Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 15 Ιούλη
  • Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ
  • Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη
  • Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές
  • Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό
  • Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Συνεχές «μπρα-ντε-φερ» συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και βάσης
Εργατικά

Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

Συνεχές «μπρα-ντε-φερ» συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και βάσης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Φεβ 2011, 00:00

Η υπερψήφιση της αγωνιστικής πρότασης των οδηγών της ΕΘΕΛ, στη συνέλευση της Δευτέρας 31/1, «ξεβόλεψε» τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία του κλάδου, θορύβησε την κυβέρνηση και αύξησε τις  πιθανότητες να νικήσει ο αγώνας, ξεφεύγοντας από τα συνδικαλιστικά όρια και την νομιμότητα. Οπως είχαμε προβλέψει, οι γραφειοκράτες επικέντρωσαν την προσπάθειά τους, στο να ξαναπάρουν τον έλεγχο της κατάστασης. Εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη συνδικαλιστικής εμπειρίας των οδηγών και την αδύναμη οργανωτική τους συγκρότηση, άλλαξαν την τακτική τους και χρησιμοποιώντας «αγωνιστική» φρασεολογία, κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους και να κερδίσουν τη συνέλευση της Δευτέρας 7/2. Ας δούμε όμως τι διαδραματίστηκε στη συνέλευση των οδηγών της ΕΘΕΛ.

Καταρχήν, ο κόσμος ήταν λιγότερος από τις δυο προηγούμενες συνελεύσεις (περίπου 1.000 οδηγοί), εξέλιξη που έδειξε ότι δεν είχε γίνει η απαραίτητη ζύμωση σε όλα τα αμαξοστάσια, ώστε η μεγάλη μάζα των οδηγών να δώσει το παρών στη συνέλευση και να διατρανώσει για μια ακόμη φορά τη θέλησή της να συνεχιστεί ο αγώνας για να μη περάσει το φασιστικό νομοσχέδιο του Ρέππα.  Το δεύτερο σημείο που έδειξε ότι οι γραφειοκράτες αλλάζουν τακτική ήταν ότι δεν υπήρχε «ενότητα» στις παρατάξεις του ΔΣ και κάθε μία είχε τη δική της πρόταση (η ΔΑΚΕ τελικά την απέσυρε και στήριξε την ΠΑΣΚΕ).  

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνέλευσης, ο Κουλουμπαρίτσης πρότεινε για πρόεδρο της συνέλευσης τον οδηγό που είχε αυτοπροταθεί στην προηγούμενη συνέλευση. Ηταν φανερό  ότι η ΠΑΣΚΕ αποφάσισε να μην πολώσει τα πράγματα και ότι θα προσπαθούσε να «απορροφήσει» την αγανάκτηση της βάσης, παίζοντας το χαρτί της ενότητας. Την πρόταση του Κουλουμπαρίτση αποδέχτηκαν όλες οι παρατάξεις του ΔΣ, εκτός από τη ΔΑΣ (Περισσός), που πρότεινε δικό της υποψήφιο (στην ψηφοφορία που ακολούθησε πήρε 70-80 ψήφους). Ο Κουλουμπαρίτσης επιβεβαίωσε την τακτική των «ήπιων» τόνων και επιχείρησε μια επίθεση φιλίας προς τους οδηγούς. Προσπάθησε να πείσει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη βάση και τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι σεβαστές από όλους, γιατί είναι αποφάσεις των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, και δήλωσε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας. Η τακτική του επικεντρώθηκε στο να αποδείξει ότι διάφοροι «εξωτερικοί καθοδηγητές», αριστεριστές, υπερεπαναστάτες, σε συνεργασία με τον «τυχοδιώκτη» επικεφαλής της ΕΑΣ, Σταύρο Μανίκα, προσπάθησαν να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα της προηγούμενης συνέλευσης, για να αποπροσανατολίσουν τους οδηγούς από τον πραγματικό εχθρό που είναι το νομοσχέδιο και να υπονομεύσουν τον αγώνα, διασπώντας την ενότητα των εργαζομένων και οδηγώντας τη βάση εναντίον του ΔΣ. Ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς, επιχείρησε ν’ ανοίξει θέμα με τη δήθεν πρόταση Ρέππα να πάρουν οι οδηγοί τα λεωφορεία και να δημιουργηθεί ένας φορέας αντίστοιχος με τον ΟΑΣΘ., χωρίς όμως να επιμείνει ιδιαίτερα.

Τη σκυτάλη πήρε ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, ο οποίος μίλησε γενικά και αόριστα για την ανάγκη να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, χαρακτήρισε παγίδα την υποθετική πρόταση Ρέππα και κάλεσε τους οδηγούς να συσπειρωθούν γύρω από το ΔΣ, προκειμένου να δοθεί ένας συντεταγμένος αγώνας. Στο βήμα τον ακολούθησε ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Οδηγών, ο οποίος κατηγόρησε το προεδρείο για υπονόμευση των αποφάσεων της προηγούμενης συνέλευσης και δήλωσε ότι ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει πιο δυνατός.

Η ΔΑΣ για μια ακόμη φορά παρέμεινε σταθερή στη γραμμή υπονόμευσης. Ο Κιούσης (επικεφαλής της ΔΑΣ) δεν μίλησε στη συνέλευση, αφήνοντας και πάλι τον νεαρότερο συνδικαλιστή της παράταξής του να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όμως αυτός όχι μόνο δεν είπε τίποτα  επί της ουσίας, αλλά αντιθέτως «μπαχάλεψε» τη συνέλευση. Παίζοντας το παιχνίδι του Κουλουμπαρίτση, η ΔΑΣ κατηγόρησε τους «υπερεπαναστάτες» και τους «καθοδηγητές που έρχονται στη συνέλευση για να πουλήσουν αγώνα και να συκοφαντήσουν το ΔΣ»! Μοναδική εξαίρεση από τα μέλη του ΔΣ ο εκπρόσωπος της Ανεξάρτητης Παρέμβασης, Κασιμέρης, που τόνισε ότι θα πρέπει ο κλάδος με την κατάθεση του νομοσχέδιου να ετοιμάζεται για απεργία διάρκειας.

Από την πλευρά της «βάσης» έγινε καταρχήν λανθασμένη εκτίμηση για τη στάση της ΠΑΣΚΕ (πίστευαν ότι θα προσπαθήσει να πολώσει το κλίμα). Οι οδηγοί επέλεξαν να μην αναφερθούν στη στάση του ΔΣ, που δεν συμμετείχε στις δράσεις που αποφάσισε η συνέλευση, για να μην πυροδοτήσουν την ένταση και να συνεχίσουν την πραγματικά ενωτική τους στάση, καλώντας όλους τους οδηγούς να δηλώσουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι ο Ρέππας να πάρει πίσω το νομοσχέδιο και να συμμετέχουν μαζικά στις δράσεις που θα αποφασίσει η συνέλευση. Οπως αποδείχτηκε, η επιλογή τους να μην αναδείξουν το ρόλο του ΔΣ και να μην βάλουν θέμα κλιμάκωσης του αγώνα με την είσοδο του νομοσχέδιου στην ολομέλεια της βουλής, λειτούργησε υπέρ της ΠΑΣΚΕ, η οποία με τη βοήθεια της ΔΑΚΕ κατάφερε να «φτιάξει» ένα συναινετικό κλίμα και να πάρει τη συνέλευση.

Αν θέλουμε να κάνουμε μια ψύχραιμη αποτίμηση της συνέλευσης της Δευτέρας 7/2, το συμπέρασμα που θα καταλήξουμε είναι ότι ναι μεν χάθηκε μια μάχη και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία κατάφερε να δώσει μια ανάσα στον Ρέππα, όμως την ίδια στιγμή «παγιώνεται» η πεποίθηση σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της βάσης, ότι ο αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος, αν περάσει στα χέρια των οδηγών και αυξηθεί η ένταση των μορφών πάλης. Ο Κουλουμπαρίτσης κατάφερε να μην υπάρχει συνέλευση την Δεύτερα 14/2, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η παραμονή της εισόδου του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, και να αποτρέψει μια απόφαση για απεργία διάρκειας, αναγκάστηκε όμως να κλείσει το θέμα του διαλόγου και της αναστολής των κινητοποιήσεων και να προτείνει 24ωρη απεργία τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής και νέα γενική συνέλευση την επόμενη μέρα.

Είναι λοιπόν καθήκον όλων όσων από τους οδηγούς πήραν την απόφαση και μπήκαν μπροστά για να  δώσουν ώθηση και νικηφόρα προοπτική στον αγώνα, να μην απογοητευτούν από το αποτέλεσμα της συνέλευσης, αλλά να εντείνουν τις προσπάθειές τους, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

Τουλάχιστον ενημερωθείτε
Επόμενο άρθρο

Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

Με συνοπτικές διαδικασίες

Σχετικά Αρθρα

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:27
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Ιούλη

14 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο λιβανικός στρατός «αρνείται» τον συντονισμό με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπαγόρευσαν οι ΗΠΑ

13 Ιούλ 2026, 19:11
Διεθνή

H Παλαιστινιακή Αντίσταση τιμά τον Μοχάμεντ Ντέιφ

Δυο χρόνια από το θάνατό του

13 Ιούλ 2026, 18:45
Κόντρες

Κόμμα είν’ αυτό ή οργάνωση της κόζα νόστρα;

13 Ιούλ 2026, 14:46
Διεθνή

Το Ιράν διατηρεί στο ακέραιο την αμυντική του ικανότητα και απαντά σε όλα τα αμερικάνικα πλήγματα

Οι Αμερικάνοι αδυνατούν να ελέγξουν και να ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

13 Ιούλ 2026, 13:40
Καταστολή

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

13 Ιούλ 2026, 12:27
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέχει ιατρική περίθαλψη στους δωσίλογους

13 Ιούλ 2026, 05:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Ιούλη

13 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Διαμονές σε εποικισμούς και ημέρες με το στρατό: Πώς βρετανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις προωθούν τη μετανάστευση στο Ισραήλ

Φιλανθρωπικές οργανώσεις εγγεγραμμένες στη Βρετανία προσφέρουν την ευκαιρία για εκπαίδευση με τον ισραηλινό στρατό, διαμονή σε εποικισμούς και επισκέψεις σε κατεχόμενα εδάφη

12 Ιούλ 2026, 20:56
Διεθνή

Το Ιράν έκλεισε το Στενό του Ορμούζ και απάντησε με συντριπτικούς βομβαρδισμούς αμερικάνικων βάσεων

Γαλιμπάφ: Η εποχή των μονομερών συμφωνιών τελείωσε

12 Ιούλ 2026, 12:04
Αθλητισμός

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

12 Ιούλ 2026, 09:57
Παιδεία

Μας πήρανε χαμπάρι και πλάκωσαν σωρηδόν όλα τα κολλέγια για να πανεπιστημιοποιηθούν

12 Ιούλ 2026, 09:27
Καταστολή

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

12 Ιούλ 2026, 09:19
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

1935: Συμπλοκές βασιλοφρόνων και δημοκρατικών στην Πάτρα, πολλοί τραυματίες.

1948: Απόπειρα δολοφονίας του Παλμίρο Τολιάτι (Ιταλία).

1965: «Ιουλιανά» – Ο Γεώργιος Παπανδρέου παραιτείται από πρωθυπουργός μετά από απαίτηση του βασιλιά Κωνσταντίνου.

1970: Καταδίκες δώδεκα στελεχών των ΚΚΕ, ΔΕΑ και ΠΑΜ.

1974: Η χούντα του Ιωαννίδη οργανώνει πραξικόπημα στη Λευκωσία που οδηγεί στην ανατροπή του Μακάριου.

1984 : Τρεις βόμβες σε ένα διήμερο στο υπουργείο Βιομηχανίας της Γαλλίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    17Ν
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Εφετείο 17Ν
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    ΕΛΑ
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Ποιοι είμαστε
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Επικοινωνία
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Όροι χρήσης
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Ποιοι είμαστε
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Επικοινωνία
  • Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Εργαζόμενοι ΕΘΕΛ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo