Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια
  • Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ
  • Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος
  • ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ
  • Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Γιατί τα όπλα της Αντίστασης είναι κόκκινη γραμμή
Διεθνή

Γιατί τα όπλα της Αντίστασης είναι κόκκινη γραμμή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Μάι 2025, 09:22

του καθηγητή Δρ. Μόχσεν Μοχάμαντ Σάλεχ

Ορισμένοι επιχειρούν να απαλύνουν την έννοια του «αφοπλισμού της Αντίστασης», παρουσιάζοντάς την ως εθνικό συμφέρον στη σημερινή φάση—με το επιχείρημα ότι η ισραηλινή επίθεση και η συνεχιζόμενη αιματοχυσία των Παλαιστινίων μπορούν να σταματήσουν μόνο αν η Χαμάς και οι υπόλοιπες δυνάμεις της Αντίστασης παραδώσουν τα όπλα τους. Ανεξάρτατα από τις προθέσεις πίσω από τέτοια επιχειρήματα, η Χαμάς και η Αντίσταση δεν έχουν την «πολυτέλεια» να επιλέξουν εναλλακτικές που παρουσιάζονται ως υπέρτατο παλαιστινιακό συμφέρον, διότι η φύση του σιωνιστικού σχεδίου και η πρακτική εφαρμογή του επί του εδάφους έχουν καταστήσει την ένοπλη αντίσταση τη μοναδική βιώσιμη επιλογή—όσο υψηλό κι αν είναι το τίμημα. Συγκεκριμένα:

1. Ο αφοπλισμός της Αντίστασης ισοδυναμεί με το να αφαιρεθεί η ψυχή του παλαιστινιακού ζητήματος—αφήνοντας τον λαό του αφοπλισμένο, ανυπεράσπιστο και στο έλεος της βούλησης και των ορέξεων του εχθρού.

2. Το Ισραήλ έχει ξεκινήσει μια στρατιωτική και πολιτική εκστρατεία «μηδενικού αθροίσματος» με σκοπό την υλοποίηση του «Καθοριστικού Σχεδίου» (“Decisive Plan”), το οποίο αποσκοπεί στην αποδόμηση της ειρηνευτικής διαδικασίας και της λύσης των δύο κρατών, στην επιβολή προσάρτησης και εβραιοποίησης στη Δυτική Όχθη, στην εξάλειψη της αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας και, τελικά, στη διαγραφή του παλαιστινιακού ζητήματος. Σε αυτό το πλαίσιο, η αντίσταση έχει καταστεί μονόδρομος.

Το εν λόγω «Καθοριστικό Σχέδιο» είχε θεωρητικοποιηθεί από τον Μπεζαλέλ Σμότριτς, ηγέτη του κόμματος «Θρησκευτικός Σιωνισμός», σε ένα όραμα που δημοσίευσε το 2017. Αργότερα εντάχτηκε στην κυβέρνηση Νετανιάχου με στόχο την υλοποίησή του. Στο τέλος του ίδιου έτους, η Κεντρική Επιτροπή του Λικούντ ψήφισε υπέρ της προσάρτησης της Δυτικής Οχθης και κάλεσε τα μέλη της Κνεσέτ να στηρίξουν τη σχετική πρόταση, εφόσον αυτή κατατεθεί.

3. Ο αφοπλισμός της Αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας θα οδηγούσε στην αποδόμηση του βασικού αμυντικού φραγμού, παραδίδοντας ουσιαστικά τη Γάζα στη βούληση της Κατοχής. Αυτό θα έδινε στο Ισραήλ απόλυτη ελευθερία να εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας, να συνεχίσει ανεμπόδιστα τις δολοφονίες, τις στοχευμένες εκτελέσεις και τις καταστροφές κατά βούληση. Επίσης, θα επέτρεπε στην Κατοχή να εντείνει περαιτέρω τον αποκλεισμό και να κλιμακώσει τον εκτοπισμό… με οποιαδήποτε πρόφαση, χωρίς καμία αποτρεπτική δύναμη. Σε αυτό το πλαίσιο, ο αφοπλισμός δεν θα σταματούσε την πρόοδο του σιωνιστικού σχεδίου για την εβραιοποίηση της γης και του λαού της Παλαιστίνης και την οριστική εξάλειψη του παλαιστινιακού ζητήματος. Το Ισραήλ δεν δεσμεύεται να μην προσαρτήσει εδάφη, να μην εκτοπίσει πληθυσμούς ή να μην μετατρέψει τη ζωή των Παλαιστίνιων σε καθεστώς εξαναγκαστικής εξορίας.

Όσον αφορά τη Δυτική Οχθη, η οποία δεν συμμετείχε στην Επιχείρηση Κατακλυσμός του Αλ-Άκσα και όπου η Παλαιστινιακή Αρχή συνεργάζεται με το Ισραήλ για την καταστολή της αντίστασης, βρίσκεται πλέον στο «μάτι του κυκλώνα» για τα σχέδια προσάρτησης και εκτοπισμού. Αντιμετωπίζει τη διάλυση και αναδιάρθρωση της Αρχής σε θύλακες-καντόνια, που θα λειτουργούν ως παροχείς υπηρεσιών σε σύμπνοια με την Κατοχή.

4. Η ισχυρή Αντίσταση στη Λωρίδα της Γάζας έχει προκαλέσει σημαντικές στρατιωτικές και οικονομικές απώλειες στο Ισραήλ, έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό εποίκων να φύγουν στο εξωτερικό, έχει πυροδοτήσει εσωτερικές κρίσεις, έχει επιτύχει μια αξιοπρεπή συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων και έχει απομονώσει το Ισραήλ διεθνώς. Έχει επίσης αποδομήσει την ισραηλινή αφήγηση και έχει κλονίσει τα θεμέλια της αποικιοκρατικής του σταθερότητας τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και στην οικονομία. Ο αφοπλισμός της Αντίστασης θα απάλλασσε το Ισραήλ από τη βαθιά του κρίση, μετατρέποντας τη σιωνιστική αποικιοποίηση σε μια κατοχή «πέντε αστέρων», χωρίς κόστος, ενώ θα επέτρεπε το πρόγραμμα εποικισμού και εβραιοποίησης να προχωρήσει ανεμπόδιστα. Στη διαδικασία αυτή, η ευθύνη μετατοπίζεται άδικα στον παλαιστινιακό λαό, σαν να καθορίζονται η μοίρα και το μέλλον του αποκλειστικά από τη βούληση του Ισραήλ.

5. Ο αφοπλισμός της Αντίστασης αποτελεί τιμωρία για το θύμα και επιβράβευση για τον επιτιθέμενο, ενώ εκείνος που πρέπει να τιμωρηθεί και να αφοπλιστεί είναι ο κατακτητής.

6. Ο αφοπλισμός της Αντίστασης στερείται λογικής, νομικής, πολιτικής, ηθικής και ανθρωπιστικής νομιμοποίησης, καθώς η αντίσταση είναι νόμιμο και αναφαίρετο δικαίωμα των λαών υπό κατοχή, όπως αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

7. Ο αφοπλισμός της Αντίστασης προσφέρει μια «έμμεση νομιμοποίηση» της κατοχής και της σιωνιστικής αφήγησης, παρουσιάζοντας το Ισραήλ ως θύμα, εξισώνοντας την Αντίσταση με την «τρομοκρατία» και παρουσιάζοντας τη διαδικασία αφοπλισμού ως αντίδραση στην επίθεση κατά ενός κράτους-μέλους του ΟΗΕ και στο «δικαίωμά του στην αυτοάμυνα».

8. Η Αντίσταση λειτουργεί ανέκαθεν ως ασπίδα και προπύργιο για την αραβική και ισλαμική ασφάλεια, καθώς και για το στρατηγικό περιβάλλον γύρω από την κατεχόμενη Παλαιστίνη. Ο Νετανιάχου και αρκετές εξέχουσες προσωπικότητες της κυβερνητικής του συμμαχίας έχουν εκφράσει την πρόθεση να εκτοπίσουν τους Παλαιστίνιους και να επεκτείνουν το ισραηλινό δόγμα ασφάλειας, μετατρέποντας το κράτος σε κυρίαρχη και αποσταθεροποιητική δύναμη στην περιοχή. Ο αφοπλισμός της Αντίστασης θα δημιουργούσε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων.

9. Οι ιστορικές εμπειρίες εθνών που επέλεξαν να αφοπλιστούν και να υποταχτούν στην κατοχή υπήρξαν καταστροφικές. Αντίθετα, εκείνοι που επέμειναν να συνεχίσουν την αντίσταση, παρά τις τεράστιες θυσίες, είναι αυτοί που τελικά πέτυχαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους, όπως η Αλγερία, το Αφγανιστάν και το Βιετνάμ.

Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές των Συμφωνιών του Όσλο ήταν η απόφαση της ηγεσίας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) να εγκαταλείψει πλήρως τον ένοπλο αγώνα, επιλέγοντας να αντιμετωπίζει τις διαπραγματεύσεις και τις συγκρούσεις με την ισραηλινή κατοχή αποκλειστικά μέσω ειρηνικών μέσων. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να απαγορεύσουν κάθε μορφή ένοπλης αντίστασης εντός των περιοχών που ελέγχουν. Σήμερα, βλέπουμε ένα σχέδιο που έχει υποταχτεί πλήρως στη βούληση του κατακτητή εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια. Αντί να επιτύχει ανεξάρτητο κράτος, έχει καταστεί εργαλείο για την εφαρμογή της ατζέντας του κατακτητή και για την καταστολή της Αντίστασης, ενώ η Κατοχή συνεχίζει να επεκτείνεται, να εβραιοποιεί τη γη και τους ιερούς τόπους. Προχωρά σταθερά προς την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης και τη διάλυση της Παλαιστινιακής Αρχής σε κατακερματισμένα καντόνια και θύλακες, έχοντας πλέον εκπληρώσει τον προσωρινό της ρόλο και απομείνει ως ένα κενό και άχρηστο κέλυφος!!

ΠΗΓΗ: Al-Zaytouna Centre for Studies and Consultations, 7/5/2025

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 7 Μάη
Επόμενο άρθρο Μια χαψιά τον έκανε ο Θύμιος τον αναμορφωτή του σιδηροδρομου

Σχετικά Αρθρα

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

Διεθνή 8 Σεπ 2026, 11:27

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

Διεθνή 7 Σεπ 2026, 19:50

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

Διεθνή 7 Σεπ 2026, 05:50

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

Διεθνή 6 Σεπ 2026, 10:02

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

Διεθνή 6 Σεπ 2026, 09:04

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

Διεθνή 5 Σεπ 2026, 09:39
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo