Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη
  • Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης
  • Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο
  • Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!
  • Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη
  • Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Φουκουσίμα: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Διεθνή

Φουκουσίμα: Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Αυγ 2023, 10:04

Στις 24 Αυγούστου, η εφημερίδα «Καθημερινή», σεμνά και ουδέτερα, μετέφερε την είδηση ότι «τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο ρίψης των υδάτων της Φουκουσίμα στον Ειρηνικό ωκεανό». Δεν χρησιμοποιήθηκαν καν οι λέξεις «ραδιενεργών υδάτων». Με πανομοιότυπο σχεδόν τρόπο, τα περισσότερα ειδησεογραφικά σάιτ αναπαρήγαγαν την ίδια είδηση, επικεντρωνόμενα στην ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης, που ανέφερε ότι το στοιχείο τρίτιο, ένα από τα ραδιενεργά συστατικά των υδάτων, που δεν ήταν δυνατόν να φιλτραριστεί, δεν αποτελεί παράγοντα ιδιαίτερου μολυσματικού κινδύνου, καθώς αυτό θα αραιωθεί μετά τη ρίψη του στον ωκεανό.

Δυστυχώς, στην εποχή της «διαθέσιμης πληροφορίας για όλους», η διάδοση μιας μοναδικής εικόνας και η μονοκρατορία του μοναδικού λόγου από τα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ επιβάλλει μια επίπονη αναζήτηση για όσους ψάχνουν την αλήθεια, η οποία περιπλέκεται όταν σε αυτή υπεισέρχονται επιστημονικά ζητήματα. Είναι ευνόητο ότι η αξιοπιστία κάθε πλευράς, είτε πρόκειται για εξωνημένους επιστήμονες είτε όχι, είναι δύσκολο να αξιολογηθεί από μη ειδικούς, γι’ αυτό είναι επόμενο τα συμπεράσματα να είναι πολιτικά.

Στον Ειρηνικό ωκεανό θα απορριφθούν τις επόμενες δεκαετίες περίπου 1,5 εκατ. τόνοι φιλτραρισμένων ραδιενεργών υδάτων, που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για την ψύξη κάποιων τηγμένων αντιδραστήρων, μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που κατέστρεψε τη Φουκουσίμα το 2011 και οδήγησε στην απομάκρυνση από την περιοχή περίπου μισού εκατομμυρίου κατοίκων και σε οικονομική ζημιά περίπου 180 δισ. δολαρίων. 

Μερίδα πυρηνικών επιστημόνων (μεταξύ των οποίων ο Shaun Burnie της διαβόητης κατά τα άλλα Greenpeace) ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται μόνο για το τρίτιο, που είναι το λιγότερο επικίνδυνο, αλλά και για άλλα ραδιενεργά στοιχεία, όπως το στρόντιο-90 και το ιώδιο-129, που δεν μπορούν να φιλτραριστούν. Η TEPCO (Tokyo Electric Power Company), ιδιοκτήτρια του πυρηνικού εργοστασίου, κατηγορείται επίσης ότι το σύστημα καθαρισμού (τεχνολογία της ALPS), που διαθέτει το εργοστάσιο της Φουκουσίμα, δεν έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί τον ραδιενεργό άνθρακα-14 που και αυτός θα απορριφθεί στον Ειρηνικό.

Κατά την ομαλή λειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων, το νερό ψύξης ανακυκλώνεται σε μεγάλο βαθμό και όσο απομένει θάβεται μαζί με υπόλοιπα ραδιενεργά κατάλοιπα (όταν και αυτό δεν απορρίπτεται κρυφά σε θάλασσες, όπως γίνεται στη Σομαλία, όπου δυτικές εταιρίες εναποθέτουν μεγάλες ποσότητες πυρηνικών, βιομηχανικών και νοσοκομειακών αποβλήτων, με αποτέλεσμα μετά το σεισμό του Δεκέμβρη του 2004 να πεθάνουν 300 άνθρωποι και να ασθενήσουν χιλιάδες άλλοι, όταν ήρθαν σε επαφή με βαρέλια πυρηνικών αποβλήτων, που ξέβρασε το τσουνάμι που ακολούθησε το σεισμό). 

Στην περίπτωση της Φουκουσίμα, το νερό ψύξης που χρησιμοποιήθηκε για να μην ανατιναχθούν οι αντιδραστήρες από τις τεράστιες θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν μετά το ατύχημα, αλλά και οι επιπλέον 100 τόνοι που συλλέγονται καθημερινά, αποθηκεύτηκαν σε περίπου 1.000 γιγάντιες δεξαμενές. Η ιαπωνική κυβέρνηση έκρινε ως προσφορότερη, ευκολότερη και οικονομικότερη λύση τη διοχέτευση του νερού στον ωκεανό, απορρίπτοντας άλλες λύσεις, όπως την προμήθεια άλλων δεξαμενών, την ταφή των αποβλήτων σε μεγάλο βάθος κλπ. 

Για την απόφασή της αυτή η ιαπωνική κυβέρνηση έλαβε την έγκριση των G7, που συνεδρίασαν τον Απρίλη του 2023 στο Σαπόρο της Βόρειας Ιαπωνίας. Είναι αηδιαστική και απροκάλυπτη ειρωνία ότι στην ίδια σύνοδο πάρθηκε απόφαση μηδενισμού της χρήσης πλαστικών ως το 2040 (!!!) και φυσικά αυτή ήταν η είδηση που κυριάρχησε στον παγκόσμιο αστικό Τύπο.

[Η παγκόσμια οικονομική χούντα ονομάζει την περιβαλλοντική καταστροφή «προστασία του περιβάλλοντος», έχοντας πρήξει τους ανθρώπους με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όταν οι 12 μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί όμιλοι (π.χ. Total, BP, Shell) παράγουν μόλις το 0,3% αυτού του τύπου ενέργειας].

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας έδωσε επίσης την έγκρισή του για την απόρριψη των ραδιενεργών υδάτων, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία ακίνδυνη!

Εννοείται ότι οι αρμόδιοι εισηγητές του ΟΗΕ, που τον Ιούνη του 2020 και τον Μάρτη του 2021 κατήγγειλαν ότι η απόρριψη στον ωκεανό παραβιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα των κατοίκων των γειτονικών χωρών, δεν ελήφθησαν καν υπόψη.

Γεγονός είναι ότι σε μια από τις πιο σεισμογενείς χώρες του κόσμου, σε μια επίπεδη σχεδόν, μπαζωμένη, παραθαλάσσια περιοχή, τη Φουκουσίμα, χτίστηκε το 1971 ένας από τους 55 πυρηνικούς σταθμούς της Ιαπωνίας. Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας, είχε προγραμματιστεί η διακοπή της λειτουργίας του, λόγω κακής κατάστασης, παλαιότητας και καταπόνησης των αντιδραστήρων, καθώς και ατυχημάτων που συγκαλύφθηκαν, όμως ένα μήνα πριν από την καταστροφή δόθηκε 10ετής παράταση!

Το 2002 παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ιδιοκτήτριας εταιρίας TEPCO, Χιρόσι Αράκι, καθώς και άλλα στελέχη, διότι απέκρυψαν ότι από το 1977 ως το 2002 σε τουλάχιστον 200 περιπτώσεις παρουσίασαν ψευδή τεχνικά στοιχεία στις αρμόδιες αρχές. Το 2016 ασκήθηκαν νέες διώξεις σε βάρος τριών στελεχών της TEPCO για πλημμελή μέτρα ασφαλείας.

Η TEPCO, που ιδρύθηκε το 1951, είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρία παραγωγής ενέργειας στην Ιαπωνία και η τέταρτη στον κόσμο. Το 1991 κατείχε ήδη 13 από τους 17 πυρηνικούς αντιδραστήρες που υπήρχαν τότε στη χώρα. Παράλληλα, είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και χρήστης LNG στον κόσμο. Εχει πολυποίκιλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Κατέχει εταιρία τηλεπικοινωνιών και ασχολείται επιτυχώς με όλες τις τεχνολογίες αιχμής, από τις αντλίες θερμότητας, την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων, την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι την υπεραγωγιμότητα νέων κεραμικών υλικών. 

Παρά ταύτα, το 2012, μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα, η TEPCO έλαβε από την ιαπωνική κυβέρνηση (εκτός από φορολογικές ελαφρύνσεις) 1 τρισ. γιεν για να αντισταθμίσει τη ζημιά από την καταστροφή. Η ιστορία της TEPCO είναι συνυφασμένη με την ενεργειακή και βιομηχανική ιστορία της Ιαπωνίας. Η Ιαπωνία, ένα χρόνο μόλις μετά από την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις αμερικανικές ατομικές βόμβες, άρχισε να σχεδιάζει την πυρηνική της πολιτική που άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά το 1954. Το 1957 ιδρύθηκε η Japan Atomic Power Company και το 1966 οι πρώτοι πιλοτικοί πυρηνικοί σταθμοί. 

Η παραγωγή ενέργειας γενικότερα έμπαινε υπό κρατικό έλεγχο και σχεδιασμό όποτε διεξαγόταν κάποιος πόλεμος, είτε ο ρωσο-ιαπωνικός το 1905, είτε ο σινο-ιαπωνικός το 1932, είτε ο Α’ και ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος. Μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, οι Αμερικανοί απαίτησαν από την υποχείριά τους πλέον ιαπωνική κυβέρνηση την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας κι έτσι το 1951 ιδρύθηκε η TEPCO, ένα λαμπρό παράδειγμα του πως ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας είναι απολύτως συνδεδεμένοι στον καπιταλισμό ή  πώς –για να το πούμε με όρους Πολιτικής Οικονομίας- το κράτος είναι υποταγμένο στα πανίσχυρα μονοπώλια (Λένιν, Ο ιμπεριαλισμός, ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού). Πλέον, μετά τη Φουκουσίμα, η ιαπωνική κυβέρνηση φέρεται να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Οσα ακολούθησαν τη δυσώδη αυτή ιστορία, με αποκορύφωμα την πρόσφατη γελοία φωτογραφία του ιάπωνα πρωθυπουργού να τρώει ψάρια από τη Φουκουσίμα, δεν μπορούν να πείσουν τους αλιείς και τους κατοίκους της Ιαπωνίας και κυρίως της Νότιας Κορέας, η κυβέρνηση της οποίας έσπευσε να συνταχθεί επί της ουσίας με την επίσημη ιαπωνική εκδοχή για την έλλειψη κινδύνου από την απόρριψη των ραδιενεργών υδάτων στον Ειρηνικό. 

Η πλήρης αναξιοπιστία της ιαπωνικής κυβέρνησης φέρνει στη μνήμη την αισχρή δουλοπρεπή στάση της κατά τη διάρκεια των δεκάδων πυρηνικών δοκιμών που η Αμερική πραγματοποίησε από το 1954 στα νησιά Μπικίνι, όταν όχι μόνο το πλήρωμα ενός ιαπωνικού αλιευτικού (όπως ισχυρίστηκε η κυβέρνηση), αλλά τα πληρώματα τουλάχιστον 700 ιαπωνικών πλοίων μολύνθηκαν από ραδιενέργεια. 

Η Ιαπωνία, κατ´ εντολή των Αμερικανών, αποσιώπησε πλήρως τα γεγονότα και τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών της, για την οποία δεν έκανε καμία προειδοποίηση και δεν έλαβε κανένα μέτρο. Ως η χαμένη του Β´ παγκοσμίου πολέμου και της μάχης του Ειρηνικού, έπαιξε πειθήνια το ρόλο του προγεφυρώματος των ΗΠΑ, κυρίως ως πολλαπλός τροφοδότης κάθε είδους εφοδίων και υλικών στους πολέμους εναντίον της Βόρειας Κορέας και του Βιετνάμ. Σήμερα, εξακολουθεί να παίζει τον ίδιο ρόλο και επικαλούμενη, όπως και η Γερμανία, τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες, συνεχίζει το δρόμο του επανεξοπλισμού της, στον οποίο συμπεριλαμβάνει και τις νέες πυρηνικές προοπτικές της…

Oσο για τους θιγόμενους πληθυσμούς, αυτούς θα τους τσαλαπατήσει χωρίς πολλά-πολλά η σιδερένια φτέρνα του καπιταλισμού. 

Εκτύπωση 🖨
ΙΑΠΩΝΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλλο η ιδεολογία, άλλο η κονόμα
Επόμενο άρθρο Aποκαλύφθηκαν οι αλιτήριοι, αλλά… δεν συνελήφθησαν

Σχετικά Αρθρα

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

Διεθνή 14 Σεπ 2025, 00:05

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Διεθνή 13 Σεπ 2025, 13:06

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 21:24

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 19:37

Νεπάλ: Η εξέγερση πυρπολεί τις φρούδες ελπίδες που δημιούργησε η ανατροπή της μοναρχίας το 2007-8.

Διεθνή 11 Σεπ 2025, 18:27

Το «Σύμπλεγμα» Αντίσταση στη Γάζα και η κατάρρευση του αποικιοκρατικού σιωνιστικού δόγματος

Πολιτική Ανάλυση

Διεθνή 10 Σεπ 2025, 21:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Παιδεία

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

13 Σεπ 2025, 07:59
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

13 Σεπ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Σεπτέμβρη

13 Σεπ 2025, 00:01
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

12 Σεπ 2025, 20:10
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Δεύτερη αποφυλάκιση για τον φιρερίσκο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Μυρίζουν… μαϊμουδίλα οι «λόγοι υγείας» του Μιχαλολιάκου

12 Σεπ 2025, 20:04
Κόντρες

Είναι φασίστας και το ξέρει

12 Σεπ 2025, 14:14
Πολιτική

Και λογοκλόπος ο «πολύς» περιφερειάρχης Κουρέτας!

12 Σεπ 2025, 12:51
Αγροτικά

Με την ίδια ένταση εξακολουθεί να «χτυπάει» η ευλογιά των αιγοπροβάτων

12 Σεπ 2025, 11:19
Αθλητισμός

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

12 Σεπ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚ

Πιο απομονωμένο στη Μέση Ανατολή το σιωνιστικό μόρφωμα

11 Σεπ 2025, 21:24
Παιδεία

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

11 Σεπ 2025, 19:43
Διεθνή

Ποιος Αντετοκούνμπο; Ασύλληπτο κάρφωμα παλαιστίνιου μαχητή στο «καλάθι» ισραηλινού τανκ

Η «Ράβδος του Μωυσή» τσακίζει τα «Αρματα του Γεδεών ΙΙ»

11 Σεπ 2025, 19:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

Ημέρα δημοκρατίας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για το λέμφωμα.

Ευρωπαϊκή ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη.

Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1821).

1925: Καταστέλλεται λαϊκή εξέγερση στη Ρουμανία, πενήντα νεκροί.

1935: Ο Αδόλφος Χίτλερ υιοθετεί τη σβάστικα ως επίσημο σύμβολο της ναζιστικής Γερμανίας.

1942: Βόμβα της ΠΕΑΝ στα γραφεία της φιλοφασιστικής ΟΕΔΕ (Αθήνα).

1944: Οι ναζί εκτελούν 43 άντρες, δύο γυναίκες και ένα βρέφος έξι μηνών στα Γδόχια Κρήτης.

1947: 52 μέλη της ΟΠΛΑ καταδικάζονται σε θάνατο από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

1968: Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

1971: Ιδρύεται η «Greenpeace» (Καναδάς).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo