Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση
  • Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;
  • Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση
  • Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»
  • Σαν σήμερα 7 Αυγούστου
  • Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Τι έγινε στο «18 Ανω»;
Εργατικά

Τι έγινε στο «18 Ανω»;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Μάι 2009, 00:00

Το τελευταίο διάστημα, το «18 Ανω» βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σφοδρής αντιπαράθεσης, που έχει ως επίδικο την προσπάθεια δημιουργίας «αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας» (ΜΚΟ, δηλαδή) ανάμεσα σ’ αυτό και τη Νομαρχία Αθηνών. Η επιστημονικά υπεύθυνη και «ψυχή» του «18 Ανω» Κατερίνα Μάτσα (ΚΜ στο εξής) τοποθετήθηκε δημόσια στο θέμα, καταγγέλλοντας πως ενορχηστρώνεται μια εκστρατεία λάσπης ενάντιά της και ενάντια στο «18 Ανω». Πριν δούμε το ιστορικό της αντιπαράθεσης του τελευταίου μήνα, ας δούμε τα γεγονότα, γιατί αυτά είναι που έχουν σημασία, πέρα από τις εκ των υστέρων ερμηνείες που δίνονται σ’ αυτά.

Το «18 Ανω», ως μονάδα του κρατικού ΨΝΑ ήρθε σε συμφωνία με τη Νομαρχία Αθήνας για τη δημιουργία μιας ΜΚΟ, που θα λειτουργούσε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης (25 θέσεων, εσωτερικής διαμονής). Η ΜΚΟ θα απορροφούσε 2 εκατ. ευρώ από τη νομαρχία. Στο καταστατικό της υπό ίδρυση ΜΚΟ διαβάζουμε ότι αυτή μπορεί να ιδρύσει παραρτήματα ή γραφεία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ότι έχει ως αντικείμενο δραστηριότητας την εξάρτηση από ουσίες σε όλο το εύρος του φαινομένου, ότι στα έσοδά του περιλαμβάνονται έσοδα από ευρωπαϊκές και εθνικές επιχορηγήσεις και δωρεές από δημόσιους φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις του εσωτερικού και του εξωτερικού, ότι η διάρκεια της ΜΚΟ είναι 10ετής, αλλά μπορεί όποιο από τα δύο μέρη θέλει να τη συνεχίσει.

Εχουμε, δηλαδή μια τυπική ΜΚΟ, σαν αυτές που λυμαίνονται την αποασυλοποίηση. Το ότι αυτή τη ΜΚΟ τη συγκροτούν δυο δημόσιοι φορείς δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Εχουμε το παράδειγμα των εταιριών που δημιουργούν οι ΟΤΑ, οι οποίες έχουν γίνει όχημα για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, την ανατροπή εργασιακών σχέσεων και το χαράτσωμα των δημοτών. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι καλές προθέσεις δεν παίζουν καμιά σημασία. Αλλωστε, με καλές προθέσεις συνοδεύονται στην έναρξή τους όλες οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες και ξέρουμε που οδηγούνται.

Σε ό,τι αφορά το «18 Ανω» και προσωπικά την ΚΜ εδώ έχουμε μια τεράστια υποχώρηση. Εχουμε το άνοιγμα μιας «κερκόπορτας», περιβεβλημένης με το κύρος της μοναδικής μονάδας απεξάρτησης που ανήκει στο ΕΣΥ. Αντί να πάμε μπροστά, προς τη δημιουργία πολλών «18 Ανω», πάμε πίσω, στην εμπλοκή του «18 Ανω» στη δημιουργία ΜΚΟ, που είναι –σε κάθε περίπτωση– ιδιωτικές εταιρίες, παρά τη διακήρυξή τους περί «μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Η ΚΜ διέπραξε ένα σοβαρότατο λάθος αρχών, καθώς όχι μόνο συναίνεσε στη δημιουργία αυτής της ΜΚΟ, αλλά και εμφανίστηκε επισπεύδουσα. Σε έγγραφό της (10.10.08) προς τη διοίκηση του ΨΝΑ, διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στη δημιουργία της ΜΚΟ, υποβάλλει η ίδια προς έγκριση το καταστατικό της ΜΚΟ και –το χειρότερο– κλείνει το έγγραφό της σημειώνοντας ότι «το 18 Ανω ανήκει στο ΕΣΥ και η επιλογή του για την υλοποίηση προγράμματος θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλους». Δηλαδή, καλεί ουσιαστικά και άλλες θεραπευτικές (και όχι μόνο) μονάδες του Δημόσιου να επιδοθούν στη δημιουργία ΜΚΟ, προκειμένου να αντλήσουν πόρους που δεν διαθέτει το Δημόσιο. Ειδικά αυτή η παράγραφος μας οδηγεί έξω από τα όρια του «στιγμιαίου λάθους» και μας οδηγεί σε σκέψεις περί αλλαγής προσανατολισμού.

Τα πράγματα τα έκανε χειρότερα η ίδια η ΚΜ, που ξεκίνησε πρώτη τη δημόσια αντιπαράθεση, προφανώς για να προλάβει την επέκταση της «ιδιωτικής», που μάλλον έπαιρνε διαστάσεις. Με επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» και το «Πριν» στις 5 Απρίλη, απέδωσε σε «κύκλους προσκείμενους στο ΚΚΕ εντός και εκτός ΨΝΑ» τη «διάδοση της φήμης για τη σύσταση εκ μέρους μου μη κερδοσκοπικής εταιρίας». Εγραψε διάφορα περί λάσπης σε βάρος της και προέταξε ως ασπίδα τον αγώνα της για τη δημιουργία και την ανάπτυξη του «18 Ανω». Στο τέλος, αναφέρθηκε σε «πρόταση στο ΨΝΑ να συσταθεί η εταιρία ανάμεσα στα δύο δημόσια νομικά πρόσωπα», προκειμένου να ξεπεραστεί ο «κυκεώνας του δημόσιου λογιστικού» και να εκταμιευτούν τα χρήματα που διέθετε η νομαρχία. Σημείωνε, δε, ότι «και αυτή η πρόταση έχει ήδη απορριφθεί», χωρίς να αναφέρει από ποιους και για ποιο λόγο.

Ας ξεκαθαρίσουμε, καταρχάς, ένα θέμα. Εδώ και χρόνια οι σχέσεις του Περισσού με την ΚΜ και το «18 Ανω» ήταν πολύ καλές, σχέσεις συνεργασίας. Από κάποια στιγμή και μετά οι σχέσεις αυτές χάλασαν, προφανώς γιατί ο Περισσός ήθελε το «18 Ανω»  παρακολού-θημα της πολιτικής του και η ΚΜ δεν συναίνεσε. Προφανώς ο Περισσός περίμενε στη γωνία για να πάρει ρεβάνς και προφανέστατα η ΚΜ του έδωσε την ευκαιρία με τη συμμετοχή της στη δημιουργία της ΜΚΟ. Η ηγεσία του Περισσού δεν δικαιούται να μιλά για τέτοια θέματα. Αυτοί που έχουν πάρει εκατομμύρια επί εκατομμυρίων ως επιχορηγήσεις για κτίρια και επιχειρήσεις, πάει πολύ να «τη βγαίνουν» σ’ έναν άνθρωπο που –αν μη τι άλλο– ακόμη και στα λάθη του δεν επεδίωξε προσωπικό όφελος. Από την άλλη, όμως, και η ΚΜ δεν είχε το δικαίωμα να κρύβεται πίσω από την επίθεση του Περισσού, προσπαθώντας να οξύνει τα ανακλαστικά του «εξωκοινοβουλευτικού» χώρου, χωρίς να λέει όλη την αλήθεια και χωρίς να δίνει όλα τα σχετικά έγγραφα, για να μπορεί ο καθένας να κρίνει και να τοποθετηθεί.

Ακολούθησε επώνυμη παρέμβαση πρώην θεραπευτή του «18 Ανω» στο Indymedia, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα και τα σχετικά έγγραφα, τα οποία επικαλεστήκαμε στην αρχή αυτού του σημειώματος. Η ΚΜ επανήλθε με άρθρο της στην εφημερίδα «Αριστερά!» της ΚΟΕ (24.4.09) στο οποίο αυτή τη φορά κάνει λόγο για «κύκλους εντός και εκτός ΚΚΕ» που χρησιμοποιούν «τόσο τον Ριζοσπάστη όσο και το Indymedia». Kαι αυτή τη φορά επικαλείται τους αγώνες της, ενώ επί της ουσίας υποστηρίζει για πρώτη φορά ότι «το 18 Ανω αποδέχτηκε την πρόταση προκειμένου να αγοραστεί με αυτό το ποσό ένα κτίριο». Αμέσως μετά, όμως, κάνει λόγο για «δυσκολίες του δημόσιου λογιστικού και γραφειοκρατικές αγγυλώσεις» που «μας έκαναν να εξετάσουμε θετικά την πρόταση της Νομαρχίας για τη σύσταση μη κερδοσκοπικής εταιρίας». Δεν μπορεί να διαφεύ-γει της ΚΜ το γεγονός ότι το «δύσκαμπτο και γραφειοκρατικό κράτος» είναι η προμετωπίδα όλων των μικιαρχών που νέμονται την αποασυλοποίηση, αλλά και όλων των κηρύκων της καλυμμένης ιδιωτικοποίησης. Πώς χρησιμοποιεί την ίδια επιχειρηματολογία μ’ αυτούς ένας άνθρωπος σαν την ΚΜ; Δυο απαντήσεις χωρούν εν προκειμένω: ή άλλαξε άποψη ή η έννοια της αυτοκριτικής τής είναι ξένη και εχθρική και γι’ αυτό, αντί να παραδεχτεί έντιμα ότι έκανε λάθος κάτω από την πίεση της πραγματικότητας, προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι έχει δίκιο.

Η τρίτη παρέμβαση της ΚΜ δημοσιεύτηκε στο Indymedia, απευθύνεται στους συναδέλφους της και είναι η μεγαλύτερη σε έκταση. Και πάλι έχουμε σαν ασπίδα τους αγώνες της για το «18 Ανω» (και όχι μόνο), έχουμε και ολίγη Κούνεβα (απαράδεκτο!), έχουμε και ένα ποτ-πουρί από παλαιότερες αναφορές της ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και τις ΜΚΟ, αλλά για την ταμπακέρα δεν έχουμε τίποτα, εκτός από έναν μικρό υπαινιγμό: «Ολα αυτά με έκαναν, παρά την επί της αρχής αντίθεσή μου στη σύσταση εταιριών, που εξακολουθεί να υπάρχει, να εισηγηθώ τελικά τη σχετική πρόταση στη Διοίκηση του ΨΝΑ». Ομως, όταν έχεις αντίθεση επί της αρχής, δεν εισηγείσαι το αντίθετο. Κι όταν αυτό το πράγμα το έχεις εισηγηθεί ως πρότυπο, πού «κολλάει» η αντίθεση επί της αρχής;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕξω τώρα οι δουλέμποροι
Επόμενο άρθρο Πάνω απ’ όλα θεσμός του συστήματος

Σχετικά Αρθρα

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

Εργατικά 29 Ιούλ 2026, 21:21

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

Εργατικά 28 Ιούλ 2026, 19:22

Απαλλάσσονται πλήρως από κάθε κατηγορία οι διωκόμενοι/ες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση

Νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος

Εργατικά 24 Ιούλ 2026, 08:57

Νέο κρεσέντο γκεμπελισμού για τις συντάξεις χηρείας, που τις είχε πετσοκόψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους.

Εργατικά 22 Ιούλ 2026, 19:16

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γερμανικό δικαστήριο έκρινε ότι η σύγκριση του Ισραήλ με το ναζιστικό καθεστώς προστατεύεται από την ελευθερία στην έκφραση

7 Αυγ 2026, 11:13
Πολιτισμός

Zajdi Ζajidi: Γιατί ένα ωραίο μελαγχολικό τραγούδι ενόχλησε τα φασιστοεθνίκια;

7 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Βάρβαρα βασανιστήρια: Ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια υπέστη κατάγματα στα πλευρά ενώ βρίσκεται υπό ισραηλινή κράτηση

7 Αυγ 2026, 05:29
Καταστολή

Θέουτα: όταν η αποικιοκρατία βαφτίζεται «προστασία των συνόρων»

Γιατί τα σύνορα της Ισπανίας βρίσκονται στο Μαρόκο;

7 Αυγ 2026, 05:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

7 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

6 Αυγ 2026, 19:11
Παιδεία

Οικότροφοι Φοιτητικής Εστίας Αθηνών: Κυβέρνηση και ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έχουν κανένα σχέδιο για το που θα μείνουν εκατοντάδες φοιτητές!

6 Αυγ 2026, 18:24
Διεθνή

Λιβανέζος βουλευτής ζητά τον τερματισμό των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ

6 Αυγ 2026, 18:18
Πολιτισμός

Εν γνώσει των συνεπειών, με σεμνότητα και χωρίς φόβο

6 Αυγ 2026, 14:48
Διεθνή

Εχει καταρρεύσει το όραμα του Νετανιάχου για την αναδιαμόρφωση της Μέσης Ανατολής;

6 Αυγ 2026, 08:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Αυγούστου

6 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι δυνάμεις της Υεμένης έπληξαν το αεροδρόμιο της Ναζράν στη Σαουδική Αραβία και ένα τάνκερ

5 Αυγ 2026, 20:22
Διεθνή

«Δεν ήταν δικό μας σχέδιο»: Ο Νετανιάχου απορρίπτει την «ιστορική συμφωνία αφοπλισμού» της Γάζας που προώθησε ο Τραμπ

5 Αυγ 2026, 19:42
Διεθνή

Βαριές απώλειες των σιωναζιστών στον νότιο Λίβανο

Δύο νεκροί και εφτά τραυματίες (ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση)

5 Αυγ 2026, 18:59
Πολιτισμός

Η «σουρεαλιστική εμπειρία» των Massive Attack στη Σιγκαπούρη

5 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Το αμερικανoκίνητο «Συμβούλιο Ειρήνης» αλλάζει τους όρους για την αποχώρηση των σιωναζιστών από τη Γάζα

5 Αυγ 2026, 08:40
Υγεία

Πρώτα έκοψαν την κορδέλα, μετά έπεσε το ταβάνι!

ΤΕΠ Νοσοκομείου Κορίνθου

5 Αυγ 2026, 08:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Αυγούστου

Ακτή Ελεφαντοστού: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

1964: Η τουρκική αεροπορία βομβαρδίζει επί τριήμερο πόλεις και χωριά της Κύπρου, εκατοντάδες νεκροί.

1974: Παραιτείται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον για το σκάνδαλο «Watergate».

1974: Απολύονται οι παράνομα διορισθέντες καθηγητές ανωτάτων σχολών και επανέρχονται οι παυθέντες.

1998: Μπαράζ εκρήξεων εναντίον των πρεσβειών των ΗΠΑ στο Νταρ ες Σαλάμ και το Ναϊρόμπι, 224 νεκροί και τουλάχιστον 4.500 τραυματίες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo