Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 28 Μάρτη
  • Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια
  • «Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά
  • Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών
  • Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ο θρησκευτικός σκοταδισμός πολεμά έναν στοιχειώδη αστικό εκσυγχρονισμό
Παιδεία

Ο θρησκευτικός σκοταδισμός πολεμά έναν στοιχειώδη αστικό εκσυγχρονισμό

Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Αυγ 2022, 13:25

Λίγες μέρες προτού ξεκινήσει η σχολική χρονιά, η θεούσα υπουργός Παιδείας, που μας έχει συνηθίσει στις καλές σχέσεις με το ιερατείο, του οποίου εκπληρώνει ασμένως όλα τα χατίρια, βρίσκεται ασφαλώς σε δίλημμα. Τι θα πράξει σχετικά με την υποχρεωτικότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών για τους μαθητές που έχουν πολιτογραφηθεί ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι;

Το ζήτημα ανέκυψε μετά τη γνωμοδότηση 2/2022 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων «επί του σχεδίου ΥΑ του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την τροποποίηση του άρθρου 25 ‘’Απαλλαγή μαθητών/τριών από την ενεργό συμμετοχή σε μαθήματα’’ της υπ’ αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ».

Σύμφωνα με την Αρχή, δικαίωμα απαλλαγής από την υποχρεωτική παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών έχουν και οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, όταν επικαλεστούν με δήλωσή τους λόγους συνείδησης: «Σχετικά με την απαλλαγή των μαθητών – μαθητριών από το μάθημα των Θρησκευτικών, η Αρχή διατύπωσε τη γνώμη ότι η σύμφωνη με το ισχύον ελληνικό Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ, μορφή άσκησης του δικαιώματος απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, είναι μια δήλωση των ενδιαφερομένων γονέων ή μαθητών, συμπεριλαμβανομένων και των Χριστιανών Ορθοδόξων που τυχόν το επιθυμούν, στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται απλώς ότι ‘’Λόγοι συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή (μου ή του παιδιού μου) στο μάθημα των θρησκευτικών’’».

Η γνωμοδότηση της Αρχής έγινε μετά την απόφαση 1478/7-7-2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ (προέκυψε μετά την προσφυγή γονέων), η οποία ακύρωσε την Κοινή Υπουργική Απόφαση της υπουργού και της υφυπουργού Παιδείας «καθ’ ο μέρος με αυτήν ρυθμίζεται η απαλλαγή των μαθητών/μαθητριών από το μάθημα των θρησκευτικών, διότι πριν από την έκδοσή της δεν τηρήθηκε, ως ουσιώδης τύπος, η παροχή γνώμης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

Θυμίζουμε ότι η εν λόγω ΚΥΑ (61178/ΓΔ4/2021) προβλέπει ότι η απαλλαγή του μαθητή από την ενεργό συμμετοχή στο μάθημα των Θρησκευτικών αφορά μόνο αυτόν που είναι αλλόθρησκος, ετερόδοξος, άθεος, αγνωστικιστής, κοντολογίς δίνει καθαρό «ραπόρτο» ως προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του αιτούντος την απαλλαγή: «α) Μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (δηλαδή αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι άθρησκοι, άθεοι, αγνωστικιστές), δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, να απαλλαγούν από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στον/στη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας στην οποία θα αναφέρεται το εξής: ‘’Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή (μου ή του παιδιού μου) στο μάθημα των Θρησκευτικών’’…».

Μετά και τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων «ανέβηκε στα κάγκελα», απαιτώντας τη μη συμμόρφωση με τη γνώμη της Αρχής, καθώς ο «δύσβατος αυτός δρόμος» ανοίγει «τον ασκό του Αιόλου» «και για άλλες ‘’συνταγματικές διορθώσεις’’ όπως είναι η ανάπτυξη της  ‘’Εθνικής Συνείδησης’’ και να προκύψουν στο μέλλον και άλλες παρόμοιες ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ», ενώ απειλεί με προσφυγή εναντίον του υπουργείου Παιδείας, «όπως είχαμε κάνει και με τους Υπουργούς κ. Φίλη και κ. Γαβρόγλου το 2016 και 2017, προκειμένου να επανέλθει ξανά η παιδεία μας στην ήδη σοφά καθορισμένη συνταγματικότητά της ως προς την υποχρεωτικότητα του πολύπαθου Μαθήματος των Θρησκευτικών».

Ασφαλώς και στην απόφαση της Κεραμέως θα μετρήσει πρωτίστως η στάση της Εκκλησίας, η οποία, ως γνωστόν, έχει πάντα τον πρώτο λόγο, ειδικά σε κυβερνήσεις που έχουν σηκώσει ψηλά τη σημαία του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και έχει επιβάλει τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος, την κατήχηση δηλαδή των μαθητών. Οι έτεροι σκοταδιστικοί κύκλοι όλων των αποχρώσεων αποτελούν απλά μια πλευρά του λόγου του ιερατείου, βάζοντας και αυτοί το λιθαράκι τους στις πιέσεις. 

Βεβαίως, δεν είναι τυχαίο ότι οι θεολόγοι επικαλούνται τα άρθρα 3 και 16, παρ. 2  του Συντάγματος, σύμφωνα με τα οποία «Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού» (άρθρο 3) και «H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες» (άρθρο 16, παράγ 2).

Τα άρθρα αυτά, που διατηρούνται ανέπαφα, παρά τις διάφορες αναθεωρήσεις του Συντάγματος, είναι απόδειξη ότι το αστικό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν μπόρεσε να κάνει ούτε τους στοιχειώδεις αστικούς εκσυγχρονισμούς, παραμένοντας δέσμιο του ιερατείου. Ετσι, ανασύρονται κάθε φορά από όλους αυτούς προκειμένου η νεολαία, στην προκειμένη περίπτωση, να παραμείνει στο σκοτάδι, να αποκοιμιέται η σκέψη της και να αφιονίζεται με μυθεύματα, που την κρατούν μακριά από το δρόμο του αγώνα για την ανατροπή.

ΥΓ. Επειδή οι συριζαίοι ενδέχεται να αρχίσουν τα… ηρωικά, θα τους θυμίσουμε την καρατόμηση του Νίκου Φίλη, τότε υπουργού Παιδείας. Ηταν 5 Οκτώβρη του 2016 όταν ο Ιερώνυμος επισκέφθηκε το Μαξίμου, κουβαλώντας μαζί του και τον συγκυβερνήτη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Οταν έφευγε, προσπαθώντας να μην πατήσει το ράσο του και κουτρουβαλήσει στη σκάλα του Μαξίμου, είχε ήδη «πάρει πόδι» ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης. Μάλιστα, ο Τζερόνυμο «τούς έδωσε στην ψύχρα», αποκαλύπτοντας αργότερα ένα παρασκήνιο που ο Τσίπρας δεν τόλμησε να διαψεύσει (αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑναβάθμιση ή απλώς προστασία;

Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Επόμενο άρθρο Μαλαματίνα: MΑΤ ενάντια στους απεργούς

Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Σχετικά Αρθρα

Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

Παιδεία 27 Μαρ 2026, 12:11

ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ

Οι ατομικές γνωμοδοτήσεις δεν είναι νομικά έγγραφα - Δεν έχουν δικαίωμα ο υπουργός και ο πρύτανης να τις επικυρώσουν και στη συνέχεια να γίνουν δημόσια έγγραφα με υποχρεωτική εφαρμογή

Παιδεία 27 Μαρ 2026, 12:05

Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας: Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στη Φοιτητική Εστία και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

Καταστολή 24 Μαρ 2026, 13:58

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Kαταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη καταστολή στη φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ και τις συλλήψεις τριών φοιτητριών

Καταστολή 24 Μαρ 2026, 13:13

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ανήκε, ανήκει και θα ανήκει στους φοιτητές

Παιδεία 24 Μαρ 2026, 07:51

Παιδαγωγική επάρκεια υπό προθεσμία

Παιδεία 19 Μαρ 2026, 12:54
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

28 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάρτη

28 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

27 Μαρ 2026, 19:37
Διεθνή

«Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά

27 Μαρ 2026, 13:43
Πολιτική

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

27 Μαρ 2026, 12:55
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

27 Μαρ 2026, 12:11
Παιδεία

ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ

Οι ατομικές γνωμοδοτήσεις δεν είναι νομικά έγγραφα - Δεν έχουν δικαίωμα ο υπουργός και ο πρύτανης να τις επικυρώσουν και στη συνέχεια να γίνουν δημόσια έγγραφα με υποχρεωτική εφαρμογή

27 Μαρ 2026, 12:05
Καταστολή

Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

27 Μαρ 2026, 09:12
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

27 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάρτη

27 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

26 Μαρ 2026, 22:31
Διεθνή

Σιωναζιστής αρχιστράτηγος: Ο στρατός μας βαδίζει σε πορεία κατάρρευσης!

26 Μαρ 2026, 21:24
Διεθνή

Ιράν: Ειρήνη μόνο με τους όρους μας

26 Μαρ 2026, 20:52
Διεθνή

Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά

26 Μαρ 2026, 12:18
Διεθνή

Το Ιράν έχει πάρει προ πολλού το πάνω χέρι στον πόλεμο – Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις

26 Μαρ 2026, 10:41
Καταστολή

Ευρώπη–Φρούριο:  Pushbacks και βασανισμοί με θεσμική ανοχή

Τέσσερις αναφορές-καταπέλτης της Frontex εκθέτουν το ελληνικό κράτος

26 Μαρ 2026, 08:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάρτη

26 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Η γεύση του κερασιού

25 Μαρ 2026, 20:47
Διεθνή

Χεζμπολά: 53 στρατιωτικές επιχειρήσεις την Τρίτη 24 Μάρτη

25 Μαρ 2026, 20:07
Ιστορία

Από την εθνικοδημοκρατική επανάσταση στην ιμπεριαλιστική υποδούλωση

Γάζα, το πρότυπο του σύγχρονου αγώνα για τη λευτεριά

25 Μαρ 2026, 11:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάρτη

Ημέρα θεάτρου σκιών.

1964: Κύμα απελάσεων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

1972: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει τα αξιώματα του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Αμυνας, καθώς και του προέδρου της βουλής.

1985: Ο Χρήστος Σαρτζετάκης εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Εφετείο 17Ν

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

  • ΕΛΑ

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

  • Επικοινωνία

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

  • Όροι χρήσης

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

  • Ποιοι είμαστε

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

  • Επικοινωνία

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

  • Όροι χρήσης

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

    Απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo