Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ
  • Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο
  • Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι
  • Σαν σήμερα 16 Απρίλη
  • Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση
  • Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Νέα φρικτά περιστατικά γενοκτονίας – Οι Γαζάουϊ δεν κάμπτονται, όμως
Διεθνή

Νέα φρικτά περιστατικά γενοκτονίας – Οι Γαζάουϊ δεν κάμπτονται, όμως

Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Οκτ 2024, 11:55

Oι σκηνές είναι σκληρές, αλλά πρέπει να τις παρακολουθούμε, γιατί πρέπει να μισήσουμε το ναζιστικό τέρας που βομβαρδίζει και καίει ζωντανούς εκτοπισμένους αμάχους μέσα στα πρόχειρα καταλύματά τους στο προαύλιο ενός νοσοκομείου.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/alAqsaHospital_fire_2.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/AlAqsaHospital_fire_1.mp4

Οι άμαχοι που βρήκαν καταφύγιο στον περίβολο του νοσοκομείου Μαρτύρων του Αλ-Ακσα, στο Ντέιρ Αλ-Μπάλαχα στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, έχουν εκτοπιστεί από τις βόρειες περιοχές της Λωρίδας. Εφτά φορές έχουν βομβαρδίσει ως τώρα τον συγκεκριμένο καταυλισμό εκτοπισμένων. Μας το θύμισε η ανακοίνωση του κυβερνητικού Γραφείου Τύπου στη Γάζα.

Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου

Δελτίο Τύπου Αρ. 643

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει για έβδομη συνεχή φορά τις σκηνές των εκτοπισμένων εντός του Νοσοκομείου Μαρτύρων Αλ-Ακσα, προκαλώντας μέχρι στιγμής 3 νεκρούς και 40 τραυματίες

Στο πλαίσιο των εγκλημάτων γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός κατά των αμάχων και των εκτοπισμένων, βομβάρδισε για έβδομη φορά από την έναρξη του πολέμου τις σκηνές των εκτοπισμένων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 3 νεκροί και 40 τραυματίες, εκ των οποίων ορισμένοι σοβαρά.

Οι ημερομηνίες των επιθέσεων στις σκηνές των εκτοπισμένων είναι οι εξής:

1. Τετάρτη, 10 Γενάρη 2024

2. Κυριακή, 13 Μάρτη 2024

3. Δευτέρα, 22 Ιούλη 2024

4. Κυριακή, 4 Αυγούστου 2024

5. Πέμπτη, 5 Σεπτέμβρη 2024

6. Δευτέρα, 27 Σεπτέμβρη 2024

7. Δευτέρα, 14 Οκτώβρη 2024

Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη νέα φρίκη εντός των τειχών του Νοσοκομείου Μαρτύρων Αλ-Ακσα.

Καθιστούμε το Ισραήλ και την αμερικανική κυβέρνηση πλήρως υπεύθυνους γι’ αυτή τη φρίκη και τα συστηματικά εγκλήματα κατά των αμάχων και των εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας.

Απαιτούμε από τη διεθνή κοινότητα και τις διεθνείς οργανώσεις να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει αυτή η φρίκη, η οποία αποτελεί έγκλημα γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης κατά των αμάχων και των εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας.

Κυβερνητικό Γραφείο Τύπου,

Λωρίδα της Γάζας – Παλαιστίνη 🇵🇸

Οι νεότεροι από τους εκτοπισμένους αμάχους και οι άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, που έσπευσαν αμέσως, έπεσαν με αυτοθυσία μέσα στις φλόγες, προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά και τις γυναίκες που βρέθηκαν μέσα σε πύρινο κλοιό.

O 20χρονος φοιτητής Σαμπάν Αλ-Ντάλου κάηκε ζωντανός καθώς προστατούσε να σώσει τη μητέρα του. Σπούδαζε μηχανικός υπολογιστικών συστημάτων.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/alAqsa_hospital_fire.mp4

Μπορεί να έχουν δει τόσα τα μάτια του, όμως ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Δρ. Μουνίρ Αλ-Μπαρς, δεν άντεξε και «έσπασε» μπροστά στην κάμερα, όταν αναφέρθηκε στις συνεχείς σφαγές στην περιοχή και στην αδυναμία των ιατρικών υπηρεσιών να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια, καθώς στερούνται των αναγκαίων ιατρικών πόρων.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/Munir_al-Barsh_crying.mp4

Στο βορρά της Λωρίδας, πάνω από την Πόλη της Γάζας, οι βομβαρδισμοί είναι αδιάκοποι. Οι σιωναζιστές στοχεύουν οικοδομικά τετράγωνα κατοικιών και σχολεία-καταφύγια εκτοπισμένων.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/GazaNorth_bombing.mp4

Ανατινάζουν συνέχεια σπίτια για να τα καταστήσουν εντελώς ακατοίκητα. Μέσα στον Καταυλισμό της Τζαμπάλια, επειδή φοβούνται τους μαχητές που παραμονεύουν, χρησιμοποιούν τανκ-ρομπότ για τις ανατινάξεις, ενώ στις ανατολικές και τις δυτικές περιοχές, όπως η Αλ-Φαλούτζα, χρησιμοποιούν το Μηχανικό με εκρηκτικά-βαρέλια.

Οπως έδειξε το Αλ-Τζαζίρα, ο σιωναζιστικός στρατός υψώνει χωμάτινα εμπόδια στους κύριους δρόμους μεταξύ της Πόλης της Γάζας και του βόρειου τομέα, με σκοπό να απομονώσει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που παραμένουν σε περιοχές της Τζαμπάλια και του βόρειου τομέα.

Μεγάλος αριθμός νεκρών δεν έχει περισυλλεγεί από τις περιοχές του βόρειου τομέα, καθώς τα ασθενοφόρα και τα ιατρικά συνεργεία στοχεύονται από drones και πυροβολικό. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να κινηθεί στις γειτονιές Τζαμπάλια Αλ-Μπάλαντ, Αλ-Ναζλά και στις πόλεις Μπέιτ Λάχια και Μπέιτ Χανούν πυροβολείται.

Ο δημοσιογράφος Αΐμαν Ρουϊσέχ, μολονότι έφερε ευκρινή διακριτικά της ιδιότητάς του, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας. Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Γάζα, ο αριθμός των δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί ανέρχεται σε 177 από την αρχή του πολέμου!

Από την 1η Οκτώβρη, οι δυνάμεις κατοχής δεν έχουν επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Γάζας, γεγονός που προμηνύει νέα πείνα. Κυβερνητικός αξιωματούχος στη Γάζα δήλωσε στο Αλ-Τζαζίρα ότι τα φορτηγά που μπήκαν χτες έφτασαν στην Πόλη της Γάζας και όχι στον Καταυλισμό Τζαμπάλια ή στην αποκλεισμένη περιοχή του βορρά. Η ανθρωπιστική κατάσταση έχει φτάσει σε εξαιρετικά δύσκολα επίπεδα, λόγω έλλειψης τροφίμων και νερού, δήλωσε ο ίδιος παλαιστίνιος αξιωματούχος, τονίζοντας ότι το Ισραήλ λέει συνεχώς ψέματα ότι τα φορτηγά εισήλθαν στην αποκλεισμένη περιοχή. Και συμπλήρωσε: Τα Ηνωμένα Έθνη μας ενημέρωσαν ότι προσπαθούν να εισάγουν βοήθεια στον Καταυλισμό Τζαμπάλια, αλλά το Ισραήλ το εμποδίζει.

Οπως έγραψε η σιωνιστική Χααρέτζ, σύμφωνα με το «σχέδιο των στρατηγών» του ισραηλινού στρατού, όποιος παραμείνει στον βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας θα αποκλειστεί και θα λιμοκτονήσει. Η ίδια εφημερίδα ανέφερε ότι το «σχέδιο των στρατηγών» δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και οι πιθανότητες διεθνούς υποστήριξης σ’ αυτό είναι πολύ μικρές.

Η λεγόμενη διεθνής κοινότητα, πάντως, ικανοποιείται με τη δήλωση του Γκάλαντ ότι ο ισραηλινός στρατός δεν εφαρμόζει το «σχέδιο των στρατηγών»!

Σύμφωνα με τη Χααρέτζ, ο στρατός προετοιμάστηκε για ευρεία επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της Γάζας μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για την ανταλλαγή κρατούμενων, ώστε να πιέσει τη Χαμάς να επιστρέψει στις συνομιλίες. Η Χαμάς, βέβαια, ως εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αντίστασης, δεν είναι αυτή που τορπίλλισε τις συνομιλίες. Οι οποίες -ας το ξανατονίσουμε- δεν ήταν συνομιλίες για ανταλλαγή κρατούμενων, όπως αρέσκονται να γράφουν οι σιωνιστικές φυλλάδες (ακόμα και οι «δημοκρατικές» σαν τη Χααρέτζ), αλλά συνομιλίες για πλήρη κατάπαυση του πυρός, αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από κάθε σημείο της Λωρίδας της Γάζας και ανταλλαγής κρατούμενων άνευ όρων.

Αυτές τις συνομιλίες δεν τις τορπίλλισε η Χαμάς, αλλά το Ισραήλ (με την παρασκηνιακή σύμφωνη γνώμη των Αμερικανών, όπως αποδείχτηκε περίτρανα πλέον). Hθελαν να εκμεταλλευτούν τους χαφιέδες που είχαν, ώστε να πλήξουν και τη Χεζμπολά με τη δολοφονία ηγετικών στελεχών της, νομίζοντας πως έτσι θα διαλύσουν τη λιβανέζικη αντιστασιακή οργάνωση. Δεν τα κατάφεραν, όμως, όπως δείχνουν οι εξελίξεις.

Οπως δε θα τα καταφέρουν να αδειάσουν τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι που έμειναν εκεί, αρνούμενοι να εκτοπιστούν στο νότο, είναι «σκληρά καρύδια» και οι σιωναζιστές ήδη σπάνε τα δόντια τους προσπαθώντας να τα τσακίσουν.

Χτες παραθέσαμε βίντεο από δηλώσεις Γαζάουϊ του βορρά, που δηλώνουν ακλόνητοι και αμετακίνητοι. Παραθέτουμε ένα ακόμα τέτοιο βίντεο, με δηλώσεις μικρών και μεγάλων. O λόγος του παιδιού που εμφανίζεται πρώτο είναι συκλονιστικός στην απλότητά του:

Ο ισραηλινός στρατός μάς στέρησε το παιχνίδι, μας στέρησε τα παραδοσιακά μας φαγητά, μας στέρησε τα πάντα. Παρόλη αυτή την καταστροφή, θα παραμείνουμε στο βορρά, δε θα μετακομίσουμε.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/10/gazaNorth_child_de_feygoume.mp4

Εγραψε ένας παλαιστίνιος δημοσιογράφος:

Οι περιοχές της Τζαμπάλια, της Μπέιτ Λάχια και της Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα εξακολουθούν να σείονται από τους κρότους και τις εκρήξεις, να τρέμουν κάτω από τις ερπύστριες των τανκ. Δεκάδες χιλιάδες αθώες, πονεμένες και εξαντλημένες οικογένειες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τη μάχη με την καθαρή τους θέληση, ενάντια στην παγκόσμια τυραννία που είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα, με στόχο να εξαλείψει την ύπαρξή τους και να τους ωθήσει προς την καταστροφή. Οι κάτοικοι της βόρειας Γάζας δεν είναι υπερήρωες. Είναι απλοί άνθρωποι που συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν άλλη πατρίδα και επέλεξαν να υπερασπιστούν τη μοναδική τους πατρίδα σε αυτή τη ζωή, με απλότητα και με όλη την πολυπλοκότητα της κατάστασης.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑμερικανονατοϊκοί, ιδού ο στρατός σας!

Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

Επόμενο άρθρο Το φάσμα του «μεγάλου συνασπισμού» διαγράφεται στον ορίζοντα

Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

Σχετικά Αρθρα

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

Διεθνή 16 Απρ 2026, 14:33

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

Διεθνή 16 Απρ 2026, 12:45

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

Διεθνή 16 Απρ 2026, 10:54

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

Διεθνή 15 Απρ 2026, 19:56

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Διεθνή 15 Απρ 2026, 06:08

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

Διεθνή 15 Απρ 2026, 05:20
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

«Εντελώς ανεξέλεγκτος»: Πρώην διοικητής της CIA ζητά το ξήλωμα του «επικίνδυνου» Τραμπ

16 Απρ 2026, 14:33
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Το Ισραήλ και η εξίσωση πολέμου και εκεχειρίας με τον Λίβανο

16 Απρ 2026, 12:45
Διεθνή

Κράτος παρίας το Ισραήλ για τις ΗΠΑ – Ανοιχτή σύγκρουση Τραμπ-Μελόνι

Μετά τις 7 Οκτώβρη του 2023, τίποτα δεν είναι όπως παλιά

16 Απρ 2026, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

16 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Nαυτικός αποκλεισμός για εσωτερική αμερικάνικη κατανάλωση

Γιγάντια πλοία περνούν από το Στενό του Ορμούζ πλέοντας προς ή αποπλέοντα από ιρανικά λιμάνια

15 Απρ 2026, 19:56
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Απρίλη

Ημέρα φωνής.

Ημέρα κατά του θορύβου.

Συρία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1946).

Ιαπωνία: Ημέρα προστασίας παιδιών.

1973: Αποφυλακίζεται ο αρχηγός του IRA Σον Μακ Στοφέιν μετά από πέντε μήνες φυλάκισης.

1973: Διαδήλωση στο Αγρίνιο κατά της ανάμιξης της αστυνομίας στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων.

1992: Τέλος του εμφυλίου στο Αφγανιστάν μετά από δεκατρία χρόνια.

2003: Υπογράφεται στην Αθήνα η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με δέκα νέες χώρες (Κύπρος, Μάλτα, Σλοβενία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Εσθονία, Λετονία).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Εφετείο 17Ν

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • ΕΛΑ

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • Επικοινωνία

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • Όροι χρήσης

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • Ποιοι είμαστε

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • Επικοινωνία

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

  • Όροι χρήσης

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

    Σκληρές εικόνες από τη σφαγή αμάχων στο Νοσοκομείο Μαρτύρων Αλ-Ακσα

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo