Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Ιούλη
  • Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία
  • Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 11 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Οι εκβιαστές προκαλούν με ξεδιάντροπα ψεύδη
Καταστολή

Οι εκβιαστές προκαλούν με ξεδιάντροπα ψεύδη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Μαρ 2021, 13:13

«Αν πάμε τον Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό, θα παραβιάσουμε το νόμο»! Το είπε σήμερα στο πρωινάδικο του ΟΡΕΝ η Σοφία Νικολάου, σε μια ακόμη προκλητική εμφάνισή της, στην οποία επανέλαβε τα γνωστά ψέματα, προσπαθώντας να εκβιάσει τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Να θυμίσουμε ξανά τι λέει ο νόμος τους, ο φωτογραφικός νόμος 4760/2020 που ψήφισαν για να διώξουν τον Δ. Κουφοντίνα από την αγροτική φυλακή:

«Κρατούμενος ο οποίος από τον χρόνο μετάβασής του σε αγροτικές φυλακές ή στην Κ.Α.Υ.Φ. απωλέσει τις προϋποθέσεις χορήγησης άδειας ή εκλείψει ο λόγος χορήγησής της ή υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα ή ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για αξιόποινη πράξη σε βαθμό πλημμελήματος που ενέχει πράξεις βίας ή απειλής βίας κατά προσώπων και πραγμάτων ή κακουργήματος ή διαδικασία εκτέλεσης ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης ή έκδοσης σε τρίτη χώρα, επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

Επομένως, ο Δ. Κουφοντίνας έπρεπε να επαναμεταχθεί στον Κορυδαλλό, από όπου είχε μεταχθεί στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας στη Μαγνησία. Παραβίαση του νόμου είναι ότι δεν τον μετήγαγαν στον Κορυδαλλό, όχι το αντίθετο, όπως ισχυρίζεται -ψευδόμενη ανερυθρίαστα- η Νικολάου.

Να θυμίσουμε ξανά τι έλεγε στις 9 Δεκέμβρη στη Βουλή ο νεοδημοκράτης Μακάριος Λαζαρίδης, που ανέλαβε να μεταφέρει τις θέσεις της «οικογένειας» για το «νόμο Κουφοντίνα» (ο ίδιος επαίρεται στο βιογραφικό του ότι «για πάνω από μια δεκαετία διετέλεσα συνεργάτης του σημερινού Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα Τύπου και Επικοινωνίας»): «Αυτό που γίνεται σήμερα, και οφείλω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι πραγματική απονομή δικαιοσύνης. Ισως να αδικώ τις υπόλοιπες πρόνοιες του παρόντος σχεδίου νόμου, αλλά αποδίδεται δικαιοσύνη γιατί ο Κουφοντίνας γυρίζει στον Κορυδαλλό, εκεί όπου του πρέπει».

Η Νικολάου, τα περί φυλακής υποδίκων, τα «γέννησε» πολύ αργότερα. Είχαν μια απόφαση: να δείξουν στον Κουφοντίνα ότι μπορούν να τον κάνουν ό,τι θέλουν, παραβιάζοντας ακόμα και δικό τους φωτογραφικό νόμο. Η συμπεριφορά τους δεν αντιβαίνει μόνο το νόμο τους, αλλά και την ίδια την κοινή λογική. Εδώ δεν υπάρχει παρά μόνο η απόλυτη αυθαιρεσία: «εμείς θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε και κάθε φορά που θα επικαλείσαι ένα νόμιμο επιχείρημα, θα βρίσκουμε κάτι άλλο». Κανονικός καφκικός εφιάλτης. Γι’ αυτό μιλήσαμε για κρατική συμπεριφορά που θυμίζει κινούμενη άμμο.

Στο πρώτο έγγραφο, με το οποίο η Νικολάου απάντησε στις 7 Γενάρη σε αίτημα που είχε υποβάλει ο Κουφοντίνας στις 28 Δεκέμβρη, δεν λέει τίποτα περί φυλακής υποδίκων. Λέει ότι τον πήγαν στον Κορυδαλλό (που δεν τον πήγαν ποτέ) και μετά στον Δομοκό, λόγω κοροναϊού. Μάλιστα, η ΚΕΜ αποφάσισε μεταγωγή στον Κορυδαλλό (όπως προβλέπει ο φωτογραφικός νόμος) και η Νικολάου, με προσωπική της απόφαση την ίδια μέρα (!), αποφάσισε μεταγωγή στον Δομοκό.

Αυτή ήταν η σταγόνα που οδήγησε τον Δ. Κουφοντίνα στην έναρξη απεργίας πείνας την επόμενη κιόλας μέρα (8 Γενάρη).

Μιλήσαμε τότε για χουντικού τύπου μεθόδευση. Η Νικολάου αρνήθηκε να δώσει στον Κουφοντίνα ακόμα και αντίγραφα των αποφάσεων που τον αφορούν! Γεγονός που στηλίτευσε και ο Συνήγορος του Πολίτη. Και από το περασμένο Σάββατο η κινούμενη άμμος πήρε άλλη μορφή: «Γιατί δεν έκανε προσφυγή στα δικαστήρια, αλλά άρχισε απεργία πείνας;».

Τι προσφυγή να κάνει ο Κουφοντίνας; Το άρθρο 9, παρ. 4 του Σωφρονιστικού Κώδικα (Ν. 2776/99) προβλέπει ότι ο κρατούμενος μπορεί να προσφύγει στο Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών μόνο όταν αίτησή του για μεταγωγή έχει απορριφθεί δύο φορές: «4. Σε περίπτωση απόρριψης αιτήματος μεταγωγής κρατουμένου για ουσιαστικούς λόγους για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μπορεί αυτός να προσφύγει κατά της απόφασης της Κ.Ε.Μ. στο Δικαστήριο Εκτέλεσης Ποινών, το οποίο συνεδριάζει ως Συμβούλιο, εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση σε αυτόν της απορριπτικής απόφασης».

Επομένως, ο Δ. Κουφοντίνας δεν είχε καμιά δυνατότητα δικαστικής προσφυγής. Πολλώ δε μάλλον, όταν δεν του είχαν δώσει τα έγγραφα επί των οποίων υποτίθεται ότι θα προσέφευγε.

«Δώσαμε τα έγγραφα» λέει -ψευδόμενη και πάλι- η Νικολάου.

Πότε; Στις 18 Φλεβάρη! Δυο μήνες μετά την παράνομη μεταγωγή στον Δομοκό, με τον Κουφοντίνα να βρίσκεται στην 42η μέρα μιας σκληρής (μόνο με νερό, χωρίς πρόσθετα) απεργίας πείνας και να έχει ήδη μεταφερθεί στη ΜΕΘ για παρακολούθηση μέσω monitoring.

Και τι ήταν αυτά τα έγγραφα; Μια σφραγίδα που έλεγε ότι η ΚΕΜ ενέκρινε στις 4 Γενάρη την απόφαση της Νικολάου για μεταγωγή στον Δομοκό! Με το ίδιο θράσος, η Νικολάου έλεγε σήμερα «κάνε προσφυγή στη σφραγίδα»!

Ομως, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αμέσως μετά τη μεταγωγή του στον Δομοκό, κατέθεσε στη γραμματεία αίτηση για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Ν. 4760/20. Αυτή η αίτηση διαβιβάστηκε από τη φυλακή στο υπουργείο, στις 11 Γενάρη με αριθμό πρωτοκόλλου 23624. Μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί απ’ αυτούς που -κατά τα άλλα- κόπτονται υποκριτικά για τη νομιμότητα.

Και βγαίνει με θράσος στο σημερινό πρωινάδικο η Νικολάου και λέει ότι ο Κουφοντίνας δεν έκανε αίτηση να μεταχθεί στον Κορυδαλλό επικαλούμενος π.χ. οικογενειακούς λόγους! Οι άνθρωποι αυτοί δεν ορρωδούν προ ουδενός. Εχουν από τα τέλη Δεκέμβρη αίτηση ενός κρατούμενου να μεταχθεί στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο φωτογραφικός νόμος 4760/2020 κι αυτοί, ενώ έχουν πετάξει τη συγκεκριμένη αίτηση στα σκουπίδια, έρχονται στις αρχές Μάρτη, ενώ ο κρατούμενος βρίσκεται στο χείλος του θανάτου μετά από 55 μέρες απεργίας πείνας (και 9 μέρες απεργίας δίψας) και του λένε «γιατί δεν μας έκανες μια αίτηση να σε φέρουμε στον Κορυδαλλό για οικογενειακούς λόγους;».

Η Νικολάου επαναλάμβανε ξανά συνεχώς ότι ο Κουφοντίνας εκβιάζει. Οι εκβιαστές εμφανίζονται ως εκβιαζόμενοι! Εφτασε στο σημείο να πει ότι η απεργία πείνας πρέπει να σταματήσει, γιατί θα θεωρηθεί και ως… άσκηση πίεσης στη Δικαιοσύνη!

Ολα αυτά τα φαινομενικά νομικίστικα ένα σκοπό έχουν: να κρύψουν ότι πρόκειται για ένα πολιτικό ζήτημα. Το κατέστησε πολιτικό το γεγονός ότι από τη μια πλευρά βρίσκεται ένας πολιτικός κρατούμενος με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του Δημήτρη Κουφοντίνα (αρνείται να κάνει μια εξευτελιστική δήλωση μετάνοιας) και από την άλλη μια κυβέρνηση με ακροδεξιά χαρακτηριστικά και διάθεση βεντέτας της «φαμίλιας» του πρωθυπουργού της.

Η ίδια η συμπεριφορά της κυβέρνησης μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα οριοθετούσε το ζήτημα σε «ζήτημα Κουφοντίνα» (ο «τρομοκράτης», ο τέτοιος, ο πάντοιος) και κατηγορούσε όποιον ζητούσε ικανοποίηση του δίκαιου και νόμιμου αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα σαν «υποστηρικτή της τρομοκρατίας». Οταν το μέτωπο συμπαράστασης στον απεργό πείνας απλώθηκε, περιλαμβάνοντας νομικούς, πανεπιστημιακούς, διανοούμενους, ακόμα και του συντηρητικού χώρου, θεσμικούς φορείς και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης (πλην Βελόπουλου, φυσικά), και κατέστη σαφές ότι πρόκειται για ζήτημα δικαιωμάτων, ζήτημα ίσης μεταχείρισης κρατουμένων, η κυβέρνηση κατάλαβε ότι ηττήθηκε στο πολιτικό επίπεδο. Και τότε άρχισε τα νομικίστικα.

Η Νικολάου βρέθηκε αντιμέτωπη και με άλλη, παρόμοια (ως προς τη νομική της πλευρά) απεργία πείνας. Αναφερόμαστε στην εκδικητική μεταγωγή του φοιτητή κρατούμενου Β. Δημάκη στη φυλακή Γρεβενών, ενώ έπρεπε να βρίσκεται στον Κορυδαλλό για λόγους σπουδών. Η Νικολάου προσπάθησε και τότε να παρουσιάσει σαν νομότυπη την απόφασή της, Και επέμενε σκληρά και προκλητικά σ’ αυτήν. Οταν ο απεργός πείνας Β. Δημάκης συγκέντρωσε ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης, η Νικολάου πήρε εντολή «από πάνω», έβαλε την ουρά στα σκέλια και επαναμετήγαγε τον κρατούμενο στον Κορυδαλλό.

Εδώ, όμως, πρόκειται για τον Κουφοντίνα. Το ζήτημα φορτίστηκε εξαρχής πολιτικά και παραμένει τέτοιο, παρά τους νομικισμούς των τελευταίων ημερών. Αν ήταν άλλος κρατούμενος θα είχαν ήδη κάνει δεκτή την αίτησή του και θα τον είχαν μεταγάγει στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος. Για τον Κουφοντίνα, όμως, ισχύει το απόλυτο καθεστώς εξαίρεσης. Αυτό πρέπει να σπάσει και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

Σήμερα στις 6μμ θα είμαστε πάλι όλοι και όλες στο Σύνταγμα για να απαιτήσουμε

ΝΑ ΜΕΤΑΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ Ο Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣε πανικό το υπουργείο Παιδείας
Επόμενο άρθρο Στα σκουπίδια το «αυτοδιοίκητο» από την Κεραμέως

Σχετικά Αρθρα

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

Καταστολή 9 Ιούλ 2026, 10:35

Με λογική χούντας οι ασφαλίτες του Χρυσοχοΐδη: Απαίτησαν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» πληροφορίες για τον Αρ. Χαντζή

Καταστολή 30 Ιούν 2026, 18:39

ΕΙΝΑΠ: Υστατη έκκληση για την υγεία του απεργού πείνας Α. Χατζή

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 18:37

Αναβλήθηκε η δίκη των αγωνιστών από την Τουρκία για τη στημένη υπόθεση της δήθεν βιαιοπραγίας μέσα στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

Οι δικαζόμενοι αγωνιστές δέχτηκαν άγρια επίθεση από τους κουκουλοφόρους μπάτσους της ΕΟΜ

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 14:07

Πόλα Ρούπα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσει τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα;

Καταστολή 24 Ιούν 2026, 11:21

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

Καταστολή 23 Ιούν 2026, 20:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

12 Ιούλ 2026, 00:01
Αγροτικά

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

11 Ιούλ 2026, 20:07
Εργατικά

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

11 Ιούλ 2026, 17:03
Διεθνή

Οσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

11 Ιούλ 2026, 09:42
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

11 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Ιούλη

11 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

«Μείωση της έντασης με το Ιράν» ζητούν τώρα οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

10 Ιούλ 2026, 20:24
Διεθνή

Πλήρως ενσωματωμένη στο αστικό σύστημα εξουσίας η ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

Το παράδειγμα της Λεπέν, που επανέρχεται με δικαστική βούλα

10 Ιούλ 2026, 19:53
Διεθνή

Δεν έχουν τα κότσια να επιστρέψουν στον πόλεμο κατά του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Οι Ιρανοί απάντησαν πλήττοντας αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο

10 Ιούλ 2026, 14:07
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια του βρομιάρη

10 Ιούλ 2026, 09:52
Διεθνή

Aποτυχημένη απόπειρα κατά του εκπροσώπου της Χαμάς, Χάζεμ Κάσεμ

Δολοφονήθηκε ένας Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι

10 Ιούλ 2026, 07:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Ιούλη

10 Ιούλ 2026, 00:01
Πολιτική

Υποκλοπές: Ολο το θάβουν το σκάνδαλο κι όλο πετάγεται μπροστά τους

Με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, η κυβέρνηση αφαίρεσε από την αντιπολίτευση το δικαίωμά της να καλέσει για ακρόαση τους Ντίλιαν και Δημητριάδη

9 Ιούλ 2026, 21:47
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

9 Ιούλ 2026, 20:17
Πολιτική

Γιατί δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από το casus belli;

9 Ιούλ 2026, 19:54
Αθλητισμός

Ανανέωσε μέχρι το 2030 ο Χοσάμ Χασάν ως προπονητής της Εθνικής Αιγύπτου

9 Ιούλ 2026, 12:49
Αγροτικά

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

9 Ιούλ 2026, 12:06
Καταστολή

Αργος: Μπάτσοι σκότωσαν εν ψυχρώ 20χρονο, επειδή αμφισβήτησε την εξουσία τους

9 Ιούλ 2026, 10:35
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Ιούλη

1964: Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία – δωρεάν σχολικά βιβλία.

1967: Το καθεστώς της 21ης Απριλίου αφαιρεί την ελληνική ιθαγένεια από 480 έλληνες πολίτες.

1973: Καταδίκες 27 ατόμων από το στρατοδικείο Ιωαννίνων για συμμετοχή στην οργάνωση “Αρης Βελουχιώτης”.

1979: Βόμβα στα γραφεία της «Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ» που κατασκευάζει το αεροδρόμιο στα Σπάτα (ΕΛΑ).

1993: Ψηφίζεται νέο ρωσικό σύνταγμα που αντικαθιστά εκείνο που ισχύει από την περίοδο του Μπρέζνιεφ.

1994: Ο Γιασέρ Αραφάτ εγκαθίσταται στη Λωρίδα της Γάζας μετά από 27 χρόνια.

2003: Βόμβα της Λαϊκής Επαναστατικής Δράσης έξω από τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας «Alico» στη Λεωφόρο Μεσογείων.

2005: Βόμβα στο εργοτάξιο της «Ακτωρ Τεχνοδομική» στο Γκάζι (Λαϊκή Επαναστατική Δράση).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo