Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη
  • Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της
  • H επιτομή της βαρβαρότητας
  • Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Οι καπιταλιστές εξακολουθούν να μην πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ
Εργατικά

Οι καπιταλιστές εξακολουθούν να μην πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Φεβ 2016, 00:00

Εδώ και καιρό αποδεικνύουμε, με στοιχεία παρμένα από τη Διεύθυνση Αναλογιστικών Μελετών και Στατιστικής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ότι αυτό, εκτός των άλλων, υποφέρει χρηματοδοτικά, γιατί οι καπιταλιστές μαζικά δεν καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές, ως οφείλουν. Ως τώρα φτιάξαμε αρκετούς πίνακες, στους οποίους καταγράφαμε ανά μήνα τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, χωρίς να τους διαχωρίζουμε σε πλήρους και μερικής απασχόλησης και χωρίς να διαχωρίζουμε τους μισθούς και τα μεροκάματα στα οποία ασφαλίζονται. Χρησιμοποιούσαμε μέσους όρους. Σκεφτήκαμε, όμως, ότι θα ήταν καλύτερο να συστηματοποιήσουμε με πιο αναλυτικό τρόπο τα στοιχεία, προκειμένου να φανούν:

Πρώτο, ο αριθμός των ασφαλισμένων πλήρους και μερικής απασχόλησης σε ετήσια και όχι μηνιαία βάση.

Δεύτερο, ο μέσος μισθός και το μέσο ημερομίσθιο στις λεγόμενες Κοινές Επιχειρήσεις και στα Οικοδομικοτεχνικά  Εργα, τόσο στην περίπτωση της πλήρους όσο και της μερικής απασχόλησης. Στα Οικοδομοτεχνικά Εργα δεν υπάρχει, φυσικά μέσος μισθός αλλά μόνο μέσο μεροκάματο.

Τρίτο, η κίνηση των αποδοχών στην πλήρη και τη μερική απασχόληση, ακόμα και μετά την 6η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου τυ 2012, με την οποία δόθηκε από τη συγκυβέρνηση Παπαδήμου -όπως είναι γνωστό- το έναυσμα για να γίνει το πετσόκομμα των αποδοχών των εργαζόμενων με την ψήφιση ατομικών συμβάσεων, που καταργούν τις αποδοχές που έπαιρναν ως τότε με βάση τις ισχύουσες Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ολα αυτά τα στοιχεία καταγράφονται στον πίνακα που δημοσιεύουμε. Στον Πίνακα περιλαμβάνουμε τα στοιχεία μόνο δύο χρόνων (2007 και 2008) της προμνημονιακής περιόδου 2004-2009, γιατί αυτές οι δύο χρονιές ήταν οι καλύτερες ως προς τον αριθμό των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ και επομένως και ως προς τα έσοδα που αυτό θα μπορούσε να εισπράξει.

Ο μέσος μισθός και το μέσο μεροκάματο, όπως καταγράφονται στον πίνακα, αναφέρονται σ' αυτά που ασφαλίζονταν οι εργαζόμενοι και όχι σ' αυτά που τους κατέβαλαν οι καπιταλιστές (βάσει των ατομικών συμβάσεων). Σύμφωνα με το ΙΚΑ (βλέπε τον Ασφαλιστικό Οδηγό του Εργοδότη, που είναι ανεβασμένος στην ιστοσελίδα του), «οι αποδοχές  αυτές (σ.σ. επί των οποίων υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές) δεν επιτρέπεται να είναι κατώτερες από τις νόμιμες , δηλαδή αυτές που προβλέπονται κάθε φορά από τις κατά κλάδο συλλογικές συμβάσεις εγασίας».

Το 2007 και το 2008, ο μέσος μισθός ήταν 1.240,77 και 1.294,1 ευρώ, αντίστοιχα. Το 2010, όμως, που είναι η πρώτη χρονιά της μνημονιακής κρίσης, ο μέσος μισθός αυξάνεται κατά 76 ευρώ, ενώ το 2011 αυξάνεται κατά 131,56 ευρώ. Το 2012, που είναι η χρονιά που επιβλήθηκε η 6η Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο μέσος μισθός πέφτει στα 1307,40 ευρώ. Μειώνεται γιατί με την 6η ΠΥΣ καταργήθηκαν αρκετά επιδόματα, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι αποδοχές που προβλέπονταν από τις ισχύουσες Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας. Το ίδιο συμβαίνει και το 2013 και το 2014.

Ομως, ο μέσος μισθός του 2014 είναι 1.235,82 ευρώ, μόλις κατά 5 ευρώ χαμηλότερος από το μέσο μισθό του 2007! Αυτή η κίνηση του μέσου ισθού, ιδιαίτερα μετά το Φλεβάρη του 2012 (6η ΠΥΣ), δεν αρέσει καθόλου στους καπιταλιστές. Δεν τους αρέσει, γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται με αποδοχές πολύ μεγαλύτερες απ’ αυτές που καταβάλλουν ως μισθό στους εργάτες τους, βάσει των ατομικών συμβάσεων εργασίας που επέβαλαν εκβιαστικά. Ως αντίδραση επέλεξαν να μην καταβάλλουν –σε μαζική κλίμακα- τις οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές, με τη σιωπηλή συγκατάθεση της Διοίκησης του ΙΚΑ. Η τελευταία δικαιολογεί τη στάση της με το επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες και αν τις πιέσει να καταβάλουν τις εισφορές που οφείλουν θα τις οδηγήσει σε κλείσιμο με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία.

Το ίδιο ισχύει και για το μέσο μεροκάματο. Το 2007 και το 2008 ήταν 51,61 και 53,93 ευρώ, αντίστοιχα. Αυξήθηκε το 2010, το 2011 και το 2012 και άρχισε να πέφτει μετά το 2013.

Οσον αφορά τις ημέρες που ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στην πλήρη απασχόληση, ακόμη και κατά τη μνημονιακή περίοδο κινούνται σε ψηλά επίπεδα. Το 2007 και το 2008 οι εργαζόμενοι ασφαλίζονταν κατά μέσο όρο για 24,04 και 23,98 μέρες το μήνα, ενώ την περίοδο 2010-2014 η μέση μηνιαία απασχόληση κυμαίνεται μεταξύ 23,62 και 23,36 ημερών, με μέγιστο τις 25 μέρες.

Το ίδιο φαινόμενο, δηλαδή να αυξάνονται ο μέσος μισθός  και το μέσο μεροκάματο κατά τη μνημονιακή περίοδο παρατηρείται και στη μερική απασχόληση. Πολλές είναι επίσης οι μέρες που ασφαλίζονται μηνιαίως οι εργαζόμενοι στη μερική απασχόληση κατά τη μνημονιακή περίοδο. Μέχρι το 2013 ασφαλίζονταν κοντά στις 19 μέρες το μήνα.

Στον πίνακα καταγράφεται επίσης η κίνηση του συνολικού αριθμού των ασφαλισμένων στις λεγόμενες Κοινές Επιχειρήσεις, στην πλήρη και τη μερική απασχόληση. Στην πλήρη απασχόληση το 2007 ασφαλίζονταν 1.536.019 εργαζόμενοι και μετά από αυξομειώσεις μεταξύ 2010 και 2012, ο αριθμός πέφτει στους 1.201.105 το 2013 (μείωση 22%) και στους 1.290.846 το 2014 (μείωση 16% σε σχέση με το 2007). Η μείωση αυτή σίγουρα δεν είναι ανεπαίσθητη, όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη και η μερική απασχόληση, με ασφαλιστέες αποδοχές 490 ευρώ το μήνα το 2013 και 429 ευρώ το 2014. Οι μερικώς απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 139% το 2013 και κατά 176% το 2014.

Τα ποσά των εισφορών για τους μερικώς απασχολούμενους δεν είναι μεν αρκετά για να καλυφθούν οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όμως οι Διοικήσεις του ΙΚΑ και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έπρεπε να τα εισπράττουν άμεσα από τους καπιταλιστές και όχι να τους κάνουν πλάτες στη μη καταβολή τους.

Σε ό,τι αφορά τους ασφαλισμένους οικοδόμους, το 2008 ήταν 161.253 με μέσο μεροκάματο 63,57 ευρώ και μέση απασχόληση 14,16 μέρες το μήνα. Το 2010 οι ασφαλισμένοι μειώθηκαν σημαντικά (39.758), αυξήθηκαν το 2011 στους 64.366 και το 2012, το 2013 και το 2014 μειώθηκαν πάλι (39.758, 32.856 και 35.650 αντίστοιχα.) Ομως, τα τρία πρώτα χρόνια της μνημονιακής κρίσης (2010, 2011 και 2012) το μέσο μεροκάματο παρέμεινε στα προηγούμενα επίπεδα (63,19, 68,51 και 63,14 ευρώ, αντίστοιχα). Το 2013 το μέσο μεροκάματο έπεσε στα 48,14 ευρώ και το 2014 στα 42,74 ευρώ. Προφανώς έπαιξε και εδώ καταλυτικό ρόλο η 6η ΠΥΣ.

Οι καπιταλιστές απαιτούν να καταργηθεί η διάταξη του ΙΚΑ που τους υποχρεώνει να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους με βάση τα προβλεπόμενα στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να τους ασφαλίζουν με βάση τις ατομικές συμβάσεις, που προβλέπουν αποδοχές σημαντικά χαμηλότερες απ’ αυτές που προβλέπουν ακόμη και οι κουτσουρεμένες Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας.

Οπως είναι γνωστό, στο σχέδιο Κατρούγκαλου προβλέπεται για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες να υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές τους επί του καθαρού εισοδήματος. Σκόπιμα, όμως, δε γίνεται καμία αναφορά για τις αποδοχές επί των οποίων θα υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών. Οταν η βασική φιλοσοφία είναι «ασφαλιστικές εισφορές επί του εισοδήματος», θα ισχύσει το ίδιο και για τους μισθωτούς. Δηλαδή, να υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές επί των καταβαλλόμενων αποδοχών με βάση τις ατομικές συμβάσεις (και όχι με βάση τις κλαδικές συμβάσεις). Ετσι, θα συρρικνωθούν κατακόρυφα οι εισφορές που θα είναι υποχρεωμένοι ν καταβάλουν οι καπιταλιστές. Και βέβαια, θα υπάρξει πρόβλεψη να διαγραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλουν οι καπιταλιστές στο ΙΚΑ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕυρωρεβιζιονισμός
Επόμενο άρθρο Κοροϊδεύει τους αγρότες ο Τσίπρας

Σχετικά Αρθρα

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

Εργατικά 16 Οκτ 2025, 19:35

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 9 Οκτ 2025, 12:04

Ακαδημίες Επαγγελματικής Κατάρτισης: Η Επαγγελματική Εκπαίδευση-Κατάρτιση απευθείας στα νύχια των καπιταλιστών

Εργατικά 24 Σεπ 2025, 08:55

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή

Εργατικά 18 Σεπ 2025, 12:01

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59
Ροή Ειδήσεων
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

Ημέρα γραβάτας.

Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

1947: Κλείνουν οι εφημερίδες «Ριζοσπάστης» και «Ελεύθερη Ελλάδα» από την κυβέρνηση Σοφούλη.

1969: Επτά βόμβες του ΕΔΚ σε μετασχηματιστές των τρόλεϊ και σε φανάρια της τροχαίας σε κεντρικά σημεία της Αθήνας προκαλούν κομφούζιο και ελαφρό τραυματισμό έξι περαστικών.

1971: Συλλαμβάνονται ο γραμματέα του ΚΚΕ εσ. Μπ. Δρακόπουλος, ο Μ. Παρτσαλίδης κι άλλα 31 στελέχη του ΠΑΜ και του ΚΚΕ εσ.

1972: Δίκη τεσσάρων Γερμανών που συνεργάζονταν με το «Κίνημα 20ής Οκτώβρη», ποινές 6-18 μηνών.

1977: Νεκροί οι Αντρέας Μπάαντερ, Γκούντρουν Έσλιν, Γιαν-Καρλ Ράσπε, βαριά τραυματισμένη η Ίρμγκαρντ Μέλερ, μέλη της RAF, στις φυλακές Στάμχαϊμ στη Γερμανία.

1978: Τέσσερις βόμβες ακροδεξιών στα δικαστήρια και σε καταστήματα με σοβιετικά προϊόντα.

1980: Βόμβα στον τρίτο όροφο του ΙΚΑ στην Ομόνοια (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo