Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!
  • Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)
  • Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»
  • Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;
  • Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή
  • Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι αποφυλακισμένες γυναίκες-σύμβολα της Αντίστασης καρφί στο μάτι του σιωναζισμού
Διεθνή

Οι αποφυλακισμένες γυναίκες-σύμβολα της Αντίστασης καρφί στο μάτι του σιωναζισμού

Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr26 Νοέ 2023, 11:11
Το στέμμα της ένα στεφάνι από λουλούδια της παλαιστινιακής γης. Ο μανδύας της μια παραδοσιακή παλαιστινιακή ρόμπα. Δίπλα της ο γιος της Μοτασέμ. Μετά από 8 χρόνια αιχμαλωσίας στα ισραηλινά κάτεργα, η Ισραά Αλ-Ζααμπί, μια από τις γυναίκες-σύμβολα της Παλαιστινιακής Αντίστασης, είναι ελεύθερη, σε πείσμα των σιωναζιστών που προσπάθησαν να αποτρέψουν την αποφυλάκισή της και να ρίξουν «μαύρο» στις σκηνές της υποδοχής της.

Ο πανικός για την επερχόμενη ήττα είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Αλλά ο πανικόβλητος δεν μπορεί να το καταλάβει. Για δεύτερη συνεχή μέρα, οι σιωναζιστές προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις σκηνές απελευθέρωσης των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, νομίζοντας ότι ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να αποκρυβεί. Ειδικά σήμερα, που οτιδήποτε μπορεί να απαθανατιστεί μ’ ένα κινητό και μετά να κυκλοφορήσει ευρέως.

Αφού υποτάχτηκαν στους όρους της Αντίστασης, που δε ζητούσε τίποτα περισσότερο εκτός από την πιστή εφαρμογή όλων των όρων της συμφωνίας μερικής ανταλλαγής αιχμαλώτων και τετραήμερης εκεχειρίας, οι σιωναζιστές προσπάθησαν να εφαρμόσουν το σχέδιο «black out στην υποδοχή των αποφυλακισμένων κρατούμενων από τους συγγενείς τους και τα ΜΜΕ».

Η Δυτική Οχθη ήταν χτες μια τεράστια διαδήλωση. Υποδέχτηκε τις γυναίκες και τους εφήβους (39 συνολικά) που απελευθερώθηκαν από τις κατοχικές φυλακές ως ήρωες και επαναβεβαίωσε την υποστήριξή της στην Αντίσταση και την πίστη της στο σχέδιό της για την απελευθέρωση όλων των παλαιστίνιων κρατούμενων.

Το σχέδιο των σιωναζιστών να μεταφέρουν κρυφά τις κρατούμενες και τους εφήβους κρατούμενους στην Ιεριχώ απέτυχε, γιατί απορρίφθηκε κατηγορηματικά από την Αντίσταση. Ετσι, η προσοχή τους στράφηκε στο εξωτερικό της φυλακής Οφέρ, όπου είχαν αρχίσει να συρρέουν συγγενείς και φίλοι των κρατούμενων, και στα σπίτια των κρατούμενων, όπου ετοιμάζονταν για την υποδοχή.

Επνιξαν τον κόσμο στα χημικά έξω από τη φυλακή, ώστε να τον απομακρύνουν και να του κόψουν κάθε θέα προς την είσοδό της. Λες και όταν κόβεις τη θέα, μπορείς να κόψεις και την επικοινωνία με το νου και την καρδιά. Το μόνο που κατάφεραν ήταν να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας σ’ εκείνο το σημείο και να βάλουν όλο τον κόσμο να αναρωτιέται: «Γιατί θέλουν να κρύψουν τις εικόνες της αποφυλάκισης;». Και να απαντά: «Γιατί οι εικόνες των αποφυλακισμένων είναι εικόνες ήττας γι’ αυτούς». Oι σημαίες της Παλαιστίνης και της Χαμάς ανέμιζαν στα χέρια των διαδηλωτών και η πολεμική κραυγή της Αντίστασης δονούσε τον αέρα, παρά τη βροχή των χημικών από απόσταση.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/dakrygona_ofer.mp4

Oλες/οι οι κρατούμενες/οι είχαν φτάσει στα σπίτια της, εκτός από μία. Την Ισραά Αλ-Ζααμπί, μια κρατούμενη με μεγάλο κύρος σε όλο τον παλαιστινιακό λαό, ένα σύμβολο αντίστασης. Οπως γράψαμε εψές, οι σιωναζιστές είχαν υποχρέωση (βάσει της συμφωνίας) να την αποφυλακίσουν την πρώτη μέρα. Δεν το έκαναν. Δεν την έβαλαν στη λίστα ούτε τη δεύτερη μέρα. Η Αντίσταση «στήλωσε τα πόδια» και οι σιωναζιστές αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν την αποφυλάκισή της.

Η οικογένεια αποφάσισε να την υποδεχτεί στο σπίτι του αδελφού της, που είναι μεγαλύτερο. Εξω από το σπίτι, στην περιοχή Ζαμπάλ Μουκαμπέρ στην Ιερουσαλήμ, συγκεντρώθηκε πλήθος δημοσιογράφων και καναλιών. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού, με πλήρη εξάρτηση και τα όπλα στα χέρια, περικύκλωσαν το χώρο. Μπήκαν στο σπίτι και δήλωσαν ότι μόνο ο πατέρας και η μάνα της μπορούν να την υποδεχτούν, στο δικό τους σπίτι, αλλιώς δεν πρόκειται να παραδώσουν την κρατούμενη. Επειδή το σπίτι του αδελφού της Ισραά ήταν σε μια ανηφόρα και ήταν δύσκολη η εκ νέου μετακίνηση των ηλικιωμένων γονιών της, οι σιωναζιστές δέχτηκαν να βγουν όλοι οι συγγενείς από το σπίτι εκτός από τους γονείς! Στη συνέχεια, άρχισαν να απωθούν τους συγγενείς και τους δημοσιογράφους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Οι σκηνές, εκτός από τη βαρβαρότητα, δείχνουν και τη γελοιότητα των πανικόβλητων σιωναζιστών. Νόμιζαν πως μπορούν να καταφέρουν κάτι. Η ανταποκρίτρια του Αλ-Τζαζίρα, «μπαρουτοκαπνισμένη» σε τέτοια όπως αποδείχτηκε, μιλάει στα ανθρωπόμορφα κτήνη πότε στα αγγλικά και πότε στα εβραϊκά, ενώ ταυτόχρονα μεταδίδει στα αραβικά στο κανάλι. Οι εικόνες μεταδίδονται «ζωντανά» σε όλο τον αραβόφωνο κόσμο.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/spiti_Israa_0.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Israa_house_journalist.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Israa_spiti_2.mp4

Στρατός και στρατόμπατσοι φεύγουν, αφού… έκαναν το καθήκον τους, αδειάζοντας το χώρο. Απελευθερώνουν την Ισραά που μπαίνει στο σπίτι. Μόλις φεύγουν τα γουρούνια, επιστρέφουν στο σπίτι συγγενείς και δημοσιογράφοι. Η Ισραά πέφτει στις αγκαλιές των δικών της, έχοντας δίπλα της τον γιο της, Μοτασέμ. Οι σκηνές απαθανατίζονται.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Israa_syggeneis.mp4

Mετά από ένα θερμό και γεμάτο συγκίνηση εναγκαλισμό με τη δημοσιογράφο του Αλ-Τζαζίρα, η Ισραά κάνει τις πρώτες πολιτικές δηλώσεις της στα κανάλια. Το σπίτι του αδερφού της μετατρέπεται σε αυτοσχέδια αίθουσα συνέντευξης Τύπου.

 

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Israa_protes_diloseis.mp4

«Ντρέπομαι να χαρώ, όταν πληγώνεται όλη η Παλαιστίνη», είναι τα πρώτα λόγια της. «Πρέπει να εργαστούμε για να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι από τις κατοχικές φυλακές», συνεχίζει. Καταγγέλλει με δριμύτητα τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι στις κατοχικές φυλακές: «Υφίστανται κακοποίηση και ξυλοδαρμούς. Νεαρά κορίτσια από την Παλαιστίνη υποβλήθηκαν σε ανείπωτες πρακτικές στις κατοχικές φυλακές.

Ο πατέρας της Ισραά συγκλόνισε όταν είπε: «Η κόρη μου δεν είναι πιο σημαντική από τον λαό της Γάζας»!

Ο σιωναζιστής Μπεν Γκιβρ, υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τους πανηγυρισμούς στους τόπους καταγωγής των κρατούμενων. Διέταξε να σβήσουν τα φώτα στα λεωφορεία που μετέφεραν τις/τους κρατούμενες/κρατούμενους, για να μην τους βλέπουν οι συγκεντρωμένοι! Ο φετφάς του έγινε δεκτός με χλευασμό.

Xάρη στην σθεναρή στάση της Αντίστασης, το λεωφορείο δεν πήγε στην Ιεριχώ, όπως ήθελε το ναζιστόμουτρο ο Μπεν Γκιβρ, αλλά στην καρδιά της Μπεϊτούνια, δυτικά της Ραμάλα. Δείτε τι έγινε μόλις έφτασε το λεωφορεία με τους απελευθερωμένους έφηβους. Πανηγυρισμοί, κόρνες, σειρήνες, σημαίες της Χαμάς και συνθήματα υπέρ του Μοχάμαντ Ντεΐφ και των Αλ-Κασάμ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Beitunia.mp4

Στη δημοτική πλατεία Αλ-Μπιρέχ, δυτικά της Ραμάλα, μια πύρινη διαδήλωση υποδέχεται τρεις απελευθερωμένους έφηβους. Στις πλάτες των φίλων τους, ο Ουίσαμ, ο Σάντι και ο Γιάσερ, κραυγάζουν συνθήματα υπέρ της Αντίστασης, των Αλ-Κασάμ, του Ντεΐφ. Σημαίες της Χαμάς και του Λαϊκού Μετώπου ανεμίζουν.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Wissam.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Yasser.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Shanti.mp4

O Oυίσαμ καταγγέλλει στο Αλ-Τζαζίρα ότι παρά τον τραυματισμό του, δεν του παρασχέθηκε καμιά θεραπεία κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Καταγγέλλει τη σκληρότητα που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της κράτησής τους.

Ο Σιάντι καταγγέλλει ότι οι δυνάμεις κατοχής τούς χτύπησαν κατά τη σύλληψή τους. Και θυμίζει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά παιδιά της Παλαιστίνης στις κατοχικές φυλακές.

Ο Γιάσερ είπε πως έχει δει αρκετούς παλαιστίνιους κρατούμενους να πεθαίνουν κατά τη σύλληψή τους. Καταγγέλλει τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις κατοχικές φυλακές. Καταγγέλλει ότι οι Οι δυνάμεις κατοχής επιτέθηκαν και χτύπησαν πολλά παιδιά που κρατούνταν στη φυλακή Megiddo.

Η απελευθερωμένη φυλακισμένη Νουρχάν Αουάντ αναπνέει ελευθερία στο σημείο ελέγχου Kαλάντια, βόρεια της Ιερουσαλήμ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Nurhan_Awad.mp4

Oι συμπατριώτες της τής ετοιμάζουν… βασιλική πομπή. Κραυγάζει συνθήματα μαζί τους:

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/ypodoxh_Awad.mp4

Ο νεαρός Ομάρ Σουέικι από την Ιερουσαλήμ στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Στο Αλ-Τζαζίρα είπε: Οταν με συνέλαβαν οι αρχές κατοχής, ήμουν 15 ετών. Οι συνθήκες κράτησής μας στην κατοχική φυλακή ήταν πολύ σκληρές. Το κελί ήταν για έξι άτομα και ήμασταν δώδεκα. Για 50 μέρες δεν μας άφησαν να ασκηθούμε. Υπάρχουν πολλά παιδιά στις κατοχικές φυλακές ηλικίας από 13 έως 15 ετών. Λέω σε όλους τους κρατούμενους στις κατοχικές φυλακές, υπομονή, υπομονή!

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Omar_Shweiki.mp4

Η φυλακισμένη Φάδουα Χαμάντα φτάνει στο σπίτι της στο χωριό Σουρ Μπαχέρ, νότια της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ, μετά από 6 χρόνια στις κατοχικές φυλακές.

O νεαρός Αλ-Σιμπ Χαμάντα Αμπού Σάμρα, που μόλις απελευθερώθηκε: «Είθε ο Θεός να ενισχύσει την Αντίσταση. Είμαστε όλοι μαζί της μέχρι τη νίκη».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/al-shib_hamada_abu_samra.mp4

Η Μαϊσούν Αλ-Τζάμπαλι, η γηραιότερη κρατούμενη στις κατοχικές φυλακές, είπε στο Αλ-Τζαζίρα: Υποφέραμε κατά τη διάρκεια της κράτησης. Οι δεσμοφύλακες μας φέρονταν σκληρά. Οι αρχές κατοχής μας επέβαλαν περιορισμούς κατά τη διάρκεια της κράτησης.

Η μητέρα της συμπλήρωσε: Η χαρά είναι λειψή, λόγω των όσων συμβαίνουν στη Γάζα και των κρατούμενων που βρίσκονται ακόμα στις κατοχικές φυλακές.

Ο απελευθερωμένος Μουχάμαντ Αμπού Αούν είπε στο Αλ-Τζαζίρα: Οι δυνάμεις κατοχής μας συμπεριφέρθηκαν βάναυσα. Μας προσέβαλαν, μας χτύπησαν, μας πυροβόλησαν σαν σκυλιά. 

Η Σορούκ Ντουάιατ, από την περιοχή Σουρ Μπάχερ στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, είναι η παλαιότερη παλαιστίνια κρατούμενη. Απελευθερώθηκε κι αυτή χθες.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Shorouk-Dwayyat_1.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/shorouk_1.mp4

Η Σορούκ, πολιτικό στέλεχος της Φάταχ, αγνόησε τη σιωναζιστική απαγόρευση δηλώσεων και στις πρώτες δηλώσεις της στα τηλεοπτικά δίκτυα είπε: Ζούμε μεγάλη χαρά, αλλά είναι ανάμεικτη με πόνο. Ευλογούμε τους μάρτυρες της Γάζας και ελπίζουμε ότι ο πόλεμος θα σταματήσει. Η διαδικασία της απελευθέρωσής μας από τις δυνάμεις κατοχής συνοδεύτηκε από ψυχολογική πίεση και την επιβολή μακράς αναμονής. Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες μιας κακής φάσης μέσα στη φυλακή: καταπίεση, πείνα, δίψα, επιβολή μεγάλου συνωστισμού. Αφησα πίσω 51 κρατούμενες σε δύσκολες καταστάσεις. Είδα κρατούμενες στη φυλακή που ήταν κάτω των 18 ετών, η μικρότερη από αυτές ήταν 12 ετών. Η Κατοχή επέβαλε στις κρατούμενες να μην κάνουν κανέναν εορτασμό για την απελευθέρωσή μας, απειλώντας να μας συλλάβει ξανά. Παρόλο που αποφυλακίστηκα, έχω φόβους για τις γυναίκες κρατούμενες εκεί, λόγω της σκληρής καταστολής. Στέλνουμε ένα μήνυμα στον λαό της Γάζας: είμαστε δίπλα σας και σας υποστηρίζουμε. Να έχετε υπομονή, η νίκη είναι υπομονή μόνο μιας ώρας.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/11/Shorouk_diloseis.mp4

 

Ο επικεφαλής της Αρχής Υποθέσεων Παλαιστινίων Κρατούμενων, Καντούρα Φάρες, είπε στο Αλ-Τζαζίρα: Εργαζόμαστε για να επαληθεύσουμε τη διαθεσιμότητα των σωστών δεδομένων για τους κρατούμενους. Εργαζόμαστε για να δώσουμε δεδομένα κρατουμένων σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Αυτό που συμβαίνει στις κατοχικές φυλακές από τις 7 Οκτώβρη δεν είναι απλώς κακοποίηση, αλλά ολοκληρωμένο έγκλημα.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 26 Νοέμβρη

Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Επόμενο άρθρο Nίκη της Αντίστασης και στο πεδίο της ηθικής και της ανθρωπιάς

Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Σχετικά Αρθρα

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

Διεθνή 13 Φεβ 2026, 10:44

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

Διεθνή 12 Φεβ 2026, 18:43

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 21:14

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 12:01

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή 9 Φεβ 2026, 19:42

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

Διεθνή 8 Φεβ 2026, 11:36
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Πού να ξέρουν τα Γαλλάκια!

13 Φεβ 2026, 20:58
Πολιτική

Δένδιας γιοκ: καζάν-καζάν για τρεις (με άνισα μερίδια)

13 Φεβ 2026, 19:24
Αγροτικά

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

13 Φεβ 2026, 18:47
Πολιτική

Πού το πάει η καμαρίλα των Γλίξμπουργκ;

13 Φεβ 2026, 14:25
Αθλητισμός

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

13 Φεβ 2026, 13:12
Αγροτικά

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

13 Φεβ 2026, 12:50
Διεθνή

Η 7η Οκτώβρη επηρεάζει τον εσωτερικό ανταγωνισμό και στην αμερικάνικη Δεξιά

13 Φεβ 2026, 10:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

Ημέρα ραδιοφώνου.
1906: Λετονοί σοσιαλδημοκράτες μαζί με τον μενσεβίκο και μέλος της ΚΕ Μπούσεβιτς εκτελούν φύλακα σε υποκατάστημα της Κρατικής Τράπεζας (Ελσίνκι), κλειδώνουν υπαλλήλους και πελάτες σ’ ένα δωμάτιο και διαφεύγουν με 162.000 ρούβλια.
1913: Δολοφονείται από αμερικανοκίνητους πραξικοπηματίες στρατηγούς ο μεξικανός πρόεδρος Φρανσίσκο Μαδέρο, αφού προηγουμένως είχε στραφεί ενάντια στους επαναστάτες του Εμιλιάνο Σαπάτα (Ζαπάτα).
1941: Η Βουλγαρία αποδέχεται τη ναζιστική κατοχή.
1957: Πανελλήνια διαμαρτυρία για την Κύπρο, νεκρώνουν τα πάντα για μία ώρα (12.00-13.00).
1973: Διαδήλωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, πέντε συλλήψεις.
1976: Πεδίο μάχης τα Σπάτα, τραυματισμοί, καταστροφές και συλλήψεις κατοίκων που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο.
2006: 15χρονος αφγανός πρόσφυγας σοβαρά κακοποιημένος από λιμενικό και 21χρονος που συμμετέχει στο επεισόδιο πέφτει νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (Πάτρα).
2012: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συλλαλητήριου ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο, στις φλόγες οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Αστυ» και τα κεντρικά της «Alpha Bank».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Εφετείο 17Ν

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • ΕΛΑ

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Επικοινωνία

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Όροι χρήσης

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Ποιοι είμαστε

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Επικοινωνία

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

  • Όροι χρήσης

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

    Με βία κατά συγγενών και δημοσιογράφων προσπάθησαν να ρίξουν «μαύρο» στις εικόνες της υποδοχής

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo