Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης
  • Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin
  • Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης
  • Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης
  • Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ
  • Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ανθρακες ο θησαυρός
Παιδεία

Επαγγελματικά Λύκεια

Ανθρακες ο θησαυρός

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Ιαν 2006, 00:00

Τα δύο-τρία τελευταία χρόνια άπαντες οι «ειδικοί» και μη, όλου του πολιτικού φάσματος, της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης, διακηρύσσουν ότι απαίτηση των καιρών είναι η υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει ευρύ φάσμα γενικών γνώσεων στους μαθητές, ώστε να διευρύνεται το πεδίο της σκέψης τους, να τους δίνεται η δυνατότητα να οικοδομούν στη συνέχεια πάνω στο στέρεο αυτό υπόβαθρο νέα γνώση και να εξασφαλίζουν περισσότερη ωριμότητα στις κατοπινές επιλογές τους.

Η υποκρισία τούτων των διακηρύξεων, από πλευράς κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), δεν έχει τέλος.

Εργο του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν τα γνωστά μας ΤΕΕ, αυτή η χωματερή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου έθαβαν τα όνειρά τους τα απόπαιδα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ετσι αντί να πάμε από την έως τότε διασπασμένη σε Γενικά και Τεχνικά Λύκεια δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε μια μορφή ενιαίου Λυκείου, σύμφωνη με τις παραπάνω διακηρύξεις, οδηγηθήκαμε, με τη «μεταρρύθμιση Αρσένη», σε μια νέα διάσπαση, όπου ο νέος περίφημος «δεύτερος πυλώνας», τα ΤΕΕ, ήταν η χειρότερη εκδοχή της λεγόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Αλαλούμ επικράτησε όλα αυτά τα χρόνια με τα βιβλία, τα προγράμματα και τις ειδικότητές τους, ενώ οι μαθητές τους, παιδιά ενός κατώτερου θεού στην κυριολεξία -αφού η πλειοψηφία τους προέρχονταν από τα φτωχά λαϊκά στρώματα- δεν είχαν αρχικά καμιά δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αργότερα και έπειτα από μαθητικούς αγώνες και τη γενική κατακραυγή για τη διάκριση που έβγαζε μάτι, υποχρεώθηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων της «μεταρρύθμισης», να δώσει κουτσουρεμένη διέξοδο στα ΤΕΙ στα παιδιά των ΤΕΕ.

Βεβαίως το επίπεδο σπουδών των ΤΕΕ, το ποσοστό στον αριθμό των εισακτέων των ΤΕΙ και η οικονομική αδυναμία των οικογενειών των παιδιών αυτών να καλύψουν με φροντιστήρια τα μαθησιακά κενά, περιόρισε δραστικά ακόμη και τούτη τη διέξοδο.

Ερχεται τώρα η ΝΔ να συνεχίσει τη διάσπαση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παρά τα μεγάλα λόγια για ενίσχυση της βασικής γνώσης όλων των μαθητών, που περιέχονται στο προεκλογικό ιλουστρασιόν πρόγραμμα της ΝΔ και τη «δέσμευση» για επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και στο Λύκειο (12χρονη εκπαίδευση), οι κυβερνητικές επιλογές προωθούν για μια ακόμη φορά τη διάσπαση του μαθητικού πληθυσμού σε πατρίκιους και πληβείους και το δραστικό περιορισμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο περιορισμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια, η ανακοπή της τάσης της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακή μόρφωση, ήταν πάντα βασική συνιστώσα των σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων και των στόχων της δημιουργίας της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η ΝΔ δεν έχασε από τα μάτια της αυτή τη βασική στόχευση. Επρεπε όμως, λόγω της άθλιας εικόνας που παρουσίαζαν τα ΤΕΕ, να ρίξει τα απαραίτητα καρυκεύματα και να ξαναζεστάνει την ξινισμένη σούπα.

Οπως αναφέρει στο προεκλογικό της πρόγραμμα «είναι ανάγκη να φύγουμε από το ¨θέσφατο¨ του Ενιαίου Λυκείου και να αναβαθμίσουμε την επαγγελματική εκπαίδευση σε Επαγγελματικό Λύκειο καταργώντας τα ΤΕΕ, που παρέχουν ομολογουμένως υποβαθμισμένη εκπαίδευση».

Ετσι με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής ώστε να μπει μπροστά το νέο έργο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΥΠΕΠΘ, η δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση παρέχεται στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ) και στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ). Εχουμε δηλαδή νέα πολυδιάσπαση σε τρεις δομές: Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές.

Σημειώνουμε ότι οι Επαγγελματικές Σχολές, στις οποίες η φοίτηση είναι διετής και οι οποίες δεν θα είναι στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, δεν αναφέρονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η αναφορά στο δελτίο τύπου ότι οι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Σχολών δεν θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι στην ίδια κατεύθυνση με την πρόσφατη ρύθμιση για την καθιέρωση βάσης εισαγωγής και αποσκοπεί, όπως και η δεύτερη, στο χτύπημα της τάσης για πανεπιστημιακή μόρφωση. Μπήκε για να κόψει νέο κομμάτι από την πίτα των μαθητών που επιδιώκουν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και εντάχθηκε στους πρόσφατους σχεδιασμούς για τη δραστικότατη μείωση των εισακτέων.

Αλλά η παραπέρα μείωση των εισακτέων επιχειρείται και από το δρόμο των Επαγγελματικών Λυκείων, στα οποία η φοίτηση θα είναι τριετής και τα οποία θα είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ.

Δικαίωμα πρόσβασης στα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα έχει μόνο ένα μικρό τμήμα των αποφοίτων τους, αυτοί που θα επιλέγουν στη Γ΄ Τάξη μαθήματα γενικής παιδείας, αντί ειδικότητας, τα οποία «θα είναι ίδια προς τα διδασκόμενα στα Γενικά Λύκεια».

Μάλιστα! Αυτά είναι τα «αναβαθμισμένα» Επαγγελματικά Λύκεια!

Από το νέο εγχείρημα δεν απουσιάζει βέβαια και η προχειρότητα. Αυτό αποδεικνύει η πρόβλεψη ότι «οι μαθητές του Γενικού Λυκείου, προαγόμενοι στη Β΄ Τάξη, μπορούν να εγγράφονται στη Β΄ Τάξη του ΕΠΑ.Λ μετά από παρακολούθηση ειδικού εντατικού προγράμματος κατά το 1ο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου σε ειδικά τμήματα υποδοχής».

Δηλαδή -όπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ- η μισή περίπου ύλη ενός ολόκληρου έτους, που θα είναι διαφορετική στο ΕΠΑ.Λ από το Γενικό Λύκειο, θα διδάσκεται μέσα σε 15 ημέρες!

Ανθρακες, λοιπόν, και ο νέος θησαυρός των «αναβαθμισμένων» Επαγγελματικών Λυκείων.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Επαγγελματικά Λύκεια

Γιατί δεν σταματούν τα αγροτοδικεία;
Επόμενο άρθρο

Επαγγελματικά Λύκεια

Οι καπιταλιστές μυρίστηκαν μεζέ

Σχετικά Αρθρα

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

Παιδεία 30 Σεπ 2026, 09:17

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 30 Σεπ 2026, 08:03

Ο Κασιδιάρης σε ρόλο… εθνικού ευεργέτη και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ρόλο αβανταδόρου

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 19:06

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

Παιδεία 26 Σεπ 2026, 13:35

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

Παιδεία 24 Σεπ 2026, 20:19

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

Εργατικά 24 Σεπ 2026, 07:36
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Τριαντόπουλος: όπως λέμε Μητσοτάκης

30 Σεπ 2026, 22:03
Καταστολή

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

30 Σεπ 2026, 20:00
Διεθνή

Το Ιράν έλαβε, μέσω διαμεσολαβητών, την απάντηση των ΗΠΑ στην πρόταση ειρήνης

30 Σεπ 2026, 18:52
Κόντρες

Aρχοντας νοικοκύρης και όχι πλεμπαίος κακομοίρης

30 Σεπ 2026, 13:07
Παιδεία

Ενας φασίστας καθηγητής στα αμφιθέατρα του ΕΚΠΑ

Ψήφισμα του Τμήματος Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών για τα «έργα και ημέρες» διδάσκοντα

30 Σεπ 2026, 09:17
Πολιτισμός

Αν πιστεύεις το NAZA, αλλά όχι τους ίδιους τους Παλαιστίνιους, είσαι συνένοχος

30 Σεπ 2026, 09:07
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Τα τρία σενάρια της ενδιάμεσης έκθεσης της Επιτροπής Διαλόγου για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

30 Σεπ 2026, 08:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκβιρ πρόσφερε στους Παλαιστίνιους «ζωντανά» το πορτραίτο ενός ήρωά τους

Ο Χασάν Σαλάμε παραμένει αλύγιστος μετά από 30 χρόνια συστηματικών βασανιστηρίων στα σιωνιστικά κολαστήρια

29 Σεπ 2026, 19:18
Διεθνή

Αραγτσί: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στις θέσεις του Ιράν. Οι όροι μας για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού είναι σαφείς»

29 Σεπ 2026, 15:02
Πολιτική

Οχι στην παραχώρηση του σχολείου της Βασιλικής στο Διεθνές Ισραηλινό Σχολείο

Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Ιεράπετρας για την Παλαιστίνη

29 Σεπ 2026, 14:47
Πολιτική

«Κόμμα» Κασιδιάρη: Είμαστε η συνέχεια της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής!

Ο συνιδρυτής της «Συμμαχίας Ελλήνων, Γ. Μανούσος, αποκάλυψε πριν από ένα χρόνο την νεοναζιστική ταυτότητα του μορφώματος

29 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Ιρανικός πύραυλος cruise έπληξε αμερικανικό πλοίο, τραυματίζοντας αρκετούς πεζοναύτες

29 Σεπ 2026, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Η Κίμπερλι, ένας λομπίστας και ένας ελληνικός καπιταλιστικός όμιλος

28 Σεπ 2026, 19:09
Κόντρες

Ν’ ακούτε την… «πρωθυπουργέσα»

28 Σεπ 2026, 14:58
Εργατικά

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

28 Σεπ 2026, 13:41
Αθλητισμός

Η μεγαλειώδης παρέλαση του Ταμερλάνου

28 Σεπ 2026, 11:19
Διεθνή

O αγέρωχος μαχητής-κρατούμενος και το δειλό σιωναζιστικό κτήνος

28 Σεπ 2026, 10:25
Αθλητισμός

Θα το πουν και αυτό αντισημιτισμό;

Οι παίχτες της Εθνικής Ιρλανδίας περιφρόνησαν τους αντιπάλους τους της σιωνιστικής οντότητας

28 Σεπ 2026, 09:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

Ημέρα μετάφρασης.

Ημέρα μνήμης εθνικών ευεργετών.

Μποτσουάνα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1966).

1945: Απόφαση της δίκης της Νυρεμβέργης, 22 καταδίκες (οι δώδεκα σε θάνατο).

1947: Ιδρύεται η Κόμινφορμ.

1960: Ιδρύεται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

1965: Σφαγές στελεχών και υποστηρικτών του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ινδονησία με περισσότερους από ένα εκατομμύριο νεκρούς από πραξικοπηματίες στρατηγούς.

1966: Παραπομπή σε δίκη για την υπόθεση «Ασπίδα» των Α. Παπανδρέου, Π. Βαρδινογιάννη, Μ. Πακωνσταντίνου,  Στ. Χούτα και 28 αξιωματικών.

1967: Εκρήξεις βομβών στον ΟΤΕ της οδού Σταδίου και στον κήπο του μουσείου.

1983: Τριπλή βομβιστική επίθεση (ΕΛΑ) στα υπουργεία Βιομηχανίας και Εργασίας και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    17Ν
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Εφετείο 17Ν
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    ΕΛΑ
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Επαγγελματικά Λύκεια

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Επαγγελματικά Λύκεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Επαγγελματικά Λύκεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Επαγγελματικά Λύκεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Επαγγελματικά Λύκεια

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    Επαγγελματικά Λύκεια

    Ποιοι είμαστε
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    Επαγγελματικά Λύκεια

    Επικοινωνία
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    Επαγγελματικά Λύκεια

    Όροι χρήσης
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    Επαγγελματικά Λύκεια

    Ποιοι είμαστε
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    Επαγγελματικά Λύκεια

    Επικοινωνία
  • Επαγγελματικά Λύκεια

    Επαγγελματικά Λύκεια

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo