Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!
  • Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους
  • Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ
  • Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ο Μανιτάκης μεταξύ Χίτλερ και Ζαγοριαννάκου
Εργατικά

Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

Ο Μανιτάκης μεταξύ Χίτλερ και Ζαγοριαννάκου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Δεκ 2012, 00:00
 
Αποφασίζομεν και διατάσσομεν! Με χουντικού τύπου πράξεις διώχνουν εργαζόμενους και αποδιοργανώνουν τις υπηρεσίες!

Με το πολυνομοσχέδιο-εφιάλτη για το νέο Μεσποπρόθεσμο (2013-2016) η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, με δήμιό της τον ΔΗΜΑΡίτη συνταγματολόγο Αντώνη Μανιτάκη, ανακοίνωσε προγραφές για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζόμενων στο δημόσιο με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).
 
Οι εργαζόμενοι ξεσηκώθηκαν. Ακόμα και πολλοί δήμαρχοι αρνήθηκαν να στείλουν καταστάσεις και να υπογράψουν διαπιστωτικές πράξεις που θα θέτουν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους που έχουν διοριστεί νόμιμα και ασκούν κρίσιμα για τις υπηρεσίες καθήκοντα. Μηχανογραφικά κέντρα μπλοκαρίστηκαν για να μη φύγουν λίστες.
 
Το αυτί του συνταγματολόγου Μανιτάκη, όμως, δεν ίδρωσε. Ιδεολογικά αυτοαναγορεύτηκε σε Χίτλερ, υιοθετώντας τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης: αφού δεν μου στέλνετε στοιχεία ανά υπηρεσία, θα τους διώξω όλους κι ας έρθει μετά ο καθένας να αποδείξει ότι εξαιρείται από τις διατάξεις του νόμου. Πολιτικά αυτοαναγορεύτηκε σε στρατηγό Ζαγοριαννάκο της αλήστου μνήμης ελληνικής χούντας: με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία καταρτίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και εν ριπή οφθαλμού δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 5 Δεκέμβρη (ΦΕΚ 237Α), κατήργησε την υποχρέωση των φορέων να υπογράφουν διαπιστωτικές πράξεις για κάθε εργαζόμενο που τίθεται σε διαθεσιμότητα και θέσπισε το δικαίωμα του υπουργείου να προχωρά μόνο του σε οριζόντιες-μαζικές διαθεσιμότητες και αργίες, χρησιμοποιώντας το Μητρώο των υπαλλήλων.
 
Οπως ακριβώς η χούντα εξέδιδε νόμους και διατάγματα χωρίς να δίνει σε κανέναν λογαριασμό, έτσι και η συγκυβέρνηση εκδίδει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, παρακάμπτοντας τη Βουλή, η οποία έχει καταντήσει ένα διακοσμητικό στοιχείο του αστικού συστήματος εξουσίας.
 
Στη συνέχεια προέκυψε άλλο πρόβλημα. Η Ενιαία Αρχή Πληρωμής διεμήνυσε ότι δεν είχε κανένα νομικό δικαίωμα να σταματήσει να πληρώνει τους εργαζόμενους που ο Μανιτάκης έθεσε μαζικά σε διαθεσιμότητα. Και πάλι δεν ίδρωσε το αυτί του Μανιτάκη-Ζαγοριαννάκου. Χτες, Τετάρτη 12.12.12, δημοσιεύτηκε (ΦΕΚ 240Α) μια νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αλλάζει πάλι ο νόμος και η Ενιαία Αρχή Πληρωμής υποχρεώνεται να παραλαμβάνει λίστες από το υπουργείο και να κόβει τους μισθούς από τους εργαζόμενους που περιλαμβάνονται στις λίστες διαθεσιμότητας του υπουργείου.
 
Η Βουλή και πάλι παρακάμπτεται και η κυβέρνηση ενεργεί ως χούντα. Μάλιστα, στην εισαγωγή της νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, κύριο αντικείμενο της οποίας είναι οι αναθεωρημένες δανειακές συμβάσεις, αναφέρεται ότι υπάρχει «έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης να εξειδικευτεί η εφαρμογή των οριζόμενων στις υποπαραγράφους Ζ2 και Ζ3 της παραγράφου Ζ του νόμου 4093/2012 (Α’ 222) και να ενισχυθεί η λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής στο πλαίσιο άσκησης μισθολογικής πολιτικής».
 
Βαφτίζουν «έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» την απόλυση (γιατί εκεί οδηγεί η διαθεσιμότητα) χιλιάδων εργαζόμενων με συμβάσεις ΙΔΑΧ! Και μάλιστα, την απόλυση όλων, με βάση τη ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης, χωρίς καν τις εξαιρέσεις που ο ίδιος ο νόμος τους προβλέπει. Αποδεικνύουν έτσι, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διώξουν μαζικά κόσμο και όχι να κάνουν κάποια αναδιοργάνωση ανάμεσα σε πλεονάζον και ελλείπον προσωπικό, όπως υποκριτικά διατείνονται, για να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό.
 
Βιάζονται να πετάξουν κόσμο στην ανεργία και όχι, να αναδιοργανώσουν τη διοίκηση, όπως υποκριτικά διατείνεται ο Μανιτάκης-Χίτλερ-Ζαγοριαννάκος. Ενα μικρό παράδειγμα από το τεράστιο μπάχαλο που ήδη προκλήθηκε σε όσες υπηρεσίες κατάφεραν να διώξουν κόσμο δίνει την καλύτερη απάντηση στους κάλπικους ισχυρισμούς του Μανιτάκη.
Στην Αριστοτέλους 18, όπου εδρεύει το κεντρικό πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας, μια νευραλγική υπηρεσία για κάθε φορέα, δεδομένου ότι απ’ αυτή διακινούνται όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα από και προς τις Διευθύνσεις του υπουργείου, έδιωξαν και τους 11 υπαλλήλους που υπηρετούσαν! Το αποτέλεσμα είναι οι στοίβες των φακέλων να φτάνουν μέχρι το ταβάνι και η ίδια η λειτουργία του υπουργείου, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά αιτήματα πολιτών, να έχει μπλοκαριστεί.
 
Στο ίδιο υπουργείο, στη Διεύ-θυνση Προσωπικού Νομικών Προσώπων, υπήρχε μια υπάλληλος που ασχολούνταν με τα συνταξιοδοτικά των γιατρών του ΕΣΥ. Την έδιωξαν και αυτή, με αποτέλεσμα κανένας γιατρός να μη μπορεί να διεκπεραιώσει τα της συνταξιοδότησής του, μέχρι να βρεθεί κάποιος άλλος υπάλληλος, ο οποίος βέβαια θα χρειαστεί καιρό για να μπορέσει να εκπαιδευτεί στοιχειωδώς στις πολυδαίδαλες συνταξιοδοτικές διατάξεις.
 
Αυτή είναι η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός που δήθεν θέλει να φέρει ο Μανιτάκης. Συγκυβέρνηση και τρόικα πήραν την απόφαση να διώξουν 2.500 εργαζόμενους άμεσα και άλλες 25.000 το 2013. Ο Μανιτάκης ανέλαβε να διεκπεραιώσει τη σφαγή. Και βέβαια, καμιά μελέτη δήθεν αναδιοργάνωσης και μεταφοράς από υπηρεσία σε υπηρεσία δεν υπήρχε. Ο Μανιτάκης επέλεξε μερικές κατηγορίες εργαζομένων με συμβάσεις ΙΔΑΧ και διέταξε να πάρουν πόδι. Γι’ αυτό διώχτηκαν και οι 11 εργαζόμενοι στο πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας και η μοναδική υπάλληλος που ασχολούνταν με τα συνταξιοδοτικά των γιατρών. Είναι βέβαιο ότι το ίδιο μπάχαλο θα έχει προκληθεί και σε άλλες υπηρεσίες, όπου κατάφεραν να διώξουν εργαζόμενους.
 
Και σε ό,τι αφορά τη δήθεν αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και σε ό,τι αφορά το σύννομο των ενεργειών του, την καλύτερη απάντηση στον συνταγματολόγο Μανιτάκη έδωσαν οι πρώην συνάδελφοί του, οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων, που κάθε άλλο παρά για αριστεροσύνη μπορούν να κατηγορηθούν. Αντιγράφουμε από ανακοίνωσή τους που εκδόθηκε στις 11 Δεκέμβρη:
 
«Οι Πρυτάνεις Ελληνικών Πανεπιστημίων ενημερώνουν την Ελληνική Κοινωνία ότι ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Μανιτάκης, διέγραψε από το “Μητρώο Μισθοδοτουμένων Ελληνικού Δημοσίου”, διοικητικούς υπαλλήλους τεσσάρων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Η πράξη του αυτή:

(1) Είναι, σύμφωνα με έγκριτους νομικούς, πρόδηλα αντισυνταγματική κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαιοκρατικής αρχής, θεμελιωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ασφάλειας δικαίου, και πολλαπλώς άνομη.

(2) Πλήττει καίρια τη θεσμική λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, εφόσον του νόμου Ν.4076/2012 (ΦΕΚ.12/11/2012) που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο, επακολούθησαν μέσα σε ένα μήνα, δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (19/11/2012 & 4/12/2012), που δεν έρχονται να ρυθμίσουν “έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης”, όπως ρητά προβλέπει το Σύνταγμα στο άρθρο 44, αλλά παραποιούν την κοινοβουλευτική διαδικασία, καθώς και τέσσερις εγκύκλιοι, προκειμένου να ‘καλύψει’ την επιβολή της διαθεσιμότητας/απόλυσης προσωπικού από οποιονδήποτε φορέα, πέραν του περιεχομένου του Συντάγματος και των νόμων.

(3) Αντιτίθεται σε στοιχειώδεις ανθρωπιστικές αξίες, εφόσον απολύονται στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία στα Πανεπιστήμια, που επιμορφώνονται διαρκώς όλα αυτά τα χρόνια, και έχουν στηρίξει τη λειτουργία τους αναλαμβάνοντας υπερβολικό φόρτο εργασίας και δίχως πρόσθετη αμοιβή.

(4) Αντιτίθεται στην πρωταρχική πρόθεση της συναφούς διάταξης του Ν. 4076/2012, εφόσον απολύει με οριζόντιες ρυθμίσεις προσωπικό από αυτοδιοίκητα ιδρύματα τα οποία όχι μόνο δεν έχουν πλεονάζον προσωπικό, αλλά έχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε Διοικητικό Προσωπικό, διατυπωμένες εδώ και χρόνια σε πλειάδα εγγράφων. 
   
Οι πράξεις αυτές του Υπουργού, καταστρέφουν με τυφλό και παράλογο τρόπο την λειτουργία των συγκεκριμένων Πανεπιστημίων, δίνοντας την εντύπωση της περιττής ανθρωποθυσίας με άμεσες συνέπειες στους φοιτητές μας και στους γονείς τους, καθώς και στο επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό της χώρας μας».
 
ΥΓ: Οι πρυτάνεις δεν γνώριζαν ότι είχε ήδη εκδοθεί και τρίτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με ρυθμίσεις και του Μανιτάκη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

Απαγορεύεται από το Σύνταγμα και την 102 ΔΣΕ
Επόμενο άρθρο

Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

Η συγκυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο και τους πρόσφυγες

Σχετικά Αρθρα

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32

Εκδήλωση-Συζήτηση: Απαγόρευση της συλλογικής ζωής και καταστολή των αγώνων μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:27

Εκδικητική ομηρία και συνειδητή κωλυσιεργία της κυβέρνησης στην υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 30 Ιούν 2026, 07:37
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Απομονωμένοι διεθνώς οι σιωναζιστές, δείχνουν διεθνείς έρευνες

9 Ιούλ 2026, 05:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2026, 00:01
Παιδεία

Να μελετηθεί άμεσα η στατική επάρκεια των σχολείων που βρίσκονται πάνω στη γραμμή 4 του Μετρό (Κυψέλη, Εξάρχεια κλπ)!

8 Ιούλ 2026, 20:57
Κόντρες

Τους εξασφάλισε τη ντόπα τους

8 Ιούλ 2026, 20:48
Υγεία

Το «κόστος» καθορίζει την ασφαλή παροχή υπηρεσιών Υγείας στο ΕΣΥ

8 Ιούλ 2026, 18:27
Διεθνή

Χτίζοντας την ελπίδα: Πώς το Σχολείο Σουμούντ άνθισε μέσα στα ερείπια

8 Ιούλ 2026, 14:06
Αθλητισμός

Οταν ο Χοσάμ Χασάν συνάντησε τον άγνωστό του Γιάννη Ρίτσο

8 Ιούλ 2026, 12:55
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός θα αποστρατεύσει 10.000 εφέδρους με δικαιολογία τη δημοσιονομική κρίση

Ο πόλεμος φθοράς από τη Λιβανέζικη Αντίσταση τους κόβει τα πόδια

8 Ιούλ 2026, 11:10
Παιδεία

Ο Πιτσιλής της ΑΑΔΕ αγκαλιά με τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» για χατίρι του Μητσοτάκη

8 Ιούλ 2026, 09:56
Εργατικά

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

8 Ιούλ 2026, 07:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Oι σιωναζιστές ξεφτιλίζουν τους ξενόδουλους αστούς πολιτικούς της Βηρυτού

Απαιτούν από τη Βηρυτό να αποκλείσει «ανεπιθύμητους» αξιωματικούς του λιβανικού στρατού από την ανάπτυξή τους στον νότιο Λίβανο

7 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Η Τουρκία με τη σχετική ανεξαρτησία της, ως περιφερειακή δύναμη, και η Ελλάδα σε ρόλο βαστάζου των σιωναζιστών

7 Ιούλ 2026, 14:43
Διεθνή

Η Χαμάς διέλυσε την κυβέρνηση της Γάζας και δηλώνει πανέτοιμη να παραδώσει στην Εθνική Επιτροπή για τη Διοίκηση της Γάζας

7 Ιούλ 2026, 11:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο τρίγωνο Βηρυτός-Ουάσιγκτον-Τεχεράνη

6 Ιούλ 2026, 18:54
Κόντρες

Pain in the ass

6 Ιούλ 2026, 14:01
Αγροτικά

Συνεχίζεται το τεράστιο φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων, για να καλύπτεται η συνεχής δράση της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

6 Ιούλ 2026, 12:05
Διεθνή

Γαλιμπάφ: Η διπλωματία πρέπει να διασφαλίζει τα κέρδη του πεδίου της μάχης

Συνάντηση του ιρανού προέδρου της Βουλής με το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Μοχάμαντ Νταρουίς

6 Ιούλ 2026, 09:39
Εργατικά

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

6 Ιούλ 2026, 05:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9/7

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου”.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη «Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση».

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20ή Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    17Ν
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Εφετείο 17Ν
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    ΕΛΑ
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Ποιοι είμαστε
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Επικοινωνία
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Όροι χρήσης
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Ποιοι είμαστε
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Επικοινωνία
  • Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δημοσιεύτηκε την Τετάρτη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo