Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
  • Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου
  • Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Αποκαλύπτεται η σκευωρία της Αντιτρομοκρατικής
Καταστολή

Αποκαλύπτεται η σκευωρία της Αντιτρομοκρατικής

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Μάι 2018, 00:00

Είναι δυνατόν μέλη της ΣΠΦ να βάζουν στον οπλισμό τους φυλαχτά, σταυρούς, ευαγγέλια και καρτούλες με εκκλησιαστικά ρητά; Στο εργοστάσιο κατασκευής σκευωριών της Αντιτρομοκρατικής μπορεί να συμβεί και αυτό! Η υπόθεση θα ήταν για γέλια, όταν όμως δυο νέοι άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή με 13 χρόνια κάθειρξης ο καθένας, τότε το γέλιο παγώνει. Και προβάλλει το καθήκον καταγγελίας αυτής της κακοφτιαγμένης σκευωρίας, στην οποία συνήργησε και ο δικαστικός μηχανισμός.

Την Πέμπτη 10 Μάη, επαναλήφθηκε στο Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με πρόεδρο τον πρόεδρο Εφετών Β. Κωστόπουλο και εισαγγελέα την αντεισαγγελέα Εφετών Αν. Μασούρα, η σε δεύτερο βαθμό δίκη της Ηριάννας Β. και του Περικλή Μ., οι οποίοι σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή στη ΣΠΦ και για διακεκριμμένη οπλοκατοχή και έκτοτε παραμένουν στη φυλακή. Το «έγκλημά» τους ήταν ότι η Ηριάννα ήταν σύντροφος και ο Περικλής συγκάτοικος του Κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος το 2012 κατηγορήθηκε επίσης για συμμετοχή στη ΣΠΦ, αλλά αθωώθηκε πανηγυρικά το 2014.

Η σκευωρία σε βάρος της Ηριάννας και του Περικλή στήθηκε από την Αντιτρομοκρατική με τρόπο που μοιάζει μ' αυτόν που στήθηκε η σκευωρία κατά του Τάσου Θεοφίλου. Δηλαδή, πήραν μια υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου και τη μετέτρεψαν σε υπόθεση «τρομοκρατίας», εμπλέκοντας άτομα που τα είχαν στη δεξαμενή με τους «υπόπτους» τους. Μάλιστα, κοιτάζοντας τη δικογραφία, βλέπουμε να πρωταγωνιστούν και στις δύο υποθέσεις τα ίδια στελέχη της Αντιτρομοκρατικής.

Θυμίζουμε ότι η ληστεία στην Πάρο και η δολοφονία του άτυχου ταξιτζή έγινε από άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Οταν άρχισε να σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους πραγματικούς ενόχους, παρενέβη η Αντιτρομοκρατική, πήρε την υπόθεση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και τη μετέτρεψε σε «υπόθεση της ΣΠΦ», βάζοντας στο κέντρο της τον Θεοφίλου, εν γνώσει της ότι δεν έχει καμιά σχέση με τη ΣΠΦ. Ο Θεοφίλου αθωώθηκε τον Ιούλη του 2017, αφού έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή.

Στην υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή, έχουμε μια υπόθεση όπλων και σφαιρών διάφορων τύπων, που βρέθηκαν στην Πανεπιστημιούπουλη Ζωγράφου τον Νοέμβρη του 2011. Μέσα στη σακούλα με τις σφαίρες βρέθηκαν μια σειρά θρησκευτικά σύμβολα: ένας σταυρός, ένα μενταγιόν  Παναγία, ένα ευαγγέλιο μινιατούρα, ένα πολύπτυχο με αγιογραφίες στη μια πλευρά και ένα εκκλησιαστικό ρητό στην άλλη. Αυτά τα ευρήματα δεν παρέπεμπαν, βέβαια, στη ΣΠΦ ή άλλη οργάνωση του αντάρτικου πόλης, αλλά σε ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, από τους οποίους -εν αντιθέσει με τους αναρχικούς και τους μαρξιστές- δεν λείπει η θρησκευτική πίστη. Γι' αυτό και την υπόθεση χειρίστηκε αρχικά η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, που έκανε την προανάκριση τον Νοέμβρη του 2011. Μεταξύ των άλλων, πήρε και επιθηλιακά κύτταρα με βαμβακοφόρο στυλεό (για έλεγχο DNA), σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες.

Φαίνεται πως στην αρχή ο αστυνομικός μηχανισμός προσπάθησε να εντοπίσει τους ποινικούς που είχαν θάψει τα όπλα. Δεν μπόρεσε ή δε θέλησε (δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη) να τους εντοπίσει και στις αρχές του 2013 η Ασφάλεια «πάσαρε» την υπόθεση στην Αντιτρομοκρατική. Είχε περάσει πάνω από ένας χρόνος. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού πάρθηκαν τον Νοέμβρη του 2011 και η Εκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβρη του 2012. Είναι πολύ πιθανό (για να μην πούμε σίγουρο), ότι τα δείγματα που έμειναν επί σχεδόν ένα χρόνο στα συρτάρια της ΔΕΕ (Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών) υπέστησαν επιμόλυνση.

Γιατί είμαστε σίγουροι ότι τα όπλα τα έθαψαν ποινικοί; Γιατί κανένας σοβαρός άνθρωπος, ακόμα και από τους πολέμιους του αντάρτικου πόλης, δε θα πίστευε ποτέ ότι μέλη της ΣΠΦ θα έκρυβαν τον οπλισμό τους και θα έβαζαν και σταυρουδάκια με παναγίτσες για… να τα φυλάνε!

Η Αντιτρομοκρατική, όμως, πήρε αυτή την «ορφανή» υπόθεση και έστησε μ' αυτή μια σκευωρία, σε βάρος δύο ανθρώπων που τους είχε καταγεγραμμένους λόγω της σχέσης τους με τον Κ. Παπαδόπουλο. Σ' αυτό το άντρο της κρατικής καταστολής δεν υπάρχουν αναστολές ηθικού τύπου. Πρέπει, μάλιστα, να σημειωθεί πως όταν έστησαν αυτή τη σκευωρία ήταν ακόμα σε εξέλιξη στον Κορυδαλλό η τρομοδίκη με κατηγορούμενο και τον Κ. Παπαδόπουλο, τη θέση του οποίου ήθελαν να επιβαρύνουν. Δε φοβούνται να πάρουν τέτοια ρίσκα, αφού δε δίνουν λογαριασμό για τις σκευωρίες που στήνουν, ακόμα κι όταν αυτές καταρρέουν.

Εν προκειμένω, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι ρο ρίσκο αυτής της τόσο χοντροκομμένης κατασκευής δεν τους δημιούργησε πρόβλημα μέχρι και την πρώτη δίκη, καθώς ο τότε συνήγορος της Ηριάννας δεν ανέδειξε το κραυγαλαίο γεγονός της εύρεσης των θρησκευτικών αντικειμένων μαζί με τα όπλα. Είναι απορίας άξιο, όμως είναι γεγονός!
Σχετικά με δήθεν βιολογικό υλικό της Ηριάννας και του Περικλή που βρέθηκε στα όπλα έχουμε να πούμε πολλά και θα το κάνουμε σε επόμενη φάση. Απ’ αφορμή την κατάθεση την Πέμπτη της αστυνομικής υποδιευθύντριας – βιολόγου της ΔΕΕ Αριστέας Μεθενίτη, περιοριζόμαστε σε μερικές επιγραμματικές επισημάνσεις.

♦ Το βιολογικό υλικό ενός κατηγορουμένου ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε ένα πειστήριο μόνο στην περίπτωση που είναι μοναδικό στο πειστήριο και δεν είναι μείγμα και μόνο στην περίπτωση που και οι δεκαέξι γενετικοί τόποι και τα δύο αλληλόμορφα σε κάθε γενετικό τόπο ταυτίζονται.

♦ Στην περίπτωση της Ηριάννας δεν έχουμε ταύτιση των δεκαέξι γενετικών τόπων και στην περίπτωση του Περικλή είχαμε μείγμα δύο ή περισσότερων ατόμων. Οι σοβαροί επιστήμονες «φωνάζουν» ότι τα μείγματα βιολογικού υλικού δεν τα εξετάζουμε, αλλά τα πετάμε στα σκουπίδια.

Η μάρτυρας Μεθενίτη, βέβαια, δεν κατέθεσε ως επιστήμονας, αλλά ως αστυνομική υποδιευθύντρια που προσπαθεί να στηρίξει το κατηγορητήριο. Δυστυχώς γι' αυτήν και ευτυχώς για τα θύματα της σκευωρίας, αυτό δεν είναι δικός μας αυθαίρετος ισχυρισμός. Η αντεισαγγελέας Εφετών Αναστασία Μασούρα, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της μάρτυρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης, ρώτησε την Μεθενίτη αν ο κ. Ταΐλης, πρώην αστυνομικός, που υπηρέτησε επίσης στη ΔΕΕ, έχει κάτι μαζί της. Την ρώτησε γιατί ο Ταΐλης συνέταξε μια τεχνική έκθεση, που η υπεράσπιση της Ηριάννας κατέθεσε στο δικαστήριο, και ήθελε μια απάντηση από τη Μεθενίτη πριν διαβάσει αποσπάσματα αυτής της έκθεσης. Ο διάλογος της εισαγγελέα με τη μάρτυρα ήταν έντονος και δεν μπορέσαμε να καταγράψουμε την απάντηση της τελευταίας στο ερώτημα. Η εισαγγελέας, πάντως, διάβασε το εξής απόσπασμα από την τεχνική έκθεση:

«Παρότι η Ηριάννα… είναι γυναίκα, η δόκτωρ Μεθενίτη Αριστέα προχωρεί και ταυτίζει το γενετικό τύπο της μ’ αυτόν της άγνωστης γυναίκας Α ως προς τα κοινά STR που προσδιορίστηκαν και προχωρεί ακόμη περισσότερο και δίνει και στατιστικό αποτέλεσμα στην συχνότητα  εμφάνισης. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στη διαφοροποίηση των γενετικών στοιχείων των δύο γενετικών τόπων. Η Δρ. Μεθενίτη Αριστέα επιλέγοντας τους γενετικούς τόπους με κοινά στοιχεία, δηλ. τους επτά από τους δεκαέξι γενετικούς τόπους που έχουν εξεταστεί και από τα εννέα συνολικά που έχουν καταγράφει ως αξιόπιστα  αποτελέσματα που έχουν παραχθεί από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ όπου υπηρετεί,  μεροληπτεί υπέρ της ενοχοποίησης της προς σύγκριση υπόπτου, και αυτό είναι απαράδεκτο και τουλάχιστον καταχρηστικό και δεν υπάρχει σε κανέναν Διεθνή Κανόνα και Πρακτική, που αντιθέτως επιβάλλει την αμεροληψία προς κάθε κατεύθυνση. Με την πρακτική της η Δρ. Μεθενίτη Αριστέα εισάγει μια καινούρια τακτική, πρωτόγνωρη στην Διεθνή Κοινότητα, να εξετάζουμε πολλούς γενετικούς τόπους π.χ. τριάντα, να παράγονται αποτελέσματα για μερικούς από αυτούς π.χ είκοσι πέντε, να επιλεγούμε αυτούς που είναι οι κοινοί π.χ. επτά, να κάνουμε την ταύτιση, να εξάγουμε το στατιστικό αποτέλεσμα, που έτσι και αλλιώς εγγυημένα θα είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός, και στην συνέχεια να  χρησιμοποιούμε την στατιστική σαν συχνότητα εμφάνισης (ούτε καν την στατιστική των Likehood Ratios (LR)), για να ενοχοποιήσουμε κάθε ύποπτο που εμφανίζεται να έχει κοινά γενετικά χαρακτηριστικά σε κάποιους γενετικούς τόπους, αδιαφορώντας για τους όποιους αποκλεισμούς. Αυτό οδηγεί στην ενοχοποίηση πολλών ατόμων από έναν γενετικό τύπο, πράγμα αδύνατον, αδιανόητον. Αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη, κατακριτέα και απαράδεκτη και ξένη σε κάθε Διεθνή Κανόνα. Η πρακτική της αυτή ουσιαστικά τορπιλίζει την αξιοπιστία της ανάλυσης DNA στην δικανική της χρήση».

Αφού διάβασε το απόσπασμα, η εισαγγελέας ζήτησε από τη Μεθενίτη να το σχολιάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω ν' ακούσω». Ακολούθησε ένας ακόμα έντονος διάλογος, με τη μια να μιλάει «πάνω» στην άλλη, τον οποίο δεν μπορούμε να αποδώσουμε με ακρίβεια. Γι' αυτό περιοριζόμαστε στην καταληκτική φράση της εισαγγελέα Μασούρα: «Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που έχετε συνεργαστεί στην υπηρεσία και κατ’ ουσίαν σας μηδενίζει»!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο9 Μάη 1945 – Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Επόμενο άρθρο Οι φτωχοί κτηνοτρόφοι καταστρέφονται κι ο Αποστόλου περί άλλα τυρβάζει

Σχετικά Αρθρα

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

Καταστολή 24 Αυγ 2025, 06:12

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11

Βρετανία: «Φύγε εσύ – Eλα εσύ» – Βιομηχανία επαναπροωθήσεων με ευρωενωσίτικη σφραγίδα

Διεθνή 14 Αυγ 2025, 20:53

Πλεύρη – Κούλη, τα υπογλώσσια!!!

Απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ) στην υπόθεση C-97/24 (Ιρλανδία/Δικαίωμα ασύλου)

Καταστολή 11 Αυγ 2025, 17:46

Mήνυση κατά των ασφαλιτών που απήγαγαν εκπαιδευτικό

Καταστολή 4 Αυγ 2025, 19:19
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εργατικά

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

11 Σεπ 2025, 18:59
Διεθνή

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

11 Σεπ 2025, 18:27
Αθλητισμός

Μπράβο Ντoριά!

11 Σεπ 2025, 14:21
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

Ημέρα πρώτων βοηθειών.

Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

1943: Οι Γερμανοί σκοτώνουν πεντακόσιους Ελληνες στη Βιάνο Κρήτης.

1944: Ταγματασφαλίτες με επικεφαλής τους Σούμπερτ και Πούλο και με την ενίσχυση Γερμανών δολοφονούν 104 άοπλους πολίτες στα Γιαννιτσά.

1946: Διαλύεται η Κοινωνία των Εθνών.

1960: Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ.

1976: Ανακαλύπτεται οπλοστάσιο στα χέρια απόστρατων στελεχών της ιωαννιδικής χούντας, στη Θεσσαλονίκη.

1982: Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες ξυλοκοπούν τον στρατιωτικό ακόλουθο της Τουρκίας στην Ελλάδα.

2000: Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ιδρύει το ΛΑΟΣ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo