Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ
  • Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία
  • Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»
  • Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»
  • Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία
  • Σαν σήμερα 30 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»«Ψήνουν» κοινή παρέμβαση ΣΕΒ-ΓΣΕΕ
Εργατικά

«Ψήνουν» κοινή παρέμβαση ΣΕΒ-ΓΣΕΕ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Δεκ 2007, 00:00
Μέσα στον ορυμαγδό της επιτυχημένης απεργίας της 12ης Δεκέμβρη, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη μια βαρυσήμαντη δήλωση που έκανε την παραμονή της ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Την παραθέτουμε ολόκληρη:
 
«Ο ΣΕΒ συμμερίζεται την εύλογη κοινωνική ανησυχία και ανασφάλεια που εκφράζει η αυριανή γενική απεργία. Οι δυνάμεις της εργασίας –εργοδότες και εργαζόμενοι– έχουν κάθε λόγο να αξιώνουν μία ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση του Ασφαλιστικού. Εχουν κάθε λόγο να αντιτίθενται στην επιβολή αποσπασματικών μέτρων, τα οποία “μπαλώνουν” συγκυριακά και στην ουσία μεταθέτουν το πρόβλημα διογκώνοντάς το. Αξιώνουμε, ακόμη, έναν ουσιαστικό και όχι προσχηματικό διάλογο, στον οποίο να προσέλθουν όλοι με ανοιχτά χαρτιά. Η μέχρι σήμερα διαδικασία διαλόγου καλλιέργησε, δυστυχώς, τη δυσπιστία και έδωσε άλλοθι στην υπεκφυγή. Ο ΣΕΒ θεωρεί ότι η αυριανή απεργία αναδεικνύει την ανάγκη για κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις των κοινωνικών εταίρων, με στόχο ένα ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο να αποτελεί πυλώνα κοινωνικής ασφάλειας, σιγουριάς και δικαιοσύνης».
 
Το άδειασμα της κυβερνητικής τακτικής, όπως εκφράστηκε από τον υπουργό Εργασίας Β. Μαγγίνα ήταν πλήρες. Δε θυμόμαστε να έχει υπάρξει άλλη φορά που ο ΣΕΒ να χαιρετίζει μια… απεργία και να τη θεωρεί δικαιολογημένη. Τέσσερις μέρες αργότερα, ο Μαγγίνας είχε πάρει την άγουσα για την… εξέδρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ επανήλθε με μια εξίσου χαρακτηριστική δήλωση. Οταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν φοβάται «καθυστερήσεις για το ασφαλιστικό μετά την αλλαγή στο υπουργείο Απασχόλησης», απάντησε: «Νομίζω, ότι είναι θετικό ότι ο πρωθυπουργός επέδειξε ευαισθησία σε θέματα ηθικής τάξης, αλλά δεν είναι θέμα προσώπων. Η αλλαγή στο ασφαλιστικό είναι θέμα αλλαγής προσέγγισης και νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη δίνει την ευκαιρία για μια καινούρια αρχή».
 
Ποια είναι αυτή η «καινούργια αρχή» που ζητά ο ΣΕΒ; Δεν χρειάζεται, βέβαια, να προβληματιστούμε για το αν το συνδικάτο των μεγαλοκαπιταλιστών ζητά αλλαγή προσανατολισμού. Αλλαγή τακτικής ζητάει, ώστε στο παιχνίδι να μπει γερά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, σε κοινή ρότα με τον ΣΕΒ. Οσοι παρακολούθησαν συστηματικά τις εργασίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών οικονομικών και κοινωνικών υποθέσεων, στις οποίες υποτίθεται ότι γινόταν «κοινωνικός και πολιτικός διάλογος», θα διαπίστωσαν ότι ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ επανέφερε συνεχώς το ζήτημα της ανάληψης χωριστών πρωτοβουλιών από τους «κοινωνικούς εταίρους», εμμένοντας κυρίως στο αίτημα για διμερείς συνομιλίες ΣΕΒ-ΓΣΕΕ και από κοινού επεξεργασία θέσεων για το Ασφαλιστικό. Πρέπει να σημειώσουμε, επίσης, ότι από πλευράς συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ουδέποτε υπήρξε τοποθέτηση πάνω σ’ αυτό το αίτημα. Επισήμως δεν το αποδέχτηκε η ΓΣΕΕ (δεν υποβλήθηκε, άλλωστε, επισήμως), απέφυγε όμως να τοποθετηθεί, αφήνοντας ορθάνοιχτο το παράθυρο.
 
Στις 27 Νοέμβρη, ο Χ. Πολυζωγόπουλος πήγε στα γραφεία του ΣΕΒ και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δ. Δασκαλόπουλο και τον αντιπρόεδρο Χ. Κυριαζή (μιλάμε, δηλαδή, για συνάντηση στο υψηλότατο επίπεδο από πλευράς ΣΕΒ). Επισήμως ο Πολυζωγόπουλος πήγε στη συνάντηση με την ιδιότητα του προέδρου της ΟΚΕ, όλοι όμως καταλαβαίνουμε πως ουσιαστικά πήγε με τις άλλες δύο ιδιότητές του: του υψηλόβαθμου στελέχους του ΠΑ-ΣΟΚ, που επηρεάζει αποφασιστικά την πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κοινωνικά θέματα, και του ανθρώπου που αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στα ανώτατα κλιμάκια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, τα πολιτικά κόμματα και τον ΣΕΒ. Σ’ αυτή τη συνάντηση οι βιομήχανοι έδωσαν στον Πολυζωγόπουλο την έγκριση να αποχωρήσει, ως πρόεδρος της ΟΚΕ, από το «διάλογο» της Βουλής κι αυτό λέει πολλά, πάρα πολλά.
 
Ο Πολυζωγόπουλος δεν έκανε δηλώσεις. Δελτίο Τύπου εξέδωσε την επομένη (για να το συμφωνήσουν πρώτα) ο ΣΕΒ, στο οποίο φάνηκε καθαρά ότι οι βιομήχανοι έκριναν πως η μέχρι εκείνη τη στιγμή τακτική της κυβέρνησης είναι τελειωμένη, δεν οδηγεί πουθενά. Το παραθέτουμε:
 
«Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο και τον αντιπρόεδρο, κ. Χάρη Κυριαζή, είχε ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος, χθες (Τρίτη, 27/11/2007), στα γραφεία του ΣΕΒ, με αντικείμενο την πορεία του διαλόγου για το Ασφαλιστικό και τη στάση των κοινωνικών εταίρων. Ειδικότερα, εξετάσθηκε η δυνατότητα αποφασιστικότερης συμμετοχής των κοινωνικών εταίρων στην αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος και η αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου της ΟΚΕ προς τον σκοπό αυτό.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να αναζητηθεί μία ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στο Ασφαλιστικό. Αλλιώς, όπως τόνισε, θα στρουθοκαμηλίζουμε καταφεύγοντας σε εμβαλωματικά μέτρα που κανέναν δεν θα ικανοποιούν και καμία λύση ουσίας δεν θα δίνουν. “Πιστεύω –υπογράμμισε ο κ. Δασκαλόπουλος– ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική διέξοδος από το ασφαλιστικό μας αδιέξοδο αν δεν τα βρουν πρώτα μεταξύ τους οι κοινωνικοί εταίροι. Από κομπάρσοι αυτού του έργου, πρέπει να γίνουμε οι πρωταγωνιστές του”.
 
Για τον ΣΕΒ, η ΟΚΕ αποτελεί το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να ξεκινήσει ένας διάλογος ουσιαστικός και απροσχημάτιστος μεταξύ των ίδιων των κοινωνικών εταίρων, με στόχο τη διαμόρφωση κοινών προτάσεων και πρωτοβουλιών έναντι της Πολιτείας».
 
Υπό το φως αυτής της συνάντησης, στην οποία ουσιαστικά υπήρξε άτυπη συμφωνία του ΣΕΒ με τη ΓΣΕΕ, με μεσολαβητή τον Πολυζωγόπουλο, γίνεται καλύτερα κατανοητή η τοποθέτηση του ΣΕΒ υπέρ της 24ωρης απεργίας της 12ης Δεκέμβρη.

Η συμφωνία επικυρώθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, μια μέρα μετά, στη συνεδρίαση… της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, όπου κλήθηκαν και μίλησαν οι Παναγόπουλος και Δασκαλόπουλος. Ο Παναγόπουλος αναφέρθηκε στο «διάλογο των κοινωνικών εταίρων» και ο Δασκαλόπουλος, σαν έτοιμος από καιρό, άρπαξε στον αέρα την πάσα και δήλωσε εκτός γραπτού κειμένου της ομιλίας του: ««Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αναφορά του προέδρου της ΓΣΕΕ στον διάλογο των κοινωνικών εταίρων. Ο ΣΕΒ συμμετείχε από την αρχή στον διάλογο που έγινε στη Βουλή και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Από την αρχή όμως επισήμανε τις ιδιαιτερότητες και τους περιορισμούς του και πρότεινε παράλληλο διάλογο των κοινωνικών εταίρων εκτός Βουλής. Κι αυτό γιατί είναι πεποίθησή μας ότι οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να είναι πρωταγωνιστές στη σύγχρονη κοινωνία και ότι εμείς, οι δυνάμεις της εργασίας, μπορούμε πρώτες να συνεισφέρουμε σημαντικά, έτσι ώστε το Ασφαλιστικό να πάψει να είναι πρόβλημα και να ξαναγίνει η λύση για την ασφάλεια των εργαζομένων, που είναι και η προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Γι’ αυτό καλωσορίζουμε τη σημερινή τοποθέτηση του κ. Παναγόπουλου και δηλώνω τη δέσμευσή μας για εποικοδομητική συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και τους άλλους κοινωνικούς μας εταίρους».
 

Τι απομένει; Απομένει η ανάληψη πρωτοβουλίας (μάλλον από τον Πολυζωγόπουλο), ώστε καπιταλιστές και εργατοπατέρες να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι, στο πλαίσιο της ΟΚΕ, που πέρυσι τέτοια εποχή η ΓΣΕΕ απέρριπτε μετά βδελυγμίας ως χώρο «εθνικού-κοινωνικού διαλόγου για το Ασφαλιστικό». Περιττεύει, βέβαια, να σημειώσουμε πως τίποτα θετικό για τους εργαζόμενους δε μπορεί να προκύψει από τέτοιες διαδικασίες. Το αντίθετο θα συμβεί. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία να ενταθεί ο αγώνας ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, την πέμπτη φάλαγγα του κεφάλαιου στις γραμμές του εργατικού κινήματος.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΙδια γραμμή, νέα τακτική
Επόμενο άρθρο Ελπιδοφόρο ξεκίνημα

Σχετικά Αρθρα

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

Εργατικά 28 Αυγ 2026, 07:35

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

Εργατικά 27 Αυγ 2026, 09:54

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

Εργατικά 26 Αυγ 2026, 23:14

Με νέα δίωξη παραπέμπουν στο Πειθαρχικό συνταξιούχους (!) και εν ενεργεία εκπαιδευτικούς στον Πειραιά

Εργατικά 20 Αυγ 2026, 20:19

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

Εργατικά 8 Αυγ 2026, 09:50

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Τα ρετάλια του τσαβικού καθεστώτος παρέδωσαν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ

30 Αυγ 2026, 12:01
Πολιτισμός

Eκατοντάδες άνθρωποι του πολιτισμού και των γραμμάτων καλούν τη Μόστρα της Βενετίας να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία

Ανί Ερνό, Ρότζερ Γουότερς, Γκάι Πιρς, Ματέο Γκαρόνε, Πολ Λάβερτι μεταξύ των υπογραφόντων

30 Αυγ 2026, 10:10
Παιδεία

Μητσοτάκης και Ζαχαράκη έδωσαν εντολή να ανακτήσουν άμεσα τις άδειές τους τα τρία κομμένα από το ΣτΕ ιδιωτικά «πανεπιστήμια»

Η ΕΘΑΑΕ προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα της «ανεξαρτησίας»

30 Αυγ 2026, 09:05
Διεθνή

Η κρίση του παλαιστινιακού πολιτικού συστήματος και οι εκλογές ως «Panadol»

30 Αυγ 2026, 05:59
Πολιτισμός

Πέτερ Χάντκε, Ανέμελη δυστυχία

30 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Κάλπες υπό πολιορκία: Μπορεί η πρώτη εκλογική αναμέτρηση της Παλαιστίνης εδώ και δύο δεκαετίες να επιβιώσει της κατοχής;

29 Αυγ 2026, 13:49
Διεθνή

Αλ-Χίντι: Τα αποτελέσματα της τρέχουσας αντιπαράθεσης θα διαμορφώσουν το μέλλον της Παλαιστίνης και της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες

29 Αυγ 2026, 10:09
Κόντρες

«Σκότι, φίλε μου, η αξιοπιστία σου διακυβεύεται, κάνε κάτι»

29 Αυγ 2026, 09:52
Διεθνή

«Πρωτοφανείς ζημιές»: Το Ιράν προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων σε εγκαταστάσεις αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών

29 Αυγ 2026, 05:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2026, 00:01
Η παπάρα

Οταν το ψέμα γίνεται χλευασμός

28 Αυγ 2026, 17:11
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Ιράν και Ομάν συμφωνούν να ανοίξουν προσωρινό ναυτιλιακό διάδρομο μέσω του Στενού του Ορμούζ

Σημαντική συνέντευξη του γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

28 Αυγ 2026, 13:05
Αθλητισμός

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

28 Αυγ 2026, 12:10
Βαθύ Κόκκινο

Ακαδημαϊκοί φελλοί στην υπηρεσία του διαστρεβλωτικού ιμπεριαλιστικού αφηγήματος

28 Αυγ 2026, 11:31
Εργατικά

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

28 Αυγ 2026, 07:35
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Απ’ όλα έχει ο μπαξές του καλού κηπουρού Κούλη

27 Αυγ 2026, 19:40
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

Ημέρα εξαφανισθέντων.

Αφγανιστάν: Ημέρα παιδιών.

Τουρκία: Ημέρα νίκης – αεροπλοΐας.

1932: Αποτυγχάνει απόπειρα πραξικοπήματος στον Ισημερινό με απολογισμό πεντακόσιους νεκρούς.

1935: Περισσότεροι από 4.000 αγρότες συγκρούονται με τη χωροφυλακή στον Πύργο Ηλείας.

1944: Η ΟΠΛΑ γαζώνει με ριπές και προσπαθεί να πυρπολήσει το καφενείο του Απόστολου Μπόνου (στέκι ταγματασφαλιτών) στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

1946: 21 νεκροί σε προεκλογικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

1981: Βόμβα σκοτώνει τον πρωθυπουργό του Ιράν Μοχάμεντ Τζαβάτ Μποχουάρ, τον πρόεδρο Μοχάμεν Αλί Ατζαΐ και άλλα πέντε άτομα.

1997: Χαρτοκιβώτιο με πέτρες αφήνει η οργάνωση “Επαναστατικοί Πυρήνες” έξω από το γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo