Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
  • Σαν σήμερα 6 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν τον αναγνωρίζουν!
Καταστολή

Δίκη Τάσου Θεοφίλου

Οι αυτόπτες μάρτυρες δεν τον αναγνωρίζουν!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Δεκ 2013, 00:00

Οταν η ίδια η πολιτική αγωγή αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι ο όντως ο αρχισκευωρός της Αντιτρομοκρατικής δήλωσε ότι ο Τάσος Θεοφίλου «μπορεί να μην ήταν στη ληστεία της Πάρου», νομίζουμε ότι μπαίνει η ταφόπλακα σ' ένα πρόστυχο κατηγορητήριο. Οταν οι αυτόπτες μάρτυρες δεν συμμετέχουν στη σαθρή κατασκευή, αλλά εντίμως καταθέτουν πως δεν αναγνωρίζουν τον Θεοφίλου, τότε η ταφόπλακα σφραγίζεται ερμητικά. Μάλλον είναι αυτή η τόσο «πρόωρη» κατάρρευση της σκευωρίας που αυξάνει τον εκνευρισμό σε κάποιους παράγοντες της δίκης, οδηγώντας τους σε κινήσεις που τους εκθέτουν και τις οποίες πρέπει να σταματήσουν, αν δε θέλουν αυτή η έκθεση να γίνει ανεπανόρθωτη.

Ας δούμε το ρεπορτάζ από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 2 Δεκέμβρη.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σχολιασμό των καταθέσεων των στελεχών της Aντιτρομοκρατικής  Ε. Χαρδαλιά, Π. Μπαγατέλα και Γ. Μαρινόπουλου από την υπεράσπιση και την πολιτική αγωγή (μια πολιτική αγωγή που λες και βρίσκεται στη δίκη εκπροσωπώντας την Αντιτρομοκρατική και όχι την οικογένεια του θέματος).

«Με την κατάθεση των μαρτύρων Π. Μπαγατέλα και Γ. Μαρινόπουλου έκλεισε ο κατάλογος των μαρτύρων της Αντιτρομοκρατικής και είναι ώριμο το στάδιο να αποτιμήσουμε τις καταθέσεις τους», είπε εισαγωγικά ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης. Στην παρατήρηση του προέδρου ότι είναι και ο Γαβράκης, ο συνήγορος απάντησε ότι ο Γαβάκης έχει πολύ περιορισμένο εύρος, δεδομένου ότι είναι ο συλλαβών τον Θεοφίλου, και συνέχισε:

«Οι τρεις μάρτυρες που προηγήθηκαν είναι εκείνοι που κατασκεύασαν τον Θεοφίλου ως ένοχο. Υποτίθεται, ότι ήρθαν στο δικαστήριο να εισφέρουν στοιχεία για να αναβαθμίσουν τις ελάχιστες ενδείξεις σε αποδείξεις και έπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων.

Ως προς την παρουσία του Ε. Χαρδαλιά  στην Καλλιθέα: Ο Ε. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι ήταν στην Καλλιθέα έξω από το σπίτι που έμεναν ο Κ. Σακκάς και η Στ. Αντωνίου. Ο Π. Μπαγατέλας υποστήριξε ότι ο Ε. Χαρδαλιάς ήταν στο γραφείο του και ότι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά. Ο Γ. Μαρινόπουλος υποστήριξε ότι ο Ε. Χαρδαλιάς ήταν στην Καλλιθέα χωρίς να προσδιορίσει πού ήταν.

Ως προς τη μετάβαση Τάσου Θεοφίλου και Γ. Καραγιαννίδη στο ΚΤΕΛ Αγρινίου: Ο Π. Μπαγατέλας είπε ότι ξεκίνησαν από την Αθήνα και οδικώς πήγαν στο ΚΤΕΛ του Αγρινίου στο Αγρίνιο, χωρίς να λάβουν οδηγίες. Στηρίχθηκαν στο ένστικτο πολλές φορές, πού να πάνε και ποιους να παρακολουθήσουν. Ο Γ. Μαρινόπουλος κατέθεσε ότι είχαν από μέρες συγκεκριμένες οδηγίες να παρακολουθήσουν πολλά ΚΤΕΛ στην Ελλάδα. Οσον αφορά δε το πρόσωπο που πήγαιναν να παρακολουθήσουν, ήταν ο τότε καταζητούμενος Γ. Καραγιαννίδης. Ο μεν Μπαγατέλας κατέθεσε ότι δεν τον ήξεραν, ενώ ο Γ. Μαρινόπουλος ότι μάλλον τον ήξεραν, αλλά δεν ήταν βέβαιοι ότι ήταν αυτός.

Για την παρακολούθηση του Τάσου Θεοφίλου στο ΚΤΕΛ Αγρινίου: Ο Ε. Χαρδαλιάς  είπε ότι είχαν λειψανδρία. Ο Π. Μπαγατέλας ότι ήταν15-20 άτομα και ότι εν τέλει τον έχασαν. Ο Γ. Μαρινόπουλος κατέθεσε ότι είδε τον Τάσο Θεοφίλου το βράδυ στην Καλλιθέα από μακριά και όχι καλά. Τον είδαμε στο δικαστήριο  να δυσκολεύεται να διακρίνει από τις φωτογραφίες που του δώσατε για να αναγνωρίσει εάν το εικονιζόμενο πρόσωπο μοιάζει ή όχι με τον Θεοφίλου. Την ίδια στιγμή φέρεται, ότι από το πρόσωπο που είδε το βράδυ στο σουβλατζίδικο να το αναγνώρισε και την επόμενη ημέρα στο Αγρίνιο.

Οσον αφορά το ανώνυμο τηλεφώνημα και τον τρόπο των ερευνών:Αναδείχθηκε από τον εκ δεξιών εφέτη ότι ο μεν κ. Χαρδαλιάς είπε ότι προηγήθηκε έρευνα στην Θεσσαλονίκη για να διακριβωθεί εάν εκεί έμενε κάποιος Τάσος Θεοφίλου, ο δε κ. Μπαγατέλας ότι εξόρμησαν στις περιοχές που τους είχαν υποδειχθεί ψάχνοντας αορίστως έναν Τάσο γαλανομάτη. Εδώ έρχεται και η επόμενη αντίφαση, δηλαδή η εξακρίβωση της ταυτότητας του προσώπου που πριν δύο χρόνια περίπου είχαν εντοπίσει στην Καλλιθέα και στο Αγρίνιο. Η εξακρίβωση αυτή έγινε από ασπρόμαυρη φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητας. Δηλαδή, από ασπρόμαυρη φωτογραφία είδαν το χρώμα των μαλλιών και των ματιών!

Το γενικό συμπέρασμα απ' όλα αυτά είναι ότι η Αντιτρομοκρατική κατασκεύασε στο πρόσωπο του Θεοφίλου  έναν ένοχο πριν από ενάμιση χρόνο και αδυνατεί όχι μόνο να αναβαθμίσει τις ασήμαντες ενδείξεις σε αποδείξεις, αλλά ακόμη και να προασπίσει το κύρος της και την αξιοπιστία της. Απέτυχε και σ’ αυτό ακόμα και ανέδειξε μiα απόλυτη αβεβαιότητα, η οποία, θα έλεγα, συνοψίζεται στη φράση που ο κύριος Χαρδαλιάς εκστόμισε σε απάντηση ερωτήσεως του συναδέλφου κ. Φυτράκη: ότι μπορεί και να μην ήταν αυτός στην Πάρο. Πράγμα που το είπε δύο φορές και ελπίζω ότι έχει καταγραφεί και στα πρακτικά. Οταν η Αντιτρομοκρατική, η οποία κατασκεύασε τον ένοχο στο πρόσωπο του Θεοφίλου, έρχεται σήμερα και διά του προϊσταμένου, που έχει την επισκόπηση όλης της δικογραφίας, δηλώνει ότι μπορεί και να μην ήταν αυτός στην Πάρο – δηλαδή μετά από ενάμιση χρόνο δεν έχει να εισφέρει στο δικαστήριό σας τη βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο ένοχος, πολύ δε περισσότερο να θυμίσει τις ελάχιστες ενδείξεις που εισέφερε- αυτό σημαίνει ότι ήδη από το ξεκίνημα της δίκης υπάρχει σοβαρός κλονισμός και των ενδείξεων σε βάρος του Θεοφίλου και της ενοχής του.

Τι βγήκε απ’ όλα αυτά; Βγήκε ότι πήγε σε ένα σουβλατζίδικο με τον Κ. Σακκά, ότι πήγε στα Εξάρχεια μαζί με έναν άλλο που αθωώθηκε και μία αμφίβολη μετάβασή του στο Αγρίνιο.Το ίδιο το αποδεικτικό στοιχείο που συνεισέφερε αποδεικνύει ότι ήταν στην Αθήνα από τις 2 μμ. Και με τις σκέψεις αυτές θεωρώ, έλεγα και πριν, ότι ο Θεοφίλου ήρθε στη δίκη συρόμενος από τις σκοπιμότητες της Αντιτρομοκρατικής και γενικότερα δεν έχει στηριχθεί κατά κανένα τρόπο οποιαδήποτε κατηγορία εναντίον του, είτε αυτές αφορούν την Πάρο είτε προηγούμενες. Εχει περάσει η κατάθεση των μαρτύρων της Αντιτρομοκρατικής χωρίς να υπάρξει η παραμικρή στήριξη της ενοχής του».

«Στην άλλη δίκη, που διεξάγεται στον Κορυδαλλό και αφορά τα ίδια πραγματικά περιστατικά, ο Γ Μαρινόπουλος ήταν ένα άγνωστο πρόσωπο» σχολίασε η Α. Παπαρρούσου. Και συνέχισε: «Στις ερωτήσεις μας προς τους κ. Χαρδαλιά και Μπαγατέλα, ποιοι άλλοι από την υπηρεσία ήταν παρόντες, για να εισφέρουν μια πληροφορία γι' αυτά που εξετάζονται από το δικαστήριο, ο κ. Μαρινόπουλος δεν υπήρχε. Περαιτέρω, τι γίνεται σ’ αυτή την υπηρεσία. Χειρίζονται ζητήματα που είναι ευαίσθητα. Στοιχειωδώς δεν υπάρχουν εκθέσεις κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ώστε και το δικαστήριό σας να διαγνώσει την πραγματικότητα. Τι γίνεται, πέρα από τις υποκειμενικές αφηγήσεις, οι οποίες δίνονται για να προσφέρουν στο δικαστήριό σας το βασικό σκελετό της κατηγορίας, αλλά κατά το δοκούν, επιλέγοντας τα στοιχεία που θεωρούνται ότι είναι χρήσιμα και επιβαρυντικά για τον κατηγορούμενο τον οποίον επιλέγουν κάθε φορά;

Επιπλέον έγγραφα κατά τον ΚΠΔ δεν υπάρχουν στην Αντιτρομοκρατική, δηλαδή δεν δουλεύει όπως η υπόλοιπη αστυνομία. Ως ένα σημείο κατανοητό, αλλά όταν έρχονται στο δικαστήριο να καταθέσουν, νομίζω ότι – όπως οι άλλοι αστυνομικοί – είναι υποχρεωμένοι τα στοιχεία τα οποία καταθέτουν και για τα οποία δεν επικαλούνται ότι υπάρχει απόρρητο ή συντρέχει κάποιος λόγος εθνικής ασφάλειας, θα πρέπει να τα τυποποιούν και εγγράφως. Δεν μπορούμε να ακούμε συνέχεια, ότι δεν υπάρχει αναγνώριση στην Αντιτρομοκρατική, ότι δεν υπάρχουν εκθέσεις και ότι τα σημειώματα σκίζονται».

Οι δύο συνήγοροι κωδικοποίησαν συμπυκνωμένα τις κραυγαλέες αντιφάσεις των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής που παρήλασαν από το δικαστήριο, τις ανακολουθίες και τα ψεύδη τους, αλλά και την απουσία οποιασδήποτε απόδειξης σε βάρος του Τ. Θεοφίλου. Κάθε έντιμος άνθρωπος, ακόμη και ο πλέον δύσπιστος, οφείλει να παραδεχτεί πως ο Θεοφίλου είναι θύμα μιας εντελώς κακοφτιαγμένης σκευωρίας, τόσο ως προς το σκέλος της υποτιθέμενης συμμετοχής του στη ληστεία της Πάρου όσο και ως προς το σκέλος της υποτιθέμενης συμμετοχής του στη ΣΠΦ.

Παρά ταύτα, η πολιτική αγωγή, λες και εκπροσωπεί την Αντιτρομοκρατική και όχι την οικογένεια του θύματος, κατέφυγε σε μια απέλπιδα προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων που σχηματίστηκαν από τον τμηματάρχη της Αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιά, όταν δήλωσε – και μάλιστα δυο φορές – ότι«μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος (ο Θεοφίλου) στη ληστεία».

Παραθέτουμε ολόκληρη την τοποθέτηση της συνηγόρου πολιτικής αγωγής για να διαλύσουμε κάθε αμφιβολία περί δικής μας… κοπτοραπτικής:

«Κύριε πρόεδρε ένα σχόλιο. Από την πλευρά της υπεράσπισης, σχετικά με την κατάθεση του κ. Χαρδαλιά, που είπε ότι μπορεί να μην ήταν αυτός στην Πάρο. Θέλω να επισημάνω ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε μια αποσπασματική φράση. Τα πρακτικά  είναι αναλυτικότατα καταγεγραμμένα από την κ. γραμματέα. Δεν είπε ακριβώς αυτά ο κ. Χαρδαλιάς. Και εν πάση περιπτώσει σε κάθε περίπτωση είπε, ότι δεν γνωρίζει για την Πάρο, γιατί δεν ασχολήθηκε μ’ αυτό το κομμάτι. Ασχολήθηκε μόνο με το κομμάτι της τρομοκρατίας. Δεν είναι αυτός ο αρμόδιος μάρτυρας που θα μας διαφωτίσει για το ζήτημα της ανθρωποκτονίας».

Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε πρωτίστως είναι πως η πολιτική αγωγή επιβεβαιώνει ότι ο Χαρδαλιάς όντως είπε ότι ο Θεοφίλου μπορεί να μην ήταν στη ληστεία της Πάρου. Το σημειώνουμε γιατί μετά την αποκάλυψή μας την περασμένη εβδομάδα και την αίσθηση που αυτή η αποκάλυψη δημιούργησε, ο Χαρδαλιάς με τον Τζωίτη (διοικητή της Αντιτρομοκρατικής) εμφανίστηκαν ανωνύμως σε σάιτ που ασχολείται με θέματα αστυνομίας (www.bloko.gr) και διέψευσαν ότι ο Χαρδαλιάς είπε τέτοιο πράγμα. Αργότερα, βέβαια, εμφανίστηκε και ηχητικό, οπότε κατάπιαν τη γλώσσα τους.

Αλήθεια, γιατί η συνήγορος της πολιτικής αγωγής αισθάνθηκε την ανάγκη να πει αυτές τις τερατωδίες; Πώς θα πρέπει να χαρακτηρίσει κανείς την τοποθέτησή της περί «αποσπασματικής προσέγγισης» των όσων είπε ο Χαρδαλιάς; Οταν είπε αυτά τα πράγματα ο Χαρδαλιάς, η συνήγορος ήταν παρούσα και σε απόσταση αναπνοής. Και άκουσε και κατάλαβε. Ποιο καθήκον την οδηγεί σε μια τόσο «άδοξη» τοποθέτηση; Οχι πάντως το καθήκον αληθείας…

Ξαναθυμίζουμε ολόκληρο το διάλογο:

«Μπορεί να περιλαμβάνει σφάλμα αυτό το τηλεφώνημα» ρώτησε τον  Χαρδαλιά ο Σπ. Φυτράκης, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Χαρδαλιάς: Τι δηλαδή περιλαμβάνει;

Φυτράκης: Οτι μπορεί να είναι ψεύτικο

Χαρδαλιάς: Μπορεί να μην είναι, ως ένα μέρος δεν γνωρίζω  εάν είναι αλήθεια. Μπορεί να μην ήταν ο άνθρωπος στην ληστεία.

Φυτράκης: (σύντομη φράση που δεν ακούγεται)

Χαρδαλιάς: Μπορεί να μην ήταν στην ληστεία. Από εκεί και πέρα, οι επιμέρους πληροφορίες  που δίνονται, κατά την εξέτασή τους  φαίνεται  ότι επιβεβαιώνονται».

Και τι να πεις για τον ισχυρισμό της πολιτικής αγωγής ότι τα πρακτικά είναι αναλυτικότατα καταγεγραμμένα από τη γραμματέα. Γνωρίζει ότι είναι φύσει αδύνατον να υπάρξει αναλυτικότατη καταγραφή των πρακτικών από τον γραμματέα (είναι ανθρωπίνως αδύνατο). Γι’ αυτό άλλωστε στον ΚΠΔ προστέθηκε το άρθρο 142Α που δίνει τη δυνατότητα τήρησης πρακτικών με φωνοληψία, μετά από απόφαση του δικαστηρίου. Γνωρίζει ότι η υπεράσπιση υπέβαλε αίτημα τήρησης  πρακτικών με φωνοληψία, το οποίο απορρίφθηκε. Αλήθεια, γιατί η συνήγορος δεν ζήτησε να διαβαστεί το σχετικό απόσπασμα των πρακτικών, όπως το έχει καταγράψει η γραμματέας, ώστε να λυθεί κάθε αμφιβολία ως προς το τι είπε ο Χαρδαλιάς; Απλά είναι τα πράγματα: η συνήγορος της πολιτικής αγωγής αναπαράγει πιστά (για ποιο λόγο άραγε;) τα όσα δήλωσαν ανωνύμως οι Χαρδαλιάς και Τζωίτης στην ιστοσελίδα που προαναφέραμε, χωρίς να έχουν τα… γόνατα να μιλήσουν επώνυμα, να διαψεύσουν την «Κόντρα» και να μας απειλήσουν με μήνυση.

Η εν λόγω συνήγορος συνέχισε να σκοντάφτει στην πραγματικότητα, ισχυριζόμενη ότι ο Χαρδαλιάς  δεν ασχολήθηκε με την ληστεία και την ανθρωποκτονία της Πάρου. Εχετε δει τη δικογραφία, κυρία συνήγορε; Αν ναι, γνωρίζετε ασφαλέστατα ότι ο Χαρδαλιάς όχι μόνο ασχολήθηκε με τα της Πάρου, αλλά και πρωτοστάτησε στο σχηματισμό της δικογραφίας. Αν όχι, γιατί εκτίθεστε;

Το τελευταίο καταφύγιο της πολιτικής αγωγής ήταν ο ισχυρισμός ότι ο Χαρδαλιάς δεν είναι ο αρμόδιος μάρτυρας για να μας διαφωτίσει για το ζήτημα της ανθρωποκτονίας. Ρωτάμε κι εμείς: Τους δύο κατεξοχήν αυτόπτες μάρτυρες, τους τραπεζοϋπάλληλους, που έβλεπαν τους τρεις ληστές από οχτώ μέχρι δέκα λεπτά και δεν αναγνώρισαν στα πρόσωπά τους τον Τάσο Θεοφίλου, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του προέδρου Μ. Χατζηαθανασίου, πού τους κατατάσσει η πολιτική αγωγή; Στους «αρμόδιους» ή τους «αναρμόδιους»;

Δεν είναι καιρός, μετά απ’ όσα συνέβησαν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ν' αλλάξει η πολιτική αγωγή τον προσανατολισμό της όσον αφορά τους πραγματικούς ενόχους της ληστείας και της ανθρωποκτονίας στην Πάρο, εγκαταλείποντας το ρόλο της οιονεί πολιτικής αγωγής της Αντιτρομοκρατικής;

Στη συνεδρίαση εξετάστηκαν ως μάρτυρες ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος στη Λαμία που νοίκιασε ο Τ. Θεοφίλου και οι δύο τραπεζοϋπήλληλοι στους οποίους μόλις αναφερθήκαμε, οι οποίοι κατηγορηματικά δεν αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Τ. Θεοφίλου οποιονδήποτε από τους τρεις ληστές. Οσο για τον πρώτο μάρτυρα, από την εξέτασή του ξεκαθαρίστηκε ότι το διαμέρισμα στη Λαμία ήταν ένα κοινό σπίτι που δεν είχε καμία σχέση με γιάφκες. Ολα ήταν μια ακόμη χοντροκομμένη κατασκευή της Αντιτρομοκρατικής, την οποία πλασάρισε μέσω των «παπαγάλων» της στα ΜΜΕ. Ποιος δε θυμάται τα ρεπορτάζ με το ποδήλατο που υποτίθεται ότι είχε καμουφλαρισμένες κάμερες και τα συναφή; Ενα παλιοποδήλατο ήταν και τίποτ' άλλο. Και δεν χρειάζεται να πούμε γιατί τότε επιστρατεύτηκαν όλ' αυτά τα μυθεύματα, ενώ τώρα τα «παπαγαλάκια» έχουν βυθιστεί στη μούγκα.

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει αύριο, Παρασκευή, 6 Δεκέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δίκη Τάσου Θεοφίλου

Νέα δίκη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις – 88η συνεδρίαση, Πέμπτη 5.12.13
Επόμενο άρθρο

Δίκη Τάσου Θεοφίλου

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Σχετικά Αρθρα

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

Καταστολή 4 Ιούλ 2025, 09:40

Ασφαλίτες άρπαξαν βίαια δασκάλα μωρομάνα από στάση λεωφορείου!

Aναίτια, αυθαίρετη και βίαιη προσαγωγή από ασφαλίτες και με συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά

Καταστολή 25 Ιούν 2025, 21:10

Κτήνη άλογα και αιμοβόρα, κοινώς ΜΑΤατζήδες

Καταστολή 10 Ιούν 2025, 20:10

Συσπείρωση Πανεπιστημιακών: Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ επιχειρούν να προσδώσουν στα Πανεπιστήμια χαρακτηριστικά στρατοπέδων

Καταστολή 4 Ιούν 2025, 20:54

Δίκη για τη σκευωρία των Σεπολίων: Αναβολή, επειδή η πρόεδρος έχει… μεταπτυχιακό!

Καταστολή 30 Μάι 2025, 21:32

Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι της βίαιης αστυνομικής καταστολής στα Σεπόλια, στη συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο το 2020

Τη Δευτέρα στην Ευελπίδων η δίκη (ΙΔ' Μονομελές,κτίριο12)

Καταστολή 23 Μάι 2025, 20:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Πολιτική

Αηδιάζει ακόμα και ο γυμνοσάλιαγκας

3 Ιούλ 2025, 14:53
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

Μαλάουι: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964), δημοκρατίας (1966).

1874: Προφυλάκιση του Χαρίλαου Τρικούπη για το άρθρο του “Τις πταίει;” που στρεφόταν κατά του βασιλιά.

1918: Εκτελείται ο γερμανός πρέσβης στη Μόσχα.

1935: Ο Γεώργιος Βλάχος, σε άρθρο του στην “Καθημερινή” χαρακτηρίζει τον Γεώργιο Β’ “εστεμμένο φελλό“.

1967: Βόμβα (ΔΕΑ) στην πλατεία Συντάγματος.

1970: Δώδεκα καταδίκες στελεχών του ΚΚΕ.

1971: Βόμβα στην είσοδο των οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου Προεδρίας (20 Οκτώβρη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    17Ν
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Εφετείο 17Ν
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    ΕΛΑ
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Ποιοι είμαστε
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Επικοινωνία
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Όροι χρήσης
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Ποιοι είμαστε
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Επικοινωνία
  • Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Δίκη Τάσου Θεοφίλου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo