Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
  • Σαν σήμερα 23 Αυγούστου
  • Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι σιωναζιστές σκοτώνουν τα στελέχη που έχουν αναλάβει τη διανομή της βοήθειας στους λιμοκτονούντες της Γάζας
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν τα στελέχη που έχουν αναλάβει τη διανομή της βοήθειας στους λιμοκτονούντες της Γάζας

Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Μαρ 2024, 20:04

Μετά τη δολοφονία του διοικητή της αστυνομίας στη Γάζα, υποστράτηγου Φαϊέκ Αλ-Μαμπούχ, τρία ακόμα στελέχη των υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών δολοφονήθηκαν από τους σιωναζιστές μέσα σε ένα 24ωρο. Ολα αυτά τα στελέχη ασχολούνταν εντατικά με τη διανομή της βοήθειας στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους, σε συνεργασία με την UNRWA (Υπηρεσία Αρωγής και Εργων των Ηνωμένων Εθνών).

Ο Φαϊέκ Αλ-Μαμπούχ είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις με τα στελέχη της UNRWA και με εκπροσώπους φυλών και τους παρουσίασε το σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά, αποθήκευση και διανομή της βοήθειας στη Βόρεια Γάζα. Επόπτευσε προσωπικά τη διαδικασία μεταφοράς επί δύο ημέρες (13 φορτηγά με αλεύρι την πρώτη μέρα, 19 φορτηγά με ρύζι, ζάχαρη και κονσέρβες τη δεύτερη) και μόλις επέστρεψε στο πρόχειρο γραφείο του στο Συγκρότημα Αλ-Σίφα, ο σιωναζιστικός στρτατός οργάνωσε επίθεση και τον δολοφόνησε. Ο μάρτυρας Αλ-Μαμπούχ αρνήθηκε να παραδοθεί, αμύνθηκε με το υπηρεσιακό πιστόλι, το μόνο όπλο που είχε μαζί του, σκότωσε έναν και τραυμάτισε δύο στρατιώτες των σιωναζιστικών ειδικών δυνάμεων, προτού πέσει νεκρός.

Ακολούθησαν οι δολοφονίες τριών ακόμα στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών, δύο αστυνομικών και ενός πολιτικού στελέχους.

  • Ο αντισυνταγματάρχης Μαχμούντ Αλ-Μπαγιούμι, διευθυντής του αστυνομικού σταθμού στη Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, δολοφονήθηκε με πύραυλο που χτύπησε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.
  • Ο αντισυνταγματάρχης Ραέντ Αλ-Μπάνα, διευθυντής της Υπηρεσίας Ερευνών στη βόρεια Γάζα, δολοφονήθηκε στο σπί του, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, με στοχευμένο βομβαρδισμό από σιωναζιστικά αεροπλάνα. Ο Αλ-Μπάνα ήταν υπεύθυνος για την ασφαλή άφιξη, αποθήκευση και διανομή της βοήθειας στη Τζαμπάλια και τον ομώνυμο προσφυγικό καταυλισμό.

  • Ακολούθησε η δολοφονία του Αμζάντ Χαθάτ, διευθυντή της Επιτροπής Εκτακτης Ανάγκης στη δυτική Γάζα. Ο Χαθάθ πυροβολήθηκε χτες το απόγευμα από σιωναζιστή ελεύθερο σκοπευτή στον κυκλικό κόμβο του Κουβέιτ, την ώρα που ρύθμιζε την κατανομή της βοήθειας στις διάφορες γειτονιές της πόλης της Γάζας.

Είναι προφανές ότι οι σιωναζιστές λυσσάνε μετά την επιτυχημένη, ασφαλή και οργανωμένη μεταφορά της βοήθειας από τότε που ανέλαβαν οι κρατικές υπηρεσίες της Γάζας αυτό το έργο. Οι δολοφονίες στελεχών του υπουργείου Εσωτερικών, που άρχισαν να διεκπεραιώνουν με επιτυχία αυτό το έργο, είναι μέρος του πολέμου της γενοκτονίας και της πείνας που διεξάγει εναντίον του λαού της Γάζας.

Ενός πολέμου που αναγκάζονται να καταγγείλουν ακόμα και άθλια υποκείμενα, όπως οι Επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παραθέτουμε χωρίς κανένα δικό μας σχόλιο, χτεσινή «Δήλωση του Υπατου Εκπροσώπου Τζουζέπ Μπορέλ και του Επιτρόπου Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς σχετικά με τον λιμό στη Γάζα» (η έμφαση δική μας):

«Εχουν περάσει πέντε μήνες από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επικαιροποιημένης αξιολόγησης της ολοκληρωμένης κατάταξης των φάσεων επισιτιστικής ασφάλειας (IPC) που δημοσιεύτηκαν σήμερα, βρισκόμαστε προ του χειρότερου δυνατού σεναρίου για τη Γάζα.

Η Γάζα είναι ήδη αντιμέτωπη με λιμό, καθώς το 100% του πληθυσμού εκτιμάται ότι αντιμετωπίζει σοβαρή επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με την αξιολόγηση IPC. Στις βόρειες επαρχίες της Γάζας, το 70% του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με επικείμενο λιμό.

Στις κεντρικές και νότιες επαρχίες, το 50% του πληθυσμού είναι αντιμέτωπο με καταστροφικές συνθήκες επισιτιστικής ανασφάλειας. Η κατάσταση προβλέπεται ότι θα επιδεινωθεί γρήγορα κατά τις επόμενες εβδομάδες και μήνες και ο λιμός αναμένεται να πλήξει και τον Νότο.

Η κατάσταση αυτή είναι άνευ προηγουμένου. Ποτέ, πουθενά στον πλανήτη, δεν έχουν καταγραφεί τέτοια επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας σε ανάλυση IPC.

Από τότε που δημοσιεύτηκε η τελευταία έκθεση, τα απειλητικά για τη ζωή επίπεδα οξέος υποσιτισμού αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Με αποτροπιασμό γινόμαστε ήδη μάρτυρες του θανάτου παιδιών λόγω λιμοκτονίας.

Η πείνα δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως όπλο πολέμου. Εδώ δεν έχουμε έναν φυσικό κίνδυνο αλλά μια ανθρωπογενή καταστροφή και είναι ηθικό μας καθήκον να την σταματήσουμε.

Πάνω από 30 000 άνθρωποι, πολλοί από αυτούς παιδιά, έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους λόγω της σύγκρουσης, και ο αριθμός των θανάτων μπορεί να αυξηθεί ραγδαία λόγω λιμοκτονίας ή ασθενειών.

Η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από καταστροφική. Επιβάλλεται να αναλάβουμε άμεσα δράση.

Ενώ διερευνούμε όλα τα δυνατά μέσα παροχής βοήθειας, όπως τις ρίψεις από αέρος και τους θαλάσσιους διαδρόμους, τα μέσα αυτά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την πλέον βιώσιμη και αποτελεσματική λύση, η οποία είναι το πλήρες και άνευ όρων άνοιγμα της χερσαίας πρόσβασης.

Είναι επειγόντως αναγκαία η επέκταση των υφιστάμενων σημείων πρόσβασης για χερσαίες παραδόσεις και το άνοιγμα πρόσθετων οδών πρόσβασης, ώστε να εξασφαλιστούν η αποτελεσματική επισιτιστική βοήθεια για ολόκληρο τον πληθυσμό της Γάζας, η παροχή εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού και η εφαρμογή μέτρων δημόσιας υγείας.

Καλούμε το Ισραήλ να επιτρέψει την ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να συνεργαστεί με την UNRWA και τους άλλους οργανισμούς του ΟΗΕ, καθώς και με άλλους ανθρωπιστικούς φορείς που συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αντίδραση, μεταξύ άλλων εκδίδοντας έγκαιρα τις απαιτούμενες θεωρήσεις και λοιπές άδειες. Η ΕΕ αναγνωρίζει το ουσιαστικό έργο των φορέων αυτών και παραμένει προσηλωμένη στην ασφάλειά τους και στη διασφάλιση απρόσκοπτης πρόσβασης σε όσους έχουν ανάγκη».

Ο γενικός διευθυντής του Κυβερνητικού Γραφείου Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα, Ισμαΐλ Αλ-Θαουάμπτα, δήλωσε χτες στο Αλ-Τζαζίρα ότι η Κατοχή διέπραξε οχτώ σφαγές σε κέντρα βοήθειας σε λιγότερο από μια εβδομάδα. «Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση λιμοκτονίας, λόγω υπονόμευσης των προσπαθειών ανακούφισης της κρίσης. Η Κατοχή επιτρέπει την είσοδο βοήθειας και στη συνέχεια στοχεύει όσους την αναζητούν», τόνισε.

Οι Παλαιστίνιοι, όμως, δεν το βάζουν κάτω. Στο βορρά κάνουν Ραμαζάνι με νερόβραστα χόρτα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/palaistinia_lahanosoupa_Ramadan.mp4

Στις σκηνές των εκτοπισμένων στη Ράφα είναι… τυχεροί. Δυο ντομάτες με λίγο λάδι στο τηγάνι και μερικά ψωμάκια είναι το «ιφτάρ» (το δείπνο με το οποίο οι μουσουλμάνοι διακόπτουν την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) για μια ολόκληρη οικογένεια.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/fagito_Ramadan.mp4

Τίποτα, όμως, δεν λυγίζει αυτόν τον αντάρτη λαό. Ενα ζευγάρι ηλικιωμένων φώναξε δημοσιογράφους στη βόρεια Γάζα για να απαθανατίσουν το «ιφτάρ» τους την πρώτη μέρα του Ραμαζανιού, πάνω στα ερείπια του σπιτιού τους, όπου θάφτηκαν παιδιά και εγγόνια τους. Βρήκαν τον τρόπο ν’ ανάψουν και λαμπάκια, όπως απαιτεί η παράδοση.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iftar_NorthGaza.mp4

Τα μηνύματα είναι τα ίδια, όπως την πρώτη μέρα του πολέμου: «Είθε ο θεός να τους προστατεύει και να τους κρύβει και να τους ωθεί συνέχεια μπροστά. Λέμε στην Αντίσταση: Εχουμε τη στήριξή σας. Παίρνουμε δύναμη από εσάς. Αντλούμε τη δύναμή μας από την Αντίσταση. Προς τους σιωνιστές: Μην τολμήσετε να διανοηθείτε ότι φοβόμαστε. Τα παιδιά μας είναι κάτω από τα ερείπια, αλλά ο θεός είναι μαζί μας. Ω, Αντίσταση, να ενταθείς και να αυξηθείς. Σ’ ακολουθούμε και έχουμε τη στήριξή σου. Οσο και να βομβαρδίζουν τζαμιά, σπίτια, όσο και να βομβαρδίζουν πολίτες, όσο και να βομβαρδίζουν παιδιά, να εντείνεις, ω Αντίσταση. ‘Η θα πεθάνουμε μαζί ή θα ζήσουμε μαζί».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/gaza_with_Resistance.mp4

Η μικρούλα Λαϊάν λέει με τον πιο παραστατικό τρόπο αυτά που έμαθε εξ απαλών ονύχων: «Οχι, αγαπημένε μου, δεν τους φοβάμαι. Εδώ είμαι, στο δρόμο, κι όποιος λέει ότι φοβάμαι… Εδώ είμαι, στο δρόμο. Οι σιωνιστές κατακτητές μπορούν να φέρουν τα αεροπλάνα τους και τις ρουκέτες και ό,τι θέλουν, δεν τους φοβάμαι. Ορκίζομαι στο θεό, δεν τους φοβάμαι. Λέω στον Νετανιάχου και στο γιο του γάιδαρου [Μπεν Γκβιρ] ότι δεν είναι εύκολο να παίξεις με τη Γάζα. Δεν παίζουμε μαζί σας. Θα σας πετάξουμε στο χώμα, θα σας πατήσουμε στο σβέρκο και θα σας πυροβολήσουμε. Οχι, αγαπημένε μου, δεν φοβάμαι τα αεροπλάνα τους, ούτε τα ντρόουν τους, ούτε οτιδήποτε άλλο. Δεν φοβάμαι, μπαμπά, τους εβραίους κατακτητές. Ο θεός είναι μαζί μας και η Αντίσταση είναι μαζί μας και οι Αλ-Κασάμ είναι μαζί μας κι ακόμα και η Τζανίν είναι μαζί μας και η Αλ-Κουντς [Ιερουσαλήμ] είναι μαζί μας. Τα χτυπήματα θα έρθουν από παντού. Θα τους χτυπήσουμε από την Αρίχα και την Αλ-Κουντς και τη Δυτική Οχθη και από τη Συρία και από τον Λίβανο, από παντού. Θα τους κυνηγήσουμε καθώς θα κρύβονται σαν λαγοί. Και τον Νετανιάχου και όλους τους γιους των γαϊδάρων και τους πατεράδες των γαϊδάρων, όλους τους. Στείλ’ τους το βίντεο. Αν κάνουν τίποτα, ορκίζομαι ότι θα τους πατήσουμε και θα τους πυροβολήσουμε»!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/little_Layan.mp4

Και ο μάστορας που φτιάχνει «Ραμαντάν κατάιεφ» (πιτάκια που τρώνε στο Ραμαζάνι) στην αγορά, θέλει να στείλει ένα μήνυμα για να το δει ο Αλ-Σινουάρ: Είθε ο θεός να σας δυναμώσει. Καλωσορίζουμε το θάνατο, καθώς η απόφαση δεν είναι στα χέρια μας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/minima_se_Sinwar.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαταστολή, καταστολή, καταστολή

Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 21 Μάρτη

Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Σχετικά Αρθρα

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

Διεθνή 23 Αυγ 2025, 08:52

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

Διεθνή 22 Αυγ 2025, 19:09

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 17:58

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

Διεθνή 20 Αυγ 2025, 10:38

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσία και ΗΠΑ κάνουν τη μοιρασιά και οι Ευρωπαίοι πάνε για τα «σπόρια»

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 19:09

Με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβιά σαν σημαία (Οδυσσέας Ελύτης)

Τα παλικάρια της Γάζας συνεχίζουν να γράφουν σελίδες αντιστασιακής εποποιίας (videos)

Διεθνή 19 Αυγ 2025, 10:52
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Κόντρες

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

20 Αυγ 2025, 14:00
Διεθνή

Γάζα: Συμφωνία μόνο με τους όρους της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Τα τελευταία νέα από το μέτωπο των διαπραγματεύσεων

20 Αυγ 2025, 10:38
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Εφετείο 17Ν

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • ΕΛΑ

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Επικοινωνία

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Όροι χρήσης

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Ποιοι είμαστε

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Επικοινωνία

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

  • Όροι χρήσης

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

    Ούτε η πείνα θα λυγίσει τον αντάρτη παλαιστινιακό λαό

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo