Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Maariv: Το Ισραήλ χάνει αυτόν τον γύρο στον Λίβανο καθώς η αντίσταση εντείνεται υπό πολιτικούς περιορισμούς
  • Σαν σήμερα 28 Απρίλη
  • Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων
  • Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»
  • Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)
  • Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Προκλητικός εμπαιγμός από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ στον απολυμένο λόγω συνδικαλιστικής δράσης Δ. Αντωνίου
Εργατικά Παιδεία

Προκλητικός εμπαιγμός από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ στον απολυμένο λόγω συνδικαλιστικής δράσης Δ. Αντωνίου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιούλ 2024, 12:05

Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο πρύτανης του ΕΚΠΑ. Θεωρεί ότι μπορεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους που παλεύουν για την ανάκληση της ύπουλης και μεθοδευμένης δεύτερης απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου, επί 19 συνεχή έτη συμβασιούχου του ΕΚΠΑ, μέλους του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ και Γ.Γ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Αυτός που απέλυσε τον επί 19 συνεχή έτη συμβασιούχο Δημήτρη Αντωνίου τον προτρέπει τώρα, μετά τη δεύτερη απόλυσή του, να ψάχνει τις προκηρύξεις μήπως και βρεθεί θέση εργασίας που να ανταποκρίνεται στα προσόντα του!

Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ του ΣΔΠ ΕΚΠΑ, του συλλόγου και της Ομοσπονδίας ΕΔΙΠ και της προέδρου της ΟΔΠΤΕ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει απόλυση, αλλά λήξη σύμβασης, κάτι …«φυσιολογικό» για συμβασιούχους, οι οποίοι μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται γιατί αυτή είναι η φύση της δουλειάς τους! Ο ίδιος δε, που τον απέλυσε, δήλωσε τώρα …αναρμόδιος για το θέμα της απόλυσης του Δ. Αντωνίου, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι δουλειά του να γνωρίζει τι γίνεται με τους χιλιάδες συμβασιούχους που απασχολεί το ΕΚΠΑ!

Ο Δημήτρης Αντωνίου δεν είναι ένας από τους χιλιάδες συμβασιούχους του ΕΚΠΑ που χάνει τη δουλειά του. Είναι επί 19 συνεχή έτη συμβασιούχος εργαζόμενος σε μια νευραλγική υπηρεσία του πανεπιστήμιου, στο Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών, και απολύθηκε για συγκεκριμένους εκδικητικούς λόγους, επειδή συμμετεχείχε όπως και εκατοντάδες άλλοι διοικητικοί υπάλληλοι, μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, φοιτητές και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων στο ολιγόωρο συμβολικό μπλακ άουτ στον κεντρικό σέρβερ του ΕΚΠΑ στις 12/2, που είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν οι προγραμματισμένες για εκείνη την ώρα ηλεκτρονικές εξετάσεις και να ξεσηκωθεί όλος ο εσμός των σφουγγοκωλάριων του συστήματος.

Για να αντιληφθούμε πόσο γελοίος και προκλητικός είναι ο ισχυρισμός του πρύτανη ότι ο Δημήτρης Αντωνίου είναι ένας από τους πολλούς συμβασιούχους του ΕΚΠΑ τους οποίους δεν γνωρίζει και δεν ασχολείται με την τύχη τους (σ.σ. και αυτό βεβαίως είναι χυδαίο και προκλητικό), παραθέτουμε απόσπασμα από τον ιστότοπο τη σχετική ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ:

Το Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών (ΥΚΒ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δημιουργήθηκε το 1997 στο πλαίσιο του Έργου του Α’ ΕΠΕΑΕΚ «Εκσυγχρονισμός Βιβλιοθηκών» του Β’ ΚΠΣ και συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι σήμερα, μετά το πέρας των έργων  «Εμπλουτισμός και Αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αθηνών» του Β’ ΕΠΕΑΕΚ και του έργου «Δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας Ψηφιακού Αποθετηρίου και συναφών ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφόρησης και ανάδειξης περιεχομένου για τη βιβλιοθήκη του ΕΚΠΑ» που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

To YKB επιβλέπεται από Υπεύθυνο Λειτουργίας και συνεργάζεται άμεσα με τη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών, με τον εκάστοτε Αναπληρωτή Πρύτανη που είναι υπεύθυνος για θέματα Βιβλιοθηκών και με την Επιτροπή Παρακολούθησης Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ.

Παρέχει μια σειρά από υπηρεσίες, ηλεκτρονικές ή υποστηρικτικές, τόσο προς τις Βιβλιοθήκες του ΕΚΠΑ και το προσωπικό τους, όσο και γενικότερα προς την Ακαδημαϊκή Κοινότητα…

Προς την Ακαδημαϊκή Κοινότητα:

    • Κεντρική Διαχείριση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών των Βιβλιοθηκών
    • Ανάπτυξη και Υποστήριξη Ψηφιακών Συλλογών
    • Ανάπτυξη και υποστήριξη Θεματικών Πυλών (web portals)
    • Παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών πρόσβασης για άτομα με ειδικές ανάγκες
    • Ανάπτυξη και συντήρηση του ιστοτόπου, “Βιβλιοθήκες και Υπηρεσιες Πληροφόρησης” του ΕΚΠΑ
    • Απομακρυσμένη εξυπηρέτηση χρηστών για πρόσβαση στις παρεχόμενες ηλεκτρονικές συνδρομητικές υπηρεσίες (περιοδικά, βιβλία, κλπ) μέσω της υπηρεσίας VPN  σε συνεργασία με το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου
    • Συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο με το Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ / HEAL-Link) για την παροχή αντίστοιχων ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφόρησης μέσω του Συνδέσμου.

Προς Βιβλιοθηκονόμους:

    • Διαχείριση Βιβλιοθηκονομικών Εφαρμογών
    • Ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών για την αυτοματοποίηση των εσωτερικών ροών εργασίας των Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ
    • Τεχνική υποστήριξη των Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ για τις παρεχόμενες Βιβλιοθηκονομικές Εφαρμογές
    • Κεντρική διαχείριση της υπηρεσίας Διαδανεισμού και Παραγγελίας Βιβλίων και ’Αρθρων Περιοδικών
    • Απομακρυσμένη εξυπηρέτηση χρηστών (γκρίζα βιβλιογραφία, εξ αποστάσεως παροχή τεχνικής υποστήριξης)

Εμπειρία

Το προσωπικό του ΥΚΒ διαθέτει τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση, διαχείριση και υποστήριξη δράσεων και εφαρμογών σχετιζόμενων άμεσα με το χώρο των βιβλιοθηκών,…

Προσωπικό

Κώστας Βίγλας (Πληροφορικός), (+30) 210…

Ειρήνη Λουρδή (Βιβλιοθηκονόμος), (+30) 210…

Δημήτρης Αντωνίου (Πληροφορικός), (+30) 210…

Η περίπτωση, λοιπόν, του Δημήτρη Αντωνίου και η μεθοδευμένη απόλυσή του είναι πολύ χαρακτηριστική και μόνο τυχαία δεν είναι.

Πέρα, όμως, από αυτό, υπάρχει και το ζήτημα των χιλιάδων συμβασιούχων-όμηρων εργαζόμενων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Το ΕΚΠΑ, όπως και τα άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, λειτουργούν πλέον, ειδικά μετά το νόμο Κεραμέως, ως καπιταλιστικές επιχειρήσεις με λογικές κέρδους-οφέλους, γι’ αυτό και απασχολούν εργαζόμενους με συνθήκες εργασιακής γαλέρας. Εχουν προσαρμοστεί απόλυτα στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστήμιου, επικαλούμενα την υπαρκτή δραστική περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης.

Λεφτά, λένε, δεν υπάρχουν για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, όμως, υπάρχουν για την καλοπέραση του υψηλόβαθμου πανεπιστημιακού κατεστημένου. Μόλις πρόσφατα το ΕΚΠΑ δαπάνησε 80.000 ευρώ για τη διοργάνωση επιστημονικού… τουρισμού. Πρόκειται για το «Ετήσιο διεπιστημονικό συνέδριο σχολών/τμημάτων του ΕΚΠΑ: “ΕΚΠΑ 2024-Εξελίξεις και προοπτικές” (ΑΔΑ Ρ77Ζ46ΨΖ2Ν-Θ2Ψ) για το οικονομικό έτος 2024», που διοργανώθηκε στο πανέμορφο Ναύπλιο (ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ Πράξη 14302η, ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 05/07/2024, Αρ.Πρωτ. 30810/2024).  Το ποσό των 80.000 ευρώ περιλαμβάνει: ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΞΟΔΑ ΤΑΞΙΔΙΩΝ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ/ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ), ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ.  

Επόμενες κινητοποιήσεις

Ο εμπαιγμός και ο κυνισμός του πρύτανη του ΕΚΠΑ έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους. Για το επόμενο διάστημα έχουν αποφασιστεί μεταξύ άλλων:

• Παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη, 17/7, 6 μ.μ., στα Προπύλαια 

• Στάση εργασίας έναρξη ωραρίου με 11π.μ. και συγκέντρωση στο ΚΛΕΙΔΙ στις 9 π.μ., Πέμπτη, 25/7, ημέρα επιστροφής του συναδέλφου μας στη δουλειά 

• Οργάνωση εκδήλωσης και συνέντευξης τύπου με συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και φοιτητικών συλλόγων με εξουσιοδότηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τη διοργάνωση 

• Στάση Εργασίας και κινητοποίηση τη μέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων ή όποιας άλλης νομικής ενέργειας του απολυμένου συναδέλφου τους

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΣΤΙΣ 12/7 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 

Η άρνηση της Διοίκησης του ΕΚΠΑ να απαντήσει στα αιτήματα των Συλλόγων εργαζομένων και ΔΕΠ ΕΚΠΑ, της ΟΔΠΤΕ, κ.α. για συνάντηση συνεχίζεται. Κατά την κινητοποίησή μας την Παρασκευή 12/7 ωστόσο καταφέραμε να γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του ΔΣ του ΣΔΠ ΕΚΠΑ, του συλλόγου και της Ομοσπονδίας ΕΔΙΠ και της προέδρου της ΟΔΠΤΕ με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Γ. Σιάσο. 

Οι απαντήσεις που πήραμε δια στόματος Πρύτανη είναι χαρακτηριστικές και επιβεβαιώνουν το ρόλο κάθε Πρυτανικής Αρχής, ως «λαγός» της κυβέρνησης. Σε ένα κρεσέντο κυνισμού, ο Πρύτανης δήλωσε ότι δεν υπάρχει απόλυση, αλλά λήξη σύμβασης, κάτι “φυσιολογικό” για συμβασιούχους, οι οποίοι μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται γιατί αυτή είναι η φύση της δουλειάς τους… Δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα της απόλυσης του Δ. Αντωνίου, ισχυριζόμενος ότι δεν είναι δουλειά του να γνωρίζει τι γινεται με τους χιλιάδες συμβασιούχους που απασχολεί το ΕΚΠΑ. Για το γεγονός ότι ο Δ. Αντωνίου είχε ήδη υπογράψει από τις αρχές Μαΐου, εκτός από τη δίμηνη σύμβαση για Μάιο-Ιούνιο, και εξάμηνη σύμβαση για Ιούλιο-Δεκέμβριο, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι και πως θα πρέπει να απευθυνθούμε στον επιστημονικό υπεύθυνο και στη Διοίκηση του ΕΛΚΕ, γιατί… αυτοί αποφασίζουν ποιος θα συνεχίζει να εργάζεται και ποιος όχι! 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Διοίκηση επιλέγει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα για να μη δώσει απαντήσεις. Ο ίδιος Πρύτανης που, στις 13/2, ανέστειλε παράτυπα τα καθήκοντα του συναδέλφου μας παραπέμποντάς τον προς απόλυση, ισχυρίζεται ότι δε γνωρίζει τίποτα. Μάλιστα, μας προέτρεψε να ψάχνει ο συνάδελφος τις προκηρύξεις που αναρτά ο ΕΛΚΕ μήπως και βρεθεί κάποια θέση εργασίας που να ανταποκρίνεται στα προσόντα του… 

Ως εδώ με τον εμπαιγμό! Μετά από 19 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στο ΕΚΠΑ, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για την εκπαιδευτική διαδικασία υπηρεσία, η απάντηση από τη Διοίκηση είναι να ψάξει ο συνάδελφος αλλού για δουλειά! Όσο για την υπηρεσία; Ας μείνει με τα σοβαρότατα κενά που συνεπάγεται η απόλυσή του! Ερώτημα παραμένει το γιατί η Διοίκηση του ΕΚΠΑ επαναπροσέλαβε τον Δημήτρη Αντωνίου από τις 8/5 μέχρι τις 8/7 στην ίδια θέση εργασίας, με τα ίδια καθήκοντα, με τις ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της προσφοράς του στο ΕΚΠΑ! 

Ο Πρύτανης συνέχισε να κατηγορεί τον Δημήτρη Αντωνίου, αλλά και όσους κινητοποιούμαστε, ότι, με τη συνδικαλιστική μας δράση, πλήττουμε την εικόνα του Ιδρύματος και θέτουμε σε κίνδυνο το συνάδελφό μας. Ντρέπεται μάλιστα για τη συμπεριφορά μας. Εμείς συνεχίζουμε και απαντάμε πως η εικόνα του ΕΚΠΑ πλήττεται από το γεγονός ότι λειτουργεί σαν επιχείρηση, ότι βάζει στη ζυγαριά το κέρδος και όχι τις ανάγκες των φοιτητών, των εργαζόμενων, της επιστήμης προς όφελος του λαού. Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή που τους ενοχλεί, η φωνή που διεκδικεί και δε σωπαίνει στο άδικο! 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μέχρι την επιστροφή του Δημήτρη Αντωνίου στη δουλειά! 

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής ενάντια στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ενάντια στα δημόσια αγαθά, ενάντια στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. 

Απαιτούμε: 

– ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 

– Συνάντηση της Διοίκησης του ΕΚΠΑ με τους συνδικαλιστικούς φορείς διοικητικών, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΔΕΠ, την ΟΔΠΤΕ και την ΑΔΕΔΥ 

– ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΪΝΑ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου 

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών 
Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε. | Χρ.Λαδά 6 Αθήνα | Τηλ: 210-3689082 | e-mail: sdp@uoa.gr
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Σ.Δ.Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
12/07/2024 

Στο προηγούμενο διάστημα, ο δίκαιος αγώνας που δώσαμε φοιτητές και εργαζόμενοι πέτυχε την ενίσχυση της απονομιμοποίησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην κοινωνία, τη στιγμή που η κυβέρνηση, σε όλο αυτό το διάστημα, επιχείρησε να εμποδίσει τον αγώνα με κάθε τρόπο, με συκοφαντίες, απειλές, εισαγγελικές παρεμβάσεις, καταστολή. Δεν τα κατάφερε. Σήμερα, συνεχίζει την επίθεση της στη λειτουργία του δημόσιου -και όσο απομένει ακόμα– δωρεάν, Πανεπιστήμιου εντείνοντας τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και την καταστολή, με απανωτές εισβολές σε σχολές πανελλαδικά και με την αγαστή συνεργασία των πρυτανικών αρχών. Σε αυτό λοιπόν, το πλαίσιο, οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ προσπαθούν να ακυρώσουν τον τεράστιο αγώνα που δώσαμε πανελλαδικά όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων. 

Μετά την εκδικητική εμπλοκή 13 μελών του Συλλόγου μας σε ΕΔΕ, τη μήνυση εναντίον του Παντελή Βαϊνά και την εισαγγελική παραγγελία για την κινητοποίησή μας στις 12 Φεβρουαρίου, απέλυσαν το Μάρτιο το συνάδελφό μας Δημήτρη Αντωνίου, εργαζόμενο επί 19 χρόνια στο ΕΚΠΑ, Γ. Γραμματέα του Συλλόγου μας και μέλος του Κ.Σ. της ΟΔΠΤΕ. 

Ο αγώνας και η αλληλεγγύη τόσο στο ΕΚΠΑ όσο και σε όλο το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πέτυχε την ανάκληση της απόλυσης το Μάιο. 

Από τις 8/7, η Πρυτανεία αρνείται ξανά να ανανεώσει τη σύμβαση του Δημήτρη Αντωνίου, απολύοντάς τον για δεύτερη φορά. 

Τα αιτήματά μας για συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές αγνοούνται συστηματικά από τη Διοίκηση του ΕΚΠΑ. Η Διοίκηση αρνείται να δει το σωματείο μας, αμφισβητώντας τη συνδικαλιστική μας υπόσταση, δράση και εκπροσώπηση.

Η βιομηχανία των διώξεων στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αποδεικνύει ότι είναι σε πλήρη εφαρμογή ο νόμος Χατζηδάκη – Γεωργιάδη για την καταστολή κάθε κριτικής φωνής και συλλογικής και συνδικαλιστικής οργάνωσης και διεκδίκησης. Η ένταση της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση του πενθήμερου, η αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης, η μείωση των κοινωνικών παροχών, οι ιδιωτικοποιήσεις, το κλείσιμο εργοστασίων, η μετατροπή των εργαζομένων σε είλωτες, δεν μπορούν να γίνουν αναίμακτα, η καταστολή είναι το μέσο του κράτους, της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων τους για να μας κάνουν να σιωπήσουμε. 

ΔΕ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ. 

Μια ματιά στις συνθήκες εργασίας στο ΕΚΠΑ της «αριστείας» και της «εξωστρέφειας» αρκεί για να καταλάβει κανείς τις προτεραιότητες της Διοίκησης. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως δουλεύουμε σε επικίνδυνα κτίρια λόγω ελλιπούς συντήρησης, σε κτίρια που κυριολεκτικά «βράζουν» και δεν έχουν κλιματισμό εν μέσω καύσωνα. Το προσωπικό είναι υποστελεχωμένο, με εμάς να αναλαμβάνουμε διπλά καθήκοντα, με συνταξιοδοτήσεις που δεν αντικαθίστανται, τους συμβασιούχους του ΕΚΠΑ να υπογράφουν ακόμα και μηνιαίες συμβάσεις. Στα παραπάνω προστίθεται η ένταση της προσπάθειας της Διοίκησης να βγαίνει η δουλειά με όσο το δυνατόν λιγότερο κόστος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως η Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας πλέον θα ανοίγει Σάββατα κάτω από την πίεση του ξενόγλωσσου προπτυχιακού προγράμματος Ιατρικής, αλλά…. χωρίς βιβλιοθηκονόμους (!!), με εργαζόμενους ανειδίκευτους, που υπέγραψαν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με «γενικά καθήκοντα». Γίνεται εύκολα κατανοητό τι μας ετοιμάζουν! Θέλουν φθηνό και ευέλικτο προσωπικό που δεν θα διεκδικεί!

Την ίδια στιγμή λοιπόν που δεκάδες υπηρεσίες στο ΕΚΠΑ στενάζουν από την έλλειψη προσωπικού, ο Δημήτρης Αντωνίου που δουλεύει σε μια από τις πιο σημαντικές υπηρεσίες για την εκπαιδευτική διαδικασία, τη Διεύθυνση Βιβλιοθηκών, χαρακτηρίζεται «περιττός» ως εργαζόμενος. 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! 

Η προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης εργαζόμενων και φοιτητών που σηκώνουν κεφάλι και αγωνίζονται ενάντια στα αδιέξοδα που γεννά η κυρίαρχη πολιτική, δεν θα περάσει! Με τους αγώνες μας καταφέραμε να επιστρέψει ο Δ. Αντωνίου στη δουλειά το προηγούμενο διάστημα! Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα! Με τους αγώνες μας καταφέραμε οι συνάδελφοι συμβασιούχοι στις Βιβλιοθήκες να υπογράψουν σύμβαση με 8μηνη διάρκεια. Με τους αγώνες μας καταφέραμε να παγώσουμε την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη για τους εργαζόμενους στην εργολαβία καθαρισμού, όπου τους επέβαλε σε μια σύμβαση μερικής απασχόλησης (7,5 ώρες), με το διάλειμμα απλήρωτο. Στη νέα σύμβαση που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι -ες το διάλειμμα συμπεριλαμβάνεται στον εργάσιμο χρόνο, δηλαδή αμείβονται κανονικά για ολόκληρο το 8ωρο τους. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Εργαζόμενοι και φοιτητές ενώνουμε τη φωνή μας και διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη! 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Άμεση ανάκληση της απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου

• Άμεση συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε προσωπικό με μονιμοποίηση συμβασιούχων και νέες προσλήψεις. Έξω οι εργολάβοι από τα ΑΕΙ και όλο το δημόσιο

• Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά δώρων και επιδομάτων

• Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων και κοινωνικών υπηρεσιών. Δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο με πτυχία με αξία

• Ενίσχυση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας παντού. Άμεση διόρθωση των προβλημάτων που καταγράφουν οι τεχνικοί ασφάλειας στο ΕΚΠΑ. Κλιματισμός και θέρμανση παντού

• Άμεση παύση της δίωξης κατά του Παντελή Βαϊνά

• Άρση κάθε συνδικαλιστικής δίωξης, πειθαρχικής και ποινικής σε βάρος εργαζομένων και φοιτητών στα πανεπιστήμια, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

• Συνέχιση των κινητοποιήσεων για την ανάκληση της απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου:

• Παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη, 17/7, 6μ.μ., στα Προπύλαια

• Στάση εργασίας έναρξη ωραρίου με 11π.μ. και συγκέντρωση στο ΚΛΕΙΔΙ στις 9π.μ., Πέμπτη, 25/7, ημέρα επιστροφής του συναδέλφου μας στη δουλειά

• Οργάνωση εκδήλωσης και συνέντευξης τύπου με συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και φοιτητικών συλλόγων με εξουσιοδότηση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τη διοργάνωση

• Στάση Εργασίας και κινητοποίηση τη μέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων ή όποιας άλλης νομικής ενέργειας του απολυμένου συναδέλφου μας

• Οργάνωση οικονομικής στήριξης του απολυμένου συναδέλφου

• Επιστολή εργαζομένων ΕΚΠΑ, μελών του ΚΣ ΟΔΠΤΕ, στην οποία να μεταφέρεται το αίτημά μας για κοινό αίτημα της ΟΔΠΤΕ με την ΑΔΕΔΥ για συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές και συμπόρευση με κοινές κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις, κ.α.

• Συντονισμός με συλλόγους ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ και ΔΕΠ για κοινές αποφάσεις, κινητοποιήσεις, αίτημα προς Πρυτανικές Αρχές για συνάντηση

• Αναβάθμιση του blog πληροφόρησης για την εξέλιξη του αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψή του https://solidaritytofightforeducation.wordpress.com/

• Συλλογή υπογραφών στήριξης του αιτήματος για επαναπρόσληψη μέσω ψηφισμάτων και της αντίστοιχης φόρμας συλλογής υπογραφών https://forms.gle/3ebU6yX5syXrnekY8

• Νέα έκτακτη Γ.Σ. Τρίτη 16/7, και σε περίπτωση μη απαρτίας, Παρασκευή 19/7, και Πέμπτη 25/7, 11π.μ., στο ΚΛΕΙΔΙ 

Ψηφίσματα ΓΣ:

1. Στήριξης στη διωκόμενη νηπιαγωγό Κ. Μπουρμπούλη και καταγγελίας της αυθαίρετης και παράνομης επιβολής ποινής για τη συμμετοχή της στην Απεργία-Αποχή

2. Καταγγελίας της προσπάθειας της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με τη διενέργεια ΕΔΕ για ανακοίνωσή τους

Το Προεδρείο

Αγγελική Βλάσση    Μαρλέν Λογοθέτη    Βασίλης Σκουνάκης

Εκτύπωση 🖨
ΕΚΠΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπ’ αόριστο αναβολή στη δίκη των νεοναζιστών «Σπαρτιατών»!
Επόμενο άρθρο ΟΛΜΕ: Οχι στον διαγωνισμό της ντροπής και την ελεύθερη επιλογή σχολείου

Σχετικά Αρθρα

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

Παιδεία 27 Απρ 2026, 17:53

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

Παιδεία 26 Απρ 2026, 06:16

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 25 Απρ 2026, 18:14

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

Εργατικά 22 Απρ 2026, 12:04

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

Εργατικά 21 Απρ 2026, 18:27

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

Εργατικά 17 Απρ 2026, 13:58
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Maariv: Το Ισραήλ χάνει αυτόν τον γύρο στον Λίβανο καθώς η αντίσταση εντείνεται υπό πολιτικούς περιορισμούς

28 Απρ 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Απρίλη

28 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

27 Απρ 2026, 19:45
Παιδεία

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

27 Απρ 2026, 17:53
Διεθνή

Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)

27 Απρ 2026, 12:09
Καταστολή

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

27 Απρ 2026, 07:21
Διεθνή

Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας

27 Απρ 2026, 05:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

27 Απρ 2026, 00:01
Αγροτικά

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

26 Απρ 2026, 21:33
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

26 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

25 Απρ 2026, 18:14
Διεθνή

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

25 Απρ 2026, 13:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Απρίλη

Ημέρα μνήμης εργατών.

Ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Μπαρμπάντος: Εθνική εορτή.

1944: Οι Δημήτρης Αυγέρης, Κώστας Φολτόπουλος και Θάνος Κιοκμενίδης, αντιμετωπίζουν επί εφτά ώρες διακόσιους Γερμανούς και ταγματασφαλίτες στον Υμηττό, προτού πέσουν νεκροί.

1945: Εκτελούνται με τουφεκισμό ο Μπενίτο Μουσολίνι και η ερωμένη του Κλάρα Πετάτσι.

1971: Στρατιωτικός νόμος στην Τουρκία, εκτός νόμου οι οργανώσεις.

1977: Ισόβια στους Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουιν Ενσλιν και Γιαν Καρλ Ράσπε μετά από διετή δίκη (RAF).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο βασικός πυλώνας της πολιτικης μας δεν είναι τα μερίσματα. Είναι αυτό που ονομάσαμε πατριωτική εισφορά. Μιλάμε για 20-30-100, που τους ξέρουμε με το ονομά τους και το τεπώνυμο τους, κι εγώ αν ήμουνα πρωθυπουργός, σε συνθήκες κανονικότητας, γιατί τότε δεν είχαμε μαντίλι να κλάψουμε, θα τους έλεγα για ελάτε εδώ. Για καθίστε εδώ. Θεωρείτε λογικό σε αυτή τη χώρα να παίρνει αυτός ο δάσκαλος που κάνει μάθημα στα παιδιά μας οχτακόσια ευρώ και να διορίζεται στα νησιά και να φεύγει το τετρακοσάρι στα ενοίκια;  Θεωρείτε φυσιολογικό να παίρνει ο γιατρός χίλια οκτακόσια ευρώ για να μας χειρουργήσει και να ζει με τα φιλοδωρήματα των ασθενών του; Οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν έρευνα στην Ελλάδα να μην έχουν σπίτι να μείνουν; Θεωρείτε φυσιολογικό να μην έχουμε σχολεία, να μην έχουμε νοσοκομεία; Είναι πατριωτισμός αυτό; Εγώ θεωρώ ότι θα τους έπειθα, τους περισσότερους από αυτούς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολλοί από αυτούς έχουν μια αντίληψη ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι καμία κοινωνία με τόσο μεγάλες αντιθέσεις. Θα τους έπειθα, όχι για να δεχτούνε, γιατί θα ήταν νομοθετική παρέμβαση, αλλά να διαφημίσουν κιόλας αυτή την παρέμβαση. Γιατί για πρώτη φορά θα έβλεπαν μια κυβέρνηση που δεν τους ζητάει δώρα για να εκλεγεί, αλλά ζητάει κάτι για την πατρίδα. Εγώ δεν έχω ταξικό μένος, έχω πατριωτική ευθύνη. Αυτά τα χρήματα λοιπόν από την πατριωτική εισφορά των κερδών των πολύ υψηλών κερδοφόρων επιχειρήσεων θα πάνε σ’ έναν ειδικό λογαριασμό, δε θα πάνε στον κουβά. Και θα τους έλεγα ελάτε να συμφωνήσουμε και πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πιάσει τόπο.

Αλέξης Τσίπρας

(Περσινά ξινά σταφύλια; Μας τα έχουν πει κι άλλοι; Αδίστακτος δημαγωγός; Επαγγελματίας ψεύτης; Ο,τι και να του προσάψετε ισχύει. Μ’ αυτό το παραμύθι θα πορευτεί προς τις επόμενες εκλογές, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την «κανονικότητα» πείθοντας τους ισχυρότερους καπιταλιστές να δώσουν «πατριωτική εισφορά» που θα χρησιμοποιηθεί στην Παιδεία, στην Υγεία, στο «κοινωνικό κράτος». Εμείς θα γελάμε (δικαίως), θα βρίζουμε (δικαίως), κάποιοι καπιταλιστές θα θυμίσουν ότι έχουν «Ιδρύματα» και ήδη κάνουν «πατριωτικό έργο», κάποιοι δημοσιολόγοι θα θυμηθούν πόσο καλά τα πήγε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός με το «Ιδρυμα Νιάρχου», όμως ένα ποσοστό – που κανένας δεν μπορεί να το προσδιορίσει αυτή τη στιγμή – θα πάει στην κάλπη και θα τον ψηφίσει. Εχει σιχαθεί τον Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης γενικά δεν κάνει «κλικ», ούτε έχει τα δημοκοπικά φόντα του Τσίπρα, κι αν στις πρώτες εκλογές η ψήφος απλωθεί σε διάφορα σχήματα, ως ψήφος διαμαρτυρίας, στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν θα πάει «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», διότι ο μπαμπούλας της «ακυβερνησίας» πάντα κάνει… δουλίτσα. Κι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τελευταία φορά το 2012, με τη δεύτερη κάλπη να δίνει κυβέρνηση Σαμαροβενιζελοκουβέληδων. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί και πολλές που θα πιστέψουν το παραμύθι του… γητευτή των αγρίων Τσίπρα, που θα φωνάξει τους μεγαλοκαπιταλιστές και – ποντάροντας στα πατριωτικά αισθήματά τους – θα τους πείσει να δώσουν χρήμα για κοινωνική πολιτική, αρνούμενοι τον εαυτό τους, αρνούμενοι την ουσία του καπιταλισμού. Ελάχιστοι πιστεύουν αυτές τις παπάτζες. Πολλοί όμως θα ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως οι ίδιοι είναι αδύναμοι και αν είναι να περιμένουν κάτι αυτό θα έρθει από την κυβερνητική πολιτική. Γιατί έχουν χάσει την πίστη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πώς θα γεμίσει αυτό το τεράστιο κοινωνικοπολιτικό κενό; Πώς θα οικοδομηθεί και πάλι ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης; Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στις εκλογικές διαδικασίες του αστικού κοινοβουλευτισμού)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo