Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 25 Απρίλη
  • Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών
  • 1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 
  • Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ
  • Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Καταργούν την αργία της Κυριακής
Οικονομία

Καταργούν την αργία της Κυριακής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Ιούλ 2013, 00:00

Με ολοφάνερο τον εκνευρισμό εμφανίστηκαν ο Χατζηδάκης και ο Σκορδάς στη συνέντευξη Τύπου της 11ης Ι-ούλη, για να παρουσιάσουν το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Ο εκνευρισμός οφειλόταν ασφαλώς στο γεγονός ότι –όπως παραδέχτηκε ο Χατζηδάκης– αναγκάστηκαν να κάνουν συμβιβασμό με το ΠΑΣΟΚ, καταπίνοντας τα «ηρωικά» που έλεγαν προ καιρού, ότι αυτοί θα καταθέσουν το νομοσχέδιο και ας αποφασίσει η Βουλή. Τότε, όμως, μιλούσαν ως υπερόπτες Νεοδημοκράτες, που «έγραφαν» κανονικότατα τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ τώρα, μετά το φιάσκο της ΕΡΤ και την παραλίγο κατάρρευση της κυβέρνησης, είναι υποχρεωμένοι να καταλήγουν πρώτα σε συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ και μετά να καταθέτουν νομοσχέδια. Είμαστε, όμως, βέβαιοι πως ο εμφανής εκνευρισμός οφειλόταν και σε κάτι άλλο. Επρεπε να χρησιμοποιήσουν χοντροκομμένα ψεύδη και να επικαλεστούν βλακώδη επιχειρήματα κι αυτό, όσο να ‘ναι, προκαλεί ανασφάλεια και εκνευρισμό.

Η συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ έχει δύο σημεία. Πρώτον, όλα τα μαγαζιά θα ανοίγουν εφτά Κυριακές το χρόνο (δύο πριν το νέο έτος, την Κυριακή των Βαΐων και τις πρώτες Κυριακές των εκπτωτικών περιόδων, που από δύο γίνονται τέσσερις. Δεύτερον, τα μαγαζιά εμβαδού κάτω των 250 τετραγωνικών, που όμως δεν ανήκουν σε κάθε είδους αλυσίδες και εμπορικά κέντρα, θα μπορούν ν’ ανοίγουν και τις 52 Κυριακές το χρόνο, εφόσον η Περιφέρεια στην οποία ανήκουν (με εξαίρεση Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, που η σχετική αρμοδιότητα ανήκει στο Δήμο) αποφασίσει σχετικά. Οι Περιφέρειες και οι τρεις Δήμοι έχουν περιθώριο δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου ν’ αποφασίσουν αν τα μαγαζιά της περιοχής ευθύνης τους θα μπορούν ν’ ανοίγουν και τις 52 Κυριακές ή λιγότερες ή καθόλου. Αν δεν αποφασίσουν μέσα σ’ αυτή την προθεσμία, τότε ισχύει η δυνατότητα ανοίγματος και τις 52 Κυριακές. Η απόφαση αυτή θα ληφθεί άπαξ. Δηλαδή, δεν μπορεί ν’ αλλάξει σε ένα ή σε δυο χρόνια από μια άλλη περιεφερειακή ή δημοτική αρχή.

Η πασοκική κουτοπονηριά είναι προφανής. Τι θα κάνει, για παράδειγμα, η Περιφέρεια Αττικής, όταν ο Δήμος Αθήνας είναι αναφανδόν υπέρ του ανοίγματος των μαγαζιών τις Κυριακές; Θ’ αποφασίσει αντίθετα, με αποτέλεσμα στον ίδιο εμπορικό δρόμο να έχουμε μαγαζιά ανοιχτά και μαγαζιά κλειστά, ανάλογα με το αν ανήκουν στο Δήμο Αθήνας ή σε κάποιον όμορο Δήμο; Δεν είναι λογικό ν’ αποφασίσει και η Περιφέρεια το ίδιο με το Δήμο, αφήνοντας στους ίδιους τους εμπόρους την επιλογή αν θ’ ανοίγουν ή όχι; Στη λογική του εμπορικού ανταγωνισμού ποντάρει το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον Χατζηδάκη που θα ήθελε μια δικτατορική επιβολή (αυτή είναι η λογική του νεοφιλελεύθερου).

Χατζηδάκης και Σκορδάς επέσειαν μια «μελέτη» του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές φέρνει αύξηση του τζίρου και αύξηση των θέσεων εργασίας. Περισσότερο με γκάλοπ μοιάζει αυτή η μελέτη και εκτός τούτου αναφέρεται στο σύνολο της Ευρώπης. Δηλαδή, δεν προσφέρεται για συγκρίσεις. Παρά ταύτα, ο Χατζηδάκης με τον Σκορδά μας είπαν ότι ο καταναλωτής χάνει 309 εκατ. ευρώ επειδή δεν ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές (δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός), ενώ με το άνοιγμα θα δημιουργηθούν 30.000 νέες θέσεις εργασίας!

Προσέξτε το παιδαριώδες (και προκλητικό) του πράγματος. Σούπερ μάρκετ και αλυσίδες δε θ’ ανοίγουν τις Κυριακές, αλλά οι τιμές θα πέσουν λόγω του ανταγωνισμού! Θα τρέχει, δηλαδή, ο κόσμος ν’ αγοράσει από τα μικρά μαγαζιά και όχι από τα μαγαζιά που έχουν τους τεράστιους τζίρους και μπορούν να κάνουν παιχνίδια με τις τιμές, τα οποία θα είναι κλειστά!

Οταν ετέθη το απλούστατο και λογικότατο ερώτημα: «Εσείς δηλαδή ευελπιστείτε ότι με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα αυξηθεί ο τζίρος, ενώ μειώνεται το διαθέσιμο εισόδημα;», ο Σκορδάς άρχισε να «ρετάρει», λέγοντας ότι αυτό δεν έχει σχέση, ότι «όταν γίνεται μια επιστημονική έρευνα για τις επιπτώσεις ενός διοικητικού μέτρου, δεν έχει να κάνει με το πραγματικό μέγεθος του εισοδήματος που μπορεί να έχει ένα νοικοκυριό στην άλφα ή τη βήτα χώρα» (!) και άλλα τέτοια ευτράπελα. Ο Χατζηδάκης το κατάλαβε, τον έκοψε και επινόησε άλλη απάντηση: η αύξηση του τζίρου θα προέλθει από τους τουρίστες, που επισκέπτονται ας πούμε την Ακρόπολη και δε βρίσκουν μαγαζιά να ψωνίσουν! Ακόμα και τα μικρά παιδιά, όμως, γνωρίζουν ότι σε όλες τις τουριστικές περιοχές τα μαγαζιά ανοίγουν ήδη και τις Κυριακές, όπως και γύρω από την Ακρόπολη (Πλάκα, Μοναστηράκι).

Η «μελέτη» του ΟΟΣΑ αναφέρει πως η αύξηση του τζίρου προέρχεται κυρίως από τα τρόφιμα και τις ηλεκτρικές συσκευές. Θα πάει λέτε η εργατική οικογένεια να ψωνίσει από το μίνι μάρκετ την Κυριακή και δε θα πάει το Σάββατο στο μεγάλο σούπερ μάρκετ που την Κυριακή θα είναι κλειστό; Το ίδιο ισχύει και για τις 30.000 νέες θέσεις εργασίας. Θα προκύψουν αυτές από τους μικρέμπορους που δεν έχουν μαντίλι να κλάψουν; Το ένα τρίτο των «νέων θέσεων» θα προκύψει από τα σούπερ μάρκετ λέει η «μελέτη» του ΟΟΣΑ. Μα τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά! Ούτε αυτό δεν πρόσεξαν;

Νομίζουμε πως το πρόσεξαν και τ’ άφησαν επίτηδες. Γιατί τώρα θέλουν ν’ αρχίσει να ξηλώνεται η κάλτσα. Μετά θα πουν ότι χωρίς τους «μεγάλους» ο ανταγωνισμός δεν αναπτύσσεται και θα δώσουν και σ’ αυτούς τη σχετική άδεια. Ασε που μπορεί να την κερδίσουν κάνοντας μια προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Γιατί το άνοιγμα τις Κυριακές οδηγεί στην εξάντληση των μικρεμπόρων, ώστε ν’ αδειάσουν τη γωνιά μια ώρα γρηγορότερα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπί του πιεστηρίου
Επόμενο άρθρο Η παπάρα της εβδομάδας

Σχετικά Αρθρα

Απομονωμένοι από τις δυτικοευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Το πρώτο γαλλικών συμφερόντων πλοίο πέρασε χτες από το Ορμούζ με την άδεια του Ιράν

Διεθνή 3 Απρ 2026, 21:04

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Ελληνικά πλοία προμηθεύουν μυστικά το Ισραήλ με πετρέλαιο και στρατιωτικά φορτία

Σκιώδη πλοία απενεργοποιούν τα σήματά τους και δηλώνουν ψευδείς προορισμούς για να προμηθεύσουν το Ισραήλ μέσω Τουρκίας

Διεθνή 3 Απρ 2026, 07:50

Γιατί οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θέλουν να ξαναπάρουν τα πετρέλαια του Ιράν, που έχασαν το 1979

Διεθνή 2 Απρ 2026, 21:11

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

Διεθνή 12 Μαρ 2026, 10:19

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 10 Μαρ 2026, 21:44

Eνώ οι τιμές των καυσίμων καλπάζουν, Τραμπ και Ράιτ παπαρολογούν

Διεθνή 9 Μαρ 2026, 19:45
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

Ημέρα του DNA.

Ημέρα γονικής αποξένωσης.

Ημέρα κατά της ελονοσίας.

Πορτογαλία: Ημέρα επανάστασης (1974).

Σουαζιλάνδη, Φερόε: Ημέρα της σημαίας.

1967: Δολοφονείται εν ψυχρώ στον Ιππόδρομο Φαλήρου από αστυνομικό ο πολιτικός κρατούμενος της δικτατορίας Παναγιώτης Ελλής.

1968: Βόμβα στον Λυκαβηττό.

1994: Πεθαίνει ο Γιώργος Γεννηματάς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo