Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο
  • Σαν σήμερα 13 Αυγούστου
  • Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία
  • Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν
  • Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 
  • Σαν σήμερα 12 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»120 εκατ. ευρώ: Η Aegean τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από τα νοσοκομεία!
Οικονομία

120 εκατ. ευρώ: Η Aegean τα έχει μεγαλύτερη ανάγκη από τα νοσοκομεία!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Νοέ 2020, 06:44

Εχουμε γράψει και παλιότερα και έχουμε αποδείξει ότι για χάρη των κερδών των ξενοδόχων, των τουριστικών πρακτόρων, των αεροπορικών εταιριών και των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε διάπλατα τα σύνορα στον τουρισμό και κατέστρεψε τη χώρα με μια τεράστια διασπορά του κοροναϊού. Δεν μας προκαλεί, λοιπόν, καμιά έκπληξη η «γενναία» επιχορήγηση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ, την οποία ανακοίνωσε ο Πέτσας δηλώνοντας: «Σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, με βάση τον κατά το δυνατόν δίκαιο επιμερισμό των βαρών μεταξύ κράτους και ιδιωτών μετόχων, προχωρά η κυβέρνηση, δρομολογώντας την στήριξη της εταιρείας Aegean… Το συνολικό ύψος της κρατικής στήριξης αναμένεται να διαμορφωθεί στα 120 εκατ. ευρώ».

Το θέμα είχε ανοίξει από τον περασμένο Μάρτη, όταν ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης εξέδιδε δελτίο Τύπου για να πει ότι «σε αυτή τη συγκυρία, οι αποφάσεις και οι πολιτικές των αρχών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο που είναι απαραίτητες για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της κρίσης, θα είναι κρίσιμες». Στις 30 Απρίλη, σε εκδήλωση καπιταλιστών και μανατζαραίων της Endeavor Greece (ιδρύτρια είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και μέλος του ΔΣ ο Ευτύχης Βασιλάκης), ο τελευταίος, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Aegean, δήλωνε: «Ελπίζουμε να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υποστήριξης από το κράτος που να μπορέσει να μας βοηθήσει και εμάς που είμαστε τόσο πολύ πληττόμενοι». Λίγο ακόμα και θα μας έλεγε ότι είναι έτοιμος να βγει για… ζητιανιά στην οδό Ερμού…

«Το σχέδιο κρατικής στήριξης της αεροπορικής εταιρείας, θέτει ως αναπόσπαστο κομμάτι την κεφαλαιακή ενίσχυση της Aegean με τη συμμετοχή και των μετόχων της», είπε ο Πέτσας, με το θράσος του εκπροσώπου ενός πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης που νομίζουν ότι μπορεί να μας δουλεύουν. Ο Πέτσας μας… καθησυχάζει λέγοντάς μας ότι τα αφεντικά της Aegean θα βάλουν λεφτά στο ίδιο τους το μαγαζί! Να τους πούμε κι ευχαριστώ; Μιλάμε για κοροϊδία. Θα βάλει το κράτος 120 εκατ. ευρώ και οι καπιταλιστές θα βγάλουν από τη μια τσέπη 60 εκατ. ευρώ και θα τα βάλουν στην άλλη τσέπη! Και θα εξακολουθήσουν να κάνουν κουμάντο στην εταιρία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε τι έλεγαν όταν υπήρχε ακόμα η «Ολυμπιακή», που ο Ωνάσης τη φόρτωσε στο κράτος αφού πρώτα την ξεζούμισε; Οτι δε γίνεται να λειτουργούν ζημιογόνες επιχειρήσεις με κρατική επιχορήγησης, ότι η αγορά πρέπει ν’ ανοίξει στον ανταγωνισμό κτλ. Η συνέχεια είναι γνωστή. Εκοψαν την «Ολυμπιακή» σε φέτες και την ξεπούλησαν μπιρ παρά, για να χτιστεί στη θέση της η μεγάλη και τρανή Aegean, που πήρε την καλύτερη φέτα της «Ολυμπιακής».

Η οικογένεια Βασιλάκη, με παλιούς ισχυρούς «δεσμούς» με την οικογένεια Μητσοτάκη, είναι ασφαλώς απ’ αυτές που πίεσαν ν’ ανοίξουν διάπλατα τα σύνορα το καλοκαίρι. Αφού περιόρισε όσο ήταν δυνατό τις απώλειες από την περίοδο του ανοιξιάτικου λοκντάουν, τώρα εισπράττει και το κρατικό «δωράκι» των 120 εκατ. ευρώ.

Γιατί, όμως, δε χρησιμοποιεί τα ταμειακά της διαθέσιμα για να κάνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου; Γιατί δε βάζουν όλα τα λεφτά οι μέτοχοι, από τα τεράστια καθαρά κέρδη που μοιράστηκαν τα προηγούμενα χρόνια; Ρητορικά είναι τα ερωτήματα. Οι καπιταλιστές παθαίνουν «τεταρταίο» όταν πρόκειται να ενισχυθεί κάποια κρατική επιχείρηση και καταγγέλλουν… «σοσιαλισμό». Οταν όμως πρέπει να ενισχύσουν την κεφαλαιακή επάρκεια των εταιριών τους, εφαρμόζουν το «σοσιαλισμό των πλουσίων». Ο,τι έγινε με τις τράπεζες κατά τη δεκαετία των Μνημονίων, γίνεται τώρα με την Aegean. Σε μια περίοδο που ο τζίρος πέφτει, οι καπιταλιστές μέτοχοι καταφεύγουν στο κράτος για να τους ενισχύσει κεφαλαιακά.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται τα ταμειακά διαθέσιμα και τα κέρδη (μετά τους φόρους) από το 2013, χρονιά συγχώνευσής της Aegean με την Olympic Αir, μέχρι και το πρώτο εννιάμηνο του 2020, όπως αποτυπώνονται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της. Μιλάμε γι’ αυτά που δηλώνονται δηλαδή.

Να προσθέσουμε ότι σύμφωνα με την εξαμηνιαία χρηματοοικονομική έκθεση της εταιρίας από 01/01/20 έως 30/06/20, η Aegean, κάνοντας χρήση του ταμείου εγγυοδοσίας επιχειρήσεων COVID-19, πήρε έγκριση για δάνειο 150 εκατ. ευρώ, το οποίο εγγυήθηκε το κράτος σε ποσοστό 80%! Την περίοδο του ανοιξιάτικου λοκντάουν έθεσε το 70% των εργαζομένων σε αναστολή σύμβασης εργασίας και την ίδια ώρα ανακοίνωνε παραλαβές και παραγγελίες νέων αεροσκαφών! Και για να είμαστε πληρέστεροι, να πούμε ότι οι αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας ήταν στο εξάμηνο του 2020 989.910 ευρώ (1.592.000 ευρώ την ίδια περίοδο του 2019). Αυτά δηλώνουν, έτσι;

Ενόψει των παραπάνω, η κρατική χρηματοδότηση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ αποτελεί άλλη μια πρόκληση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οσο για τη δήλωση Πέτσα, ότι το ελληνικό δημόσιο θα λάβει ειδικά δικαιώματα προαίρεσης για αγορά μετοχών της εταιρίας, τα λεγόμενα warrants στη χρηματιστηριακή γλώσσα, αρκεί μια γρήγορη αναζήτηση στο Διαδίκτυο για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για χρηματιστηριακό παιχνίδι με τα λεφτά του σκληρά φορολογούμενου ελληνικού λαού. Tα warrants αποτελούν εξασφάλιση της Aegean, για να πάρει κι άλλο χρήμα στο μέλλον, από μετοχές που θα εκδοθούν σε προκαθορισμένη τιμή, πάντα ψηλότερη απ’ αυτή που θα γίνει η αύξηση κεφαλαίου. Οταν είναι να κλείσουν την «Ολυμπιακή» λένε ότι «το κράτος δεν πρέπει να κάνει τον επιχειρηματία». Οταν είναι να στηρίξουν τους καπιταλιστές μετόχους της Aegean, κάνουν το κράτος «επιχειρηματία» που καμαρώνει ότι θα πάρει και warrants.

ΥΓ1. Το επιχείρημα ότι η γερμανική κυβέρνηση έκανε το ίδιο με τη Lufthansa, μπουκώνοντάς την με 9 δισ. ευρώ μπορεί να πείσει μόνο «φιλελέδες». Καπιταλισμός υπάρχει και στη Γερμανία. Μονοπωλιακού επιπέδου, μάλιστα, γι’ αυτό και η τόσο μεγάλη διαφορά στα λεφτά.

ΥΓ2. Θυμόσαστε τον «εθνικό μας λοιμωξιολόγο» να θρηνεί επειδή τα αεροπλάνα ήταν καθηλωμένα στο έδαφος;

Εκτύπωση 🖨
AEGEAN ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 26 Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Παλαιστινιακή Αρχή – Ισραήλ: Επανέναρξη της συνεργασίας ασφάλειας

Σχετικά Αρθρα

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Γιατί δεν μιλούν για τον «γαλάζιο» Principal Dancer του σκανδάλου της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ;

Πολιτική 17 Ιούλ 2026, 21:36

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

Πολιτική 16 Ιούλ 2026, 19:59

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

Πολιτική 15 Ιούλ 2026, 13:07
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

Ημέρα αριστερόχειρων.
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).
1924: Μεγάλες καταχρήσεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, συλλήψεις υπαλλήλων.
1959: Γίνεται γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση φυγάδευσε τον υπόδικο γερμανό εγκληματία πολέμου Γκούντερ Γκόλβες μετά από παρέμβαση της Δυτικής Γερμανίας.
1961: Η Ανατολική Γερμανία αρχίζει την κατασκευή του τείχους του Βερολίνου.
1967: Βόμβα σε πεζοδρόμια της οδού Πύθωνος (Κυψέλη).
1968: Αποτυχημένη απόπειρα εκτέλεσης του δικτάτορα Παπαδόπουλου από τον Αλέξανδρο Παναγούλη.
1971: Η δικτατορία αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια του Ανδρέα Παπανδρέου.
1993: Η τουρκική αστυνομία καταδιώκει και σκοτώνει πέντε μέλη της «Ντεβ Σολ».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo