Είναι πολλά τα λεφτά…

0

Πρόστιμα συνολικού ύψους 730.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ σε 25 περιφερειακά κανάλια που μεταδίδουν την εκπομπή του Βελόπουλου με τις αγιασμένες κηραλοιφές, το τελοπόν, το βυζαντινόν και το άλλο που καθαρίζει τον κοροναϊό (τα χειρόγραφα του Ιησού δεν ξέρουμε αν τα πουλάει ακόμα ή αν του τελείωσαν). Το ΕΣΡ έκρινε ότι αυτές οι διαφημίσεις θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και τη δημόσια υγεία.

Σε εφτά κανάλια το πρόστιμο ήταν από 25.000 ευρώ, ενώ στα υπόλοιπα αυξήθηκε σε 30.000 ευρώ επειδή διαπιστώθηκε εκ προθέσεως αποστολή στο ΕΣΡ διαφορετικής ροής από εκείνη που πραγματικά προέβαλαν. Το ΕΣΡ έκρινε ότι αυτό έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος».

Δεν ξέρουμε ποια απ’ αυτά τα πρόστιμα θα πληρωθούν (και πότε) και ποια όχι, όμως κρίνοντας από το ύψος των προστίμων πρέπει να είναι πολλά τα λεφτά που βγαίνουν από τα μαντζούνια.

Με την ευκαιρία να σας… εξομολογηθούμε και μια άλλη σκέψη μας. Βλέπουμε σε εκπομπές διάφορων μεγαλοδημοσιογράφων, σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, να εμφανίζονται διάφοροι απίθανοι «πολιτικοί αρχηγοί» με καθορισμένη συχνότητα. Επίσης, βλέπουμε τους ίδιους και τους ίδιους υπουργούς ή βουλευτές σε συγκεκριμένες εκπομπές, πάλι με καθορισμένη συχνότητα. Κάτι μας λέει ότι αυτές οι εμφανίσεις είναι πληρωμένες. Κάτω από το τραπέζι συνήθως. Προσέξτε το, αν θέλετε, κρατήστε σημειώσεις για τη συχνότητα των εμφανίσεων και το χρόνο που κρατούν κάθε φορά και θα μας δώσετε δίκιο. Στο θαυμαστό κόσμο του καπιταλισμού όλα έχουν την τιμή τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: