Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πάρτε ζβάρα τα σιωναζίδια
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 19 Ιούλη
  • Τρώτε και πίνετ’ άρχοντες και γω να σας διηγούμαι (ριζίτικο)
  • Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ
  • Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»«Ψήνουν» κοινή παρέμβαση ΣΕΒ-ΓΣΕΕ
Εργατικά

«Ψήνουν» κοινή παρέμβαση ΣΕΒ-ΓΣΕΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Δεκ 2007, 00:00
Μέσα στον ορυμαγδό της επιτυχημένης απεργίας της 12ης Δεκέμβρη, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη μια βαρυσήμαντη δήλωση που έκανε την παραμονή της ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Την παραθέτουμε ολόκληρη:
 
«Ο ΣΕΒ συμμερίζεται την εύλογη κοινωνική ανησυχία και ανασφάλεια που εκφράζει η αυριανή γενική απεργία. Οι δυνάμεις της εργασίας –εργοδότες και εργαζόμενοι– έχουν κάθε λόγο να αξιώνουν μία ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση του Ασφαλιστικού. Εχουν κάθε λόγο να αντιτίθενται στην επιβολή αποσπασματικών μέτρων, τα οποία “μπαλώνουν” συγκυριακά και στην ουσία μεταθέτουν το πρόβλημα διογκώνοντάς το. Αξιώνουμε, ακόμη, έναν ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο, στον οποίο να προσέλθουν όλοι με ανοιχτά χαρτιά. Η μέχρι σήμερα διαδικασία διαλόγου καλλιέργησε, δυστυχώς, τη δυσπιστία και έδωσε άλλοθι στην υπεκφυγή. Ο ΣΕΒ θεωρεί ότι η αυριανή απεργία αναδεικνύει την ανάγκη για κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις των κοινωνικών εταίρων, με στόχο ένα ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο να αποτελεί πυλώνα κοινωνικής ασφάλειας, σιγουριάς και δικαιοσύνης».
 
Το άδειασμα της κυβερνητικής τακτικής, όπως εκφράστηκε από τον υπουργό Εργασίας Β. Μαγγίνα ήταν πλήρες. Δε θυμόμαστε να έχει υπάρξει άλλη φορά που ο ΣΕΒ να χαιρετίζει μια… απεργία και να τη θεωρεί δικαιολογημένη. Τέσσερις μέρες αργότερα, ο Μαγγίνας είχε πάρει την άγουσα για την… εξέδρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ επανήλθε με μια εξίσου χαρακτηριστική δήλωση. Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν φοβάται «καθυστερήσεις για το ασφαλιστικό μετά την αλλαγή στο υπουργείο Απασχόλησης», απάντησε: «Νομίζω, ότι είναι θετικό ότι ο πρωθυπουργός επέδειξε ευαισθησία σε θέματα ηθικής τάξης, αλλά δεν είναι θέμα προσώπων. Η αλλαγή στο ασφαλιστικό είναι θέμα αλλαγής προσέγγισης και νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη δίνει την ευκαιρία για μια καινούρια αρχή».
 
Ποια είναι αυτή η «καινούργια αρχή» που ζητά ο ΣΕΒ; Δεν χρειάζεται, βέβαια, να προβληματιστούμε για το αν το συνδικάτο των μεγαλοκαπιταλιστών ζητά αλλαγή προσανατολισμού. Αλλαγή τακτικής ζητάει, ώστε στο παιχνίδι να μπει γερά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, σε κοινή ρότα με τον ΣΕΒ. Οσοι παρακολούθησαν συστηματικά τις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων, στις οποίες υποτίθεται ότι γινόταν «κοινωνικός και πολιτικός διάλογος», θα διαπίστωσαν ότι ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ επανέφερε συνεχώς το ζήτημα της ανάληψης χωριστών πρωτοβουλιών από τους «κοινωνικούς εταίρους», εμμένοντας κυρίως στο αίτημα για διμερείς συνομιλίες ΣΕΒ-ΓΣΕΕ και από κοινού επεξεργασία θέσεων για το Ασφαλιστικό. Πρέπει να σημειώσουμε, επίσης, ότι από πλευράς συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ουδέποτε υπήρξε τοποθέτηση πάνω σ’ αυτό το αίτημα. Επισήμως δεν το αποδέχτηκε η ΓΣΕΕ (δεν υποβλήθηκε, άλλωστε, επισήμως), απέφυγε όμως να τοποθετηθεί, αφήνοντας ορθάνοιχτο το παράθυρο.
 
Στις 27 Νοέμβρη, ο Χ. Πολυζωγόπουλος πήγε στα γραφεία του ΣΕΒ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δ. Δασκαλόπουλο και τον αντιπρόεδρο Χ. Κυριαζή (μιλάμε, δηλαδή, για συνάντηση στο υψηλότατο επίπεδο από πλευράς ΣΕΒ). Επισήμως ο Πολυζωγόπουλος πήγε στη συνάντηση με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΚΕ, όλοι όμως καταλαβαίνουμε πως ουσιαστικά πήγε με τις άλλες δύο ιδιότητές του: του υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑ-ΣΟΚ, που επηρεάζει αποφασιστικά την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κοινωνικά θέματα, και του ανθρώπου που αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στα ανώτατα κλιμάκια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, τα πολιτικά κόμματα και τον ΣΕΒ. Σ’ αυτή τη συνάντηση οι βιομήχανοι έδωσαν στον Πολυζωγόπουλο την έγκριση να αποχωρήσει, ως πρόεδρος της ΟΚΕ, από το «διάλογο» της Βουλής κι αυτό λέει πολλά, πάρα πολλά.
 
Ο Πολυζωγόπουλος δεν έκανε δηλώσεις. Δελτίο Τύπου εξέδωσε την επομένη (για να το συμφωνήσουν πρώτα) ο ΣΕΒ, στο οποίο φάνηκε καθαρά ότι οι βιομήχανοι έκριναν πως η μέχρι εκείνη τη στιγμή τακτική της κυβέρνησης είναι τελειωμένη, δεν οδηγεί πουθενά. Το παραθέτουμε:
 
«Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο και τον αντιπρόεδρο, κ. Χάρη Κυριαζή, είχε ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος, χθες (Τρίτη, 27/11/2007), στα γραφεία του ΣΕΒ, με αντικείμενο την πορεία του διαλόγου για το Ασφαλιστικό και τη στάση των κοινωνικών εταίρων. Ειδικότερα, εξετάσθηκε η δυνατότητα αποφασιστικότερης συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στην αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος και η αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου της ΟΚΕ προς τον σκοπό αυτό.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να αναζητηθεί μία ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στο Ασφαλιστικό. Αλλιώς, όπως τόνισε, θα στρουθοκαμηλίζουμε καταφεύγοντας σε εμβαλωματικά μέτρα που κανέναν δεν θα ικανοποιούν και καμία λύση ουσίας δεν θα δίνουν. “Πιστεύω –υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος– ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική διέξοδος από το ασφαλιστικό μας αδιέξοδο αν δεν τα βρουν πρώτα μεταξύ τους οι κοινωνικοί εταίροι. Από κομπάρσοι αυτού του έργου, πρέπει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές του”.
 
Για τον ΣΕΒ, η ΟΚΕ αποτελεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να ξεκινήσει ένας διάλογος ουσιαστικός και απροσχημάτιστος μεταξύ των ίδιων των κοινωνικών εταίρων, με στόχο τη διαμόρφωση κοινών προτάσεων και πρωτοβουλιών έναντι της Πολιτείας».
 
Υπό το φως αυτής της συνάντησης, στην οποία ουσιαστικά υπήρξε άτυπη συμφωνία του ΣΕΒ με τη ΓΣΕΕ, με μεσολαβητή τον Πολυζωγόπουλο, γίνεται καλύτερα κατανοητή η τοποθέτηση του ΣΕΒ υπέρ της 24ωρης απεργίας της 12ης Δεκέμβρη.

Η συμφωνία επικυρώθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, μια μέρα μετά, στη συνεδρίαση… της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, όπου κλήθηκαν και μίλησαν οι Παναγόπουλος και Δασκαλόπουλος. Ο Παναγόπουλος αναφέρθηκε στο «διάλογο των κοινωνικών εταίρων» και ο Δασκαλόπουλος, σαν έτοιμος από καιρό, άρπαξε στον αέρα την πάσα και δήλωσε εκτός γραπτού κειμένου της ομιλίας του: ««Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αναφορά του προέδρου της ΓΣΕΕ στον διάλογο των κοινωνικών εταίρων. Ο ΣΕΒ συμμετείχε από την αρχή στον διάλογο που έγινε στη Βουλή και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Από την αρχή όμως επισήμανε τις ιδιαιτερότητες και τους περιορισμούς του και πρότεινε παράλληλο διάλογο των κοινωνικών εταίρων εκτός Βουλής. Κι αυτό γιατί είναι πεποίθησή μας ότι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να είναι πρωταγωνιστές στη σύγχρονη κοινωνία και ότι εμείς, οι δυνάμεις της εργασίας, μπορούμε πρώτες να συνεισφέρουμε σημαντικά, έτσι ώστε το Ασφαλιστικό να πάψει να είναι πρόβλημα και να ξαναγίνει η λύση για την ασφάλεια των εργαζομένων, που είναι και η προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Γι’ αυτό καλωσορίζουμε τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Παναγόπουλου και δηλώνω τη δέσμευσή μας για εποικοδομητική συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και τους άλλους κοινωνικούς μας εταίρους».
 

Τι απομένει; Απομένει η ανάληψη πρωτοβουλίας (μάλλον από τον Πολυζωγόπουλο), ώστε καπιταλιστές και εργατοπατέρες να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι, στο πλαίσιο της ΟΚΕ, που πέρυσι τέτοια εποχή η ΓΣΕΕ απέρριπτε μετά βδελυγμίας ως χώρο «εθνικού-κοινωνικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό». Περιττεύει, βέβαια, να σημειώσουμε πως τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους δε μπορεί να προκύψει από τέτοιες διαδικασίες. Το αντίθετο θα συμβεί. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, την πέμπτη φάλαγγα του κεφάλαιου στις γραμμές του εργατικού κινήματος.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΞινισμένη σούπα
Επόμενο άρθρο Μόνο σ’ ένα ΣΥΚΕ γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι

Σχετικά Αρθρα

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

Εργατικά 17 Ιούλ 2025, 12:52

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

Εργατικά 16 Ιούλ 2025, 14:22

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον διωκόμενο Κώστα Τουλγαρίδη

Με κλειδωμένες πόρτες αντιμετώπισαν Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής και αστυνομία τους διαδηλωτές

Εργατικά 16 Ιούλ 2025, 10:36

Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΚΠΑ: Αθλιότητα στο Συγκρότημα «Εύριπος» στα Ψαχνά

Εργατικά 12 Ιούλ 2025, 11:38

Νέα προσπάθεια συνδικαλιστικής και πολιτικής εξόντωσης

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο Κώστας Τουλγαρίδης, γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Κώστας Σωτηρίου»

Εργατικά 9 Ιούλ 2025, 18:07

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

Εργατικά 9 Ιούλ 2025, 07:21
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Πάρτε ζβάρα τα σιωναζίδια

19 Ιούλ 2025, 06:08
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

19 Ιούλ 2025, 00:01
Η παπάρα

Τρώτε και πίνετ’ άρχοντες και γω να σας διηγούμαι (ριζίτικο)

18 Ιούλ 2025, 20:07
Κόντρες

Eμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ερεζ

18 Ιούλ 2025, 18:43
Διεθνή

Ουαί υμίν καθολικοί και ορθόδοξοι υποκριταί!

18 Ιούλ 2025, 13:26
Διεθνή

Οι σιωναζιστές θέλουν να καταστρέψουν τον τάφο του σεΐχη Ιζεντίν Αλ-Κασάμ

18 Ιούλ 2025, 12:01
Διεθνή

Ζορζ Αμπνταλλά: Η λαϊκή κινητοποίηση τούς ανάγκασε να με αποφυλακίσουν

18 Ιούλ 2025, 07:58
Παιδεία

Oι σιωνιστές καθορίζουν και το περιεχόμενο των ελληνικών σχολικών βιβλίων!

ΥΠΑΙΘΑ: Η ιστορική αναφορά στην Ιντιφάντα αφαιρέθηκε μετά από «εντέλλεσθε» του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου

18 Ιούλ 2025, 06:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούλη

18 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

Kαι ξαφνικά, ο Τσιάρας… θυμήθηκε την ευλογιά και προσπαθεί να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

17 Ιούλ 2025, 20:42
Πολιτισμός

Αλάα Αλ-Ασουάνι: Ανεκπλήρωτη δημοκρατία

17 Ιούλ 2025, 17:57
Εργατικά

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα» στα εργοτάξια της ΤΕΡΝΑ

17 Ιούλ 2025, 12:52
Διεθνή

Νίκη! Eλεύθερος και με ψηλά το κεφάλι ο Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!

Οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να τον απελευθερώσουν, μετά από 41 χρόνια!

17 Ιούλ 2025, 11:37
Διεθνή

Aχτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι του σιωναζισμού

17 Ιούλ 2025, 10:22
Πολιτική

Αδωνις Γεωργιάδης: Δεν γουστάρουμε να ελέγξουμε Βορίδη-Αυγενάκη. Τελεία!

17 Ιούλ 2025, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούλη

17 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποφασισμένος να συγκαλύψει την εγκληματική οργάνωση ο Μητσοτάκης

16 Ιούλ 2025, 22:05
Εργατικά

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο

16 Ιούλ 2025, 14:22
Αγροτικά

Eγκλημα κατά της κτηνοτροφίας: Συνεχίζεται το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Τσιάρας και Κέλλας συνεχίζουν το χαβά τους - Υπέρ του καταστροφικού εμβολιασμού το ΚΚΕ!

16 Ιούλ 2025, 14:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούλη

Νικαράγουα: Ημέρα ανεξαρτησίας.

1900: Εκτελείται ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμπέρτο Α’.

1951: Δολοφονείται ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ.

1969: Ανευρίσκονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί της ΔΑ δίπλα στο μηχανοστάσιο του “Ηχος και Φως“.

1969: Βόμβα του ΚΕΑ στο Καλαμάκι.

1970: Το Ισραήλ πραγματοποιεί επιδρομές σε Αίγυπτο, Ιορδανία και Λίβανο.

1979: Η Μαρία Ντελουρντές Πιντασίλγκο γίνεται η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Πορτογαλίας.

1989: Η βουλή αποφασίζει την παραπομπή των Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα, Πέτσου, Τσοβόλα και Ρουμελιώτη στην ειδική ανακριτική επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης.

1989: Ο στρατηγός Γιαρουζέλσκι εκλέγεται πρόεδρος της Πολωνίας.

2002: Συλλαμβάνονται οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Θεολόγος Ψαραδέλλης, και Βασίλης Τζωρτζάτος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo