Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Ιούλη
  • Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;
  • Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο
  • Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Οι αγώνες δεν είναι χαμένοι όταν η τάξη που τους διεξάγει βγάζει συμπεράσματα-οδηγούς για τους αγώνες του μέλλοντος
Παιδεία

Οι αγώνες δεν είναι χαμένοι όταν η τάξη που τους διεξάγει βγάζει συμπεράσματα-οδηγούς για τους αγώνες του μέλλοντος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Σεπ 2013, 00:00

Σε αναστολή οδηγούνταν η απεργία των καθηγητών, με βάση τα στοιχεία που υπήρχαν όταν γραφόταν αυτό το άρθρο, με την ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ σε εξέλιξη. Πολιτικά εκτιμώντας τα πράγματα, δε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε σε διαφορετική εκτίμηση της κατάστασης. Γιατί η πενθήμερη απεργία μετατράπηκε τη δεύ-τερη κιόλας εβδομάδα της κινητοποίησης σε 48ωρη, γεγονός που σηματοδοτεί καθαρά αποκλιμάκωση του αγώνα, παρά τα ψευδεπίγραφα φτιασιδώματα, περί συνέχισης με άλλες μορφές, που θέλησαν να της προσδώσουν κάποιοι (κυρίως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ), για να δικαιολογήσουν την προδοτική στάση τους.

Η εξέλιξη αυτή αντικειμενικά ενίσχυσε τον αέρα της ηττοπάθειας, τα σημάδια της οποίας είχαν αρχίσει να διαφαίνονται και προς το τέλος της πενθήμερης, και το κλίμα αυτό συμπαρέσυρε και ό,τι πήγε να γεννηθεί και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το απεργιακό μέτωπο, λοιπόν, έσπασε πριν καλά-καλά γεννηθεί, και αυτό με τη σειρά του γύρισε σαν μπούμερανγκ, πλήττοντας παραπέρα την αγωνιστική αισιοδοξία των καθηγητών. Την ίδια στιγμή, οι ελπίδες που επενδύθηκαν σε ένα γενικό ξεσηκωμό και των μαθητών φάνηκαν να διαψεύδονται (μόλις τώρα άρχισε σιγά-σιγά να διαφαίνεται ένα φούντωμα των μαθητικών καταλήψεων).

Το κλείσιμο, σε αυτή τη φάση, του απεργιακού κύκλου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τουλάχιστον με την ένταση που αυτός ξεκίνησε, αποτυπώθηκε και στο τελευταίο συλλαλητήριο την Τετάρτη το μεσημέρι. Ετσι έληξε άδοξα μια απεργία διάρκειας, πριν ακόμη ξεδιπλώσει όλη τη βεντάλια της.

Εκτιμώντας, ως τώρα, την κατάσταση, μπορούμε να σημειώσουμε τα εξής:

♦ Η απεργία των καθηγητών δεν είχε από την αρχή τα εσωτερικά καύ-σιμα για να διεξάγει όπως έπρεπε έναν αγώνα υψηλής έντασης, όπως είναι η απεργία διάρκειας. Η πτώση του ποσοστού συμμετοχής κατά 10 μονάδες από τη δεύτερη κιόλας μέρα ήταν ένα ανησυχητικό σημάδι.
u Φανερή επίσης ήταν η έλλειψη οργάνωσης. Οι απεργιακές επιτροπές ήταν πολύ λίγες σε σχέση με το βάρος της δουλειάς που έπρεπε να σηκώσουν. Το γεγονός αυτό, απόδειξη καθαρή της καταθλιπτικής και καταστροφικής νοοτροπίας της ανάθεσης, σε συνδυασμό με τη σάπια και βρόμικη θεωρία του «δικαιώματος στην εργασία», που αποθεώνει τον ατομισμό και ευλογεί την απεργοσπασία, άφησε ακάλυπτες τις πόρτες πολλών σχολείων και διάτρητη την περιφρούρηση της απεργίας.

♦ Η ενεργητική συμμετοχή, τουλάχιστον της πλειοψηφίας των καθηγητών που υπερψήφισε την απεργία διάρκειας με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων, στην υλοποίηση των αποφάσεων, στοιχείο αποφασιστικό στον αγώνα διάρκειας, που ανεβάζει εκ των πραγμάτων τον πήχη της σύγκρουσης με την κυβέρνηση και το σύνολο του αστισμού σε πολύ υψηλό επίπεδο, απεδείχθη γράμμα κενό. Η πλειοψηφία αρκέστηκε στην απλή συμμετοχή στα μαζικά συλλαλητήρια.

♦ Βεβαίως, η μικρή διάρκεια της απεργίας δεν βοήθησε να αναπτυχθούν και άλλες πολύμορφες δράσεις και να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη της εργαζόμενης κοινωνίας απέναντι στους απεργούς, που έδιναν μια μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη δική τους επιβίωση. Ομως, πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτά τα στοιχεία δε μπήκαν δυνατά από τις πρώτες κιόλας μέρες στην απεργιακή ατζέντα, ενώ και η εργαζόμενη κοινωνία, παρά τα θετικά της αισθήματα (το κλίμα έπιασε στον αέρα ο συρφετός των ΜΜΕ, γι’ αυτό και δεν μπόρεσε να παίξει από την αρχή με τον «κοινωνικό αυτοματισμό») δεν είχε την προσήκουσα στάση και δράση αλληλεγγύης.

♦ Το σαράκι της ήττας, της «αναποτελεσματικότητας των αγώνων», που κατατρώει την εργαζόμενη κοινωνία, έπειτα από τα απανωτά χαστούκια που αυτή έχει δεχθεί, βοηθούσης και της βρόμικης τακτικής που έχει ακολουθήσει ως τώρα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, έχει κάνει την ύπουλη δουλειά του και στους κόλπους των εκπαιδευτικών, ακυρώνοντας με την πρώτη δυσκολία ό,τι ελπιδοφόρο πήγε να γεννηθεί, πλήττοντας τις αγωνιστικές περγαμηνές αυτού του κλάδου, που στο παρελθόν έδωσε σκληρούς μακρόχρονους αγώνες.

♦ Και σ’ αυτόν τον αγώνα οι εκπαιδευτικοί σύρθηκαν κάτω απ’ τις σημαίες της συνδικαλιστικής τους γραφειοκρατίας. Πατώντας στα μύρια πραγματικά προβλήματα των εκπαιδευτικών, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έσυρε τον αγώνα (σε διάρκεια και ένταση) στο βαθμό που αυτός υπηρετούσε τα στενά ψηφοθηρικά κομματικά παιχνίδια των αστικών πολιτικών κομμάτων. Βεβαίως, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία έπαιζε σε άδειο γήπεδο. Γιατί, αν αισθανόταν στο σβέρκο της την καυτή ανάσα της βάσης των καθηγητών, δε θα μπορούσε να ενεργήσει έτσι όπως ενήργησε αποκλιμακώνοντας και τελικά σφυρίζοντας τη λήξη της απεργίας.

♦ Παρολαυτά, η απεργία των καθηγητών είχε μαζί της μια κρίσιμη μάζα που άντεχε. Με πυρήνα τούτη την κρίσιμη μάζα θα μπορούσε να πλατύνει και να ενισχυθεί και ο κύκλος των εκπαιδευτικών που ταλαντεύονταν μέσα στους καθηγητές, αλλά και να μεγαλώσει και δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο με τη συμμετοχή και της πρωτοβάθμιας με το ίδιο πλατύ, συντονισμένο απεργιακό βήμα. Μια τέτοια προοπτική θα έστελνε ελπιδοφόρο μήνυμα στην εργαζόμενη κοινωνία που στενάζει και έχει σκύψει το κεφάλι, ενώ είναι πιθανόν να πυροδοτούσε και άλλες εξελίξεις αν στον αγώνα έμπαινε μαζικά και η μαθητική νεολαία, οι φοιτητές και άλλοι κλάδοι εργαζόμενων που πλήττονται άγρια με τα μέτρα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων αυτή την περίοδο.

Τούτη, όμως, η προοπτική ροκανίστηκε, υπονομεύτηκε μετά μανίας όχι μόνο από τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ, αλλά και από τις δυνάμεις του Περισσού (ΠΑΜΕ), που είναι τυφλωμένος από τη γραφειοκρατική λογική στο ξεδίπλωμα των αγώνων και από την πίστη στο δόγμα «ό,τι δεν καθοδηγείται από μένα, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα δικά μου ψηφοθηρικά κομματικά παιχνίδια στο πολιτικό παιχνίδι, ό,τι συγκρούεται με την αστική νομιμότητα, ό,τι τσαλαπατά τις εξετάσεις νομιμοφροσύνης που δίνω καθημερινά στο σύστημα, δεν υποστηρίζεται, χτυπιέται, υπονομεύεται και θάβεται».

Μεγάλη πίκρα για τον Περισσό ήταν το γεγονός ότι στο κεντρικό αστικό πολιτικό παιχνίδι φαίνονταν να κερδοσκοπεί με επιτυχία ο ΣΥΡΙΖΑ, που πρωτοστατούσε σε κορόνες αγωνιστικότητας, αρνούμενος, βεβαίως να οργανώσει, και να εμπνεύσει ουσιαστικά την απεργία και να στηρίξει τον αγωνιστικό της πυρήνα και τους ταλαντευόμενους εκπαιδευτικούς. Τον πρωτοπόρο ρόλο στην απεργία δεν μπόρεσαν να παίξουν με επιτυχία και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, καθώς ο χώρος αυτός έχει ιδεολογική και πολιτική ανομοιογένεια, μη συνεπή σταθερή ταξική στρατηγική και τακτική, ενώ συντηρεί με τον τρόπο του και την ύπαρξη και κυριαρχία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑπελαύνονται δυο πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία
Επόμενο άρθρο Πολλαπλασιάζονται οι καταλήψεις σχολείων

Σχετικά Αρθρα

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

Παιδεία 15 Ιούλ 2026, 13:26

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

Παιδεία 15 Ιούλ 2026, 13:14

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

Παιδεία 12 Ιούλ 2026, 09:27

Πολυτεχνείο Κρήτης: Απαράδεκτες συνδικαλιστικές διώξεις σε φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

Παιδεία 12 Ιούλ 2026, 08:43

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Φυλακές με Κροκόδειλους» – Το Ισραήλ αίρει το βασικό νομικό εμπόδιο για τη σοκαριστική πρόταση του Μπεν-Γκβιρ

18 Ιούλ 2026, 10:33
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

17 Ιούλ 2026, 21:36
Πολιτική

Στο πλευρό του Βασίλη Γραβάνη – Η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη είναι καθήκον αδιαπραγμάτευτο

17 Ιούλ 2026, 19:31
Κόντρες

Τα δικά μας τα πλημμελήματα είναι καλύτερα

17 Ιούλ 2026, 14:11
Διεθνή

EKTAKTO: Το Ιράν βομβάρδισε αιφνιδιαστικά αμερικάνικη βάση στη Συρία

17 Ιούλ 2026, 10:04
Διεθνή

O Bανς στέλνει σιωνιστές «στο διάολο»!

17 Ιούλ 2026, 05:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

Ημέρα Nelson Mandela.

Ισπανία: Ημέρα εργασίας.

1925: Εκδίδεται το μανιφέστο του Αδόλφου Χίτλερ “Ο αγών μου“.

1980: Εμπρησμός τεσσάρων φορτηγών ψυγείων του Μαρινόπουλου (ΕΛΑ).

1988: Τέλος του πολέμου Ιράν – Ιράκ.

1994: 96 άνθρωποι σκοτώνονται και πολλοί τραυματίζονται από έκρηξη σε κτίριο που φιλοξενεί εβραϊκές οργανώσεις στο Μπουένος Αιρες.

2002: Συλλαμβάνονται οι Βασίλης Τζωρτζάτος και Θεολόγος Ψαραδέλλης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo