Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο
  • Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών
  • Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;
  • Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;
  • Χαμάς (για μια ακόμα φορά): Ονειρο απατηλό ο αφοπλισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Κοροναϊός και Προσφυγικό: Στη χρονομηχανή οι δομές «φιλοξενίας»
Καταστολή Υγεία

Κοροναϊός και Προσφυγικό: Στη χρονομηχανή οι δομές «φιλοξενίας»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Δεκ 2020, 13:11
  • Σαν να μην υπάρχει πανδημία λειτουργούν οι υπηρεσίες των ΜΚΟ στα ανοιχτά στρατόπεδα προσφύγων

  • Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – ΜΚΟ σε αγαστή σύμπραξη για να μοιραστούν την πίτα των κονδυλίων της νέας χρονιάς

Τις συνθήκες που επικρατούν γύρω μας λόγω της πανδημίας τις βιώνουμε και τις βλέπουμε όλοι καθημερινά. Το μόνο πεδίο στο οποίο πλέον δε γίνονται γνωστές είναι το πεδίο του Προσφυγικού. Μπορεί στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι πρόσφυγες να ήταν αυτοί που έφεραν ένα μεγάλο (αν όχι το μεγαλύτερο) βάρος της διασποράς της νόσου (πήγε να γίνει κάτι αντίστοιχο και στο δεύτερο κύμα, αλλά μάλλον δεν πήρε τη διάσταση που θα επιθυμούσαν οι επιτελάρχες του Μαξίμου), ωστόσο σήμερα, στο πικ της δεύτερης φάσης της πανδημίας, οι δομές «φιλοξενίας» των προσφύγων μοιάζουν να έχουν μπει στη μηχανή του χρόνου, επιστρέφοντας σε εποχές του παρελθόντος, τότε που δεν υπήρχε κοροναϊός.

Οπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, οι χώροι που ζουν στοιβαγμένοι οι πρόσφυγες είναι ένας άλλος πλανήτης. Ενας πλανήτης χωρίς κοροναϊό, με τη μάσκα να φοριέται σαν αξεσουάρ και τους ανθρώπους να πλανώνται σε πελάγη άγνοιας για τα μέτρα πρόληψης και καταστολής. Τα τεστ που διεξάγονται είναι σχεδόν μηδενικά. Οι ενημερώσεις στους πρόσφυγες είναι ανύπαρκτες. Τα πρόστιμα πέφτουν το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο. Και μέσα σ’ αυτό το σκηνικό, οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ δουλεύουν κανονικά, την ώρα που συστήνεται τηλεργασία, τα μαθήματα μη τυπικής εκπαίδευσης διεξάγονται με περιορισμένους μαθητές μεν αλλά με καθημερινή ροή και παρουσία, την ώρα που τα σχολεία της χώρας είναι εντελώς κλειστά, και οι ομαδικές δραστηριότητες δίνουν και παίρνουν, την ώρα που το ΕΣΥ όλης της χώρας έχει ξετιναχθεί.

Το καλύτερο εξ’ όλων όμως είναι ότι όλα αυτά γίνονται κατόπιν εντολής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου! Μάλιστα. Τα «γαλάζια παιδιά», απεσταλμένοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που συντονίζουν τις δομές, διεμήνυσαν σε όλους τους φορείς να εξακολουθήσουν κανονικά όλες οι δραστηριότητες και να παραμείνει κανονική και η παρουσία των εργαζομένων στις ΜΚΟ. Οι ΜΚΟ με τη σειρά τους, μη θέλοντας να χαλάσουν την συνεργασία, ενόψει της νέας χρονιάς και άρα των νέων προγραμμάτων που επίκεινται να εγκριθούν και να χρηματοδοτηθούν, υποχρεώνουν τους εργαζομένους τους, χωρίς κανένα μέτρο πρόληψης, να βρίσκονται καθημερινά και να λειτουργούν τάξεις διδασκαλίας, χώρους ομαδικών δράσεων, αλλά και χώρους παροχής ψυχοκοινωνικών και νομικών υπηρεσιών.

Αποτέλεσμα είναι οι πρόσφυγες να συνωστίζονται με σκοπό να έχουν πρόσβαση στις διάφορες αυτές υπηρεσίες (προϊόν και της γενικότερης υπολειτουργίας των υπόλοιπων δημοσίων υπηρεσιών που έστω και περιορισμένα λάμβαναν), οι εργαζόμενοι να προσπαθούν να τηρήσουν τα όποια μέτρα μπορούν και παράλληλα ο ανύπαρκτος ΕΟΔΥ να μην προβαίνει τόσον καιρό σε ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας καθώς και σε καμία σύσταση για περιορισμό συναναστροφών.

Αλήθεια, τι έχουν να πουν οι διάφορες ΜΚΟ γι’ αυτή τη συμπεριφορά; Πού έγκειται ο «ανθρωπισμός» τους; Πώς ακριβώς εκδηλώνεται και απέναντι σε ποιους; Στους πρόσφυγες που δεν τους προστατεύουν όσο συνεχίζουν να λειτουργούν σα να μην υπάρχει πανδημία ή στους ίδιους τους εργαζομένους τους, που δεν τους έχουν εξασφαλίσει το παραμικρό ώστε να προφυλαχθούν; Ούτε κανονική τηλεργασία, ώστε να προφυλαχθούν οι ομάδες που δουλεύουν στο πεδίο, με εναλλαγή της παρουσίας τους, ώστε να μην κολλήσει ο ένας τον άλλο. Ούτε συχνό ιατρικό έλεγχο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μη διασπορά του ιού άμεσα από κάποιον ασυμπτωματικό.

Ας σημειώσουμε κάτι στο σημείο αυτό. Στη φάση της πρώτης καραντίνας, οι ΜΚΟ είχαν το εξής πλάνο εργασίας για όσους πήγαιναν διά ζώσης στις δομές «φιλοξενίας»: α) μειωμένη παρουσία τόσο σε ημέρες εργασίας όσο και σε ώρες απασχόλησης, β) απαγόρευση ομαδικών δραστηριοτήτων και μαθημάτων και διεξαγωγή τους αποκλειστικά διαδικτυακά, γ) εξυπηρέτηση μόνο πολύ επειγουσών περιπτώσεων, δ) οργάνωση εργαζομένων σε ομάδες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να κολλήσει όλη η ομάδα από έναν φορέα του ιού.

Τότε όμως ήταν διαφορετικά. Δε διακυβεύονταν σοβαρά οικονομικά συμφέροντα. Σήμερα, αντιθέτως, βρισκόμαστε σε περίοδο σκληρών διαπραγματεύσεων για τις ΜΚΟ. Κι αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του φθινοπώρου. Τα περισσότερα προγράμματα λήγουν τέλος του χρόνου κι αν θέλουν οι μηκυάρχες να τα ανανεώσουν (και μαζί τους να ανανεωθούν και τα διόλου ευκαταφρόνητα μηνιάτικα των διαφόρων στελεχών τους που –όλως τυχαίως– ήταν οι πρώτοι που εφάρμοσαν πλήρως την τηλεργασία!), θα πρέπει να φροντίσουν να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στο υπουργείο και στην πολιτική που έχει προ πολλού χαράξει για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού. Μόνο κριτήριο αποτελεί το κέρδος κι αυτό είναι εμφανές τώρα περισσότερο από ποτέ.

Πρόσφυγες και εργαζόμενοι είναι τα θύματα μιας απάνθρωπης πολιτικής που μετράει μόνο νούμερα και κρύβει τα χρόνια προβλήματα κάτω απ’ το χαλί. Πολιτικής που τελικά αποδεικνύεται και θα αποδεικνύεται πάντα ότι ασκείται τόσο από τις αστικές κυβερνήσεις όσο και από τις γιαλαντζί «ανθρωπιστικές» οργανώσεις. Ακόμα και σε καιρούς πανδημίας.

Εκτύπωση 🖨
ΔΟΜΕΣ ΜΚΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚραυγή από τα κελιά: Αποσυμφόρηση των φυλακών τώρα!
Επόμενο άρθρο Οι νόμοι ισχύουν για τους άλλους, όχι για τον Κούλη, τη Μαρέβα και την παρέα τους

Σχετικά Αρθρα

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

Υγεία 20 Φεβ 2026, 22:41

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

Υγεία 20 Φεβ 2026, 14:03

Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Γεωργιάδης συνεχάρη τα ΜΑΤ που τον γλίτωσαν από τους «κομμουνιστές»!

Καταστολή 19 Φεβ 2026, 14:24

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των μπάτσων-δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου

Καταστολή 19 Φεβ 2026, 13:25

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

Υγεία 18 Φεβ 2026, 13:15

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

Καταστολή 17 Φεβ 2026, 18:46
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Εκτός από γκεμπελίσκος, είναι και θρασύδειλο ανθρωπάριο

20 Φεβ 2026, 22:41
Πολιτική

Ολοι/ες την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

20 Φεβ 2026, 21:27
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η Χεζμπολά θα απαντήσει στην επιθετικότητα των σιωναζιστών

20 Φεβ 2026, 19:22
Αγροτικά

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

20 Φεβ 2026, 14:56
Υγεία

Γιατί η 1η ΥΠΕ δεν απαντά στην ΕΙΝΑΠ που ρωτάει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προκηρύξεις του 2025 για προσλήψεις γιατρών;

20 Φεβ 2026, 14:03
Διεθνή

Χαμάς (για μια ακόμα φορά): Ονειρο απατηλό ο αφοπλισμός της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αντίστασης θα διαλυθούν μόνο όταν ενταχτούν στο στρατό ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

20 Φεβ 2026, 12:35
Κόντρες

Τα στρατά του Κούλη στη Γάζα

20 Φεβ 2026, 10:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

20 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

19 Φεβ 2026, 21:05
Οικονομία

Πάρτε κελεμπίες, απόκριες έχουμε…

19 Φεβ 2026, 20:42
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά αποστειρωμένους χώρους

19 Φεβ 2026, 20:02
Ιστορία

Ενας Ακροναυπλιώτης, από τους 200 της Καισαριανής, σαν θεατρικός ήρωας του Γκόρκι

19 Φεβ 2026, 18:29
Καταστολή

Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Γεωργιάδης συνεχάρη τα ΜΑΤ που τον γλίτωσαν από τους «κομμουνιστές»!

19 Φεβ 2026, 14:24
Διεθνή

H Oλιβιά Ζεμόρ, πρόεδρος της γαλλικής Europalestine, κατηγορείται για… «υποστήριξη της τρομοκρατίας»

19 Φεβ 2026, 13:44
Καταστολή

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των μπάτσων-δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου

19 Φεβ 2026, 13:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

19 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει

18 Φεβ 2026, 21:04
Πολιτισμός

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

18 Φεβ 2026, 19:49
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

Ημέρα κοινωνικής δικαιοσύνης.

1902: Πεντακόσιοι νεκροί στη Βαρκελώνη σε συγκρούσεις απεργών-αστυνομίας.

1931: 61 νεκροί στο Καλάο (Περού) σε συμπλοκές στρατού-ανταρτών.

1932: Η Σοβιετική Ένωση αφαιρεί τη ρωσική υπηκοότητα από τον Λέοντα Τρότσκι.

1954: Επιστροφή 1.148 ελλήνων πολιτικών προσφύγων από την Ουγγαρία.

1972: Καταδίκη πέντε μελών του ΠΑΜ.

1973: Βόμβες της ΕΑΝ σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο Παλαιό Φάληρο.

1973: Δύο καταδίκες μελών της ΑΑΑ.

1974: Συλλαμβάνονται 35 ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ.

1977: Βόμβα στην αποθήκη προϊόντων του Στασινόπουλου (ΕΛΑ).

1996: Η Τώνια Αντωνίου (ΠαΣοΚ) γίνεται η πρώτη γυναίκα που ψηφίζεται να ηγηθεί σε πολιτική νεολαία.

2000: Ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο και αφήνει παράλυτο τον 18χρονο μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη (Λούτσα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo