Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά
  • ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή
  • «Αν θέλεις χερσαία μάχη»: ένα προφητικό τραγούδι του 2017
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 12 Ιούλη
  • Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης
Οικονομία

Τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Απρ 2021, 10:47

Βάλλονται πανταχόθεν ο Κούλης και η παρέα του. Η κατάσταση με τον κοροναϊό έχει ξεφύγει, ο λαός έχει «μπουχτίσει» πλέον από την κυβερνητική αδιαφορία και τον κυνισμό και ο Κούλης βλέπει διαρροές στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του. Ετσι βάζει τον Σταϊκούρα να μοιράσει κάποια ψίχουλα σε μικρομεσαίους καπιταλιστές.

Η αλληλουχία των γεγονότων έχει ως εξής: Η δυσαρέσκεια του εμπορικού κλάδου συσσωρευόταν διαρκώς, αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το «άνοιξε-κλείσε» του λιανεμπορίου, που εφαρμόστηκε στις περιφερειακές ενότητες της Κοζάνης, της Αχαΐας και της Θεσσαλονίκης. Ενώ οι τρεις περιφέρειες θα ακολουθούσαν το γενικότερο σχέδιο για άνοιγμα των καταστημάτων, πάρθηκε ξαφνικά απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία τους μέχρι τις 12 Απριλίου. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι έμποροι «τα πήραν» και οι πρώτοι που δέχτηκαν την οργή τους ήταν οι ντόπιοι «άρχοντες». Τζιτζικώστας (περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), Κασσαπίδης (περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας) και Φαρμάκης (περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας) έστειλαν επιστολή στον Κούλη για να δώσει χρήμα άμεσα ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα (να μειωθεί η εκλογική πελατεία).

Οπερ και εγένετο. Αποβραδύς έγιναν διαρροές στα αστικά ΜΜΕ και Δευτέρα πρωί-πρωί (πράγμα εντελώς ασυνήθιστο για συνεντεύξεις Τύπου, Σταϊκούρας και σία στήθηκαν μπροστά στις κάμερες για να ανακοινώσουν έκτακτη ενίσχυση σε επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους έχει πληγεί από την πανδημία, εκτός εστίασης, καθώς για τον συγκεκριμένο κλάδο θα δοθεί ξεχωριστή ενίσχυση. Το κόστος της επιχορήγησης που απευθύνεται σε 100.000 «ωφελούμενους» θα ανέλθει στα 130 εκ. ευρώ και θα κατανεμηθεί ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, ανεξαρτήτως τζίρου, από 1.000 έως 4.000 ευρώ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στα μέτρα που «τρέχουν» ήδη, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η μείωση ενοικίου κλπ., για να φανεί ότι «αφουγκράζονται την κοινωνία και τις ανάγκες της».

Τα σημαντικά στοιχεία των ανακοινώσεων, όμως, συνοψίζονται στα εξής:

  1. Γίνεται ειδική αναφορά στο ότι από τους 100.000 «ωφελούμενους» οι 10.800 ανήκουν σε πληγέντες εμπορικούς κλάδους της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Αχαΐας. Γι’ αυτό μιλάμε για «γρήγορα αντανακλαστικά» της κυβέρνησης. Το παιχνίδι χάνεται και στα μικροαστικά στρώματα και επομένως οι κλυδωνισμοί αυξάνονται στις κυβερνητικές καρέκλες. Υπό αυτό το πρίσμα ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να αγναντεύει ήρεμος το εκλογικό του μέλλον. Οπότε «ας δώσουμε δυο ψίχουλα μπας και κλείσουμε κανένα μέτωπο και επέλθει προσωρινή ηρεμία».
  2. Σύμφωνα με τον Σταϊκούρα τα λεφτά βρέθηκαν από… τους πόρους που έχει αντλήσει (η κυβέρνηση) – τους τελευταίους μήνες – από τις αγορές, για να ενισχύσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η πραγματικότητα για το ποιος ενισχύει ποιον αποκαλύπτεται με μια αντιστροφή της πρότασης: «…τους πόρους που έχει αντλήσει (η κυβέρνηση) – τους τελευταίους μήνες – από τα νοικοκυριά, για να ενισχύσει τις αγορές». Γιατί πώς αλλιώς εξηγούνται τα πανηγύρια του οικονομικού επιτελείου για τη δέσμευση ποσών με σκοπό την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ ύψους 3,3 δισ. ευρώ (1,5 δισ. το 2021 και 1,8 δισ. το 2022) εν μέσω πανδημίας; Από πού «βρέθηκαν» αυτοί οι πόροι; Ενδεικτικά, από το δεκαετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου που εκδόθηκε το 2020 αντλήθηκαν 3 δισ. ευρώ. Ακόμα και φαινομενικά, οι περιβόητες αγορές ταΐζουν τις αγορές. Αλλά για να συντηρείται ο κύκλος, τα νοικοκυριά πρέπει να ματώνουν συνεχώς. Επομένως, όσο και να κομπάζει ο Σταϊκούρας ότι εμπιστοσύνη των αγορών «πληρώνει» τις ενισχύσεις, η αλήθεια είναι ότι και αυτές «βρέθηκαν» από το λαό.
  3. «Ειδικότερα, η περίμετρος της αποζημίωσης διευρύνεται, καθώς αφορά επιχειρήσεις μεγαλύτερου μεγέθους και άλλων νομικών μορφών σε σχέση με την αρχική εκδοχή του μέτρου, ενώ αυξάνεται σημαντικά και στοχευμένα η αποζημίωση» μας πληροφορεί ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος. Με καθοδήγηση Μητσοτάκη και «παίκτες» όπως η Νικολάου και ο Πέτσας (και όχι μόνο) άγνωστο τι θα εσωκλείει τελικά αυτή η περίμετρος;

    Για τη συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 80%, όπως λένε οι εκπρόσωποί τους) των μικρών καπιταλιστών του λιανεμπόριου, που απασχολούν από 1 έως 5 εργαζόμενους, ο… μποναμάς Σταϊκούρα είναι ένα χιλιάρικο. Θα το πάρουν, βέβαια (δεν είναι εποχές για… ψωροπερηφάνεια), αλλά βρίζοντας και φτύνοντας. Και βέβαια, θα το θεωρήσουν αποτέλεσμα της δικής τους εκφρασμένης οργής, με στοιχεία εμπαιγμού μάλιστα, διότι το χιλιάρικο είναι τίποτα. Οσο και να τους γλείφουν, λοιπόν, τα κυβερνητικά στελέχη («έχουν δίκαιο οι έμποροι να βρίσκονται στα κάγκελα», έλεγε χτες το βράδυ ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός), το «μαύρο» δε θα το γλιτώσουν ο Κούλης και η ΝΔ.

Εκτύπωση 🖨
ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 6 Απρίλη
Επόμενο άρθρο Ο Μητσοτάκης σε ειδικό σχολείο: Η απελπισία βγάζει… φασούλια

Σχετικά Αρθρα

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

Εργατικά 9 Ιούλ 2025, 07:21

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

Οικονομία 6 Ιούν 2025, 06:30

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

Οικονομία 15 Μάι 2025, 21:11

Προκλητική απάντηση υπουργείου Οικονομικών: Οι εξώσεις και οι πλειστηριασμοί οικογενειών ΑΜΕΑ θα προχωρήσουν

Οικονομία 6 Μάι 2025, 21:31
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

12 Ιούλ 2025, 11:38
Αγροτικά

ΣΕΚ για ευλογιά αιγοπροβάτων: Προτείνουν υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ ξέρουν ότι θα επιφέρει καταστροφή

12 Ιούλ 2025, 11:14
Πολιτισμός

«Αν θέλεις χερσαία μάχη»: ένα προφητικό τραγούδι του 2017

12 Ιούλ 2025, 06:24
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Κότα λειράτη και μακροπουπουλάτη ήταν ο σιωναζιστής… «ήρωας»

11 Ιούλ 2025, 21:50
Διεθνή

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος: Συγκλονιστικό μήνυμα από τους γιατρούς του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιούνις

11 Ιούλ 2025, 18:49
Διεθνή

Le Monde: Οι απώλειες του ισραηλινού στρατού τροφοδοτούν θέσεις υπέρ του τερματισμού του πολέμου

11 Ιούλ 2025, 11:28
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης έστησε τη λαιμητόμο των διαγραφών φοιτητών

Αυτόματη διαγραφή μετά το ν+2 και ν+3

11 Ιούλ 2025, 06:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Αντίστασης

Tα τελευταία νέα από τις διαπραγματεύσεις της Ντόχα

10 Ιούλ 2025, 20:17
Πολιτική

Βόλος: Ξεσαλωμένοι σιωνιστές, έβρισαν και χειροδίκησαν κατά πολίτισσας που είπε «Free Palestine»

Εξαλλοι οι Βολιώτες με τον Μπέο που εκτόπισε τα παιδιά από το κολυμβητήριο για να το παραχωρήσει σε σιωνιστικές ομάδες

10 Ιούλ 2025, 17:46
Διεθνή

Βίγκο: Τον πούλο, πουτάνας γιοι σιωνιστές

10 Ιούλ 2025, 17:31
Η παπάρα

Αρχοντιά και Ορθοδοξία

10 Ιούλ 2025, 07:35
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Αβινιόν: «Εμείς, γυναίκες και άνδρες του θεάτρου, δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό»

10 Ιούλ 2025, 06:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σύμπασα η Παλαιστινιακή Αντίσταση «τα δίνει όλα» στα πεδία των μαχών στη Γάζα

9 Ιούλ 2025, 21:10
Κόντρες

Zionista pantoflero

9 Ιούλ 2025, 19:24
Εργατικά

Νέα προσπάθεια συνδικαλιστικής και πολιτικής εξόντωσης

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο Κώστας Τουλγαρίδης, γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κώστας Σωτηρίου»

9 Ιούλ 2025, 18:07
Αγροτικά

Θερίζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων στην «επικράτεια» του Κουρέτα

9 Ιούλ 2025, 18:00
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

1964: Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία – δωρεάν σχολικά βιβλία.

1967: Το χουντικό καθεστώς της 21ης Απριλίου αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια από 480 έλληνες πολίτες.

1973: Καταδίκες 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης”.

1979: Βόμβα στα γραφεία της «Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ» που κατασκευάζει το αεροδρόμιο στα Σπάτα (ΕΛΑ).

1993: Ψηφίζεται νέο ρωσικό σύνταγμα που αντικαθιστά εκείνο που ισχύει από την περίοδο του Μπρέζνιεφ.

1994: Ο Γιάσερ Αραφάτ εγκαθίσταται στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 27 χρόνια.

2003: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράση έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας «Alico» στη Λεωφόρο Μεσογείων.

2005: Βόμβα στο εργοτάξιο της «Ακτωρ Τεχνοδομική» στο Γκάζι (Λαϊκή Επαναστατική Δράση).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

[…] Η Δικαιοσύνη την οποία υπηρετούμε, δεν είναι απλώς μία από τις τρεις εξουσίες. Είναι το σώμα των λειτουργών που με το δικαιοδοτικό τους έργο καλούνται να εξασφαλίζουν την ειρηνική συμβίωση των πολιτών, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των συναλλαγών και με τον τρόπο αυτό η Δικαιοσύνη αναδεικνύεται σε βασικό πυλώνα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία και ανάπτυξη της χώρας. […] Θυμίζω ότι η ανεξαρτησία δεν αποτελεί κάποιου είδους προνόμιο, ούτε συνδέετε με αλαζονικές συμπεριφορές, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον ως εγγύηση των πολιτών για την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Η ανεξαρτησία του Δικαστή αφορά εν πρώτοις τη σχέση του δικαστή με τις άλλες εξουσίες, την εκτελεστική και τη νομοθετική. Οχι όμως μόνο με αυτές: νοείται απέναντι και στη δυναμική που αναπτύσσουν φορείς οικονομικής, κοινωνικής και επικοινωνιακής ισχύος προς επηρεασμό της δικαιοδοτικής κρίσης, ακόμη και απέναντι στον εαυτό μας, απέναντι στις προσωπικές μας πεποιθήσεις, αντιλήψεις, ιδέες, επιλογές, προτιμήσεις, ώστε, όταν ο δικαστής ασκεί το δικαιοδοτικό του έργο να είναι μονάχα η ζώσα ψυχή του νόμου. […] Με την ανεξαρτησία συναρτάται και το ζήτημα, που κάθε τόσο επανέρχεται στο προσκήνιο, της άσκησης κριτικής των δικαστικών αποφάσεων και ο σχολιασμός των δικαστικών ενεργειών. Οι ενέργειες της δικαιοσύνης αναμφίβολα είναι και αυτές αντικείμενο του δημόσιου, δημοκρατικού διαλόγου. Ζήτημα δημιουργείται όταν επιχειρείται, ή φαίνεται ότι επιχειρείται (και εδώ ας θυμηθούμε τη θεωρία των φαινομένων του ΕΔΔΑ), αθέμιτος επηρεασμός των αρμοδίων δικαστικών οργάνων. Κυρίως όταν ο σχολιασμός αφορά εκκρεμή υπόθεση. Ο κίνδυνος αφορά την απονομιμοποίηση του συστήματος που κλονίζει τις βάσεις του κράτους δικαίου. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείτε το φαινόμενο εξωδικαστικά πρόσωπα, καθ’ υπέρβαση των ακροτάτων ορίων μιας καλοπροαίρετης ιδιάζουσας κριτικής, να αμφισβητούν επικριτικά, ως υπερδικαστές το πόρισμα των δικαστικών ερευνών επί της ουσίας και μάλιστα με κριτήρια εξωδικαστικά, επιχειρώντας τη χειραγώγηση και τον επηρεασμό έξωθεν ή τον αυθαίρετο σφετερισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης, ως αδέσμευτης, δικαστικής κρίσης, παραγνωρίζοντας ότι κατά το σύνταγμα η συνείδηση του ίδιου του δικαστικού κριτή πρέπει να συνιστά το μοναδικό παράγοντα σχηματισμού της δικανικής πεποίθησης. […]

Αναστασία Παπαδοπούλου
Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

(Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε όλα τα μίντια, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η εκλογή της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου, η Αναστασία Παπαδοπούλου φοράει στο λαιμό της ένα κολιέ από πέρλες και έναν ευμεγέθη χρυσό σταυρό. Αρχοντιά και Ορθοδοξία, ο ιδανικός συνδυασμός. Στην ψηφοφορία των συναδέλφων της η Α. Παπαδοπούλου ήρθε τέταρτη, ενώ στην ψηφοφορία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής ήρθε πρώτη. Και οι δύο αυτές ψηφοφορίες είναι ενδεικτικές. Δεν δεσμεύουν την κυβέρνηση, αλλά έγινε φανερό ποια ήταν η «γραμμή» του μεγάρου Μαξίμου. Αλλωστε, η ίδια η εκλογή της από το υπουργικό συμβούλιο έγινε… διά περιφοράς! Παλιά, κάποιος «κούριερ» θα γύριζε τα υπουργεία και θα μάζευε υπογραφές υπουργών. Πλέον οι υπογραφές μπαίνουν ψηφιακά. Συζήτηση, φυσικά, δεν έγινε. Αυτό έλειπε, να τίθενται προς συζήτηση οι αποφάσεις του αυτοκρατορίσκου. Τα όσα περιέλαβε στη φλύαρη -τρισέλιδη- δήλωσή της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι οι συνήθεις παπάρες που λένε οι διοικούντες το δικαστικό σύστημα και οι διοικούντες τις κυβερνήσεις. Τις διαβάζει ή τις ακούει ο κόσμος και σκάει στα γέλια: «Καλά, δε βαρεθήκατε τόσα χρόνια να αυτοδιαψεύδεστε;» Οχι, δε βαρέθηκαν, ούτε θα βαρεθούν. Μήπως έχουν κάτι άλλο να πουν; Προσέξτε, όμως, το διαχωρισμό που κάνει η Α. Παπαδοπούλου. Τα «κονέ» με την κυβερνητική εξουσία και με τους δυνατούς του κεφαλαίου είναι αόρατα. Δύσκολα μπορούν να εντοπιστούν. Οταν καμιά φορά εντοπίζονται και αποκαλύπτονται, έχουμε ένα σκάνδαλο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ομως η κριτική στους χειρισμούς και τις αποφάσεις του δικαστικού μηχανισμού είναι πάντοτε δημόσια. Και γίνεται κατά κανόνα ευθαρσώς. Αυτή την κριτική έβαλε στο στόχαστρό της η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Διεκδικώντας -τι πρωτότυπο!- το «υπεράνω κριτικής» των δικαστών. Τυχαίο; ΥΓ. Δε θα σχολιάσουμε ένα κραυγαλέο ορθογραφικό λάθος στη γραπτή δήλωση της κας Παπαδοπούλου. Είναι απ’ αυτά που συμβαίνουν. Συνήθως τα διορθώνει μια δεύτερη ανάγνωση…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo