Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
  • Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος
  • «Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»
  • Σαν σήμερα 15 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»H Γάζα «τρώει» και σιωναζιστές αρχιστράτηγους
Διεθνή

H Γάζα «τρώει» και σιωναζιστές αρχιστράτηγους

550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Αυγ 2025, 18:26

Μετά τον Χέρζι Χαλεβί, που τον ξωπέταξε ο Νετανιάχου φορτώνοντάς του την ήττα στην πρώτη φάση του πολέμου, ο νέος αρχιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ; Τα σιωνιστικά μίντια φέρουν τον νέο αρχιστράτηγο, το «γεράκι» που θα σύνέτριβε την Παλαιστινιακή Αντίσταση και θα γυρνούσε θριαμβευτικά στο Τελ Αβίβ κουβαλώντας τους αιχμάλωτους, έτοιμο να παραιτηθεί.

Το ξεκίνησε η γριά αλεπού της σιωνιστικής δημοσιογραφίας, ο πολιτικός αναλυτής της Yedioth Ahronoth, Ναχούμ Μπαρνέα, που έγραψε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας για σοβαρές διαφωνίες μεταξύ Νετανιάχου και Ζαμίρ με φόντο τον πόλεμο στη Γάζα και τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός. Θα παραιτηθεί ο Ζαμίρ αυτή την εβδομάδα; ήταν ο τίτλος του άρθρου του Μπερνέα, που άφησε να εννοηθεί ότι ο αρχιστράτηγος του σιωναζιστικού στρατού ενδέχεται να παραιτηθεί, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Συνέχισε το Κανάλι 12: Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εγιάλ Ζαμίρ απειλεί με παραίτηση λόγω της έντασης μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Η ένταση έχει φτάσει στο αποκορύφωμα – ο Ζαμίρ ζήτησε από την πολιτική ηγεσία να λάβει αποφάσεις και να καθορίσει σαφή στάση.

Το φιλικό προς τον Νετανιάχου Κανάλι 13 προσπάθησε να το… γλυκάνει, αν και δεν έκρυψε ότι υπάρχει ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους στρατηγούς. Και πήρε ανοιχτά το μέρος του Ζαμίρ: Ο αρχηγός Ζαμίρ δεν προτίθεται να παραιτηθεί, παρά την εκστρατεία που διεξάγουν εναντίον του ο Νετανιάχου και διάφοροι υπουργοί. Ο Ζαμίρ θεωρεί ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου του κατασκευάζει φάκελο, όπως έκανε και στον Χέρζι Χαλεβί, για να του φορτώσει την ευθύνη της αποτυχίας στη Γάζα. Ο στρατός προειδοποιεί για κίνδυνο για τη ζωή των ισραηλινών κρατουμένων.

Η αντιπολιτευόμενη Haaretz το έθεσε ωμά: Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει απόφαση για την κατάληψη της Γάζας και ο στρατός δεν διαθέτει μαγικά εργαλεία για να υποτάξει τη Χαμάς.

Ο ίδιος ο Ζαμίρ, χωρίς να διαψεύσει τίποτα από όσα γράφονταν και συζητούνταν στα τηλεοπτικά πάνελ, μίλησε με… θετικό τρόπο: Εχουμε επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επιχείρηση «Αρματα του Γεδεών»! (μεγάλο τρολ ο τύπος) Θα μειώσουμε την εμπλοκή με τους μαχητές της Χαμάς και δεν θα πέσουμε στην παγίδα τους. Θα προσαρμόσουμε τον πόλεμο στη μεταβαλλόμενη πραγματικότητα. Εκτιμώ πως τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε αν θα επιτευχθεί συμφωνία ανταλλαγής.

Θυμίζουμε πως πριν από μερικές μέρες είχαν διαρρεύσει διάλογοι σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Ζαμίρ και στον Σμότριτς, κατά τη συνεδρίαση του συμβούλιου ασφάλειας. Ο Σμότριτς κατηγορούσε τον Χαλεβί για ηττοπάθεια και ανικανότητα και κατέληξε να δηλώσει «έχει αρχίσει να μου λείπει ο Χαλεβί». Εκτοτε, το συμβούλιο ασφάλειας δεν συνεδρίασε ξανά.

H σχετική φιλολογία φούντωσε το Σαββατοκύριακο. Η Maariv έγραψε ότι ο Νετανιάχου αρνείται να πραγματοποιήσει τη συζήτηση που ζήτησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Ζαμίρ, και εμποδίζει την παρουσίαση σχεδίων σχετικά με τις επιχειρήσεις στη Γάζα. Επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές (λέγε με Ζαμίρ) σημείωσε: Ο ισραηλινός στρατός δεν γνωρίζει τι θέλει η πολιτική ηγεσία και η συνέχιση του πολέμου στη Γάζα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Το Ραδιόφωνο του Στρατού, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, ανέφερε: Η κούραση αυξάνεται στις γραμμές των στρατιωτών, λόγω του πολέμου στη Γάζα και ο αρχηγός του Επιτελείου συζητά πλάνο διακοπών!

Η Yedioth Ahronoth: Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου θα παρουσιάσει τα βαριά κόστη που θα συνεπάγεται μια άλλη επιχείρηση· τουλάχιστον τέσσερις μήνες, δεκάδες χιλιάδες έφεδροι θα επιστρατευτούν για έκτη φορά και μια νέα καθυστέρηση στην ενίσχυση της ισχύος και των ικανοτήτων του ισραηλινού στρατού θα επέλθει. Η μετριοπαθής εναλλακτική: παραμονή στους διαδρόμους που τεμαχίζουν τη Λωρίδα της Γάζας και τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις· αυτή τη στιγμή, η πλειοψηφία των δυνάμεων που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας εργάζεται στην κατεδάφιση κτιρίων και στην αυτοάμυνα.

Η ίδια εφημερίδα φιλοξενούσε δήλωση αξιωματικού της Ταξιαρχίας Γκολάνι: Για να νικήσουμε τις συμμορίες, χρειαζόμαστε υπομονή και παραμονή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ντορόν Καντός, στρατιωτικός ανταποκριτής της Ραδιοφωνίας Στρατού, ανέφερε ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Εγιάλ Ζαμίρ, ζητά «στρατηγική σαφήνεια» σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα. Ο Ζαμίρ, όπως ανέφερε, «προωθεί μια συμφωνία, λέγοντας ότι υπάρχει περιθώριο ευελιξίας και ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια για την επίτευξή της». «Ο στρατός έχει καταστήσει σαφές ότι θα είναι έτοιμος για οποιαδήποτε συμφωνία, ανεξαρτήτως του κόστους», ακόμα και αν πρόκειται για μια συνολική συμφωνία που θα οδηγήσει στον τερματισμό του πολέμου, πρόσθεσε ο Καντός.

Η θέση του στρατού είναι ότι πρέπει να συνεχίσει να ελέγχει τις περιοχές κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας υπό οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία. Παράλληλα, είναι έτοιμος να αντέξει τις συνέπειες της ευελιξίας, ακόμα και αν το Ισραήλ αναγκαστεί να κάνει παραχωρήσεις. Ο Καντός αποκάλυψε επίσης ότι, σε κλειστές συνομιλίες, ο Ζαμίρ έχει πει στην πολιτική ηγεσία πως η παρατεταμένη στρατιωτική παρουσία στη Λωρίδα της Γάζας «θέτει σε κίνδυνο τις ισραηλινές δυνάμεις, εξυπηρετεί τη Χαμάς και εντείνει τη φθορά μέσα στον στρατό».

Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία, ο στρατός προτίθεται να παρουσιάσει δύο επιλογές στην κυβέρνηση: η πρώτη είναι η πλήρης κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας· η δεύτερη, η περικύκλωσή της και η στρατηγική εξάντληση της Χαμάς. Ο στρατός, σύμφωνα με τον Καντός, τάσσεται κατά της πρώτης επιλογής. «Η πλήρης κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας είναι στρατιωτικά εφικτή και θα διαρκούσε μερικούς μήνες, αλλά ο καθαρισμός της περιοχής, τόσο στην επιφάνεια όσο και υπόγεια, θα μπορούσε να πάρει χρόνια», φέρεται να δήλωσε ο Ζαμίρ. Ο στρατός προτιμά τη δεύτερη επιλογή, διότι διαφορετικά «η Χαμάς θα τον αποδυναμώνει συνεχώς με ανταρτοπόλεμο».

Αυτή η συζήτηση έχει γίνει πολλές φορές στη σιωνιστική οντότητα και ο Νετανιάχου μπορεί να τη διαχειριστεί. Πόσο εύκολο, όμως, είναι να διαχειριστεί το «μεγάλο μπαμ» που έγινε χτες; Δεκαεννιά από τα μεγαλύτερα καθάρματα που διοίκησαν τις υπηρεσίες ασφάλειας της σιωνιστικής οντότητας τα τελευταία τριάντα χρόνια απηύθυναν κοινό βιντεοσκοπημένο μήνυμα απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και προειδοποιώντας ότι το Τελ Αβίβ βρίσκεται στο χείλος της «ήττας».

Στο βίντεο εμφανίστηκαν 19 απόστρατοι αρχηγοί του στρατού, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, της Σιν Μπετ και της Μοσάντ, καθώς και πρώην αρχηγοί της αστυνομίας. «Ολοι αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν σε υπουργικά συμβούλια, κινήθηκαν στους εσωτερικούς κύκλους εξουσίας, έλαβαν μέρος σε όλες τις πιο ευαίσθητες διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Συνολικά, έχουν πάνω από χίλια χρόνια εμπειρίας στην εθνική ασφάλεια και τη διπλωματία», αναφέρει η φωνή στο ξεκίνημα του βίντεο.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/08/Hgetes_asfaleia_Israel_2-8-25.mp4

«Εχουμε καθήκον να υψώσουμε το ανάστημά μας και να πούμε αυτό που πρέπει. Αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε ως δίκαιος, ως αμυντικός. Αλλά μόλις επιτεύχθηκαν όλοι οι στρατιωτικοί του στόχοι, μόλις σημειώθηκε μια λαμπρή στρατιωτική νίκη έναντι όλων των εχθρών μας, έπαψε να είναι δίκαιος. Οδηγεί το Κράτος του Ισραήλ στην απώλεια της ασφάλειας και της ταυτότητάς του», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ, Άμι Αγιαλόν.

Ο πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Άμος Μάλκα, δήλωσε πως «έχουμε ήδη ξεπεράσει κατά πολύ το σημείο που θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει τον πόλεμο με επαρκές επιχειρησιακό αποτέλεσμα».

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ, Ναντάβ Αργκαμάν, παραδέχτηκε: «Αυτή τη στιγμή περιοριζόμαστε κυρίως στο να αντισταθμίζουμε απώλειες».

Ο πρώην διευθυντής της Μοσάντ, Ταμίρ Πάρντο, εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας πως το Ισραήλ βρίσκεται «στο χείλος της ήττας» και πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπει ο κόσμος σήμερα είναι δικό μας δημιούργημα. Κρυβόμαστε πίσω από ένα ψέμα που εμείς κατασκευάσαμε και που πουλήθηκε στο ισραηλινό κοινό. Ο υπόλοιπος κόσμος εδώ και καιρό έχει καταλάβει ότι δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των IDF,Μοσέ Γιααλόν, δήλωσε: «Υπάρχουν στιγμές που προβάλλει μια μαύρη σημαία, και τότε πρέπει κανείς να σταθεί όρθιος και να πει: Μέχρι εδώ και όχι παραπέρα».

Ο πρώην διευθυντής της Σιν Μπετ, Γιοράμ Κοέν, σημείωσε ότι όποιος πιστεύει πως το Ισραήλ μπορεί «να φτάσει σε κάθε τρομοκράτη, κάθε κρυψώνα και κάθε όπλο και ταυτόχρονα να φέρει πίσω τους ομήρους μας» ζει σε φαντασίωση.

Σε ξεχωριστή επιστολή που συνοδεύει το βίντεο και φέρει την υπογραφή 550 πρώην αξιωματούχων ασφαλείας, καλούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να ασκήσει πίεση στο Ισραήλ για να σταματήσει τη «γενοκτονική εκστρατεία» που μαίνεται από τον Οκτώβριο του 2023. Μεταξύ των 550 βρίσκονται ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του στρατού Εχούντ Μπάρακ, καθώς και οι πρώην αρχηγοί του σιωναζιστικού στρατού Μοσέ Γιααλόν και Νταν Χαλούτζ. Επίσης, οι πρώην επικεφαλής της Μοσάντ, Ταμίρ Πάρντο, Εφραΐμ Χαλεβί και Ντάνι Γιατόμ, και πέντε πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ, μεταξύ των οποίων οι Ναντάβ Αργκαμάν και Γιοράμ Κοέν.

Οι πρώην αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως ο πόλεμος θα μπορούσε να έχει λήξει εδώ και καιρό και ζητούν μόνιμη κατάπαυση του πυρός και συνολική ανταλλαγή αιχμαλώτων. Καλούν τον Τραμπ να πιέσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να τερματίσει τον πόλεμο, τονίζοντας: «Σταματήστε τον πόλεμο και φέρτε πίσω τους αιχμαλώτους. Ο,τι μπορούσε να επιτευχθεί με τη βία έχει ήδη επιτευχθεί. Τώρα είναι η στιγμή της αλήθειας. Ο τρίτος και σημαντικότερος στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω συμφωνίας: η επιστροφή όλων των ομήρων. Κατά την επαγγελματική μας εκτίμηση, η Χαμάς δεν αποτελεί πλέον στρατηγική απειλή για το Ισραήλ. Το κυνήγι των υπολοίπων ηγετικών στελεχών της Χαμάς μπορεί να γίνει αργότερα».

Καλούν τον Τραμπ, που «απολαμβάνει αξιοπιστία στην πλειοψηφία των Ισραηλινών», να πιέσει για κατάπαυση του πυρός και να σχηματίσει μια περιφερειακή συμμαχία που θα υποστηρίξει μια ανανεωμένη Παλαιστινιακή Αρχή στη Γάζα.

Φυσικά, όλα αυτά τα καθάρματα, ξέρουν πολύ καλά πως η συμφωνία τερματισμού του πολέμου θα είναι οδυνηρή. Απλά την παρουσιάζουν με ρόδινα χρώματα στο σιωνιστικό όχλο, μιλώντας για «διαλυμένη Χαμάς» και για «ανανεωμένη Παλαιστινιακή Αρχή στη Γάζα».

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ σιωναζιστικός στρατός υποφέρει και ζητά απεγκλωβισμό από τη Γάζα

550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

Επόμενο άρθρο Mήνυση κατά των ασφαλιτών που απήγαγαν εκπαιδευτικό

550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

Σχετικά Αρθρα

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 21:35

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 11:58

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 22:40

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 20:50

Απαράβατοιόροι: Οχι αφοπλισμός - Οχι διεθνής επιτροπεία/κηδεμονία

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις της Αντίστασης για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός

Διεθνή 12 Ιαν 2026, 19:14

Καμία έκπληξη: Ο Ζοράν Μαμντάνι χαρακτηρίζει σαν τρομοκρατία την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Και δηλώνει ότι η υποστήριξή της δεν έχει καμιά θέση στη Νέα Υόρκη

Διεθνή 11 Ιαν 2026, 13:33
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
Κόντρες

Πάμε για το «Βραβείο Νέων Καρλομάγνου»

13 Ιαν 2026, 14:11
Πολιτισμός

Ακυρώθηκε η διάσημη Εβδομάδα Συγγραφέων της Αδελαΐδας 2026: Μετά τον αποκλεισμό παλαιστίνιας-αυστραλής συγγραφέα

Περισσότεροι από 180 συγγραφείς και ομιλητές αποσύρθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον αποκλεισμό

13 Ιαν 2026, 12:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Γενάρη

13 Ιαν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Εφετείο 17Ν

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

  • ΕΛΑ

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Εφετείο ΕΛΑ

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

  • Επαναστατικός Αγώνας

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

  • Επικοινωνία

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

  • Όροι χρήσης

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

  • Ποιοι είμαστε

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

  • Επικοινωνία

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

  • Όροι χρήσης

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

    550 απόστρατα καθάρματα του σιωναζιστικού στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ και της αστυνομίας ζητούν τερματισμό του πολέμου από τον Τραμπ

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo