Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου
  • Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού
  • Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής
  • Σαν σήμερα 26 Ιούλη
  • Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Με την προπαγάνδα δεν αλλάζει η πραγματικότητα
Οικονομία

Πλειστηριασμοί

Με την προπαγάνδα δεν αλλάζει η πραγματικότητα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Δεκ 2017, 00:00

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πονάει» με τους πλειστηριασμούς. Ο Φίλης, ο Δρίτσας, ο Κυρίτσης, που εμφανίζονται ως «αριστερή πτέρυγα» του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού του «πόνου». Στην κυβέρνηση, όμως, ξέρουν ότι δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο υπαναχώρησης. Γι' αυτό ο Τσακαλώτος έκανε τη γνωστή, θατσερικού τύπου δήλωση (χωρίς πλειστηριασμούς θα δεχτούν πλήγμα οι τράπεζες). Γι' αυτό ο Τζανακόπουλος κάρφωσε ενοχλημένος τον Φίλη («ξέρει το νομοθετικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, γιατί το έχει ψηφίσει»).

Ο ΣΥΡΙΖΑ πονάει με τους πλειστηριασμούς, γιατί προεκλογικά ακολούθησε προπαγάνδα τύπου «Τσοβόλα δώσ' τα όλα». Δεν ήταν μόνο το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», που είχε γίνει καραμέλα στα χείλη κάθε συριζαίου. Ηταν και η «σεισάχθεια», την οποία χρησιμοποιούσαν σαν… νερό του Καματερού για να τραβήξουν στην εκλογική τους δεξαμενή τους λεγόμενους μικρομεσαίους, δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι της μικροαστικής τάξης που βρέθηκε στην κρίση να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη του και κινδύνευε να χάσει τα περιουσιακά του στοιχεία (ακόμα και την πρώτη κατοικία). Σ' αυτούς τους ανθρώπους, που παλεύουν να σωθούν από την καταστροφή, είχαν υποσχεθεί ότι όχι μόνο δε θα χάσουν τα σπίτια τους, αλλά με τη «σεισάχθεια» θα απαλλαγούν από τα χρέη, για να μπορέσουν να ξαναστήσουν στα πόδια τους τις μικροεπιχειρήσεις τους. Για όλους αυτούς, όχι μόνο δεν υπήρξε «σεισάχθεια», όχι μόνο δεν υπήρξε προστασία της όποιας ακίνητης περιουσίας τους, αλλά το καθεστώς έγινε χειρότερο επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καθώς επί αυτής της κυβέρνησης εντάχθηκε στο μνημονιακό καθεστώς η ρύθμιση για τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια».

Κι επειδή η πραγματικότητα είναι γνωστή στον κόσμο που έχει το πρόβλημα κι απ' αυτόν τον κόσμο περνάει στον περίγυρό του, η γκεμπελίστικη προπαγάνδα των συριζαίων, γεμάτη ψέματα, που προσπαθεί να βγάλει εκείνους που διαμαρτύρονται και ακυρώνουν πλειστηριασμούς… πράκτορες των «στρατηγικών κακοπληρωτών», δεν μπορεί να πιάσει τόπο. Το πολύ να πιάσει σε μερικούς που δεν έχουν ιδέα για το τι συμβαίνει και είναι γενικώς ευεπίφοροι  στην κυβερνητική προπαγάνδα. Οι Τσιπραίοι έχουν εναντίον τους και τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ (όχι μόνο του Μαρινάκη), που αντιλήφθηκαν ότι με τους πλειστηριασμούς υπάρχει έδαφος για να απογυμνώσουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την ίδια την κοινωνική τους βάση. Γι' αυτό και η γκεμπελίστικη προπαγάνδα που έχει σχεδιάσει ο Βερναρδάκης ισχυρίζεται ξεδιάντροπα ότι όλα είναι μια «απαράδεκτη δημόσια απάτη», που στηρίζεται σε «κατασκευή ψευδών ειδήσεων». Προσπαθούν να πείσουν ότι η πραγματικότητα είναι δημιούργημα του Μαρινάκη και όχι ζόφος που αντιμετωπίζουν τόσοι άνθρωποι. Ενα άλλο ψέμα που έχουν επιστρατεύσει είναι ότι πλειστηριασμοί κατοικιών δε γίνονται από τις τράπεζες, αλλά από ιδιώτες.

Ας δούμε με συντομία πώς έχει η κατάσταση, για να φανεί το μέγεθος του γκεμπελισμού των συριζαίων.

♦ Πλειστηριασμοί κατοικιών (ακόμα και πρώτης κατοικίας), αξίας μικρότερης (πολύ μικρότερης) των 300.000 ευρώ γίνονται. Οχι μόνο, ούτε κυρίως από ιδιώτες δανειστές, αλλά και από τις τράπεζες. Κυρίως από τις τράπεζες. Η ΛΑΕ έδωσε στη δημοσιότητα μια μακρά λίστα κατοικιών που βγήκαν στο σφυρί μετά τις 10 του Οκτώβρη, που υποτίθεται ότι έγινε η συμφωνία Κοντονή-τραπεζών, ή που προγραμματίζονται να βγουν στο σφυρί το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα (Δεκέμβρη-Γενάρη).  Ενδεικτικά, σε μία μόνο μέρα (Τετάρτη, 29 Νοέμβρη, τότε που οι μπάτσοι πλάκωσαν με γκλομπ και χημικά τους διαδηλωτές μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθήνας) στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας ήταν προγραμματισμένοι 169 πλειστηριασμοί ακινήτων (80 διαμερισμάτων και μονοκατοικιών, 99 οικοπέδων και χωραφιών και 61 επαγγελματικών χώρων). Οι 32 πλειστηριασμοί αφορούσαν ακίνητα με αξία μικρότερη από 50.000 ευρώ, οι 26 ακίνητα με αξία μεταξύ 50.000 και 100.000 ευρώ, οι 39 ακίνητα με αξία μεταξύ 100.000 και 200.000 ευρώ, οι 28 ακίνητα με αξία μεταξύ 200.000 και 300.000 ευρώ και μόνο 34 ακίνητα με αξία άνω των 300.000 ευρώ. Επομένως, τα τρία τέταρτα των ακινήτων που βγήκαν στο σφυρί ήταν εμπορικής αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. Από τους επισπεύδοντες (δηλαδή αυτούς που βγάζουν το υποθηκευμένο ακίνητο στο σφυρί) οι 138 (81,7% του συνόλου) ήταν τράπεζες, οι 18 (10,6%) ήταν ιδιώτες και οι 13 (7,7%) ήταν εταιρίες.

Και μόνο αυτά τα στοιχεία αρκούν για να κάνουν σκόνη τη γκεμπελίστικη προπαγάνδα της κυβέρνησης.

♦ Προστασία της πρώτης κατοικίας νομικά δεν υφίσταται. Η προστασία που θεσπίστηκε το 2014 έληξε στις 31.12.2014 και έκτοτε δεν ανανεώθηκε. Για να εξαιρεθεί από τον πλειστηριασμό μια πρώτη κατοικία, πρέπει ο δανειολήπτης να προσφύγει στον αναθεωρημένο «νόμο Κατσέλη» μέχρι τις 31.12.2018. Ομως οι προϋποθέσεις του νόμου έχουν γίνει απαγορευτικές για μεγάλο μέρος των δανειοληπτών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους. Τα σπίτια αυτά θα βγουν στο σφυρί σε επόμενη φάση. Το είπε ρητά και κατηγορηματικά ο πρόεδρος των τραπεζών Καραμούζης: δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για εξαίρεση της πρώτης κατοικίας αξίας κάτω των 300.000 ευρώ. Απλά, δεν είναι στις προτεραιότητες των τραπεζών. Αλλά όταν ολοκληρώσουμε με τις ακριβές κατοικίες, θα γίνουν πλειστηριασμοί και για τις φτηνότερες.

Εδώ πρέπει να σημειωθούν δύο θέματα. Πρώτον, ο δανειολήπτης για να ενταχθεί στο «νόμο Κατσέλη» θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει τη δυνατότητα να ξοφλήσει μέχρι το τέλος το ποσό που θα του ορίσει το δικαστήριο! Δεύτερο, ότι τα «κόκκινα δάνεια» μπορούν να πουληθούν σε ένα fund σε τιμή πολύ χαμηλότερη της ονομαστικής (έτσι θα γίνουν ελκυστικά τα «πακέτα»), όμως ο δανειολήπτης δεν έχει τη δυνατότητα να ζητήσει να αγοράσει ο ίδιος το δάνειό του στην ίδια τιμή με το fund!

♦ Οσοι υποθήκευσαν ακίνητα (ακόμα και πρώτη κατοικία) για να πάρουν επαγγελματικό δάνειο (μικρέμποροι και επαγγελματίες) δεν έχουν καν τη δυνατότητα ένταξης στο «νόμο Κατσέλη». Αυτοί είναι «σφαγμένοι από χέρι». 'Η θα κάνουν ρύθμιση με την τράπεζα και θα πληρώνουν τις δόσεις που θα τους καθορίσει ή τα σπίτια τους θα βγουν στο σφυρί (είναι σίγουρο ότι τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλά από τα μικρά ακίνητα που βγάζουν αυτή την περίοδο στο σφυρί οι τράπεζες για χρέη μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ). Ακόμα, όσοι μικρέμποροι και επαγγελματίες οφείλουν λιγότερα από 20.000 ευρώ ή δεν μπορούν να αποδείξουν ότι για κάποια χρόνια έχουν κερδοφορία, δεν μπαίνουν ούτε στις ρυθμίσεις του νόμου Δραγασάκη για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πλειστηριασμοί

Κομπιναδόροι αισχίστου είδους
Επόμενο άρθρο

Πλειστηριασμοί

Η κινεζοποίηση στην υποκριτική γλώσσα της αστικής πολιτικής οικονομίας

Σχετικά Αρθρα

Mητσοτάκης-Θεοδωρικάκος γιουσουφάκια των βιομήχανων και των σουπερμαρκετάδων

Οικονομία 30 Ιούν 2026, 13:06

PosoKaneiToDoulema?

Οικονομία 17 Ιούν 2026, 22:19

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

Οικονομία 5 Ιούν 2026, 18:52

Αν πήρατε κελεμπία, μην ανησυχείτε: βάλτε τη στη ναφθαλίνη, θα ξανάρθουν Απόκριες

Παράτησε το οικόπεδο «Δυτικά της Κρήτης» η Κοινοπραξία των πετρελαιάδων με επικεφαλής την ExonMobill

Οικονομία 26 Μάι 2026, 19:40

Ευρωπαϊκή Εισαγγελία: Κατεπείγουσα έρευνα για τα 120 εκατ. ευρώ της Κεραμέως σε διαδραστικούς πίνακες

Οικονομία 26 Μάι 2026, 12:24

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Ιλιά Ερενμπουργκ: Μια ιστορία του αυτοκινήτου

26 Ιούλ 2026, 10:50
Αθλητισμός

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

26 Ιούλ 2026, 09:59
Παιδεία

Βάσεις εισαγωγής 2026: 25.926 υποψήφιοι αποκεφαλίστηκαν λόγω Ελάχιστης Bάσης Εισαγωγής

32.910 υποψήφιοι συνολικά έμειναν εκτός νυμφώνος

26 Ιούλ 2026, 08:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

26 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι Χούθι βομβάρδισαν επιτυχώς το διυλιστήριο της ARAMCO στη Σαουδική Αραβία

25 Ιούλ 2026, 18:16
Αγροτικά

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

25 Ιούλ 2026, 12:53
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Ιούλη

25 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Δεν μπαίνουμε στις Συμφωνίες του Αβραάμ

24 Ιούλ 2026, 19:48
Διεθνή

Tέσσερις Παλαιστίνιοι και δύο σιωναζιστές στρατιωτικοί νεκροί σε συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη

24 Ιούλ 2026, 19:28
Διεθνή

Η Ιαπωνία δηλώνει ότι η διεθνής στήριξη προς την Παλαιστίνη θα συνεχίσει να ενισχύεται

24 Ιούλ 2026, 09:22
Εργατικά

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

24 Ιούλ 2026, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούλη

24 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σφυροκοπά τους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού η κοινοβουλευτική ομάδα της Χεζμπολά

23 Ιούλ 2026, 20:03
Διεθνή

Η CIA εκτιμά ότι δεν υπάρχει προοπτική νίκης των ΗΠΑ επί του Ιράν

23 Ιούλ 2026, 19:45
Πολιτική

Δεξιός να ντουφεκάει δεξιό;

23 Ιούλ 2026, 18:50
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Ιούλη

Ημέρα διαχειριστών συστημάτων.

Λιβερία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1847).

Μαλδίβες: Εθνική γιορτή (1965).

1946: Eξι καταδικασθέντες σε θάνατο εκτελούνται στα Γιαννιτσά, η Ειρήνη Γκίνη (Μίρκα Γκίνοβα) πρώτη εκτελεσθείσα από στρατοδικείο στην Ελλάδα.

1969: Βόμβα της ΔΑ σε γλάστρα έξω από το κέντρο “Διόνυσος” στο Σύνταγμα, ελαφρός τραυματισμός έξι περαστικών.

1979: Βόμβα σε κτίριο του υπουργείου Παιδείας στη Συγγρού (ΕΛΑ).

1986: Βόμβες στα γραφεία «Πειραϊκής-Πατραϊκής» και Σκαλιστήρη και τραυματισμός αστυφύλακα από τρίτη (ΕΛΑ).

1994: Βομβιστική επίθεση σε γραφεία εβραϊκής οργάνωσης στο Μπουένος Άιρες, 96 νεκροί.

2002: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Παπαναστασίου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πλειστηριασμοί

    17Ν
    • Πλειστηριασμοί

      Εφετείο 17Ν
  • Πλειστηριασμοί

    ΕΛΑ
    • Πλειστηριασμοί

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πλειστηριασμοί

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πλειστηριασμοί

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πλειστηριασμοί

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πλειστηριασμοί

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πλειστηριασμοί

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πλειστηριασμοί

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πλειστηριασμοί

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πλειστηριασμοί

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πλειστηριασμοί

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πλειστηριασμοί

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πλειστηριασμοί

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πλειστηριασμοί

      Πλειστηριασμοί

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πλειστηριασμοί

      Πλειστηριασμοί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πλειστηριασμοί

      Πλειστηριασμοί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πλειστηριασμοί

      Πλειστηριασμοί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πλειστηριασμοί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πλειστηριασμοί

    Πλειστηριασμοί

    Ποιοι είμαστε
  • Πλειστηριασμοί

    Πλειστηριασμοί

    Επικοινωνία
  • Πλειστηριασμοί

    Πλειστηριασμοί

    Όροι χρήσης
  • Πλειστηριασμοί

    Πλειστηριασμοί

    Ποιοι είμαστε
  • Πλειστηριασμοί

    Πλειστηριασμοί

    Επικοινωνία
  • Πλειστηριασμοί

    Πλειστηριασμοί

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo