Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»
  • 5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί
  • Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού
  • Σαν σήμερα 5 Μάρτη
  • Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες
  • Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και στο άρμα της Μπολόνια
Παιδεία

Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας και στο άρμα της Μπολόνια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2007, 00:00
Το Γενάρη του 2008 παίρνει σάρκα και οστά το Διεθνές Πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση βιάζεται να το βάλει σε λειτουργία σε ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις, μέχρι να μεταφερθεί στο ιδιόκτητο κτίριό του, που θ’ ανεγερθεί στη Μηχανιώνα, όπου προγραμματίζεται -σύμφωνα με την κυβέρνηση- να δημιουργηθεί «πανεπιστημιακό κάμπους».
 
Αυτά ανακοινώθηκαν μετά την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος.
Μετά τη σύσκεψη, που αφορούσε στη λειτουργία του Διεθνούς Πανεπιστήμιου, η Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε με στόμφο πως «το πρόγραμμα σπουδών θα είναι αντίστοιχο με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου με νέες μεθόδους και χρήση εξελιγμένων τεχνολογιών».
 
Η υπουργός Παιδείας έχει κάθε λόγο να χαίρεται, μετά την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης να αναθεωρήσει το άρθρο 16 του συντάγματος, που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αφού βλέπει να πραγματοποιείται, έστω και δια της τεθλασμένης, ένα βήμα προς την κατεύθυνση της λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
 
Η ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστήμιου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), που δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη, πήρε νομοθετική μορφή τελικά τον Αύγουστο του 2005, επί κυβερνήσεως Καραμανλή.
 
Για να αποφευχθεί ο σκόπελος της συνταγματικής απαγόρευσης (άρθρο 16) ορίσθηκε να είναι ΝΠΔΔ. Παρόλο που τυπικά το ΔΙΠΑΕ είναι ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, εντούτοις λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οι φοιτητές του -προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί- καλούνται να καταβάλλουν τσουχτερότατα δίδακτρα. Γι’ αυτό και δικαίως χαρακτηρίστηκε από πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές, κατά τη διάρκεια της ψήφισής του στη βουλή, ως πρόκριμα για τα μη κρατικά-μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.
 
Η υποχρέωση ικανοποίησης της συνταγματικής επιταγής (Δημόσια Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση), καθώς και της ισότητας των ελλήνων πολιτών απέναντι στο νόμο, η οποία διαταράσσονταν και από τον τρόπο επιλογής των φοιτητών του (με αίτηση και όχι με πανελλήνιες εξετάσεις), επέβαλαν την απορρόφηση καταρχήν υποψήφιων φοιτητών από άλλες χώρες (κυρίως της βαλκανικής χερσονήσου αλλά και χωρών της Μεσογείου), οι οποίοι υποχρεούνται να καταθέσουν, εκτός των ακαδημαϊκών τίτλων τους, και βεβαίωση ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού τα τελευταία έξι (6) χρόνια πριν από το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας.
 
Η διατύπωση, όμως, που υιοθετεί ο νόμος -φοιτητές «ιδίως αλλοδαποί»- είναι φανερό ότι υποκρύπτει σκοπιμότητες και ανοίγει πολλά παράθυρα για το μέλλον και δεν αφορά βεβαίως μόνο τα παιδιά των ελλήνων της ομογένειας.
 
Η ίδρυση του ΔΙΠΑΕ εκτός του ότι ικανοποιεί το στόχο λειτουργίας δημόσιου πανεπιστημιακού ιδρύματος με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αποσκοπεί και στην ικανοποίηση ενός μύχιου πόθου της ελληνικής αστικής τάξης: να προσελκύσει πνευματικό κεφάλαιο από τα μεσοαστικά στρώματα των γειτονικών χωρών (βαλκανικών και χωρών της μεσογείου), μέσω του οποίου ευελπιστεί ο ελληνικός καπιταλισμός να επηρεάσει προς όφελός του και τις πολιτικοοικονομικές σχέσεις με αυτές τις χώρες, με τις οποίες έχει παραδοσιακά οικονομικό αλισβερίσι.
 
Οι σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο (που ξεκινά τη λειτουργία του καταρχήν με μεταπτυχιακά προγράμματα) οργανώνονται στο πλαίσιο που επιβάλλει η Διακήρυξη της Μπολόνια. Δεν υπάρχουν δηλαδή Τμήματα, σπουδές οργανωμένες σ’ ένα επιστημονικά οριοθετημένο επιστημονικό αντικείμενο, παρά μόνο Προγράμματα Σπουδών. Η δομή αυτή, που συνοδεύεται από το Σύστημα Διδακτικών Μονάδων και το Συμπλήρωμα Διπλώματος, οδηγεί σε κατάργηση του ενιαίου πτυχίου και σε ατομικά πτυχία-άθροισμα διδακτικών μονάδων, που καταργούν την εσωτερική ενότητα κάθε επιστήμης και είναι προσανατολισμένα στις περιστασιακές ανάγκες της αγοράς.
 
Το ΔΙΠΑΕ και από την άποψη αυτή είναι συνδεδεμένο στο άρμα της Μπολόνια και του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.
 
Η εκπαίδευση από απόσταση (τα προγράμματά της δε μπορούν να υπερβαίνουν το 20% των προγραμμάτων που επιβάλλουν παρακολούθηση) και η διδασκαλία στην αγγλική γλώσσα, είναι δυο ακόμη στοιχεία του Διεθνούς Πανεπιστήμιου. Και έχουν να κάνουν με τον ευτελισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο του φθηνού και ευέλικτου εκπαιδευτικού συστήματος και με την επιβολή των πολιτισμικών προτύπων και της κουλτούρας των ιμπεριαλιστικών κρατών.
 
Η στελέχωση του ΔΙΠΑΕ με μόλις 45 μέλη ΔΕΠ, όταν η αρχική μελέτη λειτουργίας του προέβλεπε 240 μέλη ΔΕΠ, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θ’ ακολουθηθεί κι εδώ η πολιτική της αθρόας πρόσληψης συμβασιούχων. Η ελαχιστοποίηση του κόστους αξιολογείται θετικά από τους εκσυγχρονιστές όλων των αποχρώσεων.
 
Κοντολογίς, το ΔΙΠΑΕ εκπληρώνει τα κριτήρια του Πανεπιστήμιου-Επιχείρηση και της Μπολόνια. Γι’ αυτό και αγκαλιάστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Γιούλα Γκεσούλη
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Φοιτητικό κίνημα & Εκλογές – Σύντομη Ιστορική Αναδρομή
Επόμενο άρθρο

Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

Επίτευγμα Μαριέττας

Σχετικά Αρθρα

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 18:01

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

Παιδεία 2 Μαρ 2026, 14:32

Ο κατήφορος δεν έχει πάτο

Παιδεία 27 Φεβ 2026, 13:29

Η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας και αυταρχισμού

Παιδεία 25 Φεβ 2026, 17:36

Εκδήλωση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Πέμπτη 26/2, 6 μμ, Αίθουσα ΤΕΕ

Εργατικά 25 Φεβ 2026, 13:27

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

Παιδεία 22 Φεβ 2026, 08:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

1871: Γεννιέται η Ρόζα Λούξεμπουργκ.
1913: Δολοφονείται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη Θεσσαλονίκη.
1929: Τρεις εργάτες νεκροί και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και απεργών στην Ελευσίνα.
1951: Εκτελείται στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Νίκος Νικηφορίδης για εσχάτη προδοσία (συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη).
1953: Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
1978: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία του περιοδικού “Αντί”.
1984: Οι βρετανοί ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία που τελικά διήρκησε δώδεκα μήνες.
2000: Βόμβα στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» στο Χαλάνδρι (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    17Ν
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Εφετείο 17Ν
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    ΕΛΑ
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Ποιοι είμαστε
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Επικοινωνία
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Όροι χρήσης
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Ποιοι είμαστε
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Επικοινωνία
  • Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Ξεκινά το Διεθνές Πανεπιστήμιο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo