωση των δαπανών.

Στο αποκορύφωμα ήρθαν οι ρυθμίσεις για τα νηπιαγωγεία: Αυξημένος στο διπλάσιο (από 7 σε 14) αριθμός παιδιών για την ίδρυση και λειτουργία νηπιαγωγείου, που σε συνδυασμό με τη ρύθμιση για τα πολυθέσια νηπιαγωγεία θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε νέο κύκλο συγχωνεύσεων-καταργήσεων και στη δημιουργία δεξαμενής πλεοναζόντων νηπιαγωγών. Αυστηρές προϋποθέσεις για την εγγραφή στο ολοήμερο νηπιαγωγείο (εγγραφή των παιδιών που ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες με προτεραιότητα την κατηγορία των παιδιών με εργαζόμενους γονείς). Τέλος το σχέδιο για τη δημιουργία νέου Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου με παράταση της υποχρεωτικής πρωινής λειτουργίας ως τις 13.00 μ.μ. και την καθιέρωση προαιρετικού απογευματινού ωραρίου ως τις 16.00, το οποίο θα λειτουργεί για όσο διάστημα έχει τον απαραίτητο αριθμό παιδιών, με στόχο τη μείωση των δαπανών και συνέπειες την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών και την παραπέρα υποβάθμιση του ολοήμερου νηπιαγωγείου. Και τώρα οι «ψίθυροι» για την ταύτιση του νηπιαγωγείου με τους παιδικούς σταθμούς και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εκπαιδευτικό του ρόλο, τα εργασιακά δικαιώματα των νηπιαγωγών και τον επιστημονικό και εκπαιδευτικό τους ρόλο.

Οι ρυθμίσεις για τα νηπιαγωγεία δεν είναι ξεκομμένες από αυτά που μεθοδεύονται με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου: μείωση μαθητών, αφού προϋπόθεση για την εγγραφή στο ολοήμερο είναι να εργάζονται και οι δυο γονείς, υποβάθμιση των παρεχόμενων διδακτικών αντικειμένων, εφόσον καθορίζονται από το Σύλλογο Διδασκόντων με μοναδικό κριτήριο τις πλεονάζουσες ώρες από τον πρωινό κορμό των μαθημάτων και όχι με βάση τις ανάγκες των μαθητών, κυλιόμενα ωράρια εκπαιδευτικών (ζώνες εκπαιδευτικών), με στόχο την κάλυψη του απογευματινού ωραρίου, μιας και καταργείται ο υπεύθυνος δάσκαλος ολοήμερου, απαξίωση των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, δημιουργία «πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών.

Ολα αυτά προοιωνίζονται ένα πολύ γκρίζο και σκληρό φθινόπωρο. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χιλιάδες αναπληρωτές, που εργάζονταν χρόνια ολόκληρα στο δημόσιο σχολείο, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αφού μόνιμοι διορισμοί έχουν να γίνουν από την εποχή που εισήλθαμε στο μαύρο τούνελ των μνημονιακών χρόνων, θα μείνουν άνεργοι.

Η τραγική αυτή εξέλιξη είναι αναπόφευκτη, μιας και το υπουργείο Παιδείας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν σκαρφιστεί όλους αυτούς τους αντιεκπαιδευτικούς τρόπους για να μειώσουν τις δαπάνες, εξοικονομώντας εκπαιδευτικούς.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε με την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Η συγκυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο αναλγησίας στερώντας το δικαίωμα χιλιάδων εκπαιδευτικών να πλησιάσουν τον τόπο διαμονής των οικογενειών τους, ενώ την ίδια στιγμή τα οργανικά εκπαιδευτικά κενά είναι χιλιάδες.

Τον στόχο αυτό υπηρέτησαν με μεγάλο ζήλο τόσο τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ), όσο και οι διορισμένοι Περιφερειακοί Διευθυντές, που μαγείρεψαν όσο δεν παίρνει άλλο τα στοιχεία (εκπαιδευτικά κενά) που αρχικά ανέδειξαν οι τοπικοί σύλλογοι εκπαιδευτικών. Οι τοπικοί σύλλογοι, αλλά και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες μιλούσαν για χιλιάδες κενά και για την ανάγκη αυτά να καλυφθούν ώστε να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια τα μείωναν και η Περιφέρεια τα εξαέρωνε ή και τα εξαφάνιζε με ταχυδακτυλουργικό τρόπο.

Στην Πρωτοβάθμια, από τις 4.056 αιτήσεις γενικής αγωγής που υποβλήθηκαν ικανοποιήθηκαν 356, δηλαδή ποσοστό 8,78%, που είναι το χαμηλότερο  ποσοστό των τελευταίων τουλάχιστον 50 ετών!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ τα μνημονιακά χρόνια δεν έχει γίνει κανένας μόνιμος διορισμός δασκάλων και ενώ την περσινή χρονιά προσλήφθηκαν 5.250 αναπληρωτές δάσκαλοι, φέτος οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης εμφανίζουν σ' αυτή την κατηγορία μόλις 980 κενά (τα ΠΥΣΠΕ έκαναν λόγο για 2.758 οργανικά κενά)! Ιδια εικόνα έχουμε για τα κενά σε νηπιαγωγούς (745), σε εκπαιδευτικούς Αγγλικών (190), κλπ., ενώ στους γυμναστές οι Περιφερειακοί Διευθυντές αποφάσισαν ότι υπάρχει πλεόνασμα.

Ακολουθώντας αυτή την βρόμικη τακτική το υπουργείο ικανοποίησε μόλις το 7,52% των αιτήσεων μετάθεσης στους δασκάλους, το 4,89% στους γυμναστές, το 12,19% στους νηπιαγωγούς, το 14,62% στους Αγγλικής και το 21,54% στους μουσικούς, ενώ σε πολλές περιοχές δεν ικανοποιήθηκε ούτε μια αίτηση μετάθεσης.

Αντίστοιχα στη Δευτεροβάθμια από τις 6.977 αιτήσεις, που υποβλήθηκαν, ικανοποιήθηκαν φέτος 404 (ποσοστό 5,77%). Οπως καταγγέλλει η ΟΛΜΕ αυτές είναι οι λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Η πολιτική στις μεταθέσεις αποτελεί προανάκρουσμα και για όσα θα ακολουθήσουν στις αποσπάσεις.

Το υπουργείο Παιδείας και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έσβησαν από τον χάρτη τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, που με μισθούς πείνας και πετσοκομμένα δικαιώματα υπηρετούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και προσέβλεπαν σε μια μετάθεση για να μπορέσουν στοιχειωδώς να αντιμετωπίσουν τα οξυμένα οικονομικά και προσωπικά τους προβλήματα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞεπουλάνε, γενικώς
Επόμενο άρθρο Οργιάζουν οι σχολάρχες

Σχετικά Αρθρα

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

Παιδεία 17 Μάι 2026, 08:39

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

Εργατικά 14 Μάι 2026, 18:49

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

Εργατικά 12 Μάι 2026, 22:31

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

Εργατικά 12 Μάι 2026, 18:52

Φοιτητικοί Σύλλογοι: να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Παιδεία 6 Μάι 2026, 22:01

Σε προανακριτικές διαδικασίες πρόεδροι Συλλόγων Γονέων για μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις

Παιδεία 6 Μάι 2026, 20:13
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

Ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Ημέρα τηλεπικοινωνιών.

1959: Η Κούβα εθνικοποιεί τις μεγάλες γεωργικές εκτάσεις.

1968: Η χούντα εγκαινιάζει το πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη.

1974: 34 άνθρωποι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Δουβλίνου.

1979: Συλλαμβάνεται ο Απ. Πρωτοπαππάς, βομβιστής της “Οργάνωσης Εθνικής Αντίστασης“.

1983: Δύο βόμβες στο ψυχικό με στόχο το αυτοκίνητο του σύριου πρέσβη και το σχολείο της λιβυκής πρεσβείας (ΕΛΑ).

2003: Πέντε βομβιστικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα, 41 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo