Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη
  • Οσοι δεν έχουν τα λεφτά να ξεχάσουν τα μεταπτυχιακά!
  • Tα πάντα στον αυτόματο πιλότο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της κινεζοποίησης της εργατικής τάξης
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη
  • Πού θα βρούμε φυλακές να τους βάλουμε;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ο Μητσοτάκης μαϊμουδίζει τα στοιχεία για τις εξαγωγές και κρύβει το φούντωμα του εμπορικού ελείμματος
Οικονομία

Ο Μητσοτάκης μαϊμουδίζει τα στοιχεία για τις εξαγωγές και κρύβει το φούντωμα του εμπορικού ελείμματος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Οκτ 2022, 11:16

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να φουσκώνει εικονικά τις εξαγωγές, να κρύβει τη ραγδαία αύξηση των εισαγωγών και την ραγδαία αύξηση του εμπορικού ελλείμματος, προκειμένου να πλασάρει τον ισχυρισμό ότι επί των ημερών της υπήρξε μεγάλη ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας. Οπως θα δούμε παρακάτω, αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδέστατος.

Απαντώντας στη Βουλή στις 14 Οκτώβρη του 2022 στην επίκαιρη ερώτηση του Τσίπρα για την ακρίβεια και αναφερόμενος στις εξαγωγές, ο Μητσοτάκης είπε: «Αυτή, λοιπόν, είναι η πραγματικότητα σήμερα. Εχουμε μια οικονομία, η οποία αναπτύσσεται με ρυθμό σχεδόν διπλάσιο από την Ευρωζώνη, η οποία μειώνει σημαντικά την ανεργία, με τις εξαγωγές να έχουν διπλασιαστεί -είναι δύο φορές περισσότερες οι εξαγωγές σε σχέση με το πού ήμασταν τα τελευταία δώδεκα χρόνια-, τα δημόσια έσοδα να αυξάνονται και βέβαια ταυτόχρονα να είμαστε σε θέση να δρομολογούμε ένα σημαντικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά -προσέξτε- όχι οριζόντιο, των πιο ασθενών κοινωνικών στρωμάτων».

Με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το εμπορικό ισοζύγιο φτιάξαμε έξι Πίνακες που αναφέρονται στην περίοδο 2017-2022, τους οποίους θα σχολιάσουμε στη συνέχεια.

Ο Μητσοτάκης σκόπιμα συγκρίνει μόνο τις εξαγωγές του 2022 με τις εξαγωγές του 2010, που είναι η απαρχή της μνημονιακής περιόδου (η οποία, βέβαια, δεν έκλεισε παρά τους ψευδείς κυβερνητικούς ισχυρισμούς). Επιπλέον, αποσιωπά το γεγονός ότι οι εξαγωγές είναι πολύ φουσκωμένες, επειδή συμπεριλαμβάνονται σ’ αυτές τα εφόδια που καταναλώνουν τα αεροπλάνα και τα καράβια στα δρομολόγια που κάνουν στη χώρα μας και στις χώρες της ΕΕ, μετά από απόφαση στις 29.12.2010, του τότε υφυπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου Δ. Κουσελά. Και βέβαια, ο Μητσοτάκης αποσιωπά το ότι τόσο οι εισαγωγές όσο και το εμπορικό έλειμμα έχουν πάει στα ύψη. 

Στους Πίνακες 3 και 6 καταγράφουμε την πορεία των εισαγωγών, των πραγματικών εξαγωγών και του εμπορικού ελείμματος των περιόδων 2017-2019 και 2020-2022, που τη διαχείριση της αστικής εξουσίας ασκούσαν κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αντίστοιχα. Επειδή και οι δύο κυβερνήσεις αξιοποίησαν την απόφαση Κουσελά που φούσκωνε τις εξαγωγές, θα ξεκινήσουμε με ένα ιστορικό γι’ αυτήν.

Μέχρι τις 29 Δεκέμβρη του 2010, τα εφόδια των πλοίων και των αεροσκαφών που κινούνταν εντός Ελλάδας και ΕΕ δεν συμπεριλαμβάνονταν στις εξαγωγές. Ως εφόδια θεωρούνται από το υπουργείο Οικονομικών τα καύσιμα, τα αγαθά για σκοπούς συντήρησης ή επιδιόρθωσης (π.χ. λάδια, ανταλλακτικά), τα αγαθά που χρησιμοποιούνται από τα πληρώματα των πλοίων ή των αεροσκαφών και τα αγαθά που προορίζονται για λιανική πώληση στους επιβάτες των πλοίων και των αεροσκαφών.

Επειδή στη συνέχεια έγινε θόρυβος με δημοσιεύματα, ο Δ. Κουσελάς αναγκάστηκε να βγάλει νέα απόφαση στις 17.3.2011, με την οποία τροποποιούσε την προηγούμενη. Πλέον, οι εφοδιασμοί των πλοίων και των αεροσκαφών έπαυαν να θεωρούνται εξαγωγές. Παραθέτουμε την τροποποίηση: «Εντούτοις διευκρινίζεται ότι οι παραδόσεις εμπορευμάτων, στο εσωτερικό της χώρας ή στο εσωτερικό άλλου κράτους μέλους με απαλλαγή από φόρους, ως εφόδια πλοίων και αεροσκαφών, δεν εξομοιώνονται με εξαγωγές».

Ομως, και μετά την τροποποιητική απόφαση του Δ. Κουσελά η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει (εννοείται με άνωθεν εντολή) να καταγράφει στους πίνακές της, μέχρι και σήμερα, τα πετρελαιοειδή στις εξαγωγές. Ενώ το υπουργείο Οικονομικών στα εφόδια συμπεριελάμβανε τα αγαθά-εμπορεύματα που χρησιμοποιούνταν από τα πληρώματα και τους επιβάτες, η ΕΛΣΤΑΤ δεν δίνει στοιχεία γι’ αυτά τα αγαθά-εμπορεύματα.

Μέχρι το 2010, στους Πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ καταγραφόταν η αξία των πραγματικά εξαγόμενων πετρελαιοειδών, αλλά αυτό στη συνέχεια σταμάτησε. Ο μέσος όρος της αξίας τους την περίοδο 2008-2010 ήταν 1.628 εκατ. ευρώ. Εκτιμούμε, ότι η αξία των πραγματικά εξαγόμενων πετρελαιοειδών κινήθηκε σε αυτό το επίπεδο και τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό στους Πίνακες 2 και 5 παίρνουμε τα 1.628 εκατ. ευρώ ως βάση για να βρούμε την αξία των πετρελαιοειδών που η ΕΛΣΤΑΤ διαχρονικά εντάσσει στις εξαγωγές (επαναλαμβάνουμε: με άνωθεν εντολή).

Από τον Πρίνο, που έκλεισε εδώ και χρόνια, εξορύσσονταν ελάχιστες ποσότητες αργού πετρελαίου, που δεν έπαιζαν κανένα ρόλο στο ισοζύγιο πετρελαιοειδών της χώρας μας. Αυτό ας το κρατήσουμε, γιατί στον Πίνακα 2 εμφανίζονται ως εξαγώγιμα πετρελαιοειδή τις χρονιές 2017, 2018 και 2019 αξίας 7.726,1, 11.073,5 και 12.219,4 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα!

Αυτά τα έσοδα από το περιβόητο εξωτερικό εμπόριο πετρελαιοειδών αποτελούσαν, σε σχέση με τις εισαγωγές πετρελαιοειδών, το 71,9%, το 71,25% και το 76.93%, αντίστοιχα, ενώ σε σχέση με τις εξαγωγές εμπορευμάτων (πλην πετρελαιοειδών) αποτελούσαν το 36,6%, το 49,6 % και το 56,6%, αντίστοιχα.

Είναι, λοιπόν, πολύ χοντροκομμένη κατασκευή η ένταξη των πετρελαιοειδών στις εξαγωγές, που ξεκίνησε από τον Κουσελά και την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να εμφανίσουν αυξημένο το εξωτερικό εμπόριο και αυτό να το παρουσιάσουν ως αποδεικτικό στοιχείο ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας.

Ο Πίνακας 3 καταγράφει τις εισαγωγές, τις εξαγωγές και το έλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου την τριετία 2017-2019, ενώ στον Πίνακα 6 καταγράφονται τα στοιχεία αυτά για την τριετία 2020-2022. 

Θα θυμίσουμε μόνο τα στοιχεία για το 2019, στα μισά του οποίου (Ιούλης 2019) έγινε εναλλαγή κυβερνήσεων στη διαχείριση της καπιταλιστικής εξουσίας. Οι εισαγωγές ήταν 55.521 εκατ. ευρώ, οι πραγματικές εξαγωγές (εξωτερικό εμπόριο) 22.733,9 εκατ. ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα 32.311,7 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 4.787 εκατ. ευρώ αυτή την τρίχρονη περίοδο.

Για την τριετία 2020 -2022 (κυβέρνηση ΝΔ) θα ξεκινήσουμε από τον Πίνακα 6, για να δούμε ποια ήταν η τάση στις εισαγωγές, τις εξαγωγές και το εμπορικό έλειμμα. 

Το 2020 είχαμε μείωση 7.100 εκατ. ευρώ στις εισαγωγές, αύξηση 2.407 εκατ. ευρώ στις πραγματικές εξαγωγές και μείωση 8.830 εκατ. ευρώ στο εμπορικό έλειμμα.

Το 2021 οι εισαγωγές εκτινάχτηκαν στα 64.190,2 εκατ. ευρώ, οι εξαγωγές αυξήθηκαν στα 30.359,3 εκατ. ευρώ και το έλειμμα εκτινάχτηκε στα 33.830,9 εκατ. ευρώ.

Το οκτάμηνο του 2022 (Γενάρης –Αύγουστος) οι εισαγωγές εκτινάχτηκαν στα 59.450,2 εκατ. ευρώ (στο οκτάμηνο του 2021 ήταν 39.543 εκατ. ευρώ). Δεδομένου ότι το 12μηνο Γενάρη-Δεκέμβρη του 2021 οι εισαγωγές ήταν 64.190,2 εκατ. ευρώ, το τελευταίο τετράμηνο ήταν 24.647 εκατ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι το ίδιο περίπου θα συμβεί με τις εισαγωγές και το τελευταίο τετράμηνο του 2022 και έτσι σε ετήσια βάση οι εισαγωγές θα εκτιναχτούν στα 84.000 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγές, μαζί με τις εικονικές εξαγωγές πετρελαιοειδών θα φτάσουν τα 47 εκατ. ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα εκτιμούμε ότι θα κινηθεί μεταξύ 40.000 και 45.000 εκατ. ευρώ.

Είναι απύθμενο το θράσος του Μητσοτάκη που μιλάει για ανάπτυξη, με εισαγωγές που θα κινηθούν γύρω στα 84 δισ. ευρώ και εμπορικό έλλειμμα γύρω στα 40-45 δισ. ευρώ!

Οι εικονικές εξαγωγές πετρελαιοειδών

Ακριβείς αριθμούς για το δωδεκάμηνο Γενάρη-Δεκέμβρη του 2022 δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Από τους Πίνακες διαπιστώνουμε ότι η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει να εντάσσει στις εξαγωγές τα πετρελαιοειδή που χρησιμοποιούν τα πλοία και τα αεροπλάνα στα δρομολόγιά τους στη χώρα μας και στις χώρες της ΕΕ, προκειμένου να φουσκώνουν οι εξαγωγές και να μειώνονται εικονικά τα ελλείμματα και να μπορεί έτσι να δημαγωγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ισχυριζόμενη ότι χάρη στην οικονομική πολιτική της αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς η καπιταλιστική οικονομία.

Τα αμέτρητα ψέματα του Μητσοτάκη, των υπουργών του και του μηχανισμού προπαγάνδας που έχει στήσει δεν μπορούν να συγκαλύψουν τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει ο σκληρά εργαζόμενος και εκμεταλλευόμενος ελληνικός λαός και η εργατική τάξη της χώρας μας.

ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟχι άλλη ανοχή στους συνηγόρους των νεοναζιστών και στις παραπειστικές ερωτήσεις τους
Επόμενο άρθρο Οπλα να φάνε και οι κότες

Σχετικά Αρθρα

Περιφέρεια Αττικής: το μεγάλο φαγοπότι

23.182,54 € σε εργολάβο για δυο καθαρίστριες επί τρεις εβδομάδες!

Οικονομία 27 Σεπ 2023, 10:23

Κατ΄εντολήν της Μοσάντ

Οικονομία 24 Σεπ 2023, 09:55

«Μέτρα κατά της ακρίβειας»: Αρχισαν τα όργανα

Οικονομία 22 Σεπ 2023, 18:59

Οι καπιταλιστές δε χαρίζουν ούτε τον πυρετό τους

Συναντήσεις Χατζηδάκη με τραπεζίτες και εφοπλ(η)στές

Οικονομία 22 Σεπ 2023, 06:00

Η ακρίβεια καλπάζει και ο Σκρέκας πουλάει παραμύθια για παιδάκια

Οικονομία 20 Σεπ 2023, 21:15

Μαραμένους λωτούς μοιράζει ο Μητσοτάκης

Οικονομία 19 Σεπ 2023, 21:44
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Οκτώβρη

1 Οκτ 2023, 00:01
Παιδεία

Οσοι δεν έχουν τα λεφτά να ξεχάσουν τα μεταπτυχιακά!

30 Σεπ 2023, 12:45
Στο Ψαχνό

Tα πάντα στον αυτόματο πιλότο της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της κινεζοποίησης της εργατικής τάξης

30 Σεπ 2023, 00:03
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

30 Σεπ 2023, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Σεπτέμβρη

30 Σεπ 2023, 00:01
Καταστολή

Πού θα βρούμε φυλακές να τους βάλουμε;

Εγγραφο της γενικής γραμματείας (Αντ)εγκληματικής Πολιτικής προς το υπουργείο Δικαιοσύνης

29 Σεπ 2023, 14:50
Πολιτική

Σιγά τις… ανεξάρτητες Αρχές;

29 Σεπ 2023, 11:46
Πολιτική

Επιχειρηματικό έργο με φιλανθρωπικό μανδύα

29 Σεπ 2023, 07:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Σεπτέμβρη

29 Σεπ 2023, 00:01
Κόντρες

Χαρές στην Τιράνα, κλάμα στο Ντούρες

28 Σεπ 2023, 21:29
Υγεία

Πανδημία: Περαιτέρω χειροτέρευση σε όλους τους δείκτες

Εβδομάδα 11-17 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2023, 18:02
Περιβάλλον

Πλημμύρισε η Βόρεια Εύβοια: Αυτό είναι το μέλλον και της Θεσσαλίας και των περιοχών που ξέσπασαν δασικές πυρκαγιές

28 Σεπ 2023, 14:27
Αθλητισμός

Οι αντιφασίστες οπαδοί του Παναθηναϊκού πρέπει να δουν τη φάκα και όχι το τυρί

28 Σεπ 2023, 12:55
Παιδεία

Φοιτητική στέγη: Γαλλία-Ελλάδα στο ίδιο έργο θεατές

28 Σεπ 2023, 11:54
Υγεία

Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ»: Εδιωξαν ασθενή λίγο προτού μπει στο χειρουργείο!

Τον έστειλαν να «ψάχνεται» στον ιδιωτικό τομέα

28 Σεπ 2023, 10:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Για την υφ’ όρον αποφυλάκισή μου

28 Σεπ 2023, 09:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Σεπτέμβρη

28 Σεπ 2023, 00:01
Κόντρες

Το θαλασσόσκυλο τι κόμμα είναι;

27 Σεπ 2023, 19:13
Πολιτική

Αθωώθηκαν οι συνδικαλιστές που είχε μηνύσει ο πρώην Δακίτης και νυν υφυπουργός Εργασίας, Σπανάκης

27 Σεπ 2023, 15:03
Εργατικά

Σκληρός εργοδότης το ιερατείο

27 Σεπ 2023, 14:20
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες








Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo