Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Xιντ Ραζάμπ: Δεν ξεχνάμε
  • Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη
  • 110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 31 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Ενισχύει το «αντιτρομοκρατικό» οπλοστάσιο
Καταστολή

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

Ενισχύει το «αντιτρομοκρατικό» οπλοστάσιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούν 2017, 00:00

Αυτό που δεν έκαναν πέντε αστικές κυβερνήσεις (Κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, Σαμαρά-Βενιζέλου) κάνει τώρα η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, οδηγώντας στην πιο εφιαλτική του ολοκλήρωση το «αντιτρομοκρατικό» οπλοστάσιο: να τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών η θετική δημόσια τοποθέτηση για τη δράση οργανώσεων ένοπλης επαναστατικής βίας, που το αστικό ποινικό πλαίσιο χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές».
Ολα ξεκίνησαν με την Απόφαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της ΕΕ, της 13ης Ιουνίου 2002, «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Με βάση αυτή την απόφαση φτιάχτηκε και το εγχώριο «αντιτρομοκρατικό» οπλοστάσιο (κυρίως το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, αλλά και μια σειρά διατάξεις ποινικού και δικονομικού χαρακτήρα).

Αυτή η Απόφαση-Πλαίσιο τροποποιήθηκε στις 28 Νοέμβρη του 2008 με μια νέα Απόφαση-Πλαίσιο (919/2008), η οποία επικαλείται την αλλαγή του «modus operandi» «των ενεργών τρομοκρατών και των υποστηρικτών τους», οι οποίοι χρησιμοποιούν «ημιαυτόνομες μονάδες που έχουν μεταξύ τους σχετικά χαλαρούς δεσμούς» και «συνδέονται με διεθνή δίκτυα και ανατρέχουν όλο και περισσότερο στις νέες τεχνολογίες και ιδίως στο Διαδίκτυο». Σύμφωνα με το σκεπτικό του Συμβουλίου της ΕΕ, το Διαδίκτυο λειτουργεί ως «εικονικό στρατόπεδο εκπαίδευσης», διότι μέσω αυτού γίνονται «δραστηριότητες όπως η δημόσια πρόκληση για τέλεση τρομοκρατικών εγκλημάτων». Οπως αναφέρεται, «η παρούσα απόφαση πλαίσιο προβλέπει την ποινικοποίηση των εγκλημάτων που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες ώστε να συμβάλει στον γενικότερο πολιτικό στόχο που αποτελεί η πρόληψη της τρομοκρατίας μέσω της μείωσης της διάδοσης εγγράφων που δύνανται να υποκινήσουν άτομα σε τέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων».

Ετσι, η νέα Απόφαση-Πλαίσιο προσθέτει τρία ακόμα «εγκλήματα συνδεόμενα με τρομοκρατικές δραστηριότητες», που είναι: η «δημόσια πρόκληση για τέλεση τρομοκρατικού εγκλήματος», η «στρατολόγηση τρομοκρατών» και η «εκπαίδευση τρομοκρατών». Μολονότι και στην περιγραφή των δύο τελευταίων «εγκλημάτων» υπάρχει η απαραίτητη ασάφεια και γενικολογία (για να μπορούν να διωχτούν όσο γίνεται περισσότεροι), θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μέσα στη λογική της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Το πρώτο «έγκλημα», όμως, είναι καθαρά ποινική δίωξη της γνώμης, της άποψης, της πολιτικής θέσης. Και δε διστάζουν να το περιγράψουν ως τέτοιο, αφού αναφέρονται στη «διάδοση ή την με οποιονδήποτε τρόπο διάθεση ενός μηνύματος προς το κοινό, με πρόθεση την υποκίνηση σε τέλεση ενός από τα εγκλήματα (…), όταν μια τέτοια συμπεριφορά, είτε υποστηρίζει άμεσα είτε όχι τα τρομοκρατικά εγκλήματα, προκαλεί κίνδυνο τέλεσης ενός ή περισσότερων τέτοιων εγκλημάτων».

Οπως αντιλαμβάνεστε, βάσει μιας τέτοιας νομοθεσίας, όσοι ξεσπάθωσαν από το facebook υπέρ της αποστολής του «βομβοδέματος» στον Παπαδήμο (και ήταν πάρα πολλοί) θα βρίσκονταν υπό κατηγορία.

Η Απόφαση-Πλαίσιο περιλάμβανε και άρθρο για την εφαρμογή της. Τα κράτη μέλη έπρεπε το αργότερο τις 9.12.2010 να διαβιβάσουν «το κείμενο των διατάξεων με τις οποίες ενσωματώνονται στο εθνικό τους δίκαιο οι δυνάμει της παρούσας απόφασης-πλαίσιο υποχρεώσεις τους» και το Συμβούλιο να επαληθεύσει το αργότερο στις 9.12.2011 «αν τα κράτη μέλη έχουν λάβει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να συμμορφωθούν με την παρούσα απόφαση πλαίσιο».

Πέντε κυβερνήσεις, όπως προαναφέραμε, απέφυγαν να νομοθετήσουν με βάση την Απόφαση-Πλαίσιο 919/2008. Δεν νομίζουμε ότι το ξέχασαν. Παρά το καθεστώς εσωτερικής καταστολής που εφάρμοσαν, παρά τη συμπλήρωση της «αντιτρομοκρατικής» νομοθεσίας με νέες διατάξεις, δίστασαν να βαφτίσουν «τρομοκρατικό έγκλημα» την έκφραση γνώμης. Αυτό ανέλαβε να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με την… αριστερή πατίνα. Ετσι, ο Κοντονής, στο πλαίσιο της διαβούλευσης ενός νομοσχεδίου-κουρελού με διάφορες ποινικές και δικονομικές διατάξεις, περιέλαβε και το άρθρο 27, που πέρα από το αδίκημα της «στρατολόγησης» («όποιος μέσω παροχής οδηγιών, πληροφοριών ή κατευθύνσεων, προκαλεί σε άλλον την απόφαση για συμμετοχή σε συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση ή για τέλεση ορισμένης τρομοκρατικής πράξης…») και το αδίκημα της «εκπαίδευσης» («όποιος με οποιονδήποτε τρόπο εκπαιδεύει άλλον στην κατασκευή ή χρήση εκρηκτικών, πυροβόλων ή άλλων όπλων, επιβλαβών ή επικίνδυνων ουσιών ή άλλων ειδικών μεθόδων ή τεχνικών…»), περιλαμβάνει και το αδίκημα της έκφρασης γνώμης: «Οποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη των εγκλημάτων των παραγράφων 1 και 4 του παρόντος, και προκαλεί κίνδυνο τέλεσής τους, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα σύμφωνα με άλλη διάταξη».

Την Τετάρτη το μεσημέρι, σε μια γελοία συμπαιγνία με την ΕφΣυν, ο Κοντονής εμφανίστηκε ως «αιφνιδιασμένος με τις αντιδράσεις» και δήλωσε ότι «οι προσθήκες δεν αφορούν προφανέστατα ούτε το φρόνημα ούτε τον εγκωμιασμό εγκλήματος, αλλά μία υποχρέωση της χώρας». Δήλωση γελοία αφεαυτής, γιατί η «υποχρέωση της χώρας» δεν μπορεί να τίθεται αντιθετικά με το περιεχόμενο κάποιων διατάξεων, για να εμφανίσει αυτές τις διατάξεις σαν «αθώες». Η «υποχρέωση της χώρας» είναι αυτή που περιγράψαμε παραπάνω και η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανέλαβε να ξεπεράσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιώντας την. Ο Κοντονής αναγκάστηκε απλά να κάνει έναν ελιγμό, παραπέμποντας τη νομοθέτηση σε ευθετότερο χρόνο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το επίμαχο άρθρο 27 «με το οποίο τροποποιούνταν τα άρθρα 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, εισάγεται για περαιτέρω επεξεργασία στην Επιτροπή για τη σύνταξη Νέου Ποινικού Κώδικα». Η ανακοίνωση του Κοντονή, με την κατακλείδα της, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για ελιγμό: «Αναμένεται, πάντως, να διαφυλαχθεί ο στόχος της έγκαιρης προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις αποφάσεις –πλαίσιο 2008/841/ΔΕΥ και 2008/919/ΔΕΥ, όπως αυτή κατέστη υποχρεωτική ιδίως μετά από την πρόσκληση της Ελλάδας προς κοινοποίηση των εθνικών μέτρων μεταφοράς της πρώτης εξ αυτών, και προς αποφυγή διαπίστωσης σχετικών παραβάσεων».

Παρά ταύτα, η ανεπίσημη εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αντα Ψαρρά, έγραψε στην ΕφΣυν ότι «ο Σταύρος Κοντονής απέσυρε από την ανοιχτή διαβούλευση το επίμαχο άρθρο», πλέκοντας το εγκώμιο του υπουργού. Του αναγνώρισε «τα άμεσα αντανακλαστικά» αλλά και την πρόθεση «απλώς και μόνο να ενσωματώσει το ευρωπαϊκό πλαίσιο του 2008», χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι η δήλωση του υπουργού ήταν… καθαρή (ότι τάχα «σε καμία περίπτωση οι προσθήκες δεν ποινικοποιούσαν ούτε το φρόνημα ούτε τον εγκωμιασμό αλλά αποκλειστικά την προτροπή και την προετοιμασία εγκληματικών πράξεων», όμως «κανείς δεν θα μπορούσε να είναι βέβαιος ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον με “λάθος“ τρόπο»). Δεν μας είπε, όμως, η εν λόγω κυρία ποιο είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο που ο Κοντονής δεσμεύεται ότι οπωσδήποτε -και έγκαιρα- θα ενσωματώσει στην ελληνική νομοθεσία. Καθείς (και καθεμιά) εφ ω ετάχθη, όμως το ψέμα εξακολουθεί να έχει κοντά ποδάρια.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

Στη φυλακή με 13 χρόνια κάθειρξη, μόνο με ένα έωλο δείγμα DNA
Επόμενο άρθρο

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

Παραδίδουν στην Τουρκία ανθρώπους που ζητούν άσυλο

Σχετικά Αρθρα

Πολιτική συμφωνία μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών στην Ισπανία

Καταστολή 30 Ιαν 2026, 11:15

Η Ευρώπη–Φρούριο συναντά το ελληνικό κράτος-τιμωρό

Από τα στρατόπεδα επιστροφής εκτός ΕΕ στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης

Καταστολή 26 Ιαν 2026, 18:31

Λέσβος: Ολοι αθώοι στην υπόθεση ERCI, για την ποινικοποίηση της διάσωσης και της αλληλεγγύης

Καταστολή 18 Ιαν 2026, 08:55

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

Καταστολή 14 Ιαν 2026, 07:57

Η Ιταλία στήνει στη Λιβύη το εργαστήριο της «Ευρώπης-Φρούριο»

H υποκρισία της ΕΕ σε πλήρη ανάπτυξη

Καταστολή 12 Ιαν 2026, 10:51

Νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό: Τάξη για το κεφάλαιο και παιδική ηλικία υπό αίρεση

Καταστολή 7 Ιαν 2026, 10:09
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Xιντ Ραζάμπ: Δεν ξεχνάμε

Δυο χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία της από τα σιωναζιστικά τέρατα

1 Φεβ 2026, 10:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

1 Φεβ 2026, 00:01
Παιδεία

110η Σύνοδος Πρυτάνεων: Τσιμουδιά για τις διαγραφές φοιτητών

31 Ιαν 2026, 12:10
Αθλητισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

«Βούλιαξε» από κόσμο το Παλάου Σαν Τζόρντι - Ο Πεπ ξεσήκωσε τον κόσμο

31 Ιαν 2026, 09:11
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

31 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Γενάρη

31 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Μούσα Αμπού Μαρζούκ: Το ζήτημα των όπλων της Αντίστασης δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς βάζει τέλος στην προβοκατόρικη παραφιλολογία περί συμφωνίας αφοπλισμού

30 Ιαν 2026, 20:44
Κόντρες

Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;

30 Ιαν 2026, 19:58
Η παπάρα

Ο νεοφιλελευθερισμός σκοτώνει

30 Ιαν 2026, 11:39
Καταστολή

Πολιτική συμφωνία μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών στην Ισπανία

30 Ιαν 2026, 11:15
Πολιτική

Πλήρης συγκάλυψη του σιωναζισμού στη Βουλή των Ελλήνων

Με μοναδική εξαίρεση την Πλεύση Ελευθερίας

30 Ιαν 2026, 10:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Γενάρη

30 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές επιδιώκουν να καταδικάσουν τη Γάζα στην πείνα

29 Ιαν 2026, 22:24
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης, αφού πρώτα ξεφτιλίστηκε, διέταξε τον Αυγενάκη να αποσυρθεί στα «πιτ»

29 Ιαν 2026, 21:17
Κόντρες

Μια ωραία πράσινη ατμόσφαιρα

29 Ιαν 2026, 20:01
Εργατικά

Μαζί στην Τρίπολη – Μαζί στον αγώνα την Παρασκευή 30 Γενάρη

29 Ιαν 2026, 18:29
Παιδεία

Εκθεση ΟΟΣΑ για εκπαίδευση 2026: οδηγίες-εντολές προς υλοποίηση από τους υποτελείς

Ενίσχυση της «αυτονομίας» της σχολικής μονάδας με λογοδοσία και προσαρμογή των σχολείων στις τοπικές ανάγκες, αξιολόγηση σχολικοκεντρική και ενδυνάμωση των διευθυντών, μεντόρων, συντονιστών

29 Ιαν 2026, 18:13
Εργατικά

Εργατικά «ατυχήματα» – καπιταλιστικά εγκλήματα, που περνάνε στο ντούκου

29 Ιαν 2026, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Γενάρη

29 Ιαν 2026, 00:01
Αγροτικά

Χοντροκομμένη κατασκευή αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

28 Ιαν 2026, 23:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Φλεβάρη

Ημέρα Ανταρκτικής.

1898: Δολοφονική απόπειρα κατά του βασιλιά Γεωργίου Α’ (Πάτρα).

1918: Η Μόσχα ορίζεται πρωτεύουσα της Σοβιετικής Ενωσης.

1957: Η 7η ολομέλεια του παράνομου ΚΚΕ διαγράφει τον Νίκο Ζαχαριάδη.

1968: 24 καταδίκες μελών της ΔΑΚ κεκλεισμένων των θυρών στο στρατοδικείο Χανίων.

1985: Εκτελείται ο πρόεδρος της Γερμανικής Ενωσης Ερευνών και Εξοπλισμών Ερνστ Τσίμερμαν (RAF).

2013: Διπλή ληστεία στην ΑΤΕ και στο ταχυδρομικό γραφείο στον Βελβεντό Κοζάνης από δέκα άτομα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπουργός σημείωσε ότι προσπάθεια οποιασδήποτε κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει ούτε ένα εργατικό δυστύχημα, και αυτό επιδιώκεται μέσω της διαρκούς βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να υπάρχει συνεχής μείωση των εργατικών ατυχημάτων. Ως προς την Επιθεώρηση Εργασίας, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για Ανεξάρτητη Αρχή η οποία ελέγχει ζητήματα λειτουργίας, των εργασιακών σχέσεων, όπως για παράδειγμα το ωράριο εργασίας, τη χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ εκδίδει και τα στατιστικά για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα. […] σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η χώρα μας είναι τρίτη στην κατάταξη της λίστας με τα λιγότερα δυστυχήματα αναλογικά με τον πληθυσμό.  Όπως επεσήμανε η κα Κεραμέως, οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής έχουνε αυξηθεί από το ’19 μέχρι σήμερα κατά 35%, στην υγεία και στην ασφάλεια στην εργασία […] Ειδικά στο εργοστάσιο της «Βιολάντα», η Ανεξάρτητη Αρχή το 2025 έκανε 4 ελέγχους σε ζητήματα υγείας και ασφάλειας. Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι η Αρχή ελέγχει καταγγελίες και διενεργεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους, ενώ τα ζητήματα πυροπροστασίας είναι αρμοδιότητα της πυροσβεστικής. Παράλληλα, τόνισε ότι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης είναι να βελτιώνει συνεχώς το πλαίσιο, κάτι που έγινε πριν  από δύο μήνες με  το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το οποίο περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό διατάξεων για την ενίσχυση του πλαισίου Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Δελτίο Τύπου υπουργείου Εργασίας

(Ta παραπάνω ειπώθηκαν δυο μέρες μετά από ένα δυστύχημα σε εργοστάσιο, που αποδεδειγμένα πλέον είναι έγκλημα. Ακόμα και το σκόπιμα ελλιπέστατο πόρισμα της Πυροσβεστικής δεν αφήνει αμφιβολία ότι πρόκειται -μιλώντας με νομικούς όρους- για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο. Και τι λέει η αρμόδια υπουργός; Οτι όλα είναι καλώς καμωμένα. Οτι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ένα υπέροχο πλαίσιο προστασίας της ζωής και της υγείας των εργατών και εργατριών, το οποίο μάλιστα συνέχεια το δυναμώνει. Και ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πλήρεις και αφοσιωμένοι στο καθήκον τους. Τέσσερις φορές έλεγξαν το εργοστάσιο-ναρκοπέδιο. Και πώς έσκασε το ναρκοπέδιο πάνω στα κεφάλια των εργατριών, στέλνοντας πέντε στον τάφο, που θα ήταν περισσότερες αν η έκρηξη γινόταν στην πρωινή ή την απογευματινή βάρδια κι αν δεν είχε προηγηθεί φιέστα της εργοδοσίας, λόγω της οποίας μειώθηκε αριθμητικά και η νυχτερινή βάρδια; Σιγά που θα ασχοληθεί η… αγρίως νεοφιλελεύθερη υπουργός Κεραμέως. Καθήκον δικό της είναι να εξασφαλίζει συνθήκες υποδούλωσης της εργατικής δύναμης, που αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την αύξηση της κερδοφορίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Γιατί οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι… η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, ο μοναδικός… παράγοντας προόδου και ευημερίας. Αν σκοτωθούν μερικοί εργάτες και εργάτριες, αν σακατευτούν άλλοι και άλλες, αν αρρωστήσουν χρόνια άλλες και άλλοι, αυτά είναι απλώς… παράπλευρες απώλειες σε ένα… θυελλώδες success story της ελληνικής οικονομίας, που το πέτυχε ο Μητσοτάκης με υπουργούς σαν την Κεραμέως, τον Γεωργιάση, τον Χατζηδάκη, τον Πιερρακάκη κτλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    17Ν
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Εφετείο 17Ν
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    ΕΛΑ
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Ποιοι είμαστε
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Επικοινωνία
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Όροι χρήσης
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Ποιοι είμαστε
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Επικοινωνία
  • Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνει αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo