Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 23 Μάη
  • Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη
  • Το φιάσκο των εξετάσεων PISA
  • Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
  • Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Μια χαψιά τον έκανε ο Θύμιος τον αναμορφωτή του σιδηροδρομου
Κόντρες

Μια χαψιά τον έκανε ο Θύμιος τον αναμορφωτή του σιδηροδρομου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μάι 2025, 12:33

Αυτός ο τύπος (Κυρανάκης ονομάζεται και -όπως έχει παραδεχτεί- έχει εργαστεί και στην περιβόητη Blue Skies) τοποθετήθηκε αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, επειδή ο Μητσοτάκης δεν έβρισκε κάποιο «βαρύ όνομα» να αναλάβει την «αναμόρφωση του σιδηρόδρομου» (όλοι αρνούνταν όταν τους φώναζε και τους έκανε πρόταση). Με το που ανέλαβε, φρόντισε να δείξει πως -πέραν όλων των άλλων- είναι και «λίγος». Ποιος ξεχνάει τις τάχα απροειδοποίητες επισκέψεις σε χώρους του ΟΣΕ, στις οποίες -όλως τυχαίως!- βρισκόταν και ένας φωτογράφος και… έπαιρνε φωτιά η κάμερα. Μετά, τον παρουσίασαν σαν «αναμορφωτή του σιδηρόδρομου», που μέσα σε ενάμιση μήνα κατάφερε να φτιάξει ένα σχέδιο που οι προκάτοχοί του δεν είχαν καταφέρει να φτιάξουν σε μια εικοσαετία. Μιλάμε για διάνοια. Κι ύστερα, ήρθε ο Θύμιος και τον έκανε μια χαψιά.

Ο Θύμιος είναι μεν παραδοσιακός δεξιός, αλλά πάνω απ’ όλα είναι επιχειρηματίας-συνδικαλιστής. Γι’ αυτό και δε δίστασε να παρατήσει τη ΝΔ, όπου έφτασε μέχρι και τομεάρχης Μεταφορών, και να στηρίξει ανοιχτά ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, Σπίρτζη και Νοτοπούλου. Απότι βλέπουμε, μετά την επιστροφή του στην ηγεσία του ΣΑΤΑ, άλλαξε και το λουκ. Δεν έχει πια εκείνο το κομοδινί μαλλί που τον είχε κάνει διάσημο. Εχει αφήσει να φαίνεται το λευκό των τριχών της κεφαλής του, ενώ άφησε και μισό μούσι (σήμα κατατεθέν των πασόκων συνδικαλιστών και μεσαίων στελεχών στο παρελθόν).

Τα γράψαμε χτες:

Ο Κυρανάκης είναι γνωστή μεγαλοφυΐα. Ενας ογκόλιθος του πνεύματος (και λίγα λέμε). Εστυψε, λοιπόν, το μυαλό του και βρήκε τη λύση. Απλή, όπως κάθε μεγαλοφυής ιδέα: «Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ πολύς κόσμος βγαίνει και πίνει. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο αυτοί οι άνθρωποι να μην οδηγούν. Μια λύση θα ήταν το ταξί να γίνει πολύ πιο φθηνό, χωρίς να χάνουν έσοδα οι οδηγοί, καθώς τη διαφορά θα μπορούσε να καλύπτει το κράτος, ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια» δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό και τους άφησε κάγκελο.

Φυλαγμένη του την είχε ο άλλος τιτανοτεράστιος, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος των ταξιτζήδων, που γύρισε βίντεο στο οποίο μιλάει για  «αρρωστημένο μυαλό του κ. Κυρανάκη» που θέλει να μας εκθέσει στην κοινωνία, ζητώντας να μεταφέρουμε μεθυσμένους με pass. Δεν μπορείς να μας κοροϊδέψεις. Εμείς θέλουμε μόνο συζήτηση. Αν θέλεις να κάνεις κοινωνική πολιτική, ας την έκανες με τον κορωνοϊό, ας την έκανες με το να δώσεις pass σε AΜΕΑ και νεφροπαθείς. Εγώ και ο κάθε συνάδελφος δεν θα επιτρέψει να μπαίνει να ξερνάει στο ταξί αυτός που έδωσε 200 και 1.000 ευρώ στο κέντρο διασκέδασης, για να μας δώσεις εσύ μετά 5 ευρώ, κάνοντας λαϊκισμό. Δεν περνάει αυτό.

Την ώρα που τα γράφαμε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης έριχνε μια μεγαλοπρεπέστατη ροχάλα στον Κυρανάκη: «Το Υπουργείο κάνει μια σειρά από πολύ σοβαρές προσπάθειες και στον δημόσιο διάλογο τίθενται και κάποιες προτάσεις, ούτως ώστε να δώσει παραπάνω δυνατότητες σε ανθρώπους οι οποίοι βγαίνουν, η βασική οδηγία είναι “μην οδηγείς” να οδηγήσει ο φίλος σου ή άφησε το αυτοκίνητο στην άκρη έτσι; Παράδειγμα, ένα μέτρο είναι η επέκταση του ωραρίου του μετρό, που δρομολογείται. Δεν θα πληρώσει προφανώς ο έλληνας φορολογούμενος, δεν θα επιδοτείται, τέλος πάντως, κάποιος για να πίνει, προφανώς, έτσι; Θα κάνει το υπουργείο μια σειρά από πράγματα, που ήδη κάνει. Και έχει κάνει πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και στα τρένα και στα υπόλοιπα, ούτως ώστε, για παράδειγμα, να διευρύνεται το ωράριο του μετρό. Ετσι; Αλλά αυτό δεν θα γίνει. Δεν πρόκειται να προχωρήσει».

Τρεις φορές χρησιμοποίησε το αμήχανο «έτσι;» ο Μαρινάκης. Δείγμα της δύσκολης θέσης στην οποία βρισκόταν, αναγκασμένος να «αδειάσει» εκείνον που πριν από λίγες μέρες παρουσίαζαν σαν μέγα αναμορφωτή του σιδηροδρόμου και να δικαιώσει τον Λυμπερόπουλο που απειλούσε με 48ωρη απεργία (μόνο αυτό του έλειπε του Μητσοτάκη στη σημερινή συγκυρία). Ο δε Θύμιος, με ύφος θριαμβευτή, συνέχισε να στρίβει το μαχαίρι στην πληγή του Κυρανάκη: «Το έκανε για να αποπροσανατολίσει την αλλαγή των θέσεων, ό,τι είχαμε πετύχει και είχε ετοιμάσει ο κ. Οικονόμου για να ψηφιστούν. Ηταν μια κακή, βρώμικη συμπεριφορά του κ. Κυρανάκη».

Ο Κυρανάκης δεν αποδείχτηκε «λίγος» αλλά «ολίγιστος». Αν δεν είχε προηγηθεί το σόου με την «αναμόρφωση του σιδηροδρόμου», ίσως να του είχαν ήδη δείξει την πόρτα της εξόδου. Τώρα, απλά θα μείνει στη γωνία, στο «ψυγείο», μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο timing για να του πουν «φύγε και μην ξαναγυρίσεις».

Παραλίγο να γίνει Τασούλας

328 έδρες διαθέτει στη Μπούντεσταγκ η κυβερνητική συμμαχία της Δεξιάς (CDU/CSU) και της Σοσιαλδημοκρατίας (SPD), 316 ψήφους χρειαζόταν ο Φρίντριχ Μερτς για να εκλεγεί καγκελάριος, πήρε μόλις 310 και έγινε ο πρώτος υποψήφιος καγκελάριος που παθαίνει τέτοιο χουνέρι στη μεταπολεμική Γερμανία. Μολονότι το γερμανικό Σύνταγμα δίνει περιθώριο 14 ημερών για να επαναληφθεί η ψηφοφορία, δεξιοί και σοσιαλδημοκράτες ξαμολύθηκαν, μάζεψαν τα πρόβατα στο μαντρί και έκαναν τη δεύτερη ψηφοφορία μετά από λίγες ώρες (με την ανοχή των Πρασίνων, που ήταν απαραίτητη για την επίσπευση της διαδικασίας). Δεν ήθελαν ν’ αφήσουν να περάσουν δύο εβδομάδες εξευτελισμού για τον καγκελάριο, σε μια περίοδο διεθνώς κρίσιμη, κατά την οποία ο γερμανικός ιμπεριαλισμός αναζητά το παλαιό σφρίγος του.

ΥΓ. Στην κυβέρνηση Μερτς παρέμεινε μόνο ένας υπουργός από την κυβέρνηση Σολτς: ο υπουργός Αμυνας, Μπόρις Πιστόριους, που καλείται να συνεχίσει το πρόγραμμα ισχυρού εξοπλισμού της Γερμανίας. Τυχαίο; Καθόλου.

Ο Χάρης πρόλαβε τον Οδυσσέα

Περιμένουμε τοποθέτηση Κωνσταντινόπουλου, γράφαμε χτες, μετά από τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ, Κώστα Τσουκαλά, ότι και δεύτερο κόμμα να βγει το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές δε θα είναι αποτυχία. Τον πρόλαβε ο Δούκας (μπορεί και να συνεννοήθηκαν να βγει πρώτος ο «αρχηγός των ατάκτων»). Είπε ο δήμαρχος Αθηναίων: «Ο στόχος δεν πρέπει να αλλάξει, ο στόχος πρέπει να είναι να είμαστε μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Δεν πρέπει να αλλάξει αυτή η διατύπωση, γιατί αν πούμε κάτι διαφορετικό, χάνεται η προσδοκία και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος για ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, και ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν δεν είμαστε μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, τότε ποιος θα κυβερνήσει;». Οταν του ζήτησαν να γίνει πιο συγκεκριμένος, είπε: «Τις επιτυχίες και τις αποτυχίες τις ορίζουμε στα όργανα, αλλά έχουμε πει ξεκάθαρα ότι η πρώτη θέση είναι ο στόχος μας και πρέπει να διατηρήσουμε αυτήν τη διατύπωση για να διατηρήσουμε την προσδοκία». Και κατέληξε πως η δεύτερη θέση «είναι προφανώς αποτυχία, αλλά λέω και κάτι άλλο, ότι πρέπει να δουλέψουμε συστηματικά».

Ο Τσουκαλάς πήρε εντολή από τον Ανδρουλάκη να κάνει κωλοτούμπα, αλλά έσπασε τα μούτρα του, ισχυριζόμενος ότι… δεν υπήρξε ο επισπεύδων, αλλά απάντησε σε ερώτημα για το αν θα συνιστά αποτυχία η δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές (λες και έχει καμιά σημασία αυτό). «Απάντησα ότι δεν θα είναι για το ΠΑΣΟΚ αποτυχία να είναι δεύτερο, αλλά κυρίως δυστύχημα για την κοινωνία, θα είναι μια αρνητική εξέλιξη που θα της στερήσει δυνατότητες. Είναι ζήτημα κοινωνικής αναγκαιότητας το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο και πιστεύω πως θα τα καταφέρει να είναι. Ένα κόμμα, αν διπλασιάσει τις δυνάμεις του, δεν μπορείς να πεις ότι απέτυχε, όμως-ακόμη και αν έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξησηη παραμονή της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη θέση θα είναι πράγματι μια αρνητική εξέλιξη για την κοινωνία. Ο στόχος μας όμως παραμένει να είμαστε πρώτοι για να γυρίσει σελίδα ο τόπος» είπε. Η ζημιά είχε ήδη γίνει και οι «διερυκρινίσεις» Τσουκαλά την έκαναν μεγαλύτερη.

Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών…

Ο τίτλος ανήκει στον εκδότη της Political Νίκο Καραμανλή και συνοδεύεται από το εξής σχόλιο: «Παντού έχω αυτιά. Σας έγραψα χθες για τον Πιερρακάκη που πήγε στο Άγιο Όρος. Τέλεια. Σας τόνισα επίσης για τις συναντήσεις που είχε και ότι «έστρωσε» τον δρόμο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη δική του επίσκεψη εκεί. Τέλεια ξανά. Την ίδια ώρα, η Νίκη (που διαλαλεί ότι έχει… δεσμούς στο Άγιο Όρος) διέγραψε τον Νίκο Παπαδόπουλο. Κλάμα για τον ίδιο, αλλά και το κόμμα. Όλα όσα συνέβησαν έχουν την εξήγησή τους. Γιατί ο Πιερρακάκης πέτυχε να αλλάξει το κλίμα στον Άθω κάνοντας δεκτά πολλά από τα αιτήματα που «σκούριαζαν» για πολύ καιρό και τώρα βρήκαν… λύση. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!».

Τι καταλάβαμε εμείς: εξελίσσεται σχέδιο με κωδική ονομασία «Ξεψειρίσατε τη Νίκη». Επειδή το ιερατείο του Αθω έχει επιρροή στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της βόρειας Ελλάδας, η κυβέρνηση το προσεγγίζει χρησιμοποιώντας τη μεγαλύτερη «αδυναμία» που έχουν οι «γέροντες»: το χρυσίον ή κασέρι ή μπερντέ ή απλά χρήμα. Για να το γράφει ο ευσεβής χριστιανός και δεξιός εκδότης κάτι θα ξέρει…

Ο καημένος!

Μια που αναφερθήκαμε στη «Νίκη» και επειδή χτες αναφερθήκαμε στη διαγραφή από τον Νατσιό του… φιλότεχνου βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου, παραθέτουμε και την απάντηση του τελευταίου στη διαγραφή του: «Δεν θέλω να κακολογήσω τον Δημήτρη Νατσιό, βλέπω ο καημένος δεν μπορεί να πάρει απόφαση. Εδώ και δύο μήνες του λέω έλα να μιλήσουμε. Ετρεχα πίσω του, τρομάρα μου, έλεγα ο δάσκαλος του γένους, ότι πηγαίναμε να αφυπνίσουμε τον κόσμο για μία καλύτερη πατρίδα… Πίστεψα στη Νίκη και τις αρχές της, αλλά μπήκε στη Βουλή και μεταλλάχτηκε. Αυτό στην Ιατρική το λέμε κακοήθης μετάλλαξη». Ο… φιλότεχνος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στους βανδαλισμούς που έκανε στην Εθνική Πινακοθήκη: «Είπαν πως έδρασα αυτοβούλως και όχι θεσμικά. Εάν θέλετε θεσμικά, ο κύριος Μητσοτάκης. Πιο θεσμικός πεθαίνεις.Εγώ θεσμικός δεν γίνομαι. Εγώ αν δω την Παναγία σαν δαιμόνιο να καπνίζει, θα το ρίξω». Μαζί σου, μεγάλε. Και θα είμαστε ακόμα πιο πολύ μαζί σου, αν οργανώσεις ένα δημόσιο εξορκισμό για τον καημένο τον Νατσιό, που είναι σίγουρο ότι κάποιοι καλικάντζαροι τον έχουν κατακυριεύσει.

Σιγά μην φοβηθεί

Οργή, λέει, επικράτησε στο μέγαρο Μαξίμου, όταν ο βουλευτής Θόδωρος Καράογλου ανακοίνωσε από τώρα την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Κι είχε μια σκασίλα ο Καράογλου! Ας τον έκανε υπουργό ο Κούλης για να του ζητήσει την άδεια. Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης τον είχε κάνει ο Σαμαράς το 2012, σε υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης τον υποβίβασε ο Κούλης το 2019, ενώ το 2021 τον έδιωξε και έκτοτε δεν ξαναείδε υπουργείο. Είδε κι αποείδε, αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του ως περιφερειάρχης. Το ανακοίνωσε από τώρα, εκβιάζοντας τον αδύναμο πλέον Κούλη. Κι αν δεν του δώσει το χρίσμα, θα κατέβει σαν αντάρτης, με αξιώσεις εκλογής.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓιατί τα όπλα της Αντίστασης είναι κόκκινη γραμμή
Επόμενο άρθρο Ο Τραμπ υπέγραψε χωριστή ανακωχή με τους Χούθι, αδειάζοντας τους σιωναζιστές

Σχετικά Αρθρα

Αβρόχοις ποσί θα περάσουν Τζαβέλλας-Δεμίρης

Κόντρες 19 Μάι 2026, 19:23

Φαβορί ο Μπακέλας; Ελα, δεν το πιστεύω

Κόντρες 18 Μάι 2026, 15:21

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

Κόντρες 15 Μάι 2026, 11:55

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

Κόντρες 14 Μάι 2026, 20:25

Δε βγαίνουν τα νούμερα

Κόντρες 13 Μάι 2026, 15:02

Βόλεμα των «μαύρων»

Κόντρες 11 Μάι 2026, 11:09
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

23 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

23 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτη αμερικανοδουλεία και σιωνιστοδουλεία από τον Μητσοτάκη

Σε συνέντευξη στους Financial Times

22 Μάι 2026, 18:15
Παιδεία

Το φιάσκο των εξετάσεων PISA

22 Μάι 2026, 12:11
Διεθνή

Οι επιπτώσεις του ισραηλινοαμερικανικού πολέμου κατά του Ιράν στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

22 Μάι 2026, 12:02
Καταστολή

Και οι υπόλοιποι φυλακισμένοι για την υπόθεση της 17Ν

Από το 2021 έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί ο Αλ. Γιωτόπουλος

22 Μάι 2026, 10:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Μάη

22 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

H χίμαιρα των 70 δισ. δολαρίων του Τραμπ για τη Γάζα καταρρέει

Οι δωρητές αρνούνται να χρηματοδοτήσουν το λεγόμενο «Συμβούλιο Ειρήνης»

21 Μάι 2026, 17:10
Διεθνή

Η απελπισία του σιωναζιστή στρατιωτικού

21 Μάι 2026, 14:08
Παιδεία

Σύλλογος μελών ΔΕΠ Παντείου: Οχι δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

Υπερασπιζόμαστε τον Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστήμιου

21 Μάι 2026, 13:19
Υγεία

Ξαναδοκιμάζουν να βάλουν εξετάσεις στους γιατρούς για έναρξη ειδικότητας – Να μην περάσει!

21 Μάι 2026, 13:06
Παιδεία

Με ευθύνη της κυβέρνησης το βρώμικο κύκλωμα έκδοσης παράνομων πτυχίων και πιστοποιήσεων για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ καλά κρατεί

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου από την ΟΙΕΛΕ

21 Μάι 2026, 12:20
Εργατικά

Η κατακραυγή, η αλληλεγγύη, ο αγώνας κράτησαν την μάνα του παιδιού με αυτισμό στη δουλειά της στη Σάμο

21 Μάι 2026, 12:09
Πολιτική

Ανέλεγκτοι, ανεξέλεγκτοι, εξαρτημένοι

21 Μάι 2026, 12:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάη

21 Μάι 2026, 00:01
Πολιτική

Μητσοτάκη, είσαι συνυπεύθυνος για τα βασανιστήρια των σιωναζιστών σε παράνομα συλληφθέντες και απαχθέντες αγωνιστές

20 Μάι 2026, 22:07
Διεθνή

Τα drones της Χεζμπολά παραλύουν μέχρι και το 80% των επιχειρήσεων του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

20 Μάι 2026, 21:38
Πολιτική

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάχια Σινουάρ

Θα γίνει την επόμενη Πέμπτη, 28 Μάη

20 Μάι 2026, 20:05
Αγροτικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Γι' αυτό καθυστερούν πάνω από 11 χρόνια τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

20 Μάι 2026, 19:41
Εργατικά

Μήνυση κατά των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά Χρύσας Χοτζόγλου και Ακρίτα Καλούση

Από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

20 Μάι 2026, 10:37
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Μάη

Ημέρα χελώνας.

Τζαμάικα: Ημέρα εργασίας.

1904: Λόχος στρατού λιθοβολεί ευρωπαίους υπουργούς στην Αϊτή.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει δικτατορία.

1928: 22 νεκροί και 41 τραυματίες από βόμβα αργεντινών αντιφασιστών στην ιταλική πρεσβεία του Μπουένος Άιρες.

1945: Αυτοκτονεί στη φυλακή ο Χάινριχ Χίμλερ.

1973: Αποτυχημένο κίνημα στο πολεμικό ναυτικό με στόχο την ανατροπή του Γεώργιου Παπαδόπουλου.

1973: Εξαρθρώνεται η ΕΑΝ, συλλαμβάνονται ο κτηνίατρος Ι. Σαββούρας.

1986: Η ΚΥΠ μετονομάζεται σε ΕΥΠ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα κόμματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, η Νέα Αριστερά, το κόμμα Τσίπρα, το κόμμα Καρυστιανού, το πιθανό κόμμα Σαμαρά και, δυστυχώς, μαζί το αγχωμένο από την έλευση Τσίπρα και Καρυστιανού ΠΑΣΟΚ, είναι εκδοχές του κόμματος των Τεμπών. Ολα μαζί και το καθένα χωριστά απειλούν την πολιτική σταθερότητα (το ΠΑΣΟΚ ήδη, με την επιπόλαιη πρότασή του για τα funds, είναι σαν να προεικάζει για τη χώρα ένα στάτους κρίσης). Ολα τα κόμματα που προανέφερα, αν και έχουν πολλές φορές αποτύχει να ανατρέψουν τη σταθερότητα, συνεχίζουν να προετοιμάζονται για τη μητέρα των μαχών· τις εκλογές.

Hλίας Κανέλλης

(Εξαίρεσε μόνο το ΚΚΕ. Οχι γιατί το συμπαθεί αλλά γιατί το κατατάσσει σε άλλη, χειρότερη κατηγορία. Και γιατί αυτοί που θα ψηφίσουν ΚΚΕ είναι απίθανο να προέλθουν από τη ΝΔ. Ενώ όλα τα άλλα κόμματα, αριστερά και δεξιά της ΝΔ στον εικονικό πολιτικό χάρτη, απειλούν με αφαίμαξη τη ΝΔ του Μητσοτάκη. Ολα μπορούν να της αφαιρέσουν ψηφοφόρους, άλλο περισσότερους άλλο λιγότερους. Οπότε, λίγο το ένα κόμμα, πολύ το άλλο, πέφτει ο Μητσοτάκης κάτω από το 25% και… πιάνει αεροδιάδρομο. Χτύπησε συναγερμό ο μηχανισμός προπαγάνδας του μεγάρου Μαξίμου: πρέπει να ιδρώσετε τη φανέλα. Πρέπει να βάλλετε μπροστά στον ψηφοφόρο το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες», ο εστί μεθερμηνευόμενον – που λέει και ο ευαγγελιστής – «Μητσοτάκης ή χάος». Πώς τους βάζεις όλους σε κοινό παρονομαστή, όταν η πολιτικοϊδεολογική τους ρητορική παρουσιάζει τεράστιες αποκλίσεις; Μπορείς, για παράδειγμα, να βάλεις το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και όλα τα κομμάτια του άλλοτε ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό παρονομαστή: να τα χαρακτηρίσεις εκδοχές της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό, όμως, δεν βολεύει, γιατί η σοσιαλδημοκρατία είναι ένα συστημικό πολιτικό ρεύμα που ουδείς διανοήθηκε να την χαρακτηρίσει φορέα σκόπιμης πολιτικής αστάθειας. Μπορείς, επίσης, να βάλεις τα ακροδεξιά μορφώματα στον ίδιο παρονομαστή, συμπεριλαμβάνοντας και τον Σαμαρά, αν φτιάξει κόμμα. Ούτε αυτό βολεύει, όταν ο μεν Σαμαράς προέρχεται από τα σπλάχνα της ΝΔ, στην οποία επιπροσθέτως κατέχουν περίοπτες θέσεις φασίστες πογκρομιστές σαν τον Βορίδη, άνθρωποι που ζητούσαν να υπάρξουν νεκροί μετανάστες στα σύνορα σαν τον Πλεύρη και θαυμαστές του Παττακού και του πατριάρχη του ελληνικού νεοναζισμού Κ. Πλεύρη σαν τον Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο παρονομαστή τη σοσιαλδημοκρατία με την ακροδεξιά. Οπότε κάνεις μια κατασκευή και τους μαζεύεις όλους σ’ αυτήν: «κόμμα των Τεμπών». Εκτός του ότι αυτή καθαυτή η κατασκευή θυμίζει την ετοιμόρροπη καλύβα του καραγκιόζη, είναι στο φινάλε προβληματική για το αφεντικό. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού έχει εδραία πεποίθηση ότι στα Τέμπη διαπράχτηκε ένα μαζικό έγκλημα, για το οποίο την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η οποία, εκτός του ότι δε ανέλαβε την ευθύνη της, διέπραξε και το έγκλημα της συγκάλυψης. Οταν το έγκλημα στα Τέμπη κατέβασε στο δρόμο πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους σε όλη τη χώρα, τόσους όσους δεν είχε κατεβάσει κανένα άλλο ζήτημα εδώ και δεκαετίες, το να χαρακτηρίζεις σύσσωμη την αντιπολίτευση, αριστερά και δεξιά της ΝΔ, «κόμμα των Τεμπών», μάλλον τιμητικό είναι γι’ αυτήν. Οπότε το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος», που κατασκεύασες, εύκολα μετατρέπεται σε «οποιονδήποτε άλλο ή άλλη, εκτός από τον Μητσοτάκη». Είναι ντεφορμέ τα παπαγαλάκια, οι γκεμπελίσκοι της μητσοτακικής προπαγάνδας. Δε φταίνε αυτοί. Η κατάσταση είναι τόσο στριμόκωλη για το αφεντικό που στέρεψαν από ιδέες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo