Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)
  • Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια
  • Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50
  • Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»«Kαμπανάκι» για το ύψος και τη διάρκεια του επιδόματος ανεργίας
Εργατικά

«Kαμπανάκι» για το ύψος και τη διάρκεια του επιδόματος ανεργίας

Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Δεκ 2023, 09:45

Aλλο ένα ρεσιτάλ μπουρδολογίας έδωσε ο γνωστός ακροδεξιός-τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Εργασίας Aδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο φόρουμ «Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+» με θέμα: «Το εργατικό δυναμικό και οι σύγχρονες ανάγκες απασχόλησης. Το νέο μοντέλο για την αγορά εργασίας και η επιρροή της τεχνολογικής προόδου».

Αφού είπε πως τον υποδέχτηκαν… θερμά οι συνταξιούχοι, όταν μπήκε σε διαδήλωσή τους για τις επικουρικές, όταν τους υποσχέθηκε ότι θα λυθεί ένα πρόβλημα εικοσαετίας, αφού επεσήμανε πως σαν χώρα δεν έχουμε… κουλτούρα αποταμίευσης (δεν είναι ότι δεν φτάνει ένας μισθός στους εργαζόμενους να περάσουν το μήνα, τα διάφορα pass και τα άλλα ψίχουλα που έδωσε η κυβέρνησή του είναι μια καλή αρχή για… αποταμίευση!), έφτασε και στις αλλαγές που πρόκειται να φέρει στο επίδομα ανεργίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Σκέφτομαι διάφορα σενάρια. Ακούω πολύ την κριτική που λένε πολλοί “μα γιατί τους δίνει επίδομα ανεργίας αφού τους δίνει επίδομα εργασίας”; Η κριτική αυτή δεν είναι ακριβώς ορθή. Πρώτα από όλα το επίδομα ανεργίας δεν είναι κάτι που το παρέχει η ΔΥΠΑ ή το κράτος. Έχει πληρώσει ο εργαζόμενος τις εισφορές του για να έχει επίδομα ανεργίας, δικά του λεφτά είναι, απλά εμείς τα διαχειριζόμαστε με όσο μεγαλύτερη ευθύνη μπορούμε. Οταν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις ανακοινώσεις θα σας τις πω. Θέλω να το κάνω πιο ευέλικτο και πιο ελκυστικό». 

Ο ακροδεξιός ακολουθεί τη δοκιμασμένη του τακτική (που θυμίζει λίγο την λογική του… χότζα). Αφού αναφερθεί στην ύπαρξη μιας πιο ακραίας άποψης, που μιλάει για ολοκληρωτική κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, έρχεται μετά ο ίδιος και εμφανίζεται σαν υπερασπιστής του επιδόματος. Αρα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να του χρωστάνε… μεγάλη ευγνωμοσύνη που το διατήρησε, παρ’ όλες τις αλλαγές που θα γίνουν.

Τι σημαίνει ωστόσο, ότι θα το κάνει πιο… ελκυστικό; Οτι θα ανυπομονούν και θα ανταγωνίζονται οι εργαζόμενοι για το ποιος θα απολυθεί πρώτος, ώστε να πάρει το… καινούργιο επίδομα ανεργίας; Αυτοί δεν είναι που αναφέρονται συνεχώς «στις παγίδες φτώχειας που μπορούν να δημιουργήσουν τα επιδόματα αυτά, αν δεν συνδυαστούν με κίνητρα επανένταξης στην αγορά εργασίας όσων τα λαμβάνουν»; (βλέπε δηλώσεις υφυπουργού Τσακλόγλου).

Μα γι’ αυτό ακριβώς ο Γεωργιάδης, δεν χρησιμοποίησε καθόλου τυχαία και τον όρο «ευέλικτο», αναφερόμενος στο καινούργιο επίδομα. Σύμφωνα με τα σενάρια που διαρρέουν, το επίδομα ανεργίας, θα είναι αυξημένο για τους πρώτους τρεις μήνες, στη συνέχεια θα πέφτει σταδιακά στα σημερινά επίπεδα. Από τη λήξη του πρώτου τριμήνου της υψηλότερης επιδότησης, θα υπάρχει υποχρέωση συμμετοχής του ανέργου στην κατάρτιση (δείτε εδώ και εδώ), κατά τη διάρκεια της οποίας το επίδομα θα μειώνεται ή και θα αναστέλλεται η χορήγησή του. Ταυτόχρονα, η συνέχιση της επιδότησης θα προϋποθέτει την «ενεργή αναζήτηση και εύρεση απασχόλησης σε θέσεις που θα προταθούν στον άνεργο, ανάλογα με τις δεξιότητές του». 

Ακούγονται διάφορα ποσά για το ύψος του επιδόματος, ωστόσο θα τα δούμε συγκεκριμένα, όταν ανακοινωθούν επίσημα στις αρχές του χρόνου. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το επίδομα ανεργίας έχουν σαν βάση τις προτάσεις που είχε κάνει επιτροπή Πισσαρίδη το 2020, σύμφωνα με τις οποίες «η διάρκεια του αυξημένου επιδόματος [πρέπει] να είναι στους έξι μήνες, αντί για δώδεκα μήνες που είναι τώρα, και να πληρώνεται υπό την προϋπόθεση ότι ο άνεργος αναζητά ενεργά εργασία ή συμμετέχει σε προγράμματα κατάρτισης». 

Η συγκεκριμένη επιτροπή είχε προτείνει, μάλιστα, σχετικά με το ύψος του επιδόματος ανεργίας (που μην ξεχνάμε, το παίρνει μόνο το 20% των ανέργων), για κάποιον που πληρωνόταν με βασικό μισθό 650 ευρώ, από τα 400 ευρώ που ίσχυαν, να κατέβει στα 357, ενώ για κάποιον που έπαιρνε 700 ευρώ, να κατέβει στα 385»!  

Στο σχετικό μας δημοσίευμα γράφαμε χαρακτηριστικά: «Είναι φανερό ότι με αυτήν την μείωση της χρονικής διάρκειας του επιδόματος ανεργίας θέλουν να εξοικονομήσουν και άλλα κονδύλια, για να επιδοτήσουν… ενεργά την καπιταλιστική εργοδοσία! Και αν κάποιος άνεργος αρνηθεί τη συγκεκριμένη επιδοτούμενη εργασία που θα του υποδείξουν θα χάσει και το επίδομα ανεργίας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχει και ο νόμος 1545/1985, ο οποίος ορίζει πως “ο άνεργος που δεν αποδέχεται να απασχοληθεί σε εργασία που του προσφέρεται στον ευρύτερο επαγγελματικό του κλάδο ή δεν δέχεται να παρακολουθήσει προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ ή άλλων φορέων που συνεργάζονται με τον ΟΑΕΔ για την ταχύρρυθμη κατάρτιση του εργατικού δυναμικού χάνει την αξίωση για επιδότηση”». 

Ακόμη, σημειώναμε πως «ποτέ μέχρι σήμερα οι αστικές κυβερνήσεις δεν σκέφτηκαν να ανεβάσουν το επίδομα ανεργίας στο ύψος του βασικού μισθού, ούτε αυτό να χορηγείται μέχρι τη στιγμή που ο άνεργος θα βρει κανονική δουλειά, όπως για παράδειγμα συνέβη μεταπολεμικά στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, όταν, κάτω από την πίεση της ταξικής πάλης (και της ύπαρξης τα πρώτα χρόνια του σοσιαλιστικού “αντίπαλου δέους”) οικοδομούσαν το αστικό “κράτος πρόνοιας”. Αυτό θεωρείται πως είναι… παθητική αντιμετώπιση της ανεργίας».

Όσο για το περιβόητο «επίδομα εργασίας», που καθιέρωσε ο σούπερ – μεταρρυθμιστής Κ. Χατζηδάκης με το έκτρωμα «Δουλειές Ξανά», που στο άρθρο 25 προέβλεπε πως οι άνεργοι «θα συνεχίσουν να εισπράττουν το 50% του επιδόματος ανεργίας, αν βρουν δουλειά προτού λήξει η περίοδος καταβολής του», και θεσπίστηκε σαν ένα «κίνητρο» που τάχα θα… ενεργοποιήσει τους ανέργους ώστε να αναζητήσουν πιο γρήγορα δουλειά, λες και η ανεργία είναι ατομική τους ευθύνη, έχουμε τονίσει πως αποτελεί το «τυράκι», για τον άνεργο, ώστε να αναγκαστεί να δεχτεί οποιαδήποτε προσωρινή δουλειά, πέφτοντας έτσι στη «φάκα» της μερικής απασχόλησης, όταν αυτή εφαρμοστεί και στα επιδοτούμενα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας (αυτό προέβλεπε και η διάταξη Ρέππα του 2001), με τα οποία οι εργοδότες – καπιταλιστές σχεδόν δεν βάζουν δεκάρα από την τσέπη τους. 

Με αυτόν τον τρόπο, ένα σημαντικό τμήμα από τα χρήματα που προορίζονται για τους ανέργους θα πηγαίνει στην τσέπη των εργοδοτών – καπιταλιστών και η κυβέρνηση θα καμαρώνει πως μειώνει τάχα την ανεργία. Γι’ αυτό και η καθιέρωση του «επιδόματος εργασίας», τον Απρίλη του 2022, ήταν ο προπομπός για τις αλλαγές που έρχονται στο ίδιο το επίδομα ανεργίας, που όντως θα γίνει πολύ πιο «ελκυστικό», αλλά για τους εργοδότες καπιταλιστές.

Εκτύπωση 🖨
ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυναγερμός! Ο Μητσοτάκης κατεδαφίζει το άρθρο 16 του Συντάγματος

Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

Επόμενο άρθρο Παλαιστινιακή Αντίσταση: Προκαταρκτικός όρος η κατάπαυση του πυρός

Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

Σχετικά Αρθρα

Διώκουν συνδικαλίστριες επειδή επεδίωξαν να συνομιλήσουν με την Αυτής Υψηλότητα Λίνα Μενδώνη

Την πρόεδρο και μία εργαζόμενη του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτακτου Προσωπικού Υπουργείου Πολιτισμού, που ήθελαν να εκθέσουν τα αιτήματα του κλάδου

Εργατικά 24 Ιούλ 2025, 20:13

Ιδιωτικά σχολεία: Συνθήκες εργασιακής εξόντωσης και ηθικής απαξίωσης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 23 Ιούλ 2025, 12:27

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

Εργατικά 17 Ιούλ 2025, 12:52

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

Εργατικά 16 Ιούλ 2025, 14:22

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο Κώστα Τουλγαρίδη

Με κλειδωμένες πόρτες αντιμετώπισαν Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής και αστυνομία τους διαδηλωτές

Εργατικά 16 Ιούλ 2025, 10:36

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

Εργατικά 12 Ιούλ 2025, 11:38
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Ο Χλύκας που πάει με όλα (και με όλους)

31 Ιούλ 2025, 13:13
Πολιτική

Τις θέλουν τις κλωτσιές τους τα σιωναζίδια

Κρήτη: Χοροπηδάνε και φωνάζουν «θάνατος στους Αραβες»

31 Ιούλ 2025, 10:11
Παιδεία

Ειδική Αγωγή: Οι ανάγκες των παιδιών λογίζονται ως κόστος

31 Ιούλ 2025, 06:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης σε ρόλο κλεφτοκοτά ενώπιον επαρχιακού Ειρηνοδικείου τη δεκαετία του ’50

30 Ιούλ 2025, 21:09
Παιδεία

Βία και ανομία δημιουργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της

Κινητοποίηση φοιτητών στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 31/7 στις 10:00

30 Ιούλ 2025, 10:41
Κόντρες

Οσα δε φτάνει η (σιωνιστική) αλεπού τα κάνει… παραμύθια

30 Ιούλ 2025, 10:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκότωσαν τους φύλακες της λιγοστής βοήθειας και άνοιξαν πυρ κατά αμάχων που περίμεναν βοήθεια

29 Ιούλ 2025, 21:55
Πολιτισμός

Ζιάντ Ραχμπάνι: Ο Λίβανος αποχαιρέτησε έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και διανοούμενο

Πάντα κομμουνιστής, πάντα με την Αντίσταση

29 Ιούλ 2025, 21:33
Καταστολή

Σύρος, Ρόδος, Αγιος Νικόλαος. Next?

Μητσοτάκης, ο αρχιμπάτσος του Νετανιάχου

29 Ιούλ 2025, 19:29
Διεθνή

Εσπρεσάκι και μπινελίκια στους σιωνιστές σε βενζινάδικο στο Μιλάνο

Θα τους χαρακτηρίσετε κι αυτούς «αντισημίτες»;

29 Ιούλ 2025, 11:13
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθλια δικονομικά κολπάκια λίγο προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση για παράνομες επιδοτήσεις

Ενοχοι όλοι κατά το κατηγορητήριο

29 Ιούλ 2025, 11:09
Διεθνή

Κι άλλο «κάρφωμα» βόμβας από παλαιστίνιο μαχητή μέσα σε σιωναζιστικό τανκ (εκθαμβωτικό video)

29 Ιούλ 2025, 10:21
Διεθνή

Σιωναζιστής έποικος δολοφόνησε παλαιστίνιο αγωνιστή στη Δυτική Οχθη

Ο Οντεχ Χανταλίν ήταν εκ των πρωταγωνιστών στο ντοκιμαντέρ Νο Οther Land

29 Ιούλ 2025, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστής αξιωματικός: «Χάνουμε τους στρατιώτες μας μάταια στη Γάζα καθημερινά και ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας»

28 Ιούλ 2025, 20:18
Διεθνή

Γελοίο θέατρο με τη σκόπιμη λιμοκτονία των Παλαιστίνιων της Γάζας

28 Ιούλ 2025, 19:38
Κόντρες

Πατροκτόνος ο Κούλης;

28 Ιούλ 2025, 13:32
Πολιτισμός

Φεστιβάλ Zάλτσμπουργκ: Εσπασαν τη βιτρίνα της συνενοχής

28 Ιούλ 2025, 08:45
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Εφετείο 17Ν

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

  • ΕΛΑ

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

  • Επικοινωνία

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

  • Όροι χρήσης

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

  • Ποιοι είμαστε

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

  • Επικοινωνία

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

  • Όροι χρήσης

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

    Τα λεφτά των ανέργων, στις τσέπες των καπιταλιστών!

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo