Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος
  • ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές
  • Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα
  • Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!
  • Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι
  • Σαν 3 σήμερα Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Ξεφτιλίζουν τη ΔΕΗ, ενόψει ξεπουλήματος
Οικονομία

Ξεφτιλίζουν τη ΔΕΗ, ενόψει ξεπουλήματος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Μάι 2018, 00:00

«Υποτιμητική επίθεση (σ.σ. στη μετοχή της ΔΕΗ) από επενδυτές με βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ορίζοντα», κατήγγειλε ο Γ. Σταθάκης την περασμένη Δευτέρα, χωρίς να παραλείψει να επιτεθεί και στους Σκρέκα (ΝΔ) και Μανιάτη (ΠΑΣΟΚ). Πράγματι, η μετοχή  της ΔΕΗ κατρακυλάει. Μόνο στη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας έχασε 9,47% και βρίσκεται μια ανάσα πριν από το «ψυχολογικό όριο» των 2 ευρώ. Στις αρχές του μήνα ήταν 2,74 ευρώ, ενώ στις 31 Μάη του 2017 ήταν στα 4,63 ευρώ. Δηλαδή, μέσα σ' ένα χρόνο η μετοχή της ΔΕΗ έχασε πάνω από το μισό της αξίας της!

Δεν πρόκειται, λοιπόν, για υποτιμητική επίθεση των τελευταίων ημερών, ούτε για τις δηλώσεις του Σκρέκα και του Μανιάτη, τους οποίους ο Σταθάκης κατήγγειλε ως «παπαγαλάκια», αλλά για μια διαδικασία που έχει στη βάση της τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων, αλλά και το υπόλοιπο μνημονιακό πλαίσιο (όπως η υποχρέωση της ΔΕΗ να εκχωρήσει το 50% του τζίρου της σε ιδιωτικές εταιρίες εμπόριου ενέργειας, στις οποίες υποχρεούται να πουλάει φτηνά το ρεύμα για να μπορούν να την ανταγωνίζονται στη λια-νική – ο καθένας μας έχει την εμπειρία από τις καθημερινές τηλεφωνικές οχλήσεις πωλητών αυτών των εταιριών, που με φορτικό τρόπο πλασάρουν το εμπόρευμά τους με βασικό εμπορικό όπλο ότι είναι «φτηνότεροι από τη ΔΕΗ»). Απλά, τις τελευταίες μέρες, ενόψει της προκήρυξης του διαγωνισμού, είναι απολύτως λογικό (και απολύτως αναμενόμενο) να γίνει και υποτιμητική κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο, καθώς η πώληση των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ θα γίνει με κριτήριο και την χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής της επιχείρησης.

Οταν εδώ και ένα χρόνο «διαμοιράζεις τα ιμάτια» της ΔΕΗ και παζαρεύεις ποια απ' αυτά θα πουλήσεις, θα πρέπει να περιμένεις ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα οργανώσουν υποτιμητικό παιχνίδι στο χρηματιστήριο, για να ρίξουν ακόμα πιο κάτω το τίμημα του ξεπουλήματος. Ακόμα κι αν δεν το κάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές (τους οποίους έβγαλε λάδι ο Σταθάκης) και το κάνουν «επενδυτές με βραχυπρόθεσμο κερδοσκοπικό ορίζοντα», και πάλι αναμενόμενο είναι. Κάποιοι θέλουν ν' αγοράσουν φτηνά για να πουλήσουν στη συνέχεια ακριβά, όταν ολοκληρωθεί το «ντιλ» του ξεπουλήματος των λιγνιτικών μονάδων.

Ο Σταθάκης μιλάει για «κερδοσκόπους» και πολιτικούς-«παπαγαλάκια» για να κρύψει πίσω απ' αυτούς τις ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τις δικές του προσωπικά, για το ξεφτίλισμα της μεγαλύτερης κρατικής επιχείρησης. Και βέβαια, δεν λέει λέξη για την έκθεση της McKinsey, η οποία βγάζει χρεοκοπημένη τη ΔΕΗ. Πάνω σ' αυτή την έκθεση πάτησαν ο Σκρέκας και ο Μανιάτης και έκαναν τις δικές τους καταγγελτικές δηλώσεις, θέλοντας να βγάλουν λάδι τη δική τους πολιτική, με τη «μικρή ΔΕΗ», που ήταν μια εξίσου ξεπουληματική πολιτική. Ποιος όμως ανέθεσε στη McKinsey τη μελέτη για τη ΔΕΗ; Η σημερινή κυβέρνηση διά του υπουργού Σταθάκη. Ηξεραν πολύ καλά ποια είναι η McKinsey. Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, κατήγγειλε τον Στουρνάρα ότι ανέθεσε στην McKinsey μελέτη για την αγροτική οικονομία, με στόχο «να αποτελειώσει την αγροτική παραγωγή». Οταν έγινε κυβέρνηση, ανέθεσε στην «αμαρτωλή» McKinsey τη μελέτη για τη ΔΕΗ, με στόχο να την παρουσιάσει σαν μια απαξιωμένη, σχεδόν χρεοκοπημένη εταιρία, για να ξεπουληθούν «μπιρ παρά» πρώτα οι τέσσερις λιγνιτικές μονάδες και μετά το 17% των μετοχών της ΔΕΗ που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και μέσω αυτού στο Υπερταμείο Ξεπουλήματος, που το ελέγχουν οι ιμπεριαλιστές δανειστές.

Δεν έχουμε στοιχεία για να μιλήσουμε για συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι», ξέρουμε όμως πως αυτές οι δουλειές πάντα έχουν ένα αθέατο σκέλος που αφορά την «ικανοποίηση» αυτών που με τις πολιτικές και τεχνοκρατικές τους αποφάσεις συμβάλλουν στο ξεπούλημα. Και βέβαια, είναι εντελώς υποκριτικές οι εκφράσεις έκπληξης του Σταθάκη και του προέδρου της ΔΕΗ για την έκθεση της McKinsey. Αυτοί την επέλεξαν και ήξεραν πολύ καλά τι «λαγό» θα τους βγάλει στο τέλος.

Φυσικά, η McKinsey δεν έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα την έκθεσή της. Φρόντισε να τη διαρρεύσει κι αμέσως άρχισε το υποτιμητικό «ράλι» στο χρηματιστήριο.  Η ΔΕΗ έβγαλε μια σπασμωδική ανακοίνωση, μιλώντας για «διαρροές παλαιού κειμένου εργασίας της McKinsey» και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τελική έκθεση θα είναι διαφορετική, καθώς «με το Business Plan προσδιορίζονται όλες οι βασικές παράμετροι, κατευθύνσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες όχι για τη βιωσιμότητα αλλά για την προσαρμογή της ΔΕΗ στις νέες συνθήκες και την ανάπτυξη και ισχυροποίησή της». Και ο Σταθάκης επανήλθε την Τετάρτη με μια δήλωση-ποταμό  500 λέξεων, στην οποία επαναλαμβάνει όλη την κυβερνητική «αφήγηση» για τη ΔΕΗ και προσθέτει μόνο ένα νέο: «Σήμερα, στο Χίλτον ολοκληρώσαμε τη συμφωνία για “καθαρή έξοδο“ και στα ενεργειακά θέματα». Τώρα μας καθησύχασε, λέγοντάς μας ότι συμφώνησαν με την τρόικα στα ενεργειακά θέματα. Η «καθαρή έξοδος» είναι το ξεπούλημα των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων και μετά του 17% της ΔΕΗ. Ο Σταθάκης κατηγόρησε τους Χατζηδάκη και Σκρέκα ότι «κατά την προσφιλή τους τακτική, απαξιώνουν τη δημόσια περιουσία, μη διστάζοντας ακόμα και να εξυπηρετήσουν κερδοσκοπικά σχέδια, με απώτερο στόχο την εκχώρηση στρατηγικών τομέων της οικονομίας σε ιδιωτικά συμφέροντα». Αυτό που κάνει και ο ίδιος και η κυβέρνησή του το φορτώνει στους άλλους (που δεν είναι καλύτεροι βέβαια), σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποσείσει τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά: Με σειρά  παρεμβάσεων ενισχύσαμε τη ρευστότητα της Επιχείρησης κατά 1,2 δισ. ευρώ. Κυρίως, όμως, μέσω πλέγματος πρωτοβουλιών, διαμορφώνουμε ένα νέο θεσμικό περιβάλλον, απόλυτα συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ, στο οποίο η ΔΕΗ θα διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, παραμένοντας υπό δημόσιο έλεγχο. Με αυτή την πραγματικότητα θα πρέπει να συμβιβαστούν οι κερδοσκόποι και οι συνεργάτες τους, στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ», είχε πει ο Σταθάκης στην προηγούμενη δήλωσή του (τη Δευτέρα), χωρίς βέβαια να πείσει ούτε τους σπεκουλάντες στο χρηματιστήριο, ούτε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που ξέρουν τι τους μέλλεται, ούτε τον ελληνικό λαό που αρχίζει και καταλαβαίνει -έστω και διαισθητικά, χωρίς να έχει βαθιά γνώση της υπόθεσης- ότι με το ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων, με τον ήδη συντελεσμένο κατακερματισμό της ΔΕΗ, με την είσοδο -σε επόμενη φάση- κάποιου «στρατηγικού επενδυτή» και με την είσοδο στην αγορά της λιανικής τόσων «αρπακτικών», θα πει σύντομα το ρεύμα… ρευματάκι.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟι ιμπεριαλιστές δανειστές δεν παραιτούνται από τα…δικαιώματά τους
Επόμενο άρθρο Μούγκα για τα «σπρεντ»

Σχετικά Αρθρα

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

Οικονομία 30 Ιούν 2026, 13:06

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

Οικονομία 26 Μάι 2026, 19:40

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

Οικονομία 26 Μάι 2026, 12:24

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Διορισμοί στον Αρειο Πάγο: «Πόρτα για τον χειμώνα» πιάνει ο Μητσοτάκης

1 Ιούλ 2026, 20:35
Εργατικά

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

1 Ιούλ 2026, 19:32
Εργατικά

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

1 Ιούλ 2026, 19:27
Διεθνή

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο

Για την προώθηση της εφαρμογής της εκεχειρίας στη Γάζα και της ισραηλινής αποχώρησης

1 Ιούλ 2026, 13:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη των Μελά-Ρέππα

1 Ιούλ 2026, 13:11
Πολιτική

Apsys for president ή δόγμα Βαμβακούλα;

1 Ιούλ 2026, 12:49
Διεθνή

Η Χεζμπολά δεσμεύεται να ματαιώσει τη συμφωνία-πλαίσιο με το Ισραήλ, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ

1 Ιούλ 2026, 09:32
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Kι άλλη αναβολή στη δίκη Καλφούτζου-Χλύκα (πατέρα και γιου)

1 Ιούλ 2026, 08:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

Αλγερία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

1884: Εγκαινιάζεται ο δείκτης «Dow Jones» στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

1970: Ο στρατός επιτίθεται στον καθολικό τομέα του Μπέλφαστ με αποτέλεσμα μια νύχτα ταραχών.

1971: Βόμβες καταστρέφουν αυτοκίνητο της αμερικανικής βάσης στο Ηράκλειο Κρήτης.

1976: Ισραηλινοί κομάντο σκοτώνουν τους παλαιστίνιους αεροπειρατές και απελευθερώνουν τους ομήρους τους στο αεροδρόμιο Εντεμπε της Ουγκάντα. Τρεις όμηροι, όλοι οι αεροπειρατές, ο ισραηλινός επικεφαλής της αποστολής και σαράντα στρατιώτες της Ουγκάντα νεκροί.

2002: Εντοπίζεται η γιάφκα της 17Ν στην οδό Πάτμου στα Κάτω Πατήσια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στο δέλεαρ της δημοσιότητας, της βουλευτικής έδρας, της υπουργικής καρέκλας, των πάσης φύσεως αξιωμάτων και προνομίων θέλουμε και επιδιώκουμε ένα είδος κομματικής συμμετοχής σήμερα και άσκησης της εξουσίας αύριο, που θα αμφισβητήσει στην πράξη και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Οτι σε όλους η προσωπική φιλοδοξία και καριέρα είναι πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας. Ε, δεν είναι», σημείωσε και ξεκαθάρισε πως «πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Για να μην επιτρέψουμε παθογένειες του χθες να αμαυρώσουν τον αγώνα του σήμερα.

Αλέξης Τσίπρας

(Ο Τσίπρας μιλάει στους «σκιώδεις» υπουργούς που όρισε και λέει και τα παραπάνω. Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε: μα είναι δυνατόν να λέει τέτοιες μπούρδες τη στιγμή που γύρισε και δηλώνει ότι θέλει να ξανακυβερνήσει, δηλαδή να εξασφαλίσει για τον εαυτό του, τους υπουργούς του, τα στελέχη του βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες, κρατικά αξιώματα, προνόμια; Είμαστε σίγουροι πως ξέρει πολύ καλά ότι αυτά δεν τα χάφτει ο κόσμος. Oμως κάτι πρέπει να πει. Κάτι που δε θα αναφέρεται στην πρακτική πολιτική, που έτσι κι αλλιώς ορίζεται από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Και καταφεύγει στην ηθικολογία: εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς. Προσπαθεί να χτίσει ένα ηθικολογικό αφήγημα εκμεταλλευόμενος τα σκάνδαλα διαφθοράς που μαστίζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εχει ένα πλεονέκτημα ως προς αυτό η συριζαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Στα 52 χρόνια μετά την πτώση της χούντας κυβέρνησε μόνο μια τετραετία. Και υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες των Μνημονίων. Δεν απασχόλησε παρά λίγο για διάφορα σκάνδαλα με συμμετοχή στελεχών της, αλλά απασχόλησε για την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Οπότε βολεύει ν’ αφήνεις έξω από το προεκλογικό αφήγημα την ασκηθείσα πολιτική και να το παίζεις… Νίκος Ξανθόπουλος και Στέλιος Καζαντζίδης: εμείς δεν πλουτίσαμε από την πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo