Σαν στυμμένη λεμονόκουπα…

0

Eκανε τα πάντα για να τους ευχαριστήσει, όμως αυτοί την πετάνε στα σκουπίδια σαν στυμμένη λεμονόκουπα. Ο λόγος για την Ευμορφία Σαμαρά, πρώην διευθύντρια των Φυλακών Κασσαβέτειας.

Η κ. Σαμαρά είχε φτιάξει καλό όνομα στη φυλακή. Δεν ξέρουμε πόσο το σκέφτηκε, όταν της ζήτησαν να κάνει την κωλοτούμπα, αλλά την έκανε. Ψήφισε ενάντια στη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα. Ολες τις προηγούμενες φορές ψήφιζε υπέρ της χορήγησης άδειας. Και όταν ο Δ. Κουφοντίνας πήρε τρεις άδειες από τη συγκεκριμένη φυλακή και όταν οι άδειες άρχισαν να κόβονται με εισαγγελικό βέτο.

Μέχρι που ανέλαβε τις φυλακές ο Χρυσοχοΐδης (η αρμοδιότητα, ως γνωστόν, πάρθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης και δόθηκε στο υπουργείο Προ Πο). Η κ. Σαμαρά κλήθηκε «προς σωφρονισμόν» στην Αθήνα και επέδειξε ευλυγισία: άλλαξε την πάγια θέση της και ψήφισε κατά της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα. Χωρίς να έχει μεσολαβήσει κάποιο πραγματικό περιστατικό που να δικαιολογεί την αλλαγή στάσης. Απλά για να εξευμενίσει τη νέα πολιτική ηγεσία.

Θα έπρεπε να ξέρει, όμως, ότι στον κόσμο των μηχανισμών καταστολής δεν αρκεί η ευλυγισία και το προσκύνημα. Πρέπει να είσαι «δική τους» από παλιά. Πριν από τρεις μήνες, μετά από δεκαετή θητεία στη θέση της διευθύντριας, την ξήλωσαν, με απόφαση της περιβόητης Σοφίας Νικολάου, γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Και δεν την επανέφεραν στη θέση τμηματάρχη, που είχε προτού γίνει διευθύντρια, αλλά σε θέση απλής διοικητικής υπαλλήλου στη γραμματεία. Για να την εξευτελίσουν.

Τώρα, της δίνουν μια κλωτσιά ακόμα και την αποσπούν, παρά τη θέλησή της, σε άλλη φυλακή, μετά από 23 χρόνια στην Κασσαβέτεια. Το γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας και η ΑΔΕΔΥ. Καταγγέλλουν την απόσπαση της πρώην διευθύντριας ως συνδικαλιστική δίωξη, καθώς η ίδια και άλλα μέλη του Συλλόγου «δέχτηκαν απειλές, μετά την τελευταία μαζική Γενική Συνέλευση, στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι, με αφορμή άλλο περιστατικό, κατήγγειλαν το καθεστώς των αποσπάσεων από την ηγεσία του υπουργείου, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: