Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης
  • (Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση
  • Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής
  • Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας σε ρόλο πλασιέ πλήρως αποτυχημένης μεθόδου εντοπισμού της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Αγροτικά

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας σε ρόλο πλασιέ πλήρως αποτυχημένης μεθόδου εντοπισμού της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Σεπ 2025, 12:01
O περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, πασχίζει να πλασάρει στις 10 από τις 11 περιφέρειες της χώρας που έχουν πληγεί από τον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων μια πλήρως αποτυχημένη μέθοδο εντοπισμού της νόσου.
Στην 11η περιφέρεια, τη Θεσσαλία, εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο και οι ανεκδιήγητοι και επικίνδυνοι για την κτηνοτροφία και τους κτηνοτρόφους Τσιάρας και Κέλλας δεν τον υποχρεώνουν να σταματήσει το παιχνίδι με την αποτυχημένη μέθοδό του.
Επιστημονικά και ερευνητικά είναι ανεπαρκής, φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζεται ότι… ο ιός της ευλογιάς δεν μεταδίδεται από τα θανατωθέντα αιγοπρόβατα που έχουν μολυνθεί!
Ο Κουρέτας προβοκάρει τους κτηνοτρόφους, ισχυριζόμενος ότι αυτοί μολύνουν τα ζώα με ευλογιά, γιατί τα βγάζουν έξω, παράνομα, για να βοσκήσουν. Για να χρυσώσει την προβοκάτσια, εμφανίζεται φαινομενικά να υπερασπίζεται τους κτηνοτρόφους, λέγοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν τους δίνει λεφτά για να αγοράσουν ζωοτροφές και γι’ αυτό αναγκάζονται να βγάζουν «στη ζούλα» τα ζώα για βόσκηση.
Ο Κουρέτας, από κοινού με τον γεωπόνο και γενικό διευθυντή της ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Δ. Σταυρίδη, εγκλημάτισαν σε βάρος των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας (και όχι μόνο), όταν στις 20 Ιούνη του 2025 αποφάσισαν τη μετακίνηση ζωοτροφών έξω από τις ζώνες επιτήρησης και προστασίας. Μετά απ’ αυτή την απόφαση η ευλογιά φούντωσε στη Θεσσαλία και δεν λέει να κοπάσει (για παράδειγμα, στις 25 Αυγούστου του 2025 η Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής δήλωσε στο σύστημα WAHIS 41 νέες εστίες ευλογιάς στη Θεσσαλία!).

Οι παραπάνω επισημάνσεις και όσα θα ακολουθήσουν είναι απάντηση σε όσα είπε ο Κουρέτας  στις 27 Αυγούστου, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ με τους Κ. Παπαχλιμίτζο και Κατ. Δούκα, που τον αβάνταραν, όταν παραμύθιαζε τον κόσμο για τη μέθοδο του, που έχει αποδεχτεί πλήρως αποτυχημένη. Απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης παραθέτουμε στο τέλος.

Η μέθοδος με το τεστ του σάλιου πλασάρεται μεν από τον Κουρέτα αλλά είναι του Γ. Βαλιάκου, αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγκρίθηκε αυτή η μέθοδος; Ο Κουρέτας έδωσε δύο συγκρουόμενους απαντήσεις.

  • Στην αρχή της συνέντευξης είπε: «Χθες (σ.σ. στις 26 Αυγούστου) παρουσιάσαμε τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου στο σάλιο, που είχαμε ξεκινήσει στις 14 Ιουλίου του 2025. Είχαμε κάνει ένα αίτημα στο υπουργείο (σ.σ. εννοεί στον ΥΠΑΑΤ Τσιάρα) από τον Μάρτιο, δεν το είχε αποδεχθεί και το αποδέχθηκε τον Ιούλιο».
  • Στη συνέχεια της συνέντευξης, όμως, είπε: «Θα πρέπει, θεωρώ ότι το Υπουργείο να το αποδεχθεί σήμερα και να ξεκινήσει αυτό από αύριο σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Εμείς είμαστε η μοναδική που το κάνει». Και το επανέλαβε στο τέλος, κλείνοντας τη συνέντευξη με τα εξής λόγια: «Και για αυτό και καλώ να υιοθετηθεί αυτή η μέθοδος και να πάει και στις υπόλοιπες Περιφέρειες».

Το πρώτο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως αυτή η μέθοδος εγκρίθηκε από την α/α προϊστάμενη της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Κ. Μαρίνου μόνο για μιάμιση ημέρα. Προφανώς, δεν έλαβε αυτή την απόφαση με δική της πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, στις 22:08 της 16ης Ιούλη υπέγραψε την εγκύκλιο με την οποία επέτρεψε την εφαρμογή της μεθόδου του Γ. Βαλιάκου  και ταυτόχρονα την κοινοποίησε, μέσω του συστήματος ΙΡΙΔΑ, σε όλες τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Περιφερειών της χώρας προς άμεση εφαρμογή.

egkyklios193346_160725_arxiki-Marinou

Οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής κινήθηκαν για την εφαρμογή αυτής της παράνομης εγκυκλίου την επομένη (από τις 8 πμ της 17ης Ιούλη).

Ομως, στις 13:11 της 18ης Ιούλη, η Κ. Μαρίνου υπέγραψε νέα εγκύκλιο, την οποία διένειμε μέσω του συστήματος ΙΡΙΔΑ στις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής των Περιφερειών  στις 13:14, δίνοντας εντολή ότι η προηγούμενη εγκύκλιος ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ!

eggrafo195846_180725_Marinou-anaklisi.pdf

Ο χρόνος εφαρμογής της αρχικής εγκυκλίου της Κ. Μαρίνου ήταν μόλις μία ημέρα και πέντε ώρες! Στη συνέχεια δεν εφαρμόστηκε, γιατί η περιβόητη μέθοδος του Γ. Βαλιάκου δεν προβλέπεται από την κοινοτική νομοθεσία, ενώ στην Ισπανία που εφαρμόστηκε το 2022-2023 για την αντιμετώπιση της ευλογιάς απέτυχε παταγωδώς.

Παραθέτουμε απόσπασμα από εγκύκλιο που εξέδωσε στις 14 Αυγούστου του 2025 η α/α προϊστάμενη της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων (μία από τις Διευθύνσεις της ΓΔΚ)  Μ. Γιανnιού, στην οποία τοποθετείται και για την μέθοδο του Γ. Βαλιάκου, που πλασάρει ο Δ. Κουρέτας (η έμφαση δική μας):

Τέλος, σε συνέχεια αλληλογραφίας με εμπειρογνώμονες του Εργαστηρίου Αναφοράς της ΕΕ για τους Ιούς Capripox και Ισπανούς εμπειρογνώμονες που χρησιμοποίησαν αρχικά τη μέθοδο Real-time PCR σε σίελο για την αντιμετώπιση επιζωοτίας της ευλογιάς στην Ισπανία την περίοδο 2022-2023, και στους οποίους και θέσαμε το ερώτημα της αποκλειστικής χρήσης της ως μεθόδου διάγνωσης της νόσου, λάβαμε τις παρακάτω απαντήσεις.

    • Είναι δυνατή η ανίχνευση του ιού με την μέθοδο της Real-time PCR σε στοματικά επιχρίσματα πριν την εμφάνιση σαφών κλινικών συμπτωμάτων, ωστόσο, αυτή απόμόνη της δεν αποτελεί εργαστηριακή μέθοδο επιβεβαίωσης της λοίμωξης απόSPPV (υπάρχει πιθανότητα να ανιχνεύεται στο σάλιο γενετικό υλικό του ιού χωρίς νόσηση του ζώου).
    • Η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόστηκε στην Ισπανία κατά την επιζωτία της ευλογιάς 2022-2023, ως μέθοδος επιδημιολογικής επιτήρησης και όχι ως μέθοδοςεπιβεβαίωσης της διάγνωσης με δειγματοληψία σε όλες τις εκτροφές (με ή χωρίς κλινικά συμπτώματα) σε δύο περιοχές. Αναλύθηκαν περισσότερα από 35.000 δείγματα σε στοματικά επιχρίσματα με Real-time PCR. Αυτή η εργαστηριακήεπιτήρηση επέτρεψε την ανίχνευση του ιού μόνο σε δύο εκτροφές πριν εμφανιστούν τα κλινικά συμπτώματα. Τα κλινικά συμπτώματα εμφανίστηκαν λίγες ημέρες αργότερα. Οι Ισπανοί συνάδελφοι σχολιάζουν ότι, με βάση τα ανωτέρω, πρέπει να εκτιμηθεί εάν το όφελος του όλου εγχειρήματος (δειγματοληψιών σίελου σε εκτροφές χωρίς κλινικά συμπτώματα) δικαιολογεί το οικονομικό κόστος μιας τόσο εντατικής δειγματοληψίας και εργαστηριακής ανάλυσης και καταλήγουν ότι η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρέψει στην πρότερη ενεργητική επιτήρηση, που αποτελείται από κλινική επιτήρηση και δειγματοληψία μόνο στην περίπτωση κλινικών συμπτωμάτων (Villalba et al. 2024).
egkyklios220341_140825_Gianniou.pdf

Ο Κουρέτας, ενώ γνωρίζει ότι η κοινοτική νομοθεσία προβλέπει δειγματοληψία μόνο στην περίπτωση κλινικών συμπτωμάτων, ενώ γνωρίζει ότι η μέθοδος που πλασάρει απέτυχε παταγωδώς στην Ισπανία, επιμένει φανατικά να εφαρμοστεί. Για ποιο λόγο; Προφανώς για να αποκομίσουν κέρδη, ο ίδιος και οι συνεργάτες του.

Στη συνέντευξή του, για να αβαντάρει τη μέθοδο του Γ. Βαλιάκου, ο Δ.Κουρέτας ανέφερε κάποιους αριθμούς για τα λεγόμενα ύποπτα και θετικά κρούσματα. Στον παρακάτω πίνακα, παραθέτουμε τους αριθμούς που ανέφερε ο Κουρέτας και τα στοιχεία που δήλωσε η ΓΔΚ στο σύστημα WAHIS.

Από την προσεκτική ανάγνωση των στοιχείων του πίνακα διαπιστώνουμε ότι οι αριθμοί που ανέφερε ο Κουρέτας είναι τυχάρπαστοι και απέχουν από τα πραγματικά στοιχεία που δηλώθηκαν από τη ΓΔΚ στο WAHIS!

Σαν έμπορος που διαφημίζει τα σαπάκια για φρέσκα, ο Κουρέτας προσπαθεί να στηρίξει τον αυθαίρετο ισχυρισμό του ότι «αν αυτό (σ.σ. η μέθοδος που διαφημίζει) συνεχιστεί, πιστεύουμε μέσα σε ένα με ενάμιση μήνα από σήμερα θα έχουμε ελάχιστα θετικά» (κρούσματα).

Ο Κουρέτας εμφανίζει – με κατασκευασμένα στοιχεία – μειούμενα τα θετικά κρούσματα ευλογιάς, ενώ η πραγματικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στις νέες εστίες που δηλώνει η ΓΔΚ στο σύστημα WAHIS, είναι ζοφερή, καθώς το φούντωμα της ευλογιάς συνεχίζεται.

Ο Κουρέτας δήλωσε ότι στις 25 Αυγούστου τα θετικά κρούσματα με τον ιό της ευλογιάς ήταν στη Θεσσαλία 22, ενώ η ΓΔΚ είχε δηλώσει στο WAHIS την ίδια μέρα 41 νέες εστίες ευλογιάς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (και 73  σε όλη την Ελλάδα)! Στις 2 Σεπτέμβρη, η ΓΔΚ δήλωσε στο WAHIS άλλες 34 νέες εστίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (και 66 σε όλη την Ελλάδα)! 

Ενώ στις 20 Ιούνη ο Κουρέτας, παρέα με τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας, γεωπόνο Δ. Σταυρίδη, πήρε την εγκληματική απόφαση να μετακινούνται ζωοτροφές και έξω από τις ζώνες προστασίας και επιτήρησης, απόφαση που είχε καθοριστική συμβολή στο φούντωμα της ευλογιάς, όχι μόνο στην Θεσσαλία, έφτασε στο σημείο να προβοκάρει τους κτηνοτρόφους  χρεώνοντάς τους το φούντωμα της ευλογιάς. Είπε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ1:

«Αλλά σκεφθείτε λίγο. Για 11 μήνες οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να έχουν μέσα τα ζώα τους υποχρεωτικά, δεν τους έδιναν χρήματα για ζωοτροφές και αναγκαστικά αυτοί οι άνθρωποι έβγαζαν τα ζώα έξω και κολλούσαν το ένα με το άλλο. Οταν δεν παίρνουν χρήματα για ζωοτροφές από το κράτος και αναγκάζονται να βγαίνουν  έξω στη ζούλα, θα κολλούσαν το ένα με το άλλο. Πώς θα τα υποστηρίξουν οι άνθρωποι αυτοί;»

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι δεν άρθρωσε καμία λέξη ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που με την εγκληματική της πολιτική στην αντιμετώπιση της ευλογιάς έπαιξε και παίζει το βασικό ρόλο στο φούντωμά της, που πλήττει θανάσιμα τα κοπάδια με τα αιγοπρόβατα και στέλνει στην ανεργία και στην εξαθλίωση χιλιάδες κτηνοτρόφους.

Το πρώτο πτυχίο που απέκτησε ο Κουρέτας ήταν της Φαρμακευτικής Σχολής. Η επιστημονική του ανεπάρκεια αποδεικνύεται κραυγαλέα, όταν στη συγκεκριμένη συνέντευξη πέταξε την παπάρα ότι τα νεκρά ζώα που είχαν προσβληθεί από ευλογιά δεν μεταδίδουν τον ιό! Ιδού ο διάλογός του με τη δημοσιογράφο της μητσοτακικής τηλεόρασης:

Κ. Δούκα: Κύριε Περιφερειάρχα, επειδή υπάρχουν και υπήρχαν τόσα πολλά νεκρά ζώα έμειναν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι υπήρχε και ταχεία μετάδοση. Είναι έτσι;

Δ. Κουρέτας: Οχι δεν υπήρχε. Αυτό δείχνει εδώ πέρα. Αυτό σας δείχνω, είναι ότι δεν μεταφέρεται από τα νεκρά ζώα μέχρι να ταφούν, αλλά από τα γαλατάδικα τα οποία πηγαίνουν και παίρνουν  γάλα από τις άρρωστες μονάδες. Αυτό αποδείξαμε εμείς.

Φαίνεται πως οι καθηγητάδες του Τμήματος Κτηνιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που μαζί κάνουν δουλειές όπως η αποτυχημένη μέθοδος με το σάλιο των αιγοπροβάτων, ή δεν φαντάστηκαν ότι μπορεί να πετάξει τέτοια παπάρα και δεν του έκαναν το σχετικό «μπριφάρισμα» ή τον άφησαν σκόπιμα ακάλυπτο για να τον «κοντύνουν», επειδή κινείται πολύ και αυτοπροβάλλεται. Αλλιώς θα του έλεγαν αυτό που ξέρει και πρωτοετής της Κτηνιατρικής: ότι οι εφελκίδες, όταν ξεραίνονται και πέφτουν στο χώμα, μεταδίδουν για αρκετό καιρό τον ιό της ευλογιάς.

Πέταξε και άλλη παπάρα ο Κουρέτας στην ίδια συνέντευξη. Είπε ότι από τους 27 δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας μόνο οι 5 του παραχώρησαν χώρο για υγειονομική ταφή των θανατωθέντων ζώων λόγω ανίχνευσης ευλογιάς στο κοπάδι. 

Τα θανατωθέντα αιγοπρόβατα πρέπει να θάβονται στο χώρο της εκτροφής, εκεί που ήταν εγκατεστημένο το θανατωθέν κοπάδι, για έναν απλό λόγο: προστασία από τη μετάδοση του ιού. Παραθέτουμε εδώ μια εγκύκλιο στην οποία προβλέπεται πού πρέπει να θάβονται τα θανατωθέντα ζώα.

egkyklios3568_276264_160924_tafi-thanatothenton.pdf

H ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, αλλά ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, η αρχομανία και η σιγουριά ότι αυτοί που σου παίρνουν συνέντευξη δεν ξέρουν την τύφλα τους (και ούτε συνηθίζουν να κάνουν μια στοιχειώδη προετοιμασία για τα θέματα που θα ρωτήσουν και θα πάρουν απαντήσεις) σε κάνουν να πετάς στα σκουπίδια τη σοφή ρήση.            

Γεράσιμος Λιόντος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ο περιφερειάρχης (και καθηγητής) Κουρέτας συμβάλλει στο φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Θεσσαλία

Για την ταμπακιέρα… μούγκα στη στρούγκα της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Θερίζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων στην «επικράτεια» του Κουρέτα

Η συνέντευξη Κουρέτα στην ΕΡΤ1

Kouretas_ERT1
Εκτύπωση 🖨
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΚΕΛΛΑΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΗ Νομική Σχολή του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

Επόμενο άρθρο Γεννήθηκε ο πρώτος φυλακισμένος Γιάχια

Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

Σχετικά Αρθρα

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 20 Ιούλ 2026, 09:19

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

Αγροτικά 11 Ιούλ 2026, 20:07

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 12:06

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 6 Ιούλ 2026, 12:05

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

Αγροτικά 3 Ιούλ 2026, 11:42
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χαλίλ αλ-Χάγια: Οι καταιγίδες της αδικίας δεν θα μας νικήσουν και δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς στο χώμα της ευλογημένης Παλαιστίνης

Η πρώτη δημόσια ομιλία του νεοεκλεγέντα ηγέτη της Χαμάς

23 Ιούλ 2026, 14:10
Περιβάλλον

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

23 Ιούλ 2026, 12:21
Καταστολή

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

23 Ιούλ 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Κραυγή αγωνίας των εκπαιδευτικών μουσικής

«Η άδικη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας ισοδυναμεί με ολοκληρωτική καταστροφή, δεκαετίες εργασίας πάνε στα σκουπίδια»

22 Ιούλ 2026, 20:06
Εργατικά

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

22 Ιούλ 2026, 19:16
Κόντρες

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

22 Ιούλ 2026, 14:10
Παιδεία

Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Nα ζούμε και να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς με σύγχρονους όρους

22 Ιούλ 2026, 13:08
Παιδεία

ΕΛΑΣ-Τσίπρα: Καρικατούρα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ και διατήρηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών

22 Ιούλ 2026, 11:50
Αθλητισμός

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

22 Ιούλ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκληρό πρόσωπο του μπος στην τέχνη

21 Ιούλ 2026, 21:15
Πολιτισμός

Διεθνές Φεστιβάλ «Νανουρίσματα Αφύπνισης της Μινάμπ»

Για να μην ξεχαστεί ποτέ το έγγκλημα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών και των σιωναζιστών

21 Ιούλ 2026, 18:37
Ιστορία

Σφαγές τουρκοκύπριων αμάχων: Ειδεχθή μαζικά εγκλήματα που θάφτηκαν «για εθνικούς λόγους»

21 Ιούλ 2026, 17:53
Παιδεία

Η ΕΛΑΣ του Τσίπρα δεν θα καταργήσει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Διαπιστευτήρια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο

21 Ιούλ 2026, 17:33
Η παπάρα

Και Ρόδρι ο Κούλης

21 Ιούλ 2026, 12:53
Υγεία

Καταγγελίες για τον Γεωργιάδη, εντός και εκτός Ελλάδας

Για τη ντροπολογία με την οποία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΠΙΣ

21 Ιούλ 2026, 12:06
Διεθνή

Χεζμπολά: Αξιος συνεχιστής του Γιάχια Σινουάρ ο Χαλίλ αλ-Χάγια

21 Ιούλ 2026, 10:24
Αθλητισμός

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

21 Ιούλ 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικανική Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται ο Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Δεν θα κουραστώ να το λέω, βλέπω εδώ και δημοσιογράφους οι οποίοι παρακολουθούν την συνεδρίασή μας: οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027. Αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία. Ομως, αν μου επιτρέπετε, επειδή άκουσα και τον Μάξιμο και να κλείσω με αυτό, μου έδωσε μια ωραία ιδέα, έκανε κάποιες ποδοσφαιρικές αναφορές. Ισως με έναν τρόπο και εμείς να θυμίζουμε λίγο τη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την Ισπανία. Προσέξτε, τι έκανε η Ισπανία; Ηθελε να έχει κατοχή της μπάλας, άρα, δηλαδή, την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οταν έχεις την μπάλα, εσύ μάλλον θα βάλεις γκολ. Οταν κυνηγάς να πάρεις την μπάλα κάποιος άλλος μάλλον… Εμείς, λοιπόν, έχουμε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εχουμε σίγουρα καλή φυσική κατάσταση, το έχουμε αποδείξει, οπότε μπορούμε να αντέξουμε αυτόν τον «μαραθώνιο» μέχρι τις εκλογές της άνοιξης του 2027. Και βέβαια, έχουμε αντοχή στο σκληρό παιχνίδι και ψυχραιμία απέναντι στους προπηλακισμούς. Ταυτόχρονα, είμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα ομάδα. Ομάδα. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι δήθεν μεμονωμένοι σταρ.
Κυριάκος Μητσοτάκης
(Τον είπαν Μωυσή, Τσόρτσιλ, Ηρακλή, γκόμενο και άλλα που δεν τα θυμόμαστε. Ε, να μην αυτοχαρακτηριστεί και Ρόδρι; Εμμεσα και… με σεμνότητα και ταπεινότητα, αλλά όταν ένας χαζοχαρούμενος πορφυρογέννητος παριστάνει τον σεμνό και ταπεινό, ξεβρακώνεται αμέσως. Τα λέει και χαχανίζει αυτάρεσκα. Δε θα σχολιάσουμε την παρομοίωση της ΝΔ με την ποδοσφαιρική ομάδα της Ισπανίας, γιατί θα ήταν ιεροσυλία. Η Ισπανία είναι ο ορισμός της ομάδας, ενώ η ΝΔ είναι ένα τσούρμο παρτάκηδων που το διαφεντεύει δικτατορικώ τω τρόπω ένας αυτοκρατορίσκος με τους αυλικούς του. Το αφεντικό και εκείνοι που έχουν ως καθήκον να «φάνε τη σφαίρα», όπως λέει ο πρωθυπουργικός ανιψιός Γρηγόρης Δημητριάδης. Κι όχι μόνο να «φάνε τη σφαίρα», αλλά να ράψουν το στόμα τους, υπακούοντας στην ομερτά που απαιτεί η αυτοκρατορική αυλή. Θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα: αν τα γκάλοπ – όχι αυτά που δημοσιεύονται, τα άλλα, τα κυλιόμενα, που τα βλέπουν μόνο ο αυτοκρατορίσκος και οι επιτελείς του – έδειχναν ότι «βγαίνουν τα κουκιά», θα είχε κανένα δισταγμό ο Μητσοτάκης να κάνει πρόωρες εκλογές; Μόνο αφελείς μπορεί να πιστεύουν τις μπούρδες περί «θεσμικότητας». Επειδή «τα κουκιά δε βγαίνουν» και επειδή οι δυναμικές που καταγράφουν αυτά τα μυστικά γκάλοπ δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, επαναλαμβάνει συνεχώς «οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027». Τους θέλει, όμως, σε ετοιμότητα, γιατί αν για κάποιο ή κάποιους λόγους παρουσιαστεί ένα «παράθυρο ευκαιρίας», θα μπουμπουνίσει τις εκλογές πρόωρα. Θα πάρει το ρίσκο. Αλλιώς, θα το πάει μέχρι το τέλος, ολοκληρώνοντας όσες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις απομένουν, ώστε να εξακολουθήσει να έχει στήριξη από την αστική τάξη. Οχι σώνει και καλά για να ξαναγίνει άμεσα πρωθυπουργός, αλλά για να μείνει ο ίδιος και η «φαμίλια» στο παιχνίδι)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Εφετείο 17Ν

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

  • ΕΛΑ

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

  • Επικοινωνία

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

  • Όροι χρήσης

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

  • Ποιοι είμαστε

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

  • Επικοινωνία

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

  • Όροι χρήσης

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

    Και επιστημονικές παπάρες από τον παντελώς άσχετο με το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο Κουρέτα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo